|
Samsung, Galaxy telefonlar için yeni bir işlemci hazırlıyor
-
-
Qualcomm son çıkardığı 8xx serisiyle fena mıçtı. Çok fena ısınma sorunu var bu işlemciyi kullanan telefonlarda. Telefonlar ısınmaktan kendini yavaşlatıyor. Öbür yandan Mediatek hatalarından ders aldı gümbür gümbür geliyor.
Qualcomm 2014'lü yıllara geri döndü. LG G3-G4, Sony Xperia Z3 zamanlarına yani. O dönemlerde Snapdragon işlemcili telefonların arkasında yumurta pişerdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0537 -- 8 Nisan 2022; 16:44:58 > -
Bence gümbür gümbür gelemedi maalesef. Ben Dimensity ile gelen bir telefon hala göremedim. İşlemci kağıt üstünden öteye hala geçemedi. Skor var kendi yok...
Edit : Sanırım işlemciyi gömdüğümü sanmış arkadaşlar ama öyle bir durum yok.. K50 dışında bu işlemci ile gelen telefon yok ortada demek istedim. Bi model daha varmış onu görmemiştim ama ne fark eder? Sonuç olarak bu işlemci ile gelen 2-3 telefon varken şu an piyasada olan onlarca SD 8 G1 telefon var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 10 Nisan 2022; 14:15:4 >
-
Ben de senin gibi düşünüyordum taa ki Dimensity ile gelen telefonlar piyasaya çıkana kadar.
Bknz: Redmi K50, Redmi K50 Pro, Oppo Find X5 Dimensity, vs vs.
-
MediaTek çipsetlerin kullanılmama sebebi Qualcomm'un modem konusundaki hegemonisi.
Bakın K. Amerika'daki telefon üreticilerine. Bir tanesi bile üst segmentte Qualcomm kullanmıyor mu?
Qualcomm zamanında patent anlaşmalarıyla yerini sağlamlaştırdı. K. Amerikalı operatörlerle karşılıklı anlaşmaları bulunuyordu. Samsung bile Qualcomm çipsetli cihazı satıyordu sırf K. Amerika'da. 4G zamanının kaymağını yedi diyelim. Şimdi 5G konusunda hem Apple'ın hem Huawei'nin hem Samsung'un hem de Mediatek'in eli sağlam. Bantlar konusunda sıkıntı yaşatmayan modemleri üretmeyi başardılar. Bunun en güzel örneği Pixel 6 serisinde kullanılan Google Tensor çipsetin kullandığı modem. Artık Qualcomm modem konusunda vazgeçilmez değil. Tekel ise hiç değil. Apple Intel'den satın aldığı 5G mobil modem kısmının entegresini 2024 yılında tamamlıyor. Tam bu tarihte de Qualcomm ile olan modem anlaşması sona eriyor. Bundan sonra Apple da Qualcomm modem müşterisi olmaktan çıkacak. Zaten Apple'ın kendine ait olmayan SoC'deki tek kısım modemdi. O da artık Apple modemler ile gelmeye başlıyor.
Aynı Qualcomm tekeli Windows 11 for ARM kategorisinde de devam ediyordu fakat MediaTek Kompanio çipsetlerini hem Windows 11 hem de ChromeOS için geliştirmeye devam ediyor.
Öte yandan Samsung'un üretim süreçleri TSMC'den daha sıkıntılı. Üstüne tasarımlar konusunda da Exynos'un son durumu ortada. Mongoose özel çekirdek gelişiminden vazgeçti Samsung.
Radeon Mobile diye reklamını yaptığı GPU Dimensity'nin referans Mali GPU'suna fark bile atamadı.
MediaTek şahane bir giriş yaptı. Samsung bile MediaTek'e geçişi ciddi ciddi düşünüyorsa bu hem Samsung-Qualcomm birliğinin bozulması anlamına geliyor hem de Kuzey Amerika pazarında bile MediaTek çipset satışlarının yavaş yavaş orta ve üst segmente kaydığını gösteriyor.
Bkz. Motorola G Pure, Galaxy A12, Galaxy A32 K. Amerika pazarında en çok satan MediaTek çipsetli cihazlar. iPhonelardan sonra.
Üstüne T-Mobile'ın Dimensity 700 5G çipsetli operatör telefonları da tuttu. Mediatek alt ve orta segmentin tartışmasız söz sahibi.
Qualcomm şu an sadece BBK ile ilişkileri gayet iyi durumda. Oppo-Vivo-Oneplus henüz Qualcomm'u gözden çıkarabilmiş değil. Realme konusu farklı, Realme GT serisinde bile Dimensity'e yer veriyor.
Bir de algı operasyonu yapıldı uzun bir süre Dimensity 9000 ısınıyor diye. Mediatek'in tek hatası Helio X10 idi. Zaten o yüzden de 5 yıl boyunca üst segment için çipset geliştirmeye ara vermişlerdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 8 Nisan 2022; 17:29:14 >
-
Hala Qualcomm'un Samsung yüzünden işlemcilerinde ısınma sorunu olduğunu anlamak istemeyenler var.
-
Samsung yakinda Galaxy Note diye ayri bir seri cikarirsa sasirmam. Adamlar kendilerini yineleyip basarisiz olmaktan oteye gidemiyor.
https://www.donanimhaber.com/Samsungun-ozellestirilmis-cekirdegi-Mongoose-adini-alabilir--74039
https://www.donanimhaber.com/samsung-ozellestirilmis-cekirdek-calismalarini-rafa-kaldiriyor--125032
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
2-3 tane video izlemen bile yeterli. Bu yorumu nasıl yapabiliyorsun ciddi ciddi ya :d
-
800-801 ve 810 dan bahsediyorsun sanırım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dostum ben işlemciyi gömmedim ki, gümbür gümbür gelemedi dedim çünkü 2-3 model dışında ortada bu işemci ile gelen telefon yok... SD ile gelen 10larca model var. Zaten yorumumun net olduğunu düşünüyorum skor var kendi yok ile bunu kastettim.
-
Kastımda bu idi ama tam anlaşılmadı maalesef. 2-3 model var sayabildiğimiz ve bu durumda gümbür gümbür gelmiş olmuyor. Öyle olması için en azından SD'li kadar telefon modeli belki daha fazlası ile gelmesi gerekirdi.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
MediaTek çipsetlerin kullanılmama sebebi Qualcomm'un modem konusundaki hegemonisi.
Bakın K. Amerika'daki telefon üreticilerine. Bir tanesi bile üst segmentte Qualcomm kullanmıyor mu? Qualcomm zamanında patent anlaşmalarıyla yerini sağlamlaştırdı. K. Amerikalı operatörlerle karşılıklı anlaşmaları bulunuyordu. Samsung bile Qualcomm çipsetli cihazı satıyordu sırf K. Amerika'da. 4G zamanının kaymağını yedi diyelim. Şimdi 5G konusunda hem Apple'ın hem Huawei'nin hem Samsung'un hem de Mediatek'in eli sağlam. Bantlar konusunda sıkıntı yaşatmayan modemleri üretmeyi başardılar. Bunun en güzel örneği Pixel 6 serisinde kullanılan Google Tensor çipsetin kullandığı modem. Artık Qualcomm modem konusunda vazgeçilmez değil. Tekel ise hiç değil. Apple Intel'den satın aldığı 5G mobil modem kısmının entegresini 2024 yılında tamamlıyor. Tam bu tarihte de Qualcomm ile olan modem anlaşması sona eriyor. Bundan sonra Apple da Qualcomm modem müşterisi olmaktan çıkacak. Zaten Apple'ın kendine ait olmayan SoC'deki tek kısım modemdi. O da artık Apple modemler ile gelmeye başlıyor. Aynı Qualcomm tekeli Windows 11 for ARM kategorisinde de devam ediyordu fakat MediaTek Kompanio çipsetlerini hem Windows 11 hem de ChromeOS için geliştirmeye devam ediyor. Öte yandan Samsung'un üretim süreçleri TSMC'den daha sıkıntılı. Üstüne tasarımlar konusunda da Exynos'un son durumu ortada. Mongoose özel çekirdek gelişiminden vazgeçti Samsung. Radeon Mobile diye reklamını yaptığı GPU Dimensity'nin referans Mali GPU'suna fark bile atamadı. MediaTek şahane bir giriş yaptı. Samsung bile MediaTek'e geçişi ciddi ciddi düşünüyorsa bu hem Samsung-Qualcomm birliğinin bozulması anlamına geliyor hem de Kuzey Amerika pazarında bile MediaTek çipset satışlarının yavaş yavaş orta ve üst segmente kaydığını gösteriyor. Bkz. Motorola G Pure, Galaxy A12, Galaxy A32 K. Amerika pazarında en çok satan MediaTek çipsetli cihazlar. iPhonelardan sonra. Üstüne T-Mobile'ın Dimensity 700 5G çipsetli operatör telefonları da tuttu. Mediatek alt ve orta segmentin tartışmasız söz sahibi. Qualcomm şu an sadece BBK ile ilişkileri gayet iyi durumda. Oppo-Vivo-Oneplus henüz Qualcomm'u gözden çıkarabilmiş değil. Realme konusu farklı, Realme GT serisinde bile Dimensity'e yer veriyor. Bir de algı operasyonu yapıldı uzun bir süre Dimensity 9000 ısınıyor diye. Mediatek'in tek hatası Helio X10 idi. Zaten o yüzden de 5 yıl boyunca üst segment için çipset geliştirmeye ara vermişlerdi. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X