Şimdi Ara

Samsung Galaxy Spica/Lite/Portal i5700 Android 2.1 ve Root İşlem Resimli Anlatımı (427. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.562
Cevap
14
Favori
515.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 425426427428429
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: birisi007

@blackwinterday

Spica (i5700) ile ilgili şikayetlere bir bakmayı dene. Ben dahil çoğu kullanıcının orada mesajı vardır heralde :))

İyi de çok anlamsız bir iş değil mi? Kim duyacakki oradan yapılan şikayeti?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackwinterday

İyi de çok anlamsız bir iş değil mi? Kim duyacakki oradan yapılan şikayeti?

Firmasının duyması konusunda genelde hiçbir sıkıntı yok. Gayet güzel görüp inceleyip uygun cevabı arayarak, mail atarak vs. vs. yöntemlerle kibar bir biçimde veriyorlar. İsteğine ulaşma ihtimalin gerçekten çok düşük. Bu tür siteler genelde problemi olan tüketicinin gazının alınması için kullanılan siteler. Ben buna kanaat getirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: birisi007

@Alikevicius

Miui kurmayı denediniz mi? xperia ray'e göre düzgün miui göremedim bir süre cm 9.1 kullandım sorunsuzdu ama biraz sıkıldım. Zaten İCS bütün işimi sorunsuz görüyor.

Size söyleyince bir bakınayım dedim miui'nin multilanguage'li versiyon çıkmış. İştahım kabardı bir bakıcam.

Miui hiç denemedim. Denerim bir ara :D
  • tablet aldik beyaz esya aldik para kalmadi spicam bana kaldi.galerideki dosyalar mesela facede tam boyut gor dedigimde galeriye indiyor ama 3 yere atiyor.tum resimler,download,download image seklinde.galerideki klasorleri gizlemeyi arastirdim.bi uygulama varmis klasor onune "." (.resimler)koyunca gizliyormus.ama uygulamayi bulamadim.isteyince acik yapabiliyormuşuz.bikac program var ama onlar sifre koyuyor.

bir de yeni mesaj yazcam alici kismina kisi ekliyecegim zaman hep ayni kisi geliyo liste gelmiyo.ben de hep arayicidan kisi listesinden aliciyi bulup ordan profile girip ara yada mesajdan mesaji secip oyle yaziyorum mesaji.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35ben35

tablet aldik beyaz esya aldik para kalmadi spicam bana kaldi.galerideki dosyalar mesela facede tam boyut gor dedigimde galeriye indiyor ama 3 yere atiyor.tum resimler,download,download image seklinde.galerideki klasorleri gizlemeyi arastirdim.bi uygulama varmis klasor onune "." (.resimler)koyunca gizliyormus.ama uygulamayi bulamadim.isteyince acik yapabiliyormuşuz.bikac program var ama onlar sifre koyuyor.

bir de yeni mesaj yazcam alici kismina kisi ekliyecegim zaman hep ayni kisi geliyo liste gelmiyo.ben de hep arayicidan kisi listesinden aliciyi bulup ordan profile girip ara yada mesajdan mesaji secip oyle yaziyorum mesaji.

bunun için herhangi bir uygulamaya ihtiyacınız yokki büyük ihtimalle aynı siteye baktık orada diyorki herhangi bir klasörün önüne nokta koyduğumuzda o gizlenir diyor yani herhangi bir uygulamadan bahsetmiyor. siz görünmesini istemediğin klasörün başına nokta koyup deneyin. Root Explorer da bu ayarları yapabiliyorduk fakat ayrı bir programa ihtiyaç duymadan yapılabiliyorsa farklı bir programın ne gereği var.

düzeltme: Tahmin ettiğim gibi nokta koyunca dosya adını değiştirmiş oluyoruz dolayısıyla uygulama klasörü bulamayınca yenisini oluşturuyor. Ama aklıma başka bir fikir geldi. Spicanızı bilgisayara bağlayın ve windows üzerinden klasörü gizleyin. Büyük ihtimalle program gizlilik ayarlarına bakmadan yeni gizli klasörünü kullanacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birisi007 -- 17 Şubat 2013; 15:20:10 >

• arkadaşlar yalayıp yutmuş bitirmiş olayı biz yükseltelim dedik daha 1. aşamada takıldık acil yardım telefonu tanıtamıyorum 1. asamadaki link bozuk :(
  • Samsung Galaxy Spica yı aldıktan sonra ilk sayfadaki açıklamalarda yazdığı gibi android 2.1 e yükseltmiştim ve yıllardır da sorunsuz kullanıyorum. Ancak bellek kartım 8 gb olmasına rağmen programların oraya yüklenmesi için gereken yazılımı o zaman bilmiyordum ve bölümleme yapmamıştım. Uzun süredir de telefonu sadece kullandım ve bazı programların güncellemelerini yapmak dışında bir şeye ihtiyaç duymadım. Şimdi biraz fazlaca program yüklemeye kalkınca haliyle telefon belleği doluyor. Sormak istediklerim:
    1. Şu anda 2.1 versiyonunu kullanırken yapabileceğim en kolay yollu bellek artırma veya yeni program kurulumlarını bellek kartına yüklememi sağlayacak işlem ne olabilir?
    2. Sorunsuz çalışan daha iyi bir android versiyonu var mı? Onu 2.1 in üzerine nasıl yükleyebilirim? Ya da daha doğrusu güncellemem gerekir mi?
  • Arkadaşlar, Spica' mı satıyorum. Orjnal kutusu ve faturası duruyor.
    200 TL
  • Merhabalar;

Uzun bir zamandır Spica kullanıcıyım ve donanımhaber sayesinde de telefonumu iyice geliştirdim. Eski bir telefon olmasına rağmen 2.3.7 Android kullanıyorum ve bunu nasıl yapmanız gerektiğini anlatacağım, ayrıca ek olarak çalışır kamera özelliği de bulunmaktadır.

Şimdi sırasıyla aşağıya yazıyorum. Bunları yaptıktan sonra gerçekten spica'nızı çok seveceksiniz :)

Öncelikle daha önce serdarsinan'ın paylaştığı kısmı aynen paylaşıyorum.

http://forum.samdroid.net/f62/cyanogenmod-7-x-spica-build-7-4-a-5631/ flash_kernel_build74.zip rebuild_ubi.zip CM7.x for Spica Alpha 7.2 base package CM7.x for Spica Build 7.4 update bu 4 dosyayı indirip hafıza kartına atıyoruz. daha sonraki işlemleri adım adım anlatıyorum
    1-telefonu kapatın ve recovery moda açın. (tel açıkken recovery için restart yapmayın. kapatın oyle acın recovery i )
    2-recovery menuden back up a gelip samdroid back up(for odin) i seciyoruz.back up biraz uzun sürebilir bekleyin.
    3-Install zip from sdcard secenegine geliyoruz ve Toggle script asserts a tıklıyoruz altta enabled yazısını goruyorsak tamamdır.
    4-flash_kernel_build74.zip dosyamızı kuruyoruz.
    5-yükledikten sonra telefonu power off yapıyoruz arkadaşlar yani tamamen kapatıyoruz reboot yapmıyoruz. (power off veya shut down yazar)
    6-daha sonra yine recovery moda acıyoruz( sistem yüklemesi tamamlanmadıgı için hata yazıları cıkabilir bu onemli degil arkadaşlar)
    7-Install zip from sdcard ve yine ardından Toggle script asserts a basıyoruz ve enabled a ceviriyoruz
    8-rebuild_ubi.zip dosyasını kuruyoruz
    9-tekrar power off a tıklıyoruz telefonu kapatıyoruz.
    10-recovery moda acıyoruz tekrar
    11-cm7_tom3q_alpha72.zip ve cm7_spica_build74_update.zip dosyalarını kuruyoruz.
    12-mounts and storageye girin sdcartı kontrol etmek için . mount/sd card yazıyorsa bi kere tıklayın.
    13-son olarakta ana menüden wipe data / factory reset yaparak bitiriyoruz

Yani indirmeniz gereken dosyalar;

cm7_spica_build74_update.zip
    cm7-2012-12-10-odex-gapps.zip
    flash_kernel_build74.zip
    rebuild_ubi.zip

Bu dosyaları isimlerini yazarak herhangi bir yerden indirebilirsiniz. Genelde linkler ölü olduğu için internette biraz arayacaksınız.

Yukarıdaki dosyaları indirip, aynen dediği şekilde yapınca telefonunuz 2.3.7 olacaktır. Fakat bu kullanımda ne yazık ki kamera uygulamasını kullanamazsınız. Eğer kamera uygulamasını da kullanmak istiyorsanız aşağıdaki dosya adıyla aratıp .zip şeklinde atıp, recovery modda açıp dosyayı install etmeniz gerekmektedir.

Camera_Dev_Preview_V1_update.zip

Tüm yapmanız gerekenler bunlar. Yepyeni bir spica ile mutlu zamanlar geçirmeniz dileğiyle.

Gürel OKTAY

Tavsiyeler;

Instagram ne yazık ki markette spicalara uygun olarak çıkmamaktadır. Bu yüzden internetten son güncel sürümü olan 3.4.4'ü .apk formatında;USB mass storage şeklinde SDcard'a atıp kurun, o zaman sorunsuz çalışmaktadır. Fakat fotoğraf konulamamaktadır.

Telefon bu şekilde oldukça stabil çalışmaktadır. Fakat yine de düşük RAM'e sahip olduğu için Clean master uygulamasını da indirip kullanın. Sürekli olarak yüksek RAM sağlar bu uygulama.

Tüm uygulamaları indirdikten sonra SDCard'a taşıyın ve telefonda yer açın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gureloktay -- 7 Nisan 2013; 16:02:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gureloktay

Merhabalar;

Uzun bir zamandır Spica kullanıcıyım ve donanımhaber sayesinde de telefonumu iyice geliştirdim. Eski bir telefon olmasına rağmen 2.3.7 Android kullanıyorum ve bunu nasıl yapmanız gerektiğini anlatacağım, ayrıca ek olarak çalışır kamera özelliği de bulunmaktadır.

Şimdi sırasıyla aşağıya yazıyorum. Bunları yaptıktan sonra gerçekten spica'nızı çok seveceksiniz :)

http://forum.samdroid.net/f62/cyanogenmod-7-x-spica-build-7-4-a-5631/ flash_kernel_build74.zip rebuild_ubi.zip CM7.x for Spica Alpha 7.2 base package CM7.x for Spica Build 7.4 update bu 4 dosyayı indirip hafıza kartına atıyoruz. daha sonraki işlemleri adım adım anlatıyorum
    1-telefonu kapatın ve recovery moda açın. (tel açıkken recovery için restart yapmayın. kapatın oyle acın recovery i )
    2-recovery menuden back up a gelip samdroid back up(for odin) i seciyoruz.back up biraz uzun sürebilir bekleyin.
    3-Install zip from sdcard secenegine geliyoruz ve Toggle script asserts a tıklıyoruz altta enabled yazısını goruyorsak tamamdır.
    5-yükledikten sonra telefonu power off yapıyoruz arkadaşlar yani tamamen kapatıyoruz reboot yapmıyoruz. (power off veya shut down yazar)
    6-daha sonra yine recovery moda acıyoruz( sistem yüklemesi tamamlanmadıgı için hata yazıları cıkabilir bu onemli degil arkadaşlar)
    7-Install zip from sdcard ve yine ardından Toggle script asserts a basıyoruz ve enabled a ceviriyoruz
    12-mounts and storageye girin sdcartı kontrol etmek için . mount/sd card yazıyorsa bi kere tıklayın.

flash_kernel_build74.zip
    rebuild_ubi.zip

Bu dosyaları isimlerini yazarak herhangi bir yerden indirebilirsiniz. Genelde linkler ölü olduğu için internette biraz arayacaksınız.

Yukarıdaki dosyaları indirip, aynen dediği şekilde yapınca telefonunuz 2.3.7 olacaktır. Fakat bu kullanımda ne yazık ki kamera uygulamasını kullanamazsınız. Eğer kamera uygulamasını da kullanmak istiyorsanız aşağıdaki dosya adıyla aratıp .zip şeklinde atıp, recovery modda açıp dosyayı install etmeniz gerekmektedir.

Tüm yapmanız gerekenler bunlar. Yepyeni bir spica ile mutlu zamanlar geçirmeniz dileğiyle.

Gürel OKTAY

Tavsiyeler;

Instagram ne yazık ki markette spicalara uygun olarak çıkmamaktadır. Bu yüzden internetten son güncel sürümü olan 3.4.4'ü .apk formatında;USB mass storage şeklinde SDcard'a atıp kurun, o zaman sorunsuz çalışmaktadır. Fakat fotoğraf konulamamaktadır.

Telefon bu şekilde oldukça stabil çalışmaktadır. Fakat yine de düşük RAM'e sahip olduğu için Clean master uygulamasını da indirip kullanın. Sürekli olarak yüksek RAM sağlar bu uygulama.

hocam su kamera programını upload edebilir misin veya download linki verebilir misin kamerayı da halledebilirsem yüklicem 2.3

• quote:

Merhabalar;

flash_kernel_build74.zip
    rebuild_ubi.zip

Gürel OKTAY

Tavsiyeler;

dediklerini yaptım telefon artık hiç açılmıyor. download modda bile açamıyorum. samsung yazısı cıkıyor sonra bi ısık var hiç bişey cıkmıyor. senin deyiminle daha iyi bir spica derken spica kalmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sefaas

quote:

Merhabalar;

flash_kernel_build74.zip
    rebuild_ubi.zip

Gürel OKTAY

Tavsiyeler;

dediklerini yaptım telefon artık hiç açılmıyor. download modda bile açamıyorum. samsung yazısı cıkıyor sonra bi ısık var hiç bişey cıkmıyor. senin deyiminle daha iyi bir spica derken spica kalmadı.

Öncelikle temiz bir 2.1 yüklemen gerekiyor. Tüm mevcut bilgilerinden arınması gerekiyor. Ardından bu dosyaları telefona atıp sırasıyla kurman gerekiyor. 2.3.7'ler arasında diğer yabancı forumlarda da aradığım kadarıyla en stabili ve en çok özelliği çalışan budur. Eğer işlemleri tekrar ve sırayla yaparsan düzelecektir. Düzelmemiş olsa benim telefonumda da çalışmaz :)

Kamera linki için ise ismini aratıp bulman gerekecek. Benim bulduğum link de ölmüş.

• Bu da 2 adet scrrenshot, çalışmasa nasıl kullanabilirim.

• temiz kurulumu bana anlatabilir misin nasıl yapacağımı falan? birde şarj ne durumda iyi gidiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefaas -- 10 Nisan 2013; 19:35:53 >
  • quote:

temiz kurulumu bana anlatabilir misin nasıl yapacağımı falan? birde şarj ne durumda iyi gidiyor mu?

işte bu forumda başta resimli anlatılanı yapsan yeter,2.1'i nasıl yükleyeceğini anlatıyor. Sonra, daha önce yükleyip de çalıştıramadığın dosyaları aynen kuracaksın, başka yapılacak bir şey yok . Ben de yalnızca onu yaptım. Yazılımmış, rommuş hiç anladığım şeyler değil. Biraz araştırma, biraz deneme ile bunun en stabil,en hızlı,en optimum seviyede olduğunu gördüm. Kamerayı da çalıştırmak işin sürprizi oldu

Pil 1-1,5 gün gidiyor, eğer sürekli elinde bir şeylere bakmıyorsan 2 gün de gidebilir. ben 3g'yi açmıyorum Edge yeterli oluyor,zaten iş yerinde de wi-fi var gerek duymuyorum.

• şu camera dosyasını bulamadım sen upload edemez misin :S
  • quote:

quote:

temiz kurulumu bana anlatabilir misin nasıl yapacağımı falan? birde şarj ne durumda iyi gidiyor mu?

işte bu forumda başta resimli anlatılanı yapsan yeter,2.1'i nasıl yükleyeceğini anlatıyor. Sonra, daha önce yükleyip de çalıştıramadığın dosyaları aynen kuracaksın, başka yapılacak bir şey yok . Ben de yalnızca onu yaptım. Yazılımmış, rommuş hiç anladığım şeyler değil. Biraz araştırma, biraz deneme ile bunun en stabil,en hızlı,en optimum seviyede olduğunu gördüm. Kamerayı da çalıştırmak işin sürprizi oldu

Pil 1-1,5 gün gidiyor, eğer sürekli elinde bir şeylere bakmıyorsan 2 gün de gidebilir. ben 3g'yi açmıyorum Edge yeterli oluyor,zaten iş yerinde de wi-fi var gerek duymuyorum.

temiz kurulum yaptım ama Toggle script asserts diye bişey cıkmıyor

• quote:

şu camera dosyasını bulamadım sen upload edemez misin :S

forum kullanmayı çok doğru yaptığımı söyleyemem, eğer bir mail adresi verirsen oradan sana .zip dosyasını göndereyim.

Diğer konuya gelince de ben onu yapalı epey oldu. Şuan hatırlamıyorum ama ona benzer bir şey yazanı seçmiştim sanırım.

Bu konularda çok bilgili biri değilim, sadece deneyerek buluyorum.

4.0. ICS de düzgün çalışan bir sürüm ve rom bulursam onu da paylaşacağım. o zaman yaptığım aşamaları da bir kenara not edeceğim. Fakat 4.0 için kesinlikle kamera olamıyor :( Belirttikleri bazı değerler var, onlar bizim telefonla uyuşmuyormuş :S ama araştırmaya devam ediyorum.
  • quote:

quote:

şu camera dosyasını bulamadım sen upload edemez misin :S

forum kullanmayı çok doğru yaptığımı söyleyemem, eğer bir mail adresi verirsen oradan sana .zip dosyasını göndereyim.

Diğer konuya gelince de ben onu yapalı epey oldu. Şuan hatırlamıyorum ama ona benzer bir şey yazanı seçmiştim sanırım.

Bu konularda çok bilgili biri değilim, sadece deneyerek buluyorum.

4.0. ICS de düzgün çalışan bir sürüm ve rom bulursam onu da paylaşacağım. o zaman yaptığım aşamaları da bir kenara not edeceğim. Fakat 4.0 için kesinlikle kamera olamıyor :( Belirttikleri bazı değerler var, onlar bizim telefonla uyuşmuyormuş :S ama araştırmaya devam ediyorum.

hocam kamera için olan dosyayı da buldum ama toggle gibi bişey yok ya da benzeri bişey yok 2.2 yüklüyken vardıı onu cok iyi biliyorum ama 2.1 de yok 2.2 kurup onun üzerinden kurulum yapıyor olabilir miyiz ?

• Bilemiyorum ben 2.1 üzerinden kurulumu yaptım, belki 2.2 üzerinden de yapılabiliyordur. Hafızamı zorladım ama inan hatırlamıyorum nasıl yaptığımı
  • 
Sayfa: önceki 425426427428429
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.