Hocam tansiyonu nasıl ve nerden ölçüyoruz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy Watch 3 tanıtıldı (12. sayfa)
-
-
Oppo'nun saatini çok incelememiştim ama galaxy watch'a rakip olabilecek gibi gelmişti, yanılmışım. Bugün biraz incelemelere göz attım ve gerçekten galaxy watch'a rakip olabilecek bir saat değil. Fiyatı 1000-1500tl civarı olsa belki yine iş yapardı ama bu fiyata galaxy watch 3 varken oppo almak hata olur. Öncelikle kayış olayı sıkıntı çünkü kendileri tasarımı appledan cepledikleri yetmemiş kayışı da kendimize özel yapalım demişler apple gibi, bu yüzden kayış seçeneği kısıtlı. Aynı zamanda saat kare tasarımlı olduğundan google mağazasındaki çoğu saat yüzü uymuyor, çoğu yuvarlak saatler için yapılmış. Sağlık ve spor takibi konusunda özelliği yok denecek kadar az. Sadece 5 tane spor takip edebiliyor, mi band bile daha iyi nerdeyse. Takip ettiği sporları da ne kadar doğru takip ediyor orası da muamma, ölçtüğü adımlar kendi içindeki google uygulamasıyla bile çelişiyor. Batarya konusunda gw3'ün bataryası 2 gün gittiği için şikayet ederken 1-1.5gün zor çıkarması da eksilerinden biri. Kağıt üzerinde iyi bir saat olarak gözükse de maalesef pek de değil. Edge ekranı, ekran boyutu, kasa tasarımı fena olmasa da bence sınıfta kalmış bir saat.
-
Arkadaşlar merhaba. Saati yaklaşık 1,5 haftadır kullanıyorum.
Akıllı saat geçmişim fazlasıyla detaylı. Referans olması adına aşağıda aklıma gelenleri sıralayayım:
Huawei Band 2 Pro
Xiaomi Mi band 2-3-4
Fitbit Inspire HR
Fitbit Ionic
Apple Watch 5 (uzun süre kullandım)
Samsung Gear S
Samsung Active 2
Samsung Galaxy Watch 3 45mm
En akıllısı denilenden tutun da en basit özelliklilere kadar kullandım. Sonrasında şıklık ağır bastı ve haliyle Apple ekosistemini bırakıp Galaxy Watch 3'e geçtim. Şu an aktif olarak Fitbit Ionic ve Galaxy Watch 3'ü kullanıyorum. son 1,5 haftadır da karşılaştırma olması adına saatleri beraber kullanıyorum...
Şimdi GW3 ile ilgili aklıma gelen birkaç artı ve eksileri sayayım
+
şıklık
akıllı saat olması
ekranın çok rahat okunabilmesi
-
batarya (1,5 gün)
bunların dışında uyku takibi ve sensör problemi diyebilirim fakat olayı daha anlayabilmiş değilim...
Bu saati kullananlara bir iki sorum olacak. Uyku takibi olayı Fitbit ve Huawei'de gayet düzgün ve doğru çalışıyor. Samsung'da ise hatalı çalıştığını düşünüyorum. Son 1,5 haftadır Fitbit Ionic ve GW3 ile uyuyorum ve özellikle deep sleep kısmını samsung iyi algılayamıyor. fitbit'in 1 saat gösterdiği yerde samsung 15 dakika gösteriyor ve de düzgün bir puan vermesi için bu 15 dakika değerinin 1 saat civarında olması gerekir diyor... Youtube'da saati inceleyenlerin uyku analizi kısımlarında da deep sleep değerlerinin düşük olduğunu gördüm. Bu sebeple burada kullanıcılardan yorum yapmasını rica ediyorum.
İkinci sorum ise sürekli kalp hızı takibi ile ilgili. Bu seçeneği aktif hale getirerek kullanıyorum çünkü her saniyede ölçüm yapmasını bekliyorum saatten. Şunu farkettim ki sensörün yeşil ışığı arada bir duruyor. 15 saniye sürekli, 15 saniye duruyor gibi çalışıyor. Muhtemelen bu sebeple de gece uyku analizini doğru yapamıyor. Sürekli kalp hızı takibini açıp, sensörün fiziksel olarak da ölçüm yaptığını (yeşil ışığın sürekli yandığını) teyit edebilir misiniz? Tabi Fitbit Ionic'in kalp hızı sensörü kolunuzdayken hiç bir zaman sönmüyor. 7/24 çalışıyor sensör. Bu benim için iade sebebi direkt. Her akıllı bilekliğin veya saatin yapabildiği en temel özelliğin doğru çalışmasını haliyle bekliyorum bu saatten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fallout -- 5 Ekim 2020; 6:50:9 >
-
Dostum premium özelliklere sahip bir cihaz almışsın. Ferrariyi şahin gibi kullanmaya çalışmak insanı mutsuz eder bence. Yinede tasarruf yapmak istiyorsan, wifiyi, aod yi, nabız takibini kapalı konuma getir. Ekran parlaklığını otomatik yap.
Tansiyon ve ekg samsung telefonlarda çalışıyor.
Toutube de anlatım videosu var. İki adet telefona uygulama yüklüyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Samsung telefonlarda çalışıyor. Youtube de anlatım videosu var. İki tane uygulama yüklemek grrekiyor telefona
Çooook aceleye gelmiş oppo. Belki dört beş güncelleme ile biraz daha iyileşir. Ama hiçbir şartta 1000-1500 bandından daha fazla para etmez
quote:
Orijinalden alıntı: keremalpDostum premium özelliklere sahip bir cihaz almışsın. Ferrariyi şahin gibi kullanmaya çalışmak insanı mutsuz eder bence. Yinede tasarruf yapmak istiyorsan, wifiyi, aod yi, nabız takibini kapalı konuma getir. Ekran parlaklığını otomatik yap.
Tansiyon ve ekg samsung telefonlarda çalışıyor.
Toutube de anlatım videosu var. İki adet telefona uygulama yüklüyorsun.
Zaten hocam sadece nabızı manuele aldım başka birşey yapmadım. Ekran parlaklığı otomatikdeydi zaten. Ama biraz farketti Nabizi kendi kendine gereksiz yere ölçüyor yani. Haber programları flnda kurdum yani arka planda çalışan uygulama da var hava durumu fln. Benim için nabızi sürekli ölçmesi önemli değil. Kendim ölçeyim canım istediği zaman yeter. Ama ekg ve tansiyon ölçmek isterdim Meizu 16 TH cihazım var bunda kullanamazmıyım acaba.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: keremalpSamsung telefonlarda çalışıyor. Youtube de anlatım videosu var. İki tane uygulama yüklemek grrekiyor telefona
Hocam Meizu 16 TH cihazım var kullanamazmıyım
Sanırım ekg çekmek için samsung marka telefon olma zorunluluğu yok. Sadece apkyı samsung marka bir telefondan aktarmak zorundasın diye biliyorum. İlla ki ailende, çevrende samsung kullanan biri vardır 10dkda halledersin.
Uyku takibi konusunda bende de derin uykuyu çok az ölçüyor hatta bazen hiç derin uyku olmadığını gösteriyor. Uykum normalde hafif olduğundan bu kadar az olması ilk başta pek tuhafıma gitmedi ama siz de az olduğunu söyleyince bir yanlışlıklık olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü ne kadar hafif uyursan uyu sadece 5dk derin uyku normal değil.
quote:
Orijinalden alıntı: NopemannSanırım ekg çekmek için samsung marka telefon olma zorunluluğu yok. Sadece apkyı samsung marka bir telefondan aktarmak zorundasın diye biliyorum. İlla ki ailende, çevrende samsung kullanan biri vardır 10dkda halledersin.
Var hocam babamda j7 var nasıl halledeceğim acaba yolu varmı anlatım fln
selam arkadaşlar tansiyon ve ekg artık samsung olmayan telefonlarlada çalışıyor
Bu linkten https://forum.xda-developers.com/t/enable-ecg-bp-featur-on-non-samsung-phones-for-galaxy-watch-3-active-2-step-by-step.4168567/ uyulayarak kolayca yapabilirsiniz yaklaşık 30 dk ya herşey halloluyor
-
Videoda anlatıyor. Alttaki açıklamalar kısmında, iki tane indirilmesi gereken uygulama var. Drive linki içinde. Onları indir. Sonra videodaki gibi kurulum yap. Çok basiit. Telefona kurulunca saate de kuruluyor.
Evet başka samsung ile saate yüklenir. Anlık olarak da saatte gösterir. Ancak bu ölçümlerinin kayıtlarını tutan uygulamadan mahrum kalmış oluyorsun. Yani aşağıdaki kayıtları tutamamış olacaksın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hangi uygulamadan bakıyorsunuz buna. Bende s3 var Samsung Health uygulamasından baktım deep dediğiniz hareketsiz herhalde bende bu gece için 4 saat 20 dakika gösteriyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Saat widgetlerı içinde default olarak geliyor zaten uyku ile ilgili kısım. Yoksa da ekleyebiliyorsunuz widgetlerden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fallout -- 5 Ekim 2020; 18:31:46 > -
Yok o ekli de öyle yazmıyor bende ondan merak ettim. Daha önce ki kayıtlara da baktım benim s3 genelde gecelik 4 saat civarı ölçmüş.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Sizdeki uyku analizinin ekran görüntüsünü ekleyebilir misiniz?
-
-
Saat ile uzun süre koşu yapan oldu mu?
Arada nabız ölçüm yapamıyor ve grafikte bu kısımlar "ölçülemedi" olarak gösteriyor. Yine geçenlerde yürüyüşte de birkaç dakika boyunca ölçüm alamadığı olmuştu. Bu arada kolumda gayet olması gereken sıklıkta ve konumda duruyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X