Şimdi Ara

Samsung Galaxy Watch 3 tanıtıldı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
11
Favori
21.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar Active 2 44mm alu'dan 45mm watch3'e geçtim bugün,bezeli özlemişim onu fark ettim, galaxy watchdan daha hafif gibi geldi bana ama tasarım harika,kandaki o2 oranını ölçme harici bir fark göremedimki wa2'ye geldi sanırım oda

• kadirgumussoy kullanıcısına yanıt

Sadece bezel bile tek başına alma sebebi bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba,

Gördüğüm kadarıyla bu konuda oldukça deneyimlisiniz; özellikle de sahip olduğunuz saatlere bakınca bu anlaşılıyor.

Yeni çıkan Ticwatch Pro 3 GPS ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Pil ömrünün 3 gün olması ve bire bir aynı özellikler olmasa da watch 3'e yakın bir performans sunması beni cezbediyor.

Ticwatch Pro 3 GPS ile Watch 3 arasındayım.

Teşekkürler,

• TicWatch Pro'nun artılarına bakalım:

1) Samsung GW3 gibi 2 senelik işlemci kullanmıyor. TW3Pro, SD4100 platformunu kullanıyor. 2 aylık işlemci.

2) Google Asistan entegre çalışıyor. Tüm mesajlara TÜRKÇE olarak yanıt verebiliyorsunuz. Saat üzerinden "BJK maçı kaç kaç bitti" diye sorabiliyorsunuz mesela..

3) Samsung saatlerin uygulama dükkanı çok kısıtlı. En iyisi WatchOS; ikincisi ise WearOS. Yani en azından çok daha iyi bir dükkana sahip oluyorsunuz.

4) Google Fit uygulaması güzel istatistikler sunuyor.

5) Tek tuş ile saati Casio yapıp çok daha uzun pil ömrü sunabiliyor.

6) Zibilyon tane uyku takibi, spor takibi vs. app'i var.

7) Ses sağlığı ölçümü.

TicWatch 3 Pro'nun eksilerine bakalım:

1) EKG sensörü yok. Samsung'da var ama büyük bir ihtimalle hiçbir zaman Türkiye'de çalışmayacak :)

2) Garanti konusu sıkıntılı. Ürün dayanıklı ama bir sorun yaşarsanız muhattap yok.

3) Samsung'da bulunan Rotating Bezel yok.

ÖZET: Samsung saatler 4 yıldır kendilerini tekrar ediyorlar. Samsung hayranları bunu ret etse bile Tizen'in geleceği hakkında en ufak bilgi yok. Samsung Health uygulaması ONEUI güncellemesinden sonra çok basitleşti. Adam gibi istatistik sunmuyor. Samsung Health'den Strava, Google Fit gibi uygulamalara Data aktarmak yardımcı uygulamalar kurmak zorunda kalıyorsunuz. Samsung'un nabız sensörleri YABANCI youtuberlar, sporcular tarafından geçerli not alamıyorlar.

Eğer Android telefon kullansaydım ve Akıllı saat isteseydim TicWatch 3 Pro alırdım.

• Dün itibariyle Türk Telekom'dan taahhütlü olarak 12 ay taksit ile ben de Galaxy Watch 3 aldım. Zaten bu ay yeni taahhüt vermiştim, 12 ay mecbur Türk Telekom'da olacağım için kredi kartı limitimi kullanarak 9 ay taksitli almak yerine 110 lira farkla (2409 lira) bu şekilde almayı tercih ettim. Temmuz ayına kadar Gear S3 Frontier kullanıyordum, 900 liraya satmıştım. Gear S3 2016 yılında üretilmiş bir saat ve son yüklediğim Tizen yazılımı ile gayet akıcıydı. Watch 3'ü açtım, kullanmaya başladım ve şu ana dek yapılan yorumlarda da sıkça belirtildiği üzere aradan geçen 4 yılda firmanın bir arpa boyu yol kat etmediğini gördüm. Haa yalan olmasın SpO2 ölçer gelmiş ama Note 9 ile yaptığım ölçüm ile saatle yaptığım ölçüm arasında ciddi fark çıktı. Telefon 93 ölçerken saat 97 ölçtü. Her ikisi de hatalı ölçüm yapıyor bana göre :) EKG zaten yok. Yaptığım telefon görüşmelerinde S3'ün çok daha bariz bir şekilde kaliteli ses çıkarttığına eminim. Watch 3'ün incelen ve zayıflayan kasası belli ki hoparlörden de bir şeyleri alıp götürmüş. Watch 1'de gorilla glass DX plus cam kullanılmış, Watch 3 ise gorilla glass DX. Yani Watch 1'e göre sadece bataryadan değil camdan da eksilme olmuş. Ekranın S3'e göre bir tık büyüdüğü hissediliyor. Bu da yazı yazarken ekranı daha kullanışlı hale getirmiş. Estetik bir detay; kaliteli kol saatlerinin kurma pimlerinde genelde marka logoları yada isimleri yer alır. Bu saatte de bundan esinlenilerek yukarıda ki düğmeye "galaxy watch" yazılmış. Bixby'yi saatten kaldıramadığım gibi uygulamalar ekranının 1.sayfasından 3. sayfasına da taşımak maalesef mümkün olmuyor. Sayfalar arası taşıma işlemini yerleşik tüm uygulamalar için geçersiz kılıyor aslında. Bu can sıkıcı bir detay elbette.

Hatırlarsanız Samsung dokunmatik telefon piyasasına Bada isimli kendi işletim sistemi ile girmişti. Fakat o dönemlerde IOS bir yandan Android diğer yandan alıp başını gidince Bada önce Tizen'e döndü sonra Samsung tüm telefonlarını Android ile çıkarmaya başladı. Türkiye'ye gelmeyen ve üretimi yapılan Tizen'li hâlâ bir kaç düşük bütçeli telefonları var. Bu saatte Tizen ile çıkan sanıyorum son Samsung saat olma özelliği taşıyor. Bundan sonra çıkaracağı saatlerde artık iyice gelişmiş Wear OS işletim sistemli saatler çıkararak akıllı saat piyasasında liderlik kovalamaya çalışacaktır diye tahmin ediyorum. Çünkü bir kez daha Tizen'li akıllı saat üretilmesi Samsung'un sonunu hazırlar.

Umarım yeni akıllı saat almayı düşünen ve Galaxy Watch 3'ü araştıran arkadaşlara bir nebze olsun faydalı bilgiler aktarabilmişimdir. Merak ettikleriniz olursa sormaktan çekinmeyin.

• Ticwatch Pro 3 daha iyi duran bir saat bana göre

• keremalp kullanıcısına yanıt

Hocam Galaxy Watch 3 mü almayalıyım GT 2 PRO mu sizce çok kararsız kaldım pek bir önceliğim yok açıkçası ikide farklı yönlerden güzel saatler.

• kuklacini kullanıcısına yanıt

Huawei saatlerin samsung dan tek üstün yanı uzun pil ömrü. Geri kalan aklına gelebilecek her konuda samsung galaxy watch paranın alabileceği en iyi saat şu anda.

Şarj takınrtın varsa huawei al. Bütün premium özellikler olsun, varsın iki günde bir şarj edeyim dersen samsung al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremalp -- 29 Eylül 2020; 21:32:25 >
  • Watch 3 çıkınca , watch 1 in fiyatı düşer diye bekliyordum olmadı :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışında 399$ a satılan bu saat burada 295$ a satılıyor. Samsung Türkiye ye göre fiyat ayarlaması yapmış; kâr marjı oldukça düşük yurtdışına kıyasla!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi needacar -- 30 Eylül 2020; 17:3:58 >
  • kuklacini kullanıcısına yanıt

Hocam direk watch ı alın. ikisinede gerek yok. watch ı sattım bu tanıtılacak diye buda geldi çöp. Pili kısmışlar işlemci aynı

• Tansiyon ölçüyor

• Saati alalı 20 gün oldu. Almadan önce uzunca bir süre bekledim, ilk başta galaxy watch almayı düşündüm ama biraz eskidiği için beklemeye karar verdim. Active 2'yi de düşündüm ama tasarımı sebebiyle vazgeçtim. Sonunda yeni ve bezelli bir saat çıktı ve 45mm siyah versiyonunu hepsiburada üzerinden sipariş ettim, ertesi gün öğlen 2 gibi geldi. Samsung'un saatlerine bakmadan önce diğer markalara da baktım, Huawei'nin saatlerini inceledim ama daha arayüzü bile kasan bir cihaza hiç yanaşamadım. Apple watch kullanmayı isterdim ama telefonum iPhone değil ve sırf apple watch için iPhone da kullanmam. Oppo'nun yeni çıkardığı saati hoş gözüküyor, google'ın işletim sistemini kullandığı için uygulama da yükleniyor olması güzel. Bu nedenle bence Galaxy Watch'un en büyük rakibi (android kullanıyorsanız) oppo'nun saatidir. Galaxy watch'a geri dönersek, ilk günler çok fazla kurcaladığım için şarjı az gitti tabi ama artık alıştım ve normal kullanıyorum. Şarjı gece uyku takibi dahil her şey açıkken 2 gün gidiyor. Spor yapan biri değilim ama yürüdüğüm zaman otomatik olarak antrenman algılayıp başlatıyor. Bana göre diğer Galaxy Watch'lara göre en büyük artılarından biri 8GB hafızası olması. EKG için apk indirdim ve çalıştı, tansiyonu henüz denemedim çünkü evdeki tansiyon aleti bozulmuş. EKG apk'sı için Samsung telefon kullanmanız gerekiyor sanırım, ben kendi S9+'ımla yaptım. Saate spotify üzerinden çalma listesi de indirdim Galaxy Buds bağlayarak internetsiz oynatabiliyorum. Saati alırsanız galaxy store'da samsungun kendi çıkardığı uygulamaları indirin (kamera kontrol,hesap makinesi,e-posta vs.). Saatteki bixby ingilizce olduğu için ve ingilizce konuşsanız da pek bi işe yaramadığı için galaxy store'dan G-keyboard uygulamasını indirmenizi kesinlike öneririm, fiyatı 30tl ama bunun sayesinde türkçe konuşarak mesaj atabiliyorsunuz. Samsung Internet uygulaması üzerinden youtube,instagram,twitter vs. sitelere girebiliyorsunuz ve aynı mobildeki arayüzle çıkıyor yani daha rahat kullanabiliyorsunuz. Tabi saatten niye girersiniz orası size kalmış. Samsung'un Smart things uygulamasını indirdim ve samsung tvmi kontrol edebiliyor, kanal ve sesi değiştirebiliyorum. Harita kullanmak istiyorsanız HereWeGo uygulamasını indirebilirsiniz,eğer isterseniz belirli ülkelerin hartiasını saate indirip internetsiz de bakabilirsiniz. Bunun dışında birsürü ücretli/ücretsiz saat yüzü var. Canınız aşırı sıkılırsa oynayabileceğiniz oyunlar da var. Sonuç olarak ben aldım ve memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nopemann

Saati alalı 20 gün oldu. Almadan önce uzunca bir süre bekledim, ilk başta galaxy watch almayı düşündüm ama biraz eskidiği için beklemeye karar verdim. Active 2'yi de düşündüm ama tasarımı sebebiyle vazgeçtim. Sonunda yeni ve bezelli bir saat çıktı ve 45mm siyah versiyonunu hepsiburada üzerinden sipariş ettim, ertesi gün öğlen 2 gibi geldi. Samsung'un saatlerine bakmadan önce diğer markalara da baktım, Huawei'nin saatlerini inceledim ama daha arayüzü bile kasan bir cihaza hiç yanaşamadım. Apple watch kullanmayı isterdim ama telefonum iPhone değil ve sırf apple watch için iPhone da kullanmam. Oppo'nun yeni çıkardığı saati hoş gözüküyor, google'ın işletim sistemini kullandığı için uygulama da yükleniyor olması güzel. Bu nedenle bence Galaxy Watch'un en büyük rakibi (android kullanıyorsanız) oppo'nun saatidir. Galaxy watch'a geri dönersek, ilk günler çok fazla kurcaladığım için şarjı az gitti tabi ama artık alıştım ve normal kullanıyorum. Şarjı gece uyku takibi dahil her şey açıkken 2 gün gidiyor. Spor yapan biri değilim ama yürüdüğüm zaman otomatik olarak antrenman algılayıp başlatıyor. Bana göre diğer Galaxy Watch'lara göre en büyük artılarından biri 8GB hafızası olması. EKG için apk indirdim ve çalıştı, tansiyonu henüz denemedim çünkü evdeki tansiyon aleti bozulmuş. EKG apk'sı için Samsung telefon kullanmanız gerekiyor sanırım, ben kendi S9+'ımla yaptım. Saate spotify üzerinden çalma listesi de indirdim Galaxy Buds bağlayarak internetsiz oynatabiliyorum. Saati alırsanız galaxy store'da samsungun kendi çıkardığı uygulamaları indirin (kamera kontrol,hesap makinesi,e-posta vs.). Saatteki bixby ingilizce olduğu için ve ingilizce konuşsanız da pek bi işe yaramadığı için galaxy store'dan G-keyboard uygulamasını indirmenizi kesinlike öneririm, fiyatı 30tl ama bunun sayesinde türkçe konuşarak mesaj atabiliyorsunuz. Samsung Internet uygulaması üzerinden youtube,instagram,twitter vs. sitelere girebiliyorsunuz ve aynı mobildeki arayüzle çıkıyor yani daha rahat kullanabiliyorsunuz. Tabi saatten niye girersiniz orası size kalmış. Samsung'un Smart things uygulamasını indirdim ve samsung tvmi kontrol edebiliyor, kanal ve sesi değiştirebiliyorum. Harita kullanmak istiyorsanız HereWeGo uygulamasını indirebilirsiniz,eğer isterseniz belirli ülkelerin hartiasını saate indirip internetsiz de bakabilirsiniz. Bunun dışında birsürü ücretli/ücretsiz saat yüzü var. Canınız aşırı sıkılırsa oynayabileceğiniz oyunlar da var. Sonuç olarak ben aldım ve memnunum.

Uzun açıklayıcı bir inceleme yazmışsınız elinize sağlık.Bende almayı düşünenlerdenim ekg ve tansiyonun apk ile çalışabilmesine sevindim.Uygulama öneriniz içinde teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nopemann

Saati alalı 20 gün oldu. Almadan önce uzunca bir süre bekledim, ilk başta galaxy watch almayı düşündüm ama biraz eskidiği için beklemeye karar verdim. Active 2'yi de düşündüm ama tasarımı sebebiyle vazgeçtim. Sonunda yeni ve bezelli bir saat çıktı ve 45mm siyah versiyonunu hepsiburada üzerinden sipariş ettim, ertesi gün öğlen 2 gibi geldi. Samsung'un saatlerine bakmadan önce diğer markalara da baktım, Huawei'nin saatlerini inceledim ama daha arayüzü bile kasan bir cihaza hiç yanaşamadım. Apple watch kullanmayı isterdim ama telefonum iPhone değil ve sırf apple watch için iPhone da kullanmam. Oppo'nun yeni çıkardığı saati hoş gözüküyor, google'ın işletim sistemini kullandığı için uygulama da yükleniyor olması güzel. Bu nedenle bence Galaxy Watch'un en büyük rakibi (android kullanıyorsanız) oppo'nun saatidir. Galaxy watch'a geri dönersek, ilk günler çok fazla kurcaladığım için şarjı az gitti tabi ama artık alıştım ve normal kullanıyorum. Şarjı gece uyku takibi dahil her şey açıkken 2 gün gidiyor. Spor yapan biri değilim ama yürüdüğüm zaman otomatik olarak antrenman algılayıp başlatıyor. Bana göre diğer Galaxy Watch'lara göre en büyük artılarından biri 8GB hafızası olması. EKG için apk indirdim ve çalıştı, tansiyonu henüz denemedim çünkü evdeki tansiyon aleti bozulmuş. EKG apk'sı için Samsung telefon kullanmanız gerekiyor sanırım, ben kendi S9+'ımla yaptım. Saate spotify üzerinden çalma listesi de indirdim Galaxy Buds bağlayarak internetsiz oynatabiliyorum. Saati alırsanız galaxy store'da samsungun kendi çıkardığı uygulamaları indirin (kamera kontrol,hesap makinesi,e-posta vs.). Saatteki bixby ingilizce olduğu için ve ingilizce konuşsanız da pek bi işe yaramadığı için galaxy store'dan G-keyboard uygulamasını indirmenizi kesinlike öneririm, fiyatı 30tl ama bunun sayesinde türkçe konuşarak mesaj atabiliyorsunuz. Samsung Internet uygulaması üzerinden youtube,instagram,twitter vs. sitelere girebiliyorsunuz ve aynı mobildeki arayüzle çıkıyor yani daha rahat kullanabiliyorsunuz. Tabi saatten niye girersiniz orası size kalmış. Samsung'un Smart things uygulamasını indirdim ve samsung tvmi kontrol edebiliyor, kanal ve sesi değiştirebiliyorum. Harita kullanmak istiyorsanız HereWeGo uygulamasını indirebilirsiniz,eğer isterseniz belirli ülkelerin hartiasını saate indirip internetsiz de bakabilirsiniz. Bunun dışında birsürü ücretli/ücretsiz saat yüzü var. Canınız aşırı sıkılırsa oynayabileceğiniz oyunlar da var. Sonuç olarak ben aldım ve memnunum.

Hocam merhaba. Ben de bu aralar alacagim. Iki sorum vardi.

Sesi metin haline dondurmeyi(voice to text) whatsapp ta ya da gmail'da yapabiliyor muyuz? (TURKCE olarak)

Whatsapp uzerinden ses kayit edip yollayabiliyor muyuz sesli cevap?

• Marauder1905 kullanıcısına yanıt

Konuşmayı Türkçe olarak metne çevirebiliyor fakat bildiğim kadarıyla whatsapptan sesli mesaj atılmıyor.

• Arkadaşlar watch3 ve oppo yu aynı anda 10 gündür kullanıyorum. Oppo tam bir fiyasko benim için
    Watch 3 ün yanından bile geçemez. Çok aceleye gelmiş oppo.... herşey yarım yamalak çalışıyor. Google asistan dediklerimin çoğunu anlamıyor. Bir elin parmakları kadar arayüz var. Gerisi tırışka. Facer, Mr Time gibi sitelerden yüklenen arayüzler, çözünürlük uygun olmadığı için çok dandik, atın kulağına kelebek konmuş gibi duruyor. Pil performansı
    Samsung Galaxy Watch 3 tanıtıldı Aynı özelliklerle çalışırken watch3 iki günü çıkarırken oppo 1,5 günü göremiyor bile. Oppo da gelen aramalarda isim görünmüyor. 5 tane egzersiz modu var, otomatik antreman algılama bile yok
    Google play da uygulama var dediler. Galaxy store ondan daha zengin çıktı.
    Oppoyu kullanmak için hem google wear, hem de hey tab health diye bir uygulama yüklemek zorundasın. Buna rağmen çok yetesiz kontrol sağlıyor kullanıcıya. Galaxy weareble yanında çok amatörce ve yetersiz duruyor
    Bu şartlarda 1000 tl lik saatlerden avantajı yok. 2300 tl neye dayanarak fiyat biçmişler anlamış değilim.
    Tek güzel yanı ekranı büyük ve çok güzel. Kolda güzel duruyor.

• keremalp kullanıcısına yanıt
    Piyasadaki saatler arasında özelliklerine baktığımda en içime sinen saat Oppo watch gözüküyordu. Yorumlarınız beni hayal kırıklığına uğrattı ama yanlış bir tercih yapmamı da önlemiş oldu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaslar selam

Hepsiburada uygulamasi uzerinden alirsaniz %5 indirim var. 2.184'e aldim biraz once Watch 3'u Samsung Turkiye'den.

• Arkadaşlar merhaba dün akşam bende watch 3 ailesine katıldım. Cihaz güzel iyi hoş ancak şarj olayını nasıl düşüreceğiz ? Nabız ölçmeyi sadece manuel yaptım. Güç tasarrufu açınca saat 5 liralık saate dönüyor. Acaba ne önerirsiniz bir de tansiyon nasıl ölçecegiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MissMacHoOo -- 4 Ekim 2020; 12:37:21 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.