Şimdi Ara

Samsung Galaxy Spica/Lite/Portal i5700 Android 2.1 ve Root İşlem Resimli Anlatımı (424. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.562
Cevap
14
Favori
515.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 422423424425426
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

uzunca bir xp kullanımından sonra yeni bir bilgisayar aldım ve windows 7 ye geçtim bende sonunda.şöyle ki xp ile sorunsuzca kullandığım spicamı windows 7ye bir türlü tanıtamadım

işletim sistemim "windows 7 64bit SP1" hangi aşamaları gerçekleştirmeliyim yardımcı olabilecek var mı acaba ?

not: ilk sayfada anlatılanları yapmayı denedim fakat başarılı olamadım onların dışında bir uygulama var mıdır bildiğiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: makukula

merhaba arkadaşlar,

uzunca bir xp kullanımından sonra yeni bir bilgisayar aldım ve windows 7 ye geçtim bende sonunda.şöyle ki xp ile sorunsuzca kullandığım spicamı windows 7ye bir türlü tanıtamadım

işletim sistemim "windows 7 64bit SP1" hangi aşamaları gerçekleştirmeliyim yardımcı olabilecek var mı acaba ?

not: ilk sayfada anlatılanları yapmayı denedim fakat başarılı olamadım onların dışında bir uygulama var mıdır bildiğiniz ?

birkaç rom da bu gibi sorunlarla karşılaştım başka bir rom kurup denermisin .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birde şöyle bir durum var win7 de usb modem oturmuyor bırak biraz usb takılı iken kendi arasın driver ini o zaman olacak tır.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahanemir

birde şöyle bir durum var win7 de usb modem oturmuyor bırak biraz usb takılı iken kendi arasın driver ini o zaman olacak tır.

bilgisayara kies kurdum otomatik yükledi driveri bir sorun kalmadı teşekkürler ilgilendiğin için
  • quote:

Orijinalden alıntı: makukula

quote:

Orijinalden alıntı: sahanemir

birde şöyle bir durum var win7 de usb modem oturmuyor bırak biraz usb takılı iken kendi arasın driver ini o zaman olacak tır.

bilgisayara kies kurdum otomatik yükledi driveri bir sorun kalmadı teşekkürler ilgilendiğin için

kies i kurmasaydın da olurdu win7 nin güzel yani da bu kendi oturtuyor drive yi.neyse halloldu ise sorun yok. .

• benim kuzende samsung gti5700 telefon var android 2.1 var ondan en son taa 1 yıldır güncellemiyor ben iphone kullanmayı biliyor android hiç kullanmadım acaba buda iphone gibi ios gibi yani yükseltilebiliyor mu 2.1 şuan en son hangi sürümü çıktı nasıl yükseltebiliriz hangi siteden indirebliriz yada yükseltilebiliniyor mu acaba pm atarmısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: semihbaba4125

benim kuzende samsung gti5700 telefon var android 2.1 var ondan en son taa 1 yıldır güncellemiyor ben iphone kullanmayı biliyor android hiç kullanmadım acaba buda iphone gibi ios gibi yani yükseltilebiliyor mu 2.1 şuan en son hangi sürümü çıktı nasıl yükseltebiliriz hangi siteden indirebliriz yada yükseltilebiliniyor mu acaba pm atarmısınız

ancak cepden bakabiliyorum onun için uzun uzun yazamam forumu baştan yavaş yavaş da olsa okudunmu merak ettim o da olmaz dersen spica I5700 root vf rom atmak dersen karşına çıkar yönergeleri takip et asla zor değil .

• şimdiye kadar bu cihazdan aldığm en yüksek skor bu ..
    http://d1211.hizliresim.com/13/t/g8rcp.png

• Hangi romdan bu skor
  • quote:

Orijinalden alıntı: haakan33

Hangi romdan bu skor

cm7_tom3q_alpha77_deodexed_with_gapps.zip
    bt olmadığını için pek kullanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahanemir -- 26 Kasım 2012; 8:56:13 >
  • quote:

Hangi romdan bu skor

Bluetooth özelliği mi yok
  • quote:

quote:

Hangi romdan bu skor

Bluetooth özelliği mi yok

Bildiğim kadarıyla bluetooth özelliği var dosya transferi yapılabiliyor fakat bluetooth kulaklık filan kullanılamıyor diye biliyorum.
  • doğru bt var fakat kulaklıgga vermiyor sesi onun için pek kullanma taraftarı değilim fakat güzel rom.

• Bahsettiginiz rom nextgen 4.2 den iyi mi ?

• arkadaşlar biri yardım edebilir mi ben bu aşamayı yapamadım recovry moda geçiremedim bir türlü

4. AŞAMA
    UYGULAMALARI SD KARTTAN ÇALIŞTIRMA

1. Önce telefonu recovery modda açın. (Ses kıma + Cevap verme + kapama tuşlarına basarak)
    2. Karşınıza gelen menüden yöntuşları ile "Partition to SD" seşeneğine gelerek OK tuşuna basın.
    3. Yeni açılan yerden ne kadar yer ayırmak istiyorsanız seçin ve OK tuşuna basın. (Ben 8 GB Micro SDcard aldığım için 1024 mb olarak ayarladım.
    4. Format bittikten sonra home ve geri tuşlarına basarak telefonu yeniden başlatın.

Bu noktadan sonra kurduğunuz tüm programlar SD karta kurulacak. Telefon açıldıktan sonra AppstoSD ile ilgili herhangibir işlem yapmanıza gerek yok. Tek sorun uygulamalar SD karta kurulacağı için SD kartınızda bir sürü klasör oluşuyor.

yardımcı olurmusunuz
  • 2.3 rom kurmak isteyenler için en iyisi şimdilik bu :

http://www.mediafire.com/?2u18yjamtuorm5x (ROM)
    http://www.mediafire.com/?6laz2a9at92xy9j (Kernel)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alikevicius

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serdarsinan

@misskin anlatalım dostum. ilk once buradanhttp://forum.samdroid.net/f62/cyanogenmod-7-x-spica-build-7-4-a-5631/ flash_kernel_build74.zip rebuild_ubi.zip CM7.x for Spica Alpha 7.2 base package CM7.x for Spica Build 7.4 update bu 4 dosyayı indirip hafıza kartına atıyoruz. daha sonraki işlemleri adım adım anlatıyorum
    1-telefonu kapatın ve recovery moda açın. (tel açıkken recovery için restart yapmayın. kapatın oyle acın recovery i )
    2-recovery menuden back up a gelip samdroid back up(for odin) i seciyoruz.back up biraz uzun sürebilir bekleyin.
    3-Install zip from sdcard secenegine geliyoruz ve Toggle script asserts a tıklıyoruz altta enabled yazısını goruyorsak tamamdır.
    4-flash_kernel_build74.zip dosyamızı kuruyoruz.
    5-yükledikten sonra telefonu power off yapıyoruz arkadaşlar yani tamamen kapatıyoruz reboot yapmıyoruz. (power off veya shut down yazar)
    6-daha sonra yine recovery moda acıyoruz( sistem yüklemesi tamamlanmadıgı için hata yazıları cıkabilir bu onemli degil arkadaşlar)
    7-Install zip from sdcard ve yine ardından Toggle script asserts a basıyoruz ve enabled a ceviriyoruz
    8-rebuild_ubi.zip dosyasını kuruyoruz
    9-tekrar power off a tıklıyoruz telefonu kapatıyoruz.
    10-recovery moda acıyoruz tekrar
    11-cm7_tom3q_alpha72.zip ve cm7_spica_build74_update.zip dosyalarını kuruyoruz.
    12-mounts and storageye girin sdcartı kontrol etmek için . mount/sd card yazıyorsa bi kere tıklayın.
    13-son olarakta ana menüden wipe data / factory reset yaparak bitiriyoruz

Önce üstte anlatılan gibi kur. Ancak ilk önce odinden temiz 2.1 kurulumu yapabilirsin. (İstersen back up yapmayabilirsin.2. maddede anlatılan yani. Olumsuz bir durum olsa bile odinden sıfırdan 2.1 kurabilirsin)

Üstte anlatılan işlemleri yaptıktan sonra NextGeneration_4.2.1-CM-7.2 romunu diğer romları kurar gibi kurarsın. (wipe data factory reset, romu yükle, wipe dalvik cache.)

ūsteki yazilanlari yaptim fakat kamera calismiyor.Ne yapmam gerekiyor kamerasi calisan 2.3 varmi cok acil lazim.

• quote:

Orijinalden alıntı: thexxroot

quote:

Orijinalden alıntı: Alikevicius

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serdarsinan

@misskin anlatalım dostum. ilk once buradanhttp://forum.samdroid.net/f62/cyanogenmod-7-x-spica-build-7-4-a-5631/ flash_kernel_build74.zip rebuild_ubi.zip CM7.x for Spica Alpha 7.2 base package CM7.x for Spica Build 7.4 update bu 4 dosyayı indirip hafıza kartına atıyoruz. daha sonraki işlemleri adım adım anlatıyorum
    1-telefonu kapatın ve recovery moda açın. (tel açıkken recovery için restart yapmayın. kapatın oyle acın recovery i )
    2-recovery menuden back up a gelip samdroid back up(for odin) i seciyoruz.back up biraz uzun sürebilir bekleyin.
    3-Install zip from sdcard secenegine geliyoruz ve Toggle script asserts a tıklıyoruz altta enabled yazısını goruyorsak tamamdır.
    4-flash_kernel_build74.zip dosyamızı kuruyoruz.
    5-yükledikten sonra telefonu power off yapıyoruz arkadaşlar yani tamamen kapatıyoruz reboot yapmıyoruz. (power off veya shut down yazar)
    6-daha sonra yine recovery moda acıyoruz( sistem yüklemesi tamamlanmadıgı için hata yazıları cıkabilir bu onemli degil arkadaşlar)
    7-Install zip from sdcard ve yine ardından Toggle script asserts a basıyoruz ve enabled a ceviriyoruz
    8-rebuild_ubi.zip dosyasını kuruyoruz
    9-tekrar power off a tıklıyoruz telefonu kapatıyoruz.
    10-recovery moda acıyoruz tekrar
    11-cm7_tom3q_alpha72.zip ve cm7_spica_build74_update.zip dosyalarını kuruyoruz.
    12-mounts and storageye girin sdcartı kontrol etmek için . mount/sd card yazıyorsa bi kere tıklayın.
    13-son olarakta ana menüden wipe data / factory reset yaparak bitiriyoruz

Önce üstte anlatılan gibi kur. Ancak ilk önce odinden temiz 2.1 kurulumu yapabilirsin. (İstersen back up yapmayabilirsin.2. maddede anlatılan yani. Olumsuz bir durum olsa bile odinden sıfırdan 2.1 kurabilirsin)

Üstte anlatılan işlemleri yaptıktan sonra NextGeneration_4.2.1-CM-7.2 romunu diğer romları kurar gibi kurarsın. (wipe data factory reset, romu yükle, wipe dalvik cache.)

ūsteki yazilanlari yaptim fakat kamera calismiyor.Ne yapmam gerekiyor kamerasi calisan 2.3 varmi cok acil lazim.

Camera_Dev_Preview_V3_update_with_sync_667_kernel.zip
    bunu indir cwm den kur sorun kalmaz .

• çok teşekkür ederim şimdi tamadır. odinden temiz kurulum yapmadım pc görmedi telefonu bende vokunun rc1 in üzerine kurdum. Ama kullandığım romlar arasında en hızlısı bu rom. Ekran kilidin bastığımda ekranın birdaha geri gelmiycekmiş gibi kapanma efektide ayrı bir güzel.

düzeltme: Küçük bir sıkıntı var ext 2 yapamadım yardım edermisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thexxroot -- 6 Aralık 2012; 0:17:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thexxroot

çok teşekkür ederim şimdi tamadır. odinden temiz kurulum yapmadım pc görmedi telefonu bende vokunun rc1 in üzerine kurdum. Ama kullandığım romlar arasında en hızlısı bu rom. Ekran kilidin bastığımda ekranın birdaha geri gelmiycekmiş gibi kapanma efektide ayrı bir güzel.

düzeltme: Küçük bir sıkıntı var ext 2 yapamadım yardım edermisiniz

tabiiki ..
    cwm menüye gir adwanced altında file convert gibi bir yazı olacak 3 adet görünenleri ext2 yap

• 
Sayfa: önceki 422423424425426
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.