Şimdi Ara

Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.695
Cevap
29
Favori
111.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gerenimo57

quote:

Orijinalden alıntı: KontDRACULA_Wind

Xperia Z telefon. Onu tabletle karıştırmamak lazım. Üstelik 5" ve 443ppi. 1080p.
    Nexus 10 ise 10" eşşek kadar bişey :) o bakımdan sevmiyorum. kişiselliği yok. 3g/4g birşeyi yok. harici modem yada wifi'ye bağımlı. ekranı 2560x1600 (1080p den büyük) 300ppi

Çift çekirdek olmasının dez avantajı bence yok. xperia 1.5ghz nexus ise 1.7ghz (a15). Xperianın işlemcisi çok iyi. ama.... 4 çekirdek full kullan kaç uygulama var ki? grafik işlemcisi ise 4 çekirdekli Quad-core Mali T604 (mali 400 değil dikkat)

kameralar da xperia 13mp - nexus 5mp

ama yani bir tablet diğeri telefon.

bana sorarsan benim telefonum arızalı acilen yeni telefona ihtiyacım var bu sebeple telefon al derim. ama telefonun varsa ve güncelse tablet al.

Merhaba. Cevap için teşekkürler ama beni yanlış anlamışsınız. Ben xperia z derken telefon değil tablet modelinden bahsetmiştim. Nexus ile kıyasladığım için z tablet yamamıştım anlaşılır diye ama yanlış anlaşılma olmuş yinede. Bu durumda sizden yorumunuzu güncelleminizi bekliyorum

üzgünüm. Algıda seçicilik işte. Aklıma direkt telefon modeli geldi.

ama yazdığım bazı şeyler ortak. mesela 4 çekirdek 2 çekirdek olayı. nexus 1.7ghz sony 1.5ghz. ama biri çift çekirdek diğeri 4. halen 4 çekirdeği zorlayan uygulama yok. 4. çekirdek genelde uyku modunda oluyor. nexus'un Exynos platformu da yabana atılır birşey değil.

sony'nin çok büyük bir artısı var. oda sd kart takılabilmesi

nexus'un ekranı daha iyi. 2560x1600 ve IPS. sony ne emin değilim. LCD ekran deniyor ama bu düzeyde bir tablette bu ekranın kullanılması mantıklı değil. muhtemelen kötü bir ekran değildir. ayrıca 224ppi

nexus'un güncellemeleri herkesden önce alacağı malum.

sony de 3g var (opsiyonel mi emin değilim). bu da çok büyük bir alma kriteri.

Kamera sony de 8mp (flash yok). nexus 5 MP (flash var).

seçim biraz kişisel olacaktır. ve 3g sonucu etkileyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakc

Android 4.3 kullanan arkadaşlar. USB OTG portunda sorunlar oluşabiliyor. NExus Media Importer bile kullansanız bazen USB belleğin içine erişilemiyor. Ama 4.2.2 sürümünde bu sorun yok. Google tarafından düzetilmesi gereken bir bug.
    Ben o yüzden 4.2.2 ye döndüm. 32 GB EXFat USB Bellek kullanıyorum. Oyunların data dosyaları bu bellekte. Apk kurulumu sadece Cihazın belleğinde.

öğrendiğim iyi oldu.
    4.3 kullanıyorum. bende root + stick mount yüklü. OTG ile bağlantıda fazla sorun yaşamadım. Nexus Media Importer kullanmıyorum.

çözümü öğrenirsen bildir lütfen.

quote:

Orijinalden alıntı: tatar66

Arkadaşlar Nexus 10 16 gb wifi almak istiyorum.En uygun ve garanti vs durumları bakımından sorunsuz olarak nereden alabilirim sizce ? Bayrama kadar elimde olmasını istiyorum önerileriniz nelerdir?

www.istanbulbilisim.com.tr
    yada TTnet kampanyası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KontDRACULA_Wind -- 3 Ekim 2013; 10:12:05 >

• merhaba
    bende yaklaşık bir ay önce nexus 10 tablet aldım,usb girişi yok acaba usb kullanmam için ne gibi bir aparat kullanabilirim bu konuda yardım ederseniz memnun olurum şimdiden teşekkürler.
  • geçenlerde resimde görünen gibi bir aparat aldım ama usb yi okumadıhttps://store.donanimhaber.com/db/c5/62/dbc5625d954a5dd1fb09f8f9f5fa5dd2.jpg Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu
     Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu

• quote:

Orijinalden alıntı: kandaroz

merhaba
    bende yaklaşık bir ay önce nexus 10 tablet aldım,usb girişi yok acaba usb kullanmam için ne gibi bir aparat kullanabilirim bu konuda yardım ederseniz memnun olurum şimdiden teşekkürler.

Sana OTG kablosu lazım. Yani verdiğin resimdeki gibi bir kablo.

birde o kablo ile ne yapacağın önemli. Nexus lar (hiç biri) normalde harici flash disk/ sd kart vs desteklenez. yani bu kabloyu takıp ucuna flash disk takarsan okumaz. ya nexus media Importer programı kuracak yada root+stick mount (ntfs okumaz) yükleyeceksin. (ayrıntıları bu sayfada olacaktı)

Bu kabloyu takıp ucuna klavye/mouse taktım çalışmadı dersen o zaman muhtemelen ya kablo arızalı yada taktığın kablo OTG değil uzatma kablosu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KontDRACULA_Wind -- 4 Ekim 2013; 10:07:31 >
  • ayrıntıları bu sayfada olacaktı demişsiniz ama link vermemişsiniz.
  • @ KontDRACULA_Wind, vallahi bravo. Nette fazla kaynak yok iken, bu şekilde araştırmalar ile insanlara yol göstermen muhteşem bu nedenle gerçekten sizi tebrik ediyor ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Ayrıca şu oyun linklerini de bana pm'liyebilir misiniz?

Ben TTNET yalın internet kullanıcısıyım. İki gün önce tablette kararsız kalınca, TTNET'in kampanyasını gördüm ve soluğu ttnet müşteri hizmetlerinde aldım. Ancak yalnızca telefon hattı bulunanlar için kampanya düzenlendiğini öğrenince, 444 0 375'i aradım ve şikayetimi ilettim. 24 saat sonra ne olduysa, TTNET'in Nexus 10 sayfasındaki şartlar birden değişti. Şu anda tüm TTNET kullanıcılarına satış yapıyorlar. Ayrıca artık internet üzerinden sipariş kolaylığı da getirildi. Geçtiğimiz gün bu model için internetten sipariş verilemiyordu. Dün yani Perşembe günü müracaatta bulundum ve beni aradılar. 24 Ay * 42 TL + 8,10 kuruş damga vergisi ile cihazı satın aldım. Kimlik fotokopimi e-posta ile onlara göndereceğim. Muhtemelen önümüzdeki hafta elimde olur.

Bu başlık altından bende cihaz ile ilgili yapacağım araştırmaları kısa süre sonra paylaşmaya başlayacağım. Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: kandaroz

ayrıntıları bu sayfada olacaktı demişsiniz ama link vermemişsiniz.

şu an bulunduğumuz sayfayı kastetmiştim :)

Yukarıda birkaç defa bahsi geçmişti :)
  • hersitede H kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.
    Linki PM den attım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

gitti dese 4 dolar

hababam sınıfındaki eğlenceli ve hüzünlü müzik aynı mı..??
  • 1000 TL bu tablet için fazla değil mi? Hanio paraya ipad 4 daha mantıklı geliyor gibi.
    Yanlış anlaşılma olmasın, bizim anne babaya bir tablet bakıyorum 10" civarı ama fiyat/performans olarak düzgün bir tablet bulamadım.

Nexus genelde fiyat performans ürünleridir diye düşünüyordum ama Nexus 10 bana biraz tuzlu geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ariaven

1000 TL bu tablet için fazla değil mi? Hanio paraya ipad 4 daha mantıklı geliyor gibi.
    Yanlış anlaşılma olmasın, bizim anne babaya bir tablet bakıyorum 10" civarı ama fiyat/performans olarak düzgün bir tablet bulamadım.

Nexus genelde fiyat performans ürünleridir diye düşünüyordum ama Nexus 10 bana biraz tuzlu geldi

Nexus 7 tam bir fiyat performans ürünüydü. Nexus 10'un hedefi ise daha çok iPad 4 ile rekabet etmek ki bunun için daha iyi dolayısıyla daha pahalı donanıma ihtiyaç var.

Benim Nexus serisinde takıldığım konu özellikle genişleme olanakları. SD Card takılamaması sebebiyle alıp almama noktasında tereddüt yaşıyorum zira 16GB lık S3 de yaklaşık 500 programla yerleşik hafızayı doldurduğum için 16 gb lık ikinci bir sdcard üzerinde de multimedia dosyaları ve titanium backup yedeklerini tuutuyordum.

Daha çıkış noktasında Android kullanıcıları, Apple kullanıcılarına takılırken iki ana parametre iTunes'a mahkum olmama ve hafıza arttırımıyken bu kriterlerden biri çöpe gitmiş oluyor. Google'ın bu anşamda getirdiği "kafa karışıklığı yaratıyordu" savunmasını da gerçekçi bulmuyorum zira Android'in iOS'e göre en önemli farkı ve avantajı farklı profillerdeki kullanıcıların cihazları bilgileri doğrultusunda kendilerine göre adapte edebiliyor olmalarıydı.

Tekrar ana konuya dönecek olursak bence çok tuzlu sayılmaz sunduğu özellikler göze alındığında ancak;

Şayet anne-babaya alınacaksa büyük ekranlı bir cihaz öncelikle daha doğru bir seçimdir zira ufak ekranları görme anlamında bir takım sıkıntılar yaşayabilirler. Bir de açıkçası Android menu yapısı, home, search, back vs derken şayet teknolojiyle çok haşır neşir değillerse iOS tabanlı bir cihaza göre biraz daha karışık gelecektir.

Bence temiz bir iPad3 ya a iPad4 daha mantıklı bir seçim olur. Uygulama çalıştırma, menu ve kapatma mantığı daha tekdüze. İkona tıklayınca program açılıyor, ortadaki tuşa basınca kapanıyor. Elbette Apple'ın User Interface Guidlines yaklaşımı ve AppStore'daki uygulamalar için bu kuralları titiz bir şekilde ele alması da önemli zira farklı programlar, menü yapısı ve fonksiyonalite mantığında Android'e göre daha bir standart akış üzerinde çalışıyorlar (iOS 7 deki durum nedir çok bilmiyorum öte yandan, duyduguma göre bayağı bir batırmışlar).

• quote:

Orijinalden alıntı: ariaven

1000 TL bu tablet için fazla değil mi? Hanio paraya ipad 4 daha mantıklı geliyor gibi.

Nexus 10 BENCE ipad4'den daha iyi.
    Anne Babaya alacaksan büyük ekran olması avantaj. Ama anne babaya aldığına göre bence Çin Malı Türk Tabletlere yönelebilirsin. 500TL ye performanslı 10" seçenekler mevcut. (Ainol, Cube, Dark (Tr) vs)
  • slm arkadaşlar ttnetin kampanyası mantıklı mı 24 ay içerisinde ttnet iptal ettiriirse ucretin toplamı alınıyormuş?
  • tableti ttnet'ten aldım 16 gb herşey çok güzel ama nedense navigasyonu çalışmıyor koskoca samsung nexus 10 yapmış ama navigasyon için adam akıllı bir yazılım yapamamış hayret gerçekten
  • google 2014 tablet ne zaman cıkarır arkadaşlar alınır mı ki bu tablet şuanda ttnet fiyatına aralıkta felan 2014 cıkar herhalde ama fıyatı ne olur? micro sd olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GHoST_FaCe -- 13 Ekim 2013; 0:01:01 >
  • Tam ne yaptığımı bilmiyorum ama bilgisayarımda XP kurulu. burada yazılanları uyguladım daha öncesinde de, Nexus 10'u USB ile bağladığımda MTP Device hatası veriyordu. İşlemleri gerçekleştirdikten sonra bile MTP Device hatası vermeye devam ediyor. MTP Device sürücüsünü yüklüyor gibi gözüküyor daha sonra Bu donanımı yüklerken sorun oldu. Aygıtın yüklenmesi sırasında bir hata oluştu. hatası veriyor. Biraz daha araştıracağım ama lütfen bilginiz varsa yardımlarınızı esirgemeyin.

Birde şunu sorayım. Ben Nexus 10'u bilgisayara USB ile bağladığımda, flash bellek gibi ayrı bir sürücü olarak göremeyecek miyim? Veya görülebiliyorsa benim XP'de mi sorun var? Format atmalı mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hersitede -- 13 Ekim 2013; 5:25:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Karisma

tableti ttnet'ten aldım 16 gb herşey çok güzel ama nedense navigasyonu çalışmıyor koskoca samsung nexus 10 yapmış ama navigasyon için adam akıllı bir yazılım yapamamış hayret gerçekten

üretici Samsung ama dağıtıcı ve ürünün sahibi Google. Nexus'lar her zaman saf olarak gelirler. Sadece temel android yüklü olarak gelir. Navigasyon için yandex'in ücretsiz navigasyonunu kullanabilirsin.

quote:

Orijinalden alıntı: hersitede

Tam ne yaptığımı bilmiyorum ama bilgisayarımda XP kurulu. burada yazılanları uyguladım daha öncesinde de, Nexus 10'u USB ile bağladığımda MTP Device hatası veriyordu. İşlemleri gerçekleştirdikten sonra bile MTP Device hatası vermeye devam ediyor. MTP Device sürücüsünü yüklüyor gibi gözüküyor daha sonra Bu donanımı yüklerken sorun oldu. Aygıtın yüklenmesi sırasında bir hata oluştu. hatası veriyor. Biraz daha araştıracağım ama lütfen bilginiz varsa yardımlarınızı esirgemeyin.

Birde şunu sorayım. Ben Nexus 10'u bilgisayara USB ile bağladığımda, flash bellek gibi ayrı bir sürücü olarak göremeyecek miyim? Veya görülebiliyorsa benim XP'de mi sorun var? Format atmalı mıyım?

Sistemden Normalde Bellek olarak gözükür. Ama bir süredir bende de gözükmüyor. Andrid SDK nın driverlarını kurdum. Samsun Telefona mod filan kurdum bilmem kaç driver kurunca sapıttı. Ben Any Send ve AirDroid gibi çözümler kullanıyorum.

ayrıca driver için
    http://developer.android.com/sdk/win-usb.html
    bu adresteki driver'ı dene

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2001868
    Google_Nexus_10_ToolKit_v2.0.0'ın linki. Problemsiz Root vs atmak ve Driver kurmak için kolay bir yol ama RİSKLİ.

• Yaklaşık 5 gün önce TTNet kampanyasıyla aldım ve biraz üzerinde uğraştıktan sonra bu cihaza resmen aşık oldum.

Ekran inanılmaz. SGS3 'ün OLED ekranına göre daha pastel ve doğru renkler üretiyor. 2560*1600 çözünürlük ise özellikle yüksek çözünürlüklü içerikle şaha kalkıyor.

MX Player ile video performansını detaylı bir şekilde test etme şansım oldu ki, burada deneme için kullandığım medyayı hiçbir zaman localde tutmadım, hep ev ağı üzerinden ulaştım. i802/11g ağda 1080p yi SMB üzerinden paylaştırdığımda bant genişliği kökenli problemler oluyordu. 720p ve altı ise sıkıntı çıkarmadan izlenebiliyordu (Bu arada MX Player'da hardware encoding için Neon v7 codec pack ve ayrıca uygulama içerisinde linki verilen ffmpeg modülünü de kurmak gerekiyor).

Eldeki TPLink USB N Wifi adaptörü bilgisayara adhoc olarak tanımlayıp bunun üzerinden internete çıkarmaya başlayınca 1080p problemi de çözüldü. 2. gün itibariyle ES File Explorer ile ulaştığım windows shareleri, direk mx player ile açarak izleyebiliyorum. İleri geri sarmada da bir takılma yok. Aslında multimedia içeriği için tavsiye edilen paylaştırma yöntemi NFS ancak ben kernel tarafına çok fazla dalmak istemediğim için yukarıdaki şekilde çözdüm.

Unlock/Root/CWM ve Kernel güncelleme işlemleri gayet kolay. Custom ROM denemedimi denemeyi de pek dusunmuyorum. Sadece Franco Kernel yükledim ve performansından gayet mutlu olduğumu söyleyebilirim.

Cihazın başarımı gerçekten üst seviyede. Daha önce kullandığım SGS3 den herhangi bir anlamda geri kalmadı, hatta çoğu noktada daha yüksek performans gösterdi. Kullanılan bellek modülleri nedir bilmiyorum ancak yazma hızının SGS3'e göre belirgin bir seviyede iyi olduğunu özellikle belirtmem gerek.

Arayüz gayet akıcı. 2GB RAM de kesinlikle mantıklı bir seçim olmuş. Unutmadan Nexus 10 da yerleşik belleğin bir kısmını GPU için kullanıyor dolayısıyla kullanıcı olarak yaklaşık 1.1 GB lık bir alana sahip olabiliyorsunuz. Bu rakam yeterli mi diye soracak olursanız; evet yeterli. Hali hazırda 300 civarı uygulama kurulu olan tablette yaklaşık 350 MB civarında bir boş bellek alanı mevcut. Dolayısıyla hafıza kaynaklı bir problem yaşama ihtimaliniz pek yok gibi gozukuyor. Unutmadan; arayüz demişken bendeki alışkanlıklardan biri ilk iş olarak geliştirici seçenekleri içerisinden 2d için GPU'u zorunlu kılma seçeneğini işaretlemek. Bu seçenek masaüstü de dahil olmak üzere, arayüzü render etme noktasında tüm inisiyatifi GPU'a veriyor. XDA'de bu konuyla alakalı farklı fikirler mevcut. Bir grup uyumluluk problemleri ve pil ömründen bahsederken bir başka grup arayüzün daha akıcı olduğunu belirtiyor. Açıkçası ben de ikinci gruptayım zira arayüz performansında farklılığı yaşamama rağmen şu ana kadar ne SGS3 ne de Nexus 10'da herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Sonuç olarak gayet güzel bir cihaz yaptıklarını söyleyebilirim. Benim beklentilerimi kesinlikle karşıladı. Tek takıldığım konu depolama alanı kısıtı ancak orada da haddimi bilerek hareket ettiğimde çok sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.

• Selamlar pc im bozuldugu icin 32 gb nexus 10 imi satmak durumundayim acilen izmir icinden ilgili arkadas varsa pm den ulasabilir. Bu arada bir cok arkadas nexusun yenisi icinde sormuslar sd card neden yok yada gelir mi diye kendimce fikrim google politika olarak bakildiginda chromebook larla yapamaya calistigi sey insanlari sd card yerine google drive a yoneltmek google docs ve benzeri uygulamalri kullanmalarini saglamaktir dolayisiyla sd card kullanmayi desteklemiyorlar telefon ve tabletlerinde de. Bu arada airdroid uygulamasini butun smart phone ve tablet kullanicilarina tavsiye ederim kablosuz sekilde pc den veri aktarimi saglayan bir program bu benim sd card ihtiyacimi cozuyor almayi dusunen arkadaslar icinde youtube film pdf ve oyun icin on numara bir alettir uzun sureli yazi yazmayi dusunenler varsa asus transformerlar daha iyi bi secenek tabi en kotu oldugu yan butun android tabletlerde olan bazi uygulamalar telefona gore yazilmis ve bu çözünurlukte cirkin duruyor.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.