Şimdi Ara

Samsung Galaxy Spica/Lite/Portal i5700 Android 2.1 ve Root İşlem Resimli Anlatımı (426. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.562
Cevap
14
Favori
515.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 424425426427428
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • opera kullaniyorum kendi tarayicisinda da boyle bazi sitelerde bazi bolumleri kullanamiyorum.mesela bilyoner de bilgisayariniza adobe flash yukleyin diyor.dailymotion , izlesene vb. acilmiyor.youtube icin zaten uygulama var. flas player loader yukledim marketten ama ise yaramadi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35ben35

opera kullaniyorum kendi tarayicisinda da boyle bazi sitelerde bazi bolumleri kullanamiyorum.mesela bilyoner de bilgisayariniza adobe flash yukleyin diyor.dailymotion , izlesene vb. acilmiyor.youtube icin zaten uygulama var. flas player loader yukledim marketten ama ise yaramadi.

çünkü flashplayer'ı spica'nın işlemcisi desteklemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: birisi007

quote:

opera kullaniyorum kendi tarayicisinda da boyle bazi sitelerde bazi bolumleri kullanamiyorum.mesela bilyoner de bilgisayariniza adobe flash yukleyin diyor.dailymotion , izlesene vb. acilmiyor.youtube icin zaten uygulama var. flas player loader yukledim marketten ama ise yaramadi.

çünkü flashplayer'ı spica'nın işlemcisi desteklemiyor.

cozumu yok mu? en az kac olmali islemci.

• quote:

İşlemcinin hız birimiyle alakalı değil işlemcinin türüyle alakalı. Adobe firması Spica'nın sahip olduğu işlemci türüne göre yazılım yazmamasıyla alakalı. Spica'ya uyarlanmış flashplayer uygulaması unoffical olarak mevcut fakat kullanımı biraz uğraştırıcı olabilir. Ayrıntılı bilgi linkte mevcut.http://forum.samdroid.net/f10/adobe-flash-player-armv6-arm11-5325/
  • arkadaslar suan 2.2 kullanıyorum. rom nasıl kurulur falan hiç bilmiyorum. 2.3 yüklemek istiyorum biri bana anlaabilir mi nasıl yapacağımı
  • Beyler acil yardım. Rom kuramıyorum status 2 installion aborted diyor kalıyor. Hafıza kartına atıyorum zip dosyasını çünkü telefon hafızasını görmüyor anlamadım tam olarak ne yapmalıyım?
  • Bu telefonu 1.5 olarak ilk haline nasıl getirebiliriz? İlk aldığım hale gelsin istiyorum??
  • Merhaba arkadaşlar, düşme sonucu ekranı kırılan ı 5700 spica telefonu bu haliyle satmak istiyorum, (kutusu, bataryası, şarj aleti mevcuttur.) Aranızda ilgilenen olursa mesaj bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koniasun -- 9 Ocak 2013; 14:51:40 >
  • Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır takip ediyorum konuyu ancak yazılanları pek uygulama şansım olmadı. İlk sayfada yazılanları yapıp 2.1 ile kullandım uzun süre telefonu. Geçenlerde usb bozulunca telefonun anakartı garantiden değişti. Telefon işimi görüyor değiştirmeye pek niyetim yok ancak biraz akıcı olsun istiyorum. Telefondan çok üst beklentilerim yok. Size birkaç konu danışmak istiyorum.

1- Şu an telefona 2.2.3 SGM-froyo-RC1 yükledim.http://suckup.de/howto/android-2-2-3-froyo-modx-spicagenmod-rc1-samsung-galaxy-spica-i5700/ buradan indirdim. Onun dışında üzerine başka birşey kurmadım. Sadece SGM-froyo-RC1 dosyasını sd karta atıp recovery menüsünden yükleme yaptım. Bunun üzerine performans arttırmak için başka bir şey yüklemem gerekiyor mu ? Yada bunun yerine daha iyi dediğiniz bir sürüm var mı ? (Telefonu; konuşma - mesajlaşma - mail gönderip alma - internette gezinme - gps olarak kullanıyorum. Tabi arada bir de fotoğraf falan. )

2- Ext2 dönüşümünü recovery menüden sd kart bölümünde 2. kısmı ext2 biçimlendir seçeneğiyle yaptım bu doğru mu ? Yada ext2 dönüşümünün yapılıp yapılmadığını nasıl anlarım ?

Şu an telefon çok geç açılıyor bu normal mi ? Nerdeyse 5 dk falan bekliyor açılmak için.

• arkadaşlar bu kernel ne oluyor bugün foroyo beta 6.3 yükleyeceğim bu kernel ne merak ettim
  • bu telefona kerneli nasıl yüklerim arkadaslar birde tweak diye bişey varmış o ne işe yarıyor
  • quote:

quote:

İşlemcinin hız birimiyle alakalı değil işlemcinin türüyle alakalı. Adobe firması Spica'nın sahip olduğu işlemci türüne göre yazılım yazmamasıyla alakalı. Spica'ya uyarlanmış flashplayer uygulaması unoffical olarak mevcut fakat kullanımı biraz uğraştırıcı olabilir. Ayrıntılı bilgi linkte mevcut.http://forum.samdroid.net/f10/adobe-flash-player-armv6-arm11-5325/

peki o desteklenen islemcili en ucuz telefonlardan birkacini ornek verir misiniz?

• quote:

peki o desteklenen islemcili en ucuz telefonlardan birkacini ornek verir misiniz?

Bana göre bu ara en ideali fiyatı en uygun olan Motorola Atrix. Yine ben bu ara bir telefon alacak olsam Sony Xperia Go yu alırdım. ( Sony Türkiye, Acro S'i Türkiye'ye getirmedi. Eğer getirirse yeni modeli olan Xperia V bir numaram olur. ) Bütçem biraz daha kısıtlı ise Atrix'i alırdım. Daha da kısıtlı ise ikinci el işlemcisinin çift çekirdeği bulunan modellere bakardım. Oda olmadı Galaxy S gibi şu anda kullanılabilecek zamanının en iyi modellerine bakardım ( Sebebi bu tür pdaların, donanım ve yazılım desteği sağlam olur. ) Tek çekirdekli işlemcisi olan sıfır bir pda asla almam. Bu arada WP8 işletim sistemini de merak etmiyor değilim.
    Bu cevap sanki "hangi pda modelini tercih etmeliyim?" sorusunun cevabı gibi oldu :)) Yukarıda adı geçen tüm modeller flash player'ı destekler. Bildiğim kadarıyla çift çekirdek işlemcili ve üzeri bütün pdalar ve 2011'den sonra üretilen 2011 dahil nerdeyse tüm pdalar (1 ghz den düşük modelleri genelde desteklemiyor.) flash'ı destekliyor. Aslında bu şekilde genelleme yapmam yanlış çünkü çok çeşit işlemci var ve flash player yonga seti belirli modellere göre yazılmış ama bu yonga setini de farklı şekillerde (revize edilmiş, overclocklanmış vb. şeyler yapılmış bir sürü işlemci var) bir çok pda kullanıyor. Yani özetle durumlar biraz karışık. En iyisi siz merak ettiğiniz modeli yazın yada donanımhaber forumlarında arama yapın. Çok büyük ihtimal sorunuzun cevabını bu sitede bulursunuz. yada youtube veyahut gsmarena gibi sitelerden pdanın teknik özelliklerine bakabilirsiniz.
    Son olarak Adobe firması android için flash player desteğini çekeceğini duyurmuştu diye hatırlıyorum. Uygulamaya koyuldumu yoksa devam ediyormu bilmiyorum. Bu da Flashla ilgili ek bilgi.

• quote:

quote:

Bana göre bu ara en ideali fiyatı en uygun olan Motorola Atrix. Yine ben bu ara bir telefon alacak olsam Sony Xperia Go yu alırdım. ( Sony Türkiye, Acro S'i Türkiye'ye getirmedi. Eğer getirirse yeni modeli olan Xperia V bir numaram olur. ) Bütçem biraz daha kısıtlı ise Atrix'i alırdım. Daha da kısıtlı ise ikinci el işlemcisinin çift çekirdeği bulunan modellere bakardım. Oda olmadı Galaxy S gibi şu anda kullanılabilecek zamanının en iyi modellerine bakardım ( Sebebi bu tür pdaların, donanım ve yazılım desteği sağlam olur. ) Tek çekirdekli işlemcisi olan sıfır bir pda asla almam. Bu arada WP8 işletim sistemini de merak etmiyor değilim.
    Bu cevap sanki "hangi pda modelini tercih etmeliyim?" sorusunun cevabı gibi oldu :)) Yukarıda adı geçen tüm modeller flash player'ı destekler. Bildiğim kadarıyla çift çekirdek işlemcili ve üzeri bütün pdalar ve 2011'den sonra üretilen 2011 dahil nerdeyse tüm pdalar (1 ghz den düşük modelleri genelde desteklemiyor.) flash'ı destekliyor. Aslında bu şekilde genelleme yapmam yanlış çünkü çok çeşit işlemci var ve flash player yonga seti belirli modellere göre yazılmış ama bu yonga setini de farklı şekillerde (revize edilmiş, overclocklanmış vb. şeyler yapılmış bir sürü işlemci var) bir çok pda kullanıyor. Yani özetle durumlar biraz karışık. En iyisi siz merak ettiğiniz modeli yazın yada donanımhaber forumlarında arama yapın. Çok büyük ihtimal sorunuzun cevabını bu sitede bulursunuz. yada youtube veyahut gsmarena gibi sitelerden pdanın teknik özelliklerine bakabilirsiniz.
    Son olarak Adobe firması android için flash player desteğini çekeceğini duyurmuştu diye hatırlıyorum. Uygulamaya koyuldumu yoksa devam ediyormu bilmiyorum. Bu da Flashla ilgili ek bilgi.

aslinda telefonumu cok seviyorum.bi de flash desteklese 3-5 sene daha satmazdim.islemci ozelliklerinden hic anlamiyorum.anca boyle ornekler verilince biseyler sekilleniyor bende.taksitim cok bu ara o yuzden bunu satip en cok 100 lira ekleyebilirim yada 300 ayirabilirim.bu paraya da flash destekleyen bir model de bulamam sanki.

• quote:

aslinda telefonumu cok seviyorum.bi de flash desteklese 3-5 sene daha satmazdim.islemci ozelliklerinden hic anlamiyorum.anca boyle ornekler verilince biseyler sekilleniyor bende.taksitim cok bu ara o yuzden bunu satip en cok 100 lira ekleyebilirim yada 300 ayirabilirim.bu paraya da flash destekleyen bir model de bulamam sanki.

Bulunabilir tabii fakat iyi bir araştırma lazım. Tabii telefoncularla aranız iyi ise işler daha bir kolay olabiliyor. Benimde telefonumu değiştirme gibi bir niyetim yoktu denk geldi arkadaşımdaki xperia ray'e el koydum. Biraz üzerine para verdim (verdimde sayılmaz gerçi kabul etmedi). Dediğim gibi arkadaş olunca pek sorun olmuyor. Bu arada Sony Xperia Z modeli mart ayında Türekiyede satışa sunulacakmış.
  • birisi007 sen buralarda mısın hala ? Telefonu değiştirdin sanırım. Ama bu spica ilk android telefonum olduğundan bende de duygusal bir bağ oluştu bakıyorum yine arada
  • quote:

quote:

http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1485476/motorola-atrix-icin-android-40-guncellemesi-yapilmiyor

Bir atrix kullanıcısının isyanı...

• atrix sikintili ray fiyatliymis. samsungun ikinci el fiyatlarina sifirlari var.adam 180 lira sofir spica satiyo garantili.orjinal de diyo da ne kadar orjinal bilmem.

yahu galaride neden birsuru klasor olusuyor?bulututu fotosu tum fotosu ayri ayri kopyalar var.ayri ayri gorunuyor ama bir yerden silincede digeride siliniyo.

• Atrix sorunluysa Spica oooooowwww :)

2 ay kadar önce Spica'dan Atrix'e geçtim. Çok memnunum. Telefonumda hiçbir sorun çıkmadı. Ölü piksel,ışık sızması,kullanılmış ürün durumları vs. CM 7.2 kurdum misler gibi :) JB de gayet stabil çalışıyor ama video oynatmada ve bluetooth'da sıkıntılar var. O sıkıntılar da çözülünce daha da güzel olacak.

Herkeste bir kanı oluşmuş Atrix sorunlu diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: dulcet

birisi007 sen buralarda mısın hala ? Telefonu değiştirdin sanırım. Ama bu spica ilk android telefonum olduğundan bende de duygusal bir bağ oluştu bakıyorum yine arada

Evet arada bakınıyorum. Androidi burada öğrendim. Bende xperia ray var fakat al birini vur ötekine hepsi aynı işte sadece donanım olarak biraz daha güçlü. Oda arkadaş telefoncuydu elinde görünce el koydum. Bendeki Spicayı 300 liraya sattı birine bende 40 lira verdim arkadaşa öyle anlaştık bişeyler oldu işte daha vereyim dedim yok bişey istemez dedi çay ısmarladım helalleştik. Android sisteminden burada kimse pek anlamıyor. Tabii Androidle ilgili artık prof. olunca herhangi bir sorunda ben yarımcı olmaya çalışıyorum. Elimizden geldiğince hallediveriyoruz. Normalde işimin bunlarla uzaktan yakından ilgisi yok tamamen hobi. Spica modelini buralarda ara ara görüyorum sende bundan vardı deyip getiriyorlar ayar işleri ya da kısa yollu eğitmenlik işleri filan. Şimdi düşünüyorumda garibime yapmadığım şey kalmamıştı hiçbirine de banamısın demedi. :))

@blackwinterday

Spica (i5700) ile ilgili şikayetlere bir bakmayı dene. Ben dahil çoğu kullanıcının orada mesajı vardır heralde :))

@35ben35

Atrix te diğer pdalar gibi kimine sıkıntı yaratır kimine yaratmaz. Bende olsaydı pek sıkıntı yaratacığını sanmıyorum (bu konuda biraz şanslıyım sanırım). Evet en son 2.3 ü destekliyor fakat miui ve cm'de hala bu modele göre işletim sistemleri mevcut. Ayrıca Unoffical ics hatta 4.1 var ve tahminim 4.2 de olur çünkü donanımı kuvvetli ve ucuz. (Eskiden Spica da olduğu gibi). Xperia Ray'e ben olsam o kadar para vermezdim. Tamam tipi güzel kibar daha ziyade telefona benziyor ve hammaddesi kaliteli fakat ne bileyim 600 lira tek çekirdek işlemcili 512 ramli biraz zayıf gibi. Bu arada ray, arc, mini, active vs vs işlemcileri, gpu ları yani donanımları nerdeyse aynı. Sony hakkında daha öncede söylediğim gibi xperia Z'yi merak ediyorum.
    Galerideki ikinci fotolar windowstaki thumb dosyaları gibi geçici dosyalardan kaynaklanabilir. Yani kullandığınız farklı bir uygulamanın oluşturduğu yada galeri uygulamasının oluşturduğu küçük resimler olabilir. Oluşturulan küçük resimleri veya resimlerin klasörlerini gizlemeyi deneyin.

@Alikevicius

Miui kurmayı denediniz mi? xperia ray'e göre düzgün miui göremedim bir süre cm 9.1 kullandım sorunsuzdu ama biraz sıkıldım. Zaten İCS bütün işimi sorunsuz görüyor.

Size söyleyince bir bakınayım dedim miui'nin multilanguage'li versiyon çıkmış. İştahım kabardı bir bakıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birisi007 -- 12 Şubat 2013; 15:34:26 >

• 
Sayfa: önceki 424425426427428
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.