Ekg'yi kullanmıyorum. Kalori her cihazda olduğu gibi bunda da tahmine dayalı. Nabız ölçümü neredeyse hatasız. Uyku takibi çok tutarlı. Stres ölçümü gayet başarılı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy Watch Active 2 [ANA KONU] (332. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Merhabalar, sivi temasindan saati bozular arkadaslar nasil bir yol izliyorsunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Servis sıvı teması diye garanti dışı bırakıyor. Fahiş Para talep ediyor. O sebeple en geçerli yol tüketici hakem heyeti hatta mağdurlar birleşip bu konuda samsung yetkili servisleri dava bile edilebilir.
Önceki mesajlarda verildi mi bilmiyorum ama otomatik çıkan "Antrenman Algılandı&Yürüyüş" modunu seviyorum ve kullanıyorum 1 senedir. Geçenlerde bir güncelleme sonrası manuel (duraklat,devam et)yes-no tarzı bir şey soruyor. Onu görmek istemiyorum. Nasıl kaldırabilirim o kısmı?
-
Merhabalar,
hem kendim hem de eşim için akıllı saat arayışındayım. Sesli konuşma özelliği olanlara bakıyorum.
-samsung galaxy watch active 2
-amazfit gts 2
-oppo watch
bu 3 tanesini gözüme kestirdim . Ancak hangisi daha iyi ve daha uzun süre kullanım vaadediyor tam bilmiyorum. Eşim için active 2 nin altın rengi hoşuma gitti ayrıca yuvarlak olması da.
Kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirmi acaba?
-
quote:
Orijinalden alıntı: exzomyAslında bu konu da mağdur çok fazla sosyal medyadan samsung yetkili servisi ve samsung u etiketleyip bu konuyu dile getirmeliyiz. Yüzme antrenman moda olan ve ip67 sertifikaya sahip. Üstelik reklamlarında tanıtımlarında su geçirmez olduğundan dayanıklı olduğundan bahsedip sonra da sıvı teması diyerek garanti dışı bırakmak bizim ülkemiz de olabilecek kurnazlık
Merhaba,
Bugün saatimi teslim aldım. Ekran, Anakart ve arka kapak garanti dahilinde değişti, şeffaf koruyucu bantlar bile üzerindeydi. Sanki çelik kasayı da temizlemiş ve parlatmışlardı. Garanti konusunda hiç bir sıkıntı çıkarmadılar. Fatura bile ibraz etmedim. Antalya Yetkili Servisi Yıldırım Elektroniğe teşekkür ederim. Garanti dışı bırakma konusunun Servis kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Bence Samsung genel merkeze şikayet edin.
-
Çok şanslısınız çoğu servis sıvı teması diyerek garanti dışı bırakıyor. Çok yüksek paralar talep ediyorlar. Şikayetvar da Çok fazla mağdur var. Samsung merkez de aynı cevabı veriyor
Şarj konusu ne derece onemli sizin icin, o gözle bakın bir de...
Oppo watch diğer ikisine göre daha basit bir ürün, diger ikisiyle aynı klasmanda değil bence.
Gts 2 şarj konusunda daha iyi. Yuvarlak olarak tercih ederseniz de gtr 2 olabilir alternatif.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok teşekkürler hocam. Valla ne alacağını bilemedim. Watch active 2 skntılı gördüğüm kadarıyla servisi de aynı şekilde. Şu an için Amazfit gts ya da huawei eatch gt2 pro arasındayım
Huawei de biraz basit kalıyor, ekran yüzü, spor modu vs secenek az...
Ben yine gts/gtr 2 derim bu seceneklerden.
Karar sizin 😊
Peki hocam teşekkürler hem daha uygun fiyatı onu tercih edeyim :)
Rica ederim, siz yine inceleme videolarına falan bakın 👍😊
Akıllı saatlerde, Apple Watch almayacaksanız tek mantıklı seçenek hala Samsung. Uzun süre kullanımdan kastınız cihazın ömrü ise Samsung ürünlerinin ömrünün Çin markalı ürünlerinkinden daha uzun olduğu kesin. Saydığınız Çin markalı akıllı saatlerden çok kullanıcı Active2'ye ya da Galaxy Watch 3'e geçti ve geçmeye devam ediyor. Çinli markaların servislerinin de Türkiye'de Samsung servisinden çok daha kötü olduğu zaten herkesin malumu.
Yazılımlarının her anlamda vasat olmasına hiç girmiyorum bile. Forumda ana konuları varsa bir göz atın, kullanıcılarının donanım ve yazılım konusunda yaşadığı sorunlar hakkında bilginiz olsun sürpriz yaşamayın.
Donanım ve yazılım tarafında yine Apple akıllı saatlerden sonra Samsung akıllı saatler geliyor. Fakat pil performansı iyi olsun diyorsanız Active2 44mm 3-4 günlük pil ömrüne sahip (bu da sürekli nabız ölçümünü kapatırsanız mümkün), pil performansında Çinli markalar daha iyi deniyor. Daha iyi oldukları başka bir konu yok zaten (: Bu saate sahip olmadan önce çok araştırmıştım. Çinli markalar, telefon & akıllı saat fark etmeksizin kağıt üzerinde muhteşem, pratiğe gelince sınıfta kalmalarıyla meşhurlar sonuçta.
Bu arada almayı düşündüğünüz saatleri mutlaka gidip bir mağazada deneyin, kurcalayın. Hoş, Xiaomi veya Huawei akıllı saat almak için mağazaya gidip biraz kurcalayıp nasıl kasıldıklarına vs. şahit olunca ve Galaxy Watch'lar ile karşılaştırınca Samsung'a ve Apple'a yönelen çok kişi gördüm. Şimdiden hayırlı olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frederick S. -- 10 Ağustos 2021; 17:34:35 >
-
Active 2 de su geçiriyor ve kapanıp açılmıyor servis de kullanıcı hatası diyorlar. Kararsızım valla
Evet artık kesin bir yargıya vardım. Gerek eşimin cihazının durduk yere dokunmatik arızası, gerekse forumdaki diğer donanımsal şikayetler veeee bu akşam kendi cihazımdaki şarj olmama problemi (%40'ta şarja bıraktım 58'de kesilmiş şarj ve iki ped ile denedim sonuç aynı şarj olmuyor) sebebiyle bu cihazların maalesef özellikle bir yıldan sonra kronik ekran dokunmatik, şarj ve açılmama gibi sıkıntıları mevcut. Buna kronik demek için sebep çok. Kendi kendine düzelmez ise servis yolu göründü. BDH'a vermeyeceğim kesin 😡
Bebek arabasıyla gezerken bisiklet sürdüğümu sanıyor başına gelen var mı
quote:
Orijinalden alıntı: rock steady
Şarj konusu ne derece onemli sizin icin, o gözle bakın bir de...
Oppo watch diğer ikisine göre daha basit bir ürün, diger ikisiyle aynı klasmanda değil bence.
Gts 2 şarj konusunda daha iyi. Yuvarlak olarak tercih ederseniz de gtr 2 olabilir alternatif.Oppo Watch aralarindaki en akilli cihaz. Turkce google asistan, Store'da daha ise yarar uygulamalar (shazam, telegram, telefondaki widgetlari saate aktarma vs.
) gibi avantajlari var. Spor takibi olarak oldukca kotu.
Active 2 44mm batarya performansi olarak oppo watch'dan 2 kat daha iyi. Oppo watchun her seyini kisarsaniz 2 gun ucu ucuna gidebilir gidemeyebilir arada.
Active 2 nin spor takibi daha basarili gorunuyor.
Offline spotify destegi oppo'da yok.
Ve tüm oppo watch saatlerin ekraninda isik sizmasi mevcut.
6 ay Oppo Watch, 2 gündür active 2 kullanan biri olarak yorumluyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CBE59604 -- 11 Ağustos 2021; 0:49:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: independent_21
Active 2 de su geçiriyor ve kapanıp açılmıyor servis de kullanıcı hatası diyorlar. Kararsızım vallaYouTube'a "Active2 water test" yazarsanız bolca farklı tip sularda test edilen ve başarılı bulunan video ile karşılaşırsınız. Water lock modu var (içerde kalan suyu da dışarı atıyor) belki onu açmadan suda kullanan ya da resmi olarak önerilen suya maruz kalma koşullarını ihlal edenler oluyor. Ayrıca Çinli saatlerin su geçirme olaylarını da bir araştırın servisleri kabul ediyor mu, başka ne gibi kronik sorunları var, sonra yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın zira Xiaomi servisleri cihaz yığını dağlarına dönmüş durumda.
Bu arada Samsung'un servisleri çok fark ediyor, bir servisi her şeye kullanıcı hatası derken diğeri kullanıcı hatası dahi olsa direkt yeni ürün verebiliyor. Hangi servislerden çok memnun kaldığımızı bu konuda belirtiyoruz bu yüzden.
Su geçirme durumunun garanti dışı bırakılması başka bir konu. Örnek vereyim; bir tanıdık Samsung'un son model amiral gemisi telefonunu almıştı, su geçirmezlik sertifikası var tabii belirli koşullarda ki biliyorsunuz genelde 5 metre, 30 dakika, tuzlu su / havuz suyu / çeşme suyu olmalı&olmamalı gibi. Adam gitmiş test edeceğim diye küveti doldurup telefonu suya bırakmış, 30 dakika yerine unutup 45 dakika civarı kalmış suda. Cihaz kapanıp açılmamış, gidiyor servise ben belirtilen koşullarda suya maruz bıraktım ama bu hale geldi diyor, servisi kandıracak aklı sıra (: Servis de anlatıyor bu telefon testlerden geçiyor söz konusu koşullara uygun maruz kalsaydı su geçirmezdi vs. Sonra bunu "servis yemedi" diye anlatıyor. Bu tip ilginç kullanıcıların şark kurnazlığını engellemek amacıyla su geçirme durumu bildiğim kadarıyla her markada garanti kapsamı dışında, çünkü servis bilemez hangi şartlarda suya maruz kaldı. Şirket de haklı yani. Sadece su geçirme olayı değil kullanıcılar birçok konuda servisleri kandırmaya çalışıyor ve servisler de bunların farkında, cihazı açıp bakınca görüyorlar. Kullanıcıların en yaygın yalanı, şarj aletini veya kablosunu hor kullanıp ya da orijinal olmayan şarj adaptörü / kablosu kullanıp "ben güzel kullandım / orijinal kullandım ama soketi bozuldu, şarj olmuyor" vs. olayı. Sokete bakıyorlar parçalanmış resmen. Serviste çalışanlarla konuştuğumda ne olaylar anlatıyorlar, açık açık bu şekilde yalan söyleyip yalanı ortaya çıkınca da sorun çıkaran bolca kullanıcı var ülkede.
Su geçirmek konusunda ise burada sorun yaşadığını belirten ve samimiyetine güvendiğimiz arkadaşlar ya uyanık/yalancı/kötü bir servis kurbanı (söz konusu servislerin buraya yazılması iyi oluyor), ya da cihazları sorunluydu, başka bir açıklaması yok. Ben ellerimi yıkarken cihazı ıslatıyorum, dikkat etmiyorum hor kullanıyorum hiçbir şey olmadı aylardır cihazdan çok memnunum, kullanıcıların çoğunluğu da memnun. Cihazla yüzüp sorun yaşamayanların da sesi bu yüzden daha az çıkıyor sorun yaşayanlara nazaran. Yine de dikkat etmeden farklı koşullarda suya maruz bırakabilirim diyorsanız evet risk almamanızda fayda var, bu konuda hakkında hiç şikayet olmayan bir cihaz bulup ona yönelmeniz doğru olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frederick S. -- 11 Ağustos 2021; 2:51:16 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: erditepe
Evet artık kesin bir yargıya vardım. Gerek eşimin cihazının durduk yere dokunmatik arızası, gerekse forumdaki diğer donanımsal şikayetler veeee bu akşam kendi cihazımdaki şarj olmama problemi (%40'ta şarja bıraktım 58'de kesilmiş şarj ve iki ped ile denedim sonuç aynı şarj olmuyor) sebebiyle bu cihazların maalesef özellikle bir yıldan sonra kronik ekran dokunmatik, şarj ve açılmama gibi sıkıntıları mevcut. Buna kronik demek için sebep çok. Kendi kendine düzelmez ise servis yolu göründü. BDH'a vermeyeceğim kesin 😡Arkadaşlar malesef Türkiye'nin hiçbir yerindeki servis kargo ile kabul etmiyor. İlla ki BDH firması olacakmış. Pendik KVK servisi aradım elden getirirseniz yardımcı oluruz dedi. Pendik servise daha önce işlem yaptıran birkaç arkadaş vardı sanırım. Memnun da kalmışlardı. İstanbul'da başka bir servis var mı önereceğiniz? Bdh'a vermeyi hiç istemiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Watch active 2'yi detaylı inceleyip arkadasiminkini 1 gun kullandiktan sonra gidip garmin aldım. Bence samsung hala ostenilen seviyeye gelemedi saat konusunda. Ozellikle işletim sistemi sebebiyle şarj olayı buyuk problem. 3-4 gunluk sureler AOD kapaliyken asgari kullanimla elde edilebilir ancak ki o da bir ok kullanicinin ortalama kullamina denk gelmiyor kanisindayim, zorlama şartlar altinda elde edilebilir yani o degerler. 2 gunu cikariyorsa opup de basa koyulacak bir urun watch active 2.
Diger yandan garmin, apple watch gibi urunler ok daha palahli oldugundan ayni kategoriye sokmamak gerek diye dusunuyorum.
Nihai olarak da fiyat performans açısından halen amazfit urunlerine olan begenim sürüyor. Ozellikle dedigim gibi gtr/gts 2 şu an gerek spor takibi gerekse de gunluk kullanim anlamında watch active 2'nin herisindekalmayacaktır diye dusunuyorum.
Neticede herkesin ihtiyaclari, beklentileri ve butcesi farklı. Bu sebeple de boylesine cesitlilik mevcut. Saygı duyuyorum herkesin dusuncesine ve tecrubesine.
Bugune kadar amazfit, motorola ve garmin olmak uzere 3 saati uzun sureli kullandim, her markanin kendine gore artilari eksileri mevcut ne yazik ki...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rock steady -- 11 Ağustos 2021; 13:32:18 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X