Şimdi Ara

Samsung Galaxy Tab 2 7' (3105) Ana Konu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.248
Cevap
17
Favori
52.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam bide bu 3100 oldu ama nasi rootluyoz deli etti bazi oyunlar beni hile kullanmak istiyom :s bi yardimci olursan cok dua edecem valla :) destek lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartel1

quote:

Orijinalden alıntı: Mehmedali

quote:

Arkadaşlar madem talep var değiştirdiğimiz romu nasıl orjinal stok roma getirip servise verebileceğinizide açıklayalım. ilk olarak bu adresten orjinal rom indirilirhttp://www.hotfile.com/dl/187599550/1b0b707/P3105JVBLJ1_P3105TURBLJ1_TUR.zip.html daha sonra yüklediğimiz romu rootlayacağız ki triangle away yazılımı ile artan sayacımızı sıfırlayabilelim. cihaz rootlandıktan sonra internetten triangle away programını indirin (google playden indirirseniz ücret ister ama yazılımın yapımcısı aynı yazılımı kendi sitesinde ücretsiz veriyor) indirdiğiniz programı cihaza kurun daha sonra programı açıp reset counter yapın. ( söylemeden geçemeyeceğim baştan sona kadar yapacağınız işlemlerin sorumluluğu tamamen size aittir yapabileceğinize inanmıyorsanız denemeyin yada bilen birisinden yardım isteyin çünkü cihazın romunu değiştirirken var olan hiç açılmama riski orjinal romu yüklerkende vardır...) sonra indirdiğiniz orjinal romu masaüstüne açın. odin programını açın indirdiğiniz romu pda kısmına tanıtın. cihazı kapatıp download moduna alın (ses kısma+güç düğmesine aynı anda basın) gelen menüden ses açma tuşuna basıp cihazı usb kablosu ile bilgisayara bağlayın odindeki id com bölümü sarı olunca start diyerek yüklemeyi başlatın bitince wipe data cache yapın kullanmaya başlayın. (daha önce kies yazılımının son sürümünü bilgisayarınıza yüklediğinizi varsayıyorum.) ben bu yöntemle sayaç artmamış şekilde orjinal roma döndüm herhangi bir sıkıntı yaşamadım umarım sizde yaşamazsınız.

Bunları yaptım ve cihazı hasarsız bir şekilde orjinal romuna döndürdüm. Şimdi servise verme adımındayız. Bakalım servis ne diyecek sim kart okumama sorunu için. Sizlere de tekrar teşekkür ederim.

hocam öncelikle hayırlı olsun cihazı servise vermeden ses kısma ve güç düğmesine bastığınız yerdeki custom binary download kısımda NO yazıp yazmadığını mutlaka kontrol edin rakam varsa triangle away yazılımı ile sıfırlama yapamamışsınız demektir bu şekilde servise vermeden önce mutlaka cihazı sıfırlayın ve NO yazısını görün ondan sonra servise verin. sonucu burada paylaşırsanız sevinirim. iyi günler..

Baktım orada NO yazıyor. Sıfırlayabilmiş mi oluyorum? Başarı Teknik Servise verdim. Orada tabii ki pek bir şeyden anladığını sanmadığım birisi teslim aldı. Teknik sorumlu ne der bilmiyorum. Umarım kısa zamanda yaparlar. Ne kadar çabuk yaparlarsa o kadar iyi olur benim için çünkü telefon olarak kullanıyordum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar madem talep var değiştirdiğimiz romu nasıl orjinal stok roma getirip servise verebileceğinizide açıklayalım. ilk olarak bu adresten orjinal rom indirilirhttp://www.hotfile.com/dl/187599550/1b0b707/P3105JVBLJ1_P3105TURBLJ1_TUR.zip.html daha sonra yüklediğimiz romu rootlayacağız ki triangle away yazılımı ile artan sayacımızı sıfırlayabilelim. cihaz rootlandıktan sonra internetten triangle away programını indirin (google playden indirirseniz ücret ister ama yazılımın yapımcısı aynı yazılımı kendi sitesinde ücretsiz veriyor) indirdiğiniz programı cihaza kurun daha sonra programı açıp reset counter yapın. ( söylemeden geçemeyeceğim baştan sona kadar yapacağınız işlemlerin sorumluluğu tamamen size aittir yapabileceğinize inanmıyorsanız denemeyin yada bilen birisinden yardım isteyin çünkü cihazın romunu değiştirirken var olan hiç açılmama riski orjinal romu yüklerkende vardır...) sonra indirdiğiniz orjinal romu masaüstüne açın. odin programını açın indirdiğiniz romu pda kısmına tanıtın. cihazı kapatıp download moduna alın (ses kısma+güç düğmesine aynı anda basın) gelen menüden ses açma tuşuna basıp cihazı usb kablosu ile bilgisayara bağlayın odindeki id com bölümü sarı olunca start diyerek yüklemeyi başlatın bitince wipe data cache yapın kullanmaya başlayın. (daha önce kies yazılımının son sürümünü bilgisayarınıza yüklediğinizi varsayıyorum.) ben bu yöntemle sayaç artmamış şekilde orjinal roma döndüm herhangi bir sıkıntı yaşamadım umarım sizde yaşamazsınız.

Bunları yaptım ve cihazı hasarsız bir şekilde orjinal romuna döndürdüm. Şimdi servise verme adımındayız. Bakalım servis ne diyecek sim kart okumama sorunu için. Sizlere de tekrar teşekkür ederim.

hocam öncelikle hayırlı olsun cihazı servise vermeden ses kısma ve güç düğmesine bastığınız yerdeki custom binary download kısımda NO yazıp yazmadığını mutlaka kontrol edin rakam varsa triangle away yazılımı ile sıfırlama yapamamışsınız demektir bu şekilde servise vermeden önce mutlaka cihazı sıfırlayın ve NO yazısını görün ondan sonra servise verin. sonucu burada paylaşırsanız sevinirim. iyi günler..

Baktım orada NO yazıyor. Sıfırlayabilmiş mi oluyorum? Başarı Teknik Servise verdim. Orada tabii ki pek bir şeyden anladığını sanmadığım birisi teslim aldı. Teknik sorumlu ne der bilmiyorum. Umarım kısa zamanda yaparlar. Ne kadar çabuk yaparlarsa o kadar iyi olur benim için çünkü telefon olarak kullanıyordum.

senin iş tamam hocam artık kimse sana bir şey diyemez

• iyi geceler,

Hayatında hiç tablet ve android kullanmamış biri olarak bir tablet almaya karar verdim.

İşim gereği akşama kadar laptop başındayım ve akşamları otellerde kalıyorum. laptobu yanımda taşımak istemiyorum. gittiğim otellerde wireless var ancak evimde 3g kullanıyorum. bu sebeple 3g özelliği olması elzem.

Boyut konusunda biraz kararsızım. akıllı telefonum yok, kendi telefonumun şarjı 5 günden fazla gidiyor. bundan vazgeçmek istemiyorum.

O yüzden yanımda rahatlıkla taşıyabileceğim birşey olsun istiyorum ama akşam otelde iken forumları rahatça okuyabilmeyi ve dizi izleyebilmeyi de istiyorum.

Bu anlattıklarım ışığında sizce aşağıdakilerden hangisini almalıyım? Farklı bir öneriyi de seve seve dinlerim.

1) SAMSUNG P3105 GALAXY TAB 2 7 0 3G
    2) Google Nexus 7 32 GB 3G
    3) GALAXY NOTE 10.1 N8005 16 GB WİFİ+3G
    4) Asus EeePad TF300TG 1A124A 10.1

Hem maliyet hem de taşınabilirlik açısından ilk 2'si öncelikli tercihler benim için.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goosfraba43 -- 17 Nisan 2013; 1:29:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Goosfraba43

iyi geceler,

Hayatında hiç tablet ve android kullanmamış biri olarak bir tablet almaya karar verdim.

İşim gereği akşama kadar laptop başındayım ve akşamları otellerde kalıyorum. laptobu yanımda taşımak istemiyorum. gittiğim otellerde wireless var ancak evimde 3g kullanıyorum. bu sebeple 3g özelliği olması elzem.

Boyut konusunda biraz kararsızım. akıllı telefonum yok, kendi telefonumun şarjı 5 günden fazla gidiyor. bundan vazgeçmek istemiyorum.

O yüzden yanımda rahatlıkla taşıyabileceğim birşey olsun istiyorum ama akşam otelde iken forumları rahatça okuyabilmeyi ve dizi izleyebilmeyi de istiyorum.

Bu anlattıklarım ışığında sizce aşağıdakilerden hangisini almalıyım? Farklı bir öneriyi de seve seve dinlerim.

1) SAMSUNG P3105 GALAXY TAB 2 7 0 3G
    2) Google Nexus 7 32 GB 3G
    3) GALAXY NOTE 10.1 N8005 16 GB WİFİ+3G
    4) Asus EeePad TF300TG 1A124A 10.1

Hem maliyet hem de taşınabilirlik açısından ilk 2'si öncelikli tercihler benim için.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Bence 7" için Nexus 7C yani sim yuvası olan modeli derim. P3105'de fiyatına göre çok iyi bir cihaz ama biraz daha fazla verip ASUS - GOOGLE ortak yapımı almak da mantıklı olur. 10" leri pek fazla araştırmadığım için bir şey diyemiyorum. kiyas.la diye bir site var oradan karşılaştırma yaparsanız belki karar vermenize yardımcı olur. ekran boyutuna karar verecek olan sizsiniz tabii ki 7" taşıması çok daha pratik. 10"de film izlemek veya oyun oynamak fark ediyor. Diğer işler; web sitesinde gezinmek, forum okuma/yazma, face'de gezme, kitap okuma için filan bence pek fazla fark etmiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Goosfraba43

Bence 7" için Nexus 7C yani sim yuvası olan modeli derim. P3105'de fiyatına göre çok iyi bir cihaz ama biraz daha fazla verip ASUS - GOOGLE ortak yapımı almak da mantıklı olur. 10" leri pek fazla araştırmadığım için bir şey diyemiyorum. kiyas.la diye bir site var oradan karşılaştırma yaparsanız belki karar vermenize yardımcı olur. ekran boyutuna karar verecek olan sizsiniz tabii ki 7" taşıması çok daha pratik. 10"de film izlemek veya oyun oynamak fark ediyor. Diğer işler; web sitesinde gezinmek, forum okuma/yazma, face'de gezme, kitap okuma için filan bence pek fazla fark etmiyor.

Cvp için teşekkürler.

Kiyas.la isimli siteden baktım çok defa. arada özellik baabında çok bir fark yok gibi geldi bana.
    Nexusun arka kamerasının olmaması kötü ama çok önemli değil benim için. Nexusu istememin sebebi dediğiniz gibi google ve asus tarafından yapılmış olması, android için yapılan özel bir cihaz olması. ayrıca videolardan izlediğim kadarıyla boş olarak geliyormuş. siz istediğiniz programları yüklüyormuşsunuz. bence bu da hoş bir özellik. Bunlar benim için tercih nedeni.

3105 ise hem kamerasının olması hem de telefon özelliğinin aktif edilebilir olması yönünden cazip geldi.

Açıkçası gönlüm 7 inç ekran ve nexusdan yana. aklıma takılan kısım film izlemek, oyun oynamak ve internette sörf yapmak için 7 inçin yeterli olup olmayacağı hususu idi. az önce, teknosada, 3105 i biraz kurcalama imkanı buldum. sanırım taşınabilirlik yönünden daha avantajlı olması nedeniyle 7 inç lik bir model alacağım. öncelik nexusta.

Teşekkür ederim.

Saygılarımla,

• hocam ben bu tableti alırken iki cihaz arasında çok gittim geldim sana kısaca iki cihaz hakkında bilgi vereyim gene sen bilirsin. nexus cihazlar arkasında google olduğu için talep gören cihazlardır. yazılım desteği bu cihaza göre daha yüksek olacağı tahmin edilmektedir şu anda kullanılan yazılımlar hemen hemen aynıdır (3105 4.1.2 kullanır nexus 4.2.1 kullanır ) donanım anlamında iki cihazda hemen hemen muadildir sadece 3105 in arka kamerası vardır nexusta yok birde nexus 4 çekirdek bu 2 çekirdekli. ancak daha önce saf android arayüzlü bir cihaz kullandınmı bilmiyorum ama samsung androide yeniden can vermiştir. samsungun bu cihaz için tasarladığı nature tw arayüzü sayesinde bu cihaz hem görüntü hemde kolaylık bakımından nexustan üstündür. bir diğer konu nexus cihazlardaki min usb ye otg kablosu takıp direk usb den dosya okuması yapamazsın cihazı rootlayıp 3 parti yazılım yükledikten sonra bu işi yapabilirsin (ha bu iş çok mu zor ? değil ama mecbursun) gelelim bu cihazın en önemli artısına bu cihaz cep telefonu olarak satılsa 1200-1300 tlye satılabilecekken bizim cihazın donanımında varolan yeteneği aktif etmemiz sayesinde note ayarında donanıma sahip bir cihazı telefon olarak kullanabilme şansına sahipsin bunu niye yazdım biliyormusun bu özelliği kullanınca birdaha bırakamıyorsun tek cihazla bütün ihtiyacını karşılayabilirsin. benden bu kadar donanım olarak çok daha detaylı bilgiye sahibim ama karar verecek olan sensin düşün taşın hangisi işine gelirse onu al hadi kolay gelsin.

• anladım, çok teşekkür ederim zaman ayırıp bilgi verdiğin için.

dediğim gibi gönlüm nexustan yana ancak bariz, elle tutulur bir üstünlüğü yok 3105 e göre.

senin bahsettiklerin ise her ne kadar önemli değil desemde cihaza artı değer katan şeyler. bu yorumun açıkçası nexusu tekrar sorgulamama neden oldu.

peki samsungun çok fazla ürün(model) üretmesinden mütevellit yazılım desteğini(güncelleme anlamında) erken çektiği doğru mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goosfraba43 -- 17 Nisan 2013; 19:19:25 >
  • Genelde 2 yıl yazılım desteği verir. 2 seneye kadarda akılı cihazları insanlar değiştirir .. ben 3 senede 3 cihaz değiştim.. ama 8 yıldır kullandığım sony k300 i telefonumu halen aktif olarak kullanıyorum.. Yani ben bunu 3 -5 sene kullanırım diye düşünmeyin..
  • Bir günde tamir etti Başarı Teknik Servis helal olsun, adamlar işi iyi bilen elemanlar. Ben fazla zorlamışım simkart yuvasını ve bozmuşum (= bacakları yerinden oynamış. Bimcell'in yüzünden oldu, onun internetini kullanayım dedim. Taktığımda içinde durmuyordu yani iyice bastırdığınızda bir "çıt" sesi gelip içinde kalması gerekirken o ses gelmiyordu, biraz çıkık vaziyette kalıyordu sim kart. Ben de sonradan sim kartın ucundan traş aldım bıçakla uç tarafından yarım milim traşladım olmuştu. Bir kaç gün kullandım sonra çıkartıp taktığımda çalışmadı. Herneyse sonuçta sağolsunlar garanti kapsamında tamir ettiler. Bu arada Bimcell sim kartlarını düzgün yapması lazım. Turkcell sim kartta hiç bir problem yok. Ne yazdım ama çok doluymuşum :P
    Şimdi biraz uğraşıp yeni rom yükleme ve tel. görüşmeye açma zamanıdır Bu arada farklı bir fikri olan var mı? italya romu ile ilgili bir gelişme var mı mesela daha yeni bir rom filan yayınlandıysa onu yükleyeyim. Yoksa ilk mesajdaki geçerli midir?
    Ekran koruyucu film için önerilerinizi bekliyorum.

• quote:

Bir günde tamir etti Başarı Teknik Servis helal olsun, adamlar işi iyi bilen elemanlar. Ben fazla zorlamışım simkart yuvasını ve bozmuşum (= bacakları yerinden oynamış. Bimcell'in yüzünden oldu, onun internetini kullanayım dedim. Taktığımda içinde durmuyordu yani iyice bastırdığınızda bir "çıt" sesi gelip içinde kalması gerekirken o ses gelmiyordu, biraz çıkık vaziyette kalıyordu sim kart. Ben de sonradan sim kartın ucundan traş aldım bıçakla uç tarafından yarım milim traşladım olmuştu. Bir kaç gün kullandım sonra çıkartıp taktığımda çalışmadı. Herneyse sonuçta sağolsunlar garanti kapsamında tamir ettiler. Bu arada Bimcell sim kartlarını düzgün yapması lazım. Turkcell sim kartta hiç bir problem yok. Ne yazdım ama çok doluymuşum :P
    Şimdi biraz uğraşıp yeni rom yükleme ve tel. görüşmeye açma zamanıdır Bu arada farklı bir fikri olan var mı? italya romu ile ilgili bir gelişme var mı mesela daha yeni bir rom filan yayınlandıysa onu yükleyeyim. Yoksa ilk mesajdaki geçerli midir?
    Ekran koruyucu film için önerilerinizi bekliyorum.

Oncelikle cok gecmis olsun hocam yine iyisiniz herifler cok hizli bir sekilde tamir etmisler masallah :) bu arada ilk sayfadaki gibi aynisini yapin hocam suan herhangi degisik bir durum yok ayni sekilde devam ediyoruz bizde o surumden :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bizim tablette niye flash desteği yok argadaş? Gsmarenada var yazıyor. Yoksa yine TR
    için engellemisler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmedali -- 18 Nisan 2013; 18:33:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hocam ben bu tableti alırken iki cihaz arasında çok gittim geldim sana kısaca iki cihaz hakkında bilgi vereyim gene sen bilirsin. nexus cihazlar arkasında google olduğu için talep gören cihazlardır. yazılım desteği bu cihaza göre daha yüksek olacağı tahmin edilmektedir şu anda kullanılan yazılımlar hemen hemen aynıdır (3105 4.1.2 kullanır nexus 4.2.1 kullanır ) donanım anlamında iki cihazda hemen hemen muadildir sadece 3105 in arka kamerası vardır nexusta yok birde nexus 4 çekirdek bu 2 çekirdekli. ancak daha önce saf android arayüzlü bir cihaz kullandınmı bilmiyorum ama samsung androide yeniden can vermiştir. samsungun bu cihaz için tasarladığı nature tw arayüzü sayesinde bu cihaz hem görüntü hemde kolaylık bakımından nexustan üstündür. bir diğer konu nexus cihazlardaki min usb ye otg kablosu takıp direk usb den dosya okuması yapamazsın cihazı rootlayıp 3 parti yazılım yükledikten sonra bu işi yapabilirsin (ha bu iş çok mu zor ? değil ama mecbursun) gelelim bu cihazın en önemli artısına bu cihaz cep telefonu olarak satılsa 1200-1300 tlye satılabilecekken bizim cihazın donanımında varolan yeteneği aktif etmemiz sayesinde note ayarında donanıma sahip bir cihazı telefon olarak kullanabilme şansına sahipsin bunu niye yazdım biliyormusun bu özelliği kullanınca birdaha bırakamıyorsun tek cihazla bütün ihtiyacını karşılayabilirsin. benden bu kadar donanım olarak çok daha detaylı bilgiye sahibim ama karar verecek olan sensin düşün taşın hangisi işine gelirse onu al hadi kolay gelsin.

Hocam nexus telefon görüşmesi aktif edilebiliyor mu acaba? O konuya deginmemissiniz.

• quote:

Bizim tablette niye flash desteği yok argadaş? Gsmarenada var yazıyor. Yoksa yine TR
    için engellemisler mi?
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haddat -- 19 Nisan 2013; 12:08:41 >
  • quote:

Bizim tablette niye flash desteği yok argadaş? Gsmarenada var yazıyor. Yoksa yine TR
    için engellemisler mi?

Flash desteği var ben kullanıyorum ilk sayfadaki adobe flash dosyasını yükle problemin çözülür.

İlk sayfaya dosyayı ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartel1 -- 18 Nisan 2013; 21:33:38 >
  • quote:

quote:

hocam ben bu tableti alırken iki cihaz arasında çok gittim geldim sana kısaca iki cihaz hakkında bilgi vereyim gene sen bilirsin. nexus cihazlar arkasında google olduğu için talep gören cihazlardır. yazılım desteği bu cihaza göre daha yüksek olacağı tahmin edilmektedir şu anda kullanılan yazılımlar hemen hemen aynıdır (3105 4.1.2 kullanır nexus 4.2.1 kullanır ) donanım anlamında iki cihazda hemen hemen muadildir sadece 3105 in arka kamerası vardır nexusta yok birde nexus 4 çekirdek bu 2 çekirdekli. ancak daha önce saf android arayüzlü bir cihaz kullandınmı bilmiyorum ama samsung androide yeniden can vermiştir. samsungun bu cihaz için tasarladığı nature tw arayüzü sayesinde bu cihaz hem görüntü hemde kolaylık bakımından nexustan üstündür. bir diğer konu nexus cihazlardaki min usb ye otg kablosu takıp direk usb den dosya okuması yapamazsın cihazı rootlayıp 3 parti yazılım yükledikten sonra bu işi yapabilirsin (ha bu iş çok mu zor ? değil ama mecbursun) gelelim bu cihazın en önemli artısına bu cihaz cep telefonu olarak satılsa 1200-1300 tlye satılabilecekken bizim cihazın donanımında varolan yeteneği aktif etmemiz sayesinde note ayarında donanıma sahip bir cihazı telefon olarak kullanabilme şansına sahipsin bunu niye yazdım biliyormusun bu özelliği kullanınca birdaha bırakamıyorsun tek cihazla bütün ihtiyacını karşılayabilirsin. benden bu kadar donanım olarak çok daha detaylı bilgiye sahibim ama karar verecek olan sensin düşün taşın hangisi işine gelirse onu al hadi kolay gelsin.

Hocam nexus telefon görüşmesi aktif edilebiliyor mu acaba? O konuya deginmemissiniz.

Bilgim yok.

•  Samsung Galaxy Tab 2 7' (3105) Ana Konu

• arkadaşlar merhaba tekrardan.

ben bu aletten aldım sonunda. daha elime geçmedi gerçi. teknosa.com dan 699 tl ye aldım. artı 50 tl hediye çeki.

hediye çeki ile 16 gb hafıza kartı mı almalıyım sizce yoksa farklı bir şey mi? başka neler aldınız tablet için. daha önceki sayfalarda sn X-Slim in paylaştığı kılıf linkine baktım. sanırım ben de ondan bir tane alıcam. ekstradan ekran koruyucu almalı mıyım? ya da şu otg kablosundan?

Teşekkür ederim.
  • Hayırlı olsun..

• quote:

Galaxy Tab 2 7″ (p3105) Telefon Görüşmesi
    1. İlk olarak bilgisayarımıza Samsung KIES programını yüklüyoruz.(Odin samsung driverlarına ihtiyaç duyar o yüzden kies programını kuruyoruz daha sonra çalıştırmadan programdan çıkıyoruz. kiesin hangi ülkenin kiesi olduğunun bir önemi yok)
    2. Daha sonra güncel ODIN yazılımını indiriyoruz.(Mobil odin değil dikkatli olun)
    3. Cihazı Recovery moduna alıyoruz (Ses açma + güç tuşuna aynı anda basarak)
    4. Recovery modunda önce “wipe cache partition” işlemini yapıyoruz (ses açma yada kısma tuşu ile menüde ilerleyip ilgili seçeneğin üzerine gelince güç düğmesi ile onaylıyoruz.)
    5. Sonra, “Wipe data/factory reset” işlemini yapıyoruz. Yes‘i seçerek onaylıyoruz. Bu menünün kontrolleride ses ve güç butonlarıyla sağlanıyor.
    6. Daha sonra tekrar “wipe cache partition” işlemini yapıyoruz.(madde 4 ün aynısı)
    7. En son da cihazı yeniden başlatmak için, “reboot system now” işlemini yapıyoruz. (onaylamak için her defasında güç düğmesine basıyoruz)
    8. Cihaz açıldıktan sonra direk kapatıyoruz. (önce kurulum işlemini sürekli atla diyerek geçiyoruz kurulum bittikten sonra tableti kapatıyoruz.)
    9. Bu sefer cihazı Download moduna alıyoruz. (Ses kısma + güç tuşuna aynı anda basıyoruz android simgesi ve bir uyarı yazısı gelecek)
    10. Açıldıktan sonra, ses açma tuşuna basarak işlemi onaylayıp devam ediyoruz.
    11. Cihazı henüz bilgisayara bağlamayın.
    12. Bilgisayırınızda biraz önce indirdiğiniz Odin programını açın
    14. CF-Auto-Root-espressorf-espressorfxx-gtp3100.tar.md5 dosyasını ali çimen beyin verdiği adrestenhttp://www.cimenwd.com/dosya/CF-Auto-Root-espressorf-espressorfxx-gtp3100.tar.md5 indirip masa üstüne kopyaladıktan sonra Odin Programında PDA alanından seçin ve sonra tableti kablo ile bilgisayara bağlayıp id-com yazan yer sarı olunca yani odin tableti tanıyınca START düğmesine basarak tabletinize yükleyin. Tabletiniz kapanıp açılacak ve kendi kendine birkaç işlem yaptıktan sonra ROOT'lu olacaktır.
    15. Harici bir hafiza kartina al çimen beyin verdiği adresten indireceğiniz Mobile Odin ve Flash Kernel dosyasını kopyalayın
    16. Harici hafıza kartını tablete takın ve cihazı açtıktan sonra indirdiğiniz mobil odinhttp://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1754368&d=1361632564 ve Kernel dosyasınıhttp://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1187118&d=1341848203 tabletin dosya yöneticisinden açarak kur. (yönetici izni isterse verin)
    17. Sammobiledan indireceğin İtalya 4.0.4 ics firmwareni (p3100) zipten çıkar ve hafıza kartına kopyala. link burada (http://www.hotfile.com/dl/167730058/f598424/P3100XWBLF3_P3100ITVALF1_ITV.zip.html ) Triangle away programını kur çalıştır ve sayacı sıfırladıktan sonra kaldır.
    18. Mobile Odin programını tabletten aç. (önce senden tam yetki isteyecek onay verin) sonra Open File(tar.md5)'a basın ve cihaza attığınız İtalya firmware'ni seçin. Flash Firmware'a basarak Firmware'ı yükleyin. (Doğrulama sorduğunda skip diyerek geçin vakit kazanırsınız yada bekleyin dosya doğrulamasını yapsın ikiside aynı yere çıkar.)
    19. Eğer bir aksaklık olmazsa...........

Buraya kadar herşey normal. Ama tam mobil odinle flash dediğimde cihaz kendini kapatıyor mobil odin menüsü çıkıyor, çok hızlı bir şekilde (tam okuyamıyorum) flashing yazıyor en altta "DONE" yazısını görüyorum, cihaz tekrar restart atıyor ve tekrar mobil odin flashing yazıları çok hızlıca geçiyor en altta yine "done" yazıyor ve cihaz bunu sürekli tekrarlıyor
    Bunun bir sonu var mı diye bekledim ama yarım saatlik bekleyişten sonra pes ettim
    cihazın arka kapağı açtım pili söktüm tekrar taktım açma tuşuna bastım; aynı terane; sürekli flashing ve restart
    download moda aldım cihazı orjinal TR romu kurdum herşeyi baştan yaptım acaba biyerlerde eksik veya hata mı yaptım diye, ama yine aynı şey
    Ben bir şeyleri yanlış mı yapıyorum yoksa bu restart olayı ve sürekli flashing yazısının bu kadar tekrar etmesi normal mi? normal se ne kadar beklemem lazım bunu (yarım saat bekledim bitmedi :s ) yarım saat sonunda pili sökerken garibim hala restart atıp duruyordu (bu arada bu tablette pili vidalamışlar 6 adet vida söktüm, pilin boarda bağlandığı soket de evlere şenlik nasıl birşey olduğunu anlayıp sökmem 10 dakikamı aldı)
    Bu mobil odinle flashlama olayını bizzat yapan bir arakadaş bana bunu detaylı anlatabilir mi,? sizde de böyle restart atıp durdumu cihaz veya ne kadar sürdü?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.