Şimdi Ara

Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.695
Cevap
29
Favori
112.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ram kullanimi dusuk bir rom onerisi olan var mi? Linux dagitimi kuracagim da cihaza daha az kasmasi icin gerekli malesef.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nexus 10 kullanan arkadaşlar android apple gibi stabil olmadığından nexus tablet almak istiyorum şuanda dikkatimi çeken nexus 10 var ancak birkaç tereddütüm var bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
    1. Tableti ülkemizden alan var mı satışının yapıldığı samsung Türkiye garantisi altında bir yer var mı yurtdışıymış ebaymış pek uğraşmak istemiyorum
    2. tablet çift çekirdekli ancak güçlü bir işlemcisi var kağıt üzerinde. bu nexus 7den iyi mi ve güncellendikçe kasma olayları ortaya çıkar mı (nexus 7 4.3te olduğu gibi)
    3. Batarya ömrü nasıl, ipad 4ten bile dpi si yüksek olan bir tableti android olduğunu düşünürsek ne kadar iyi olabilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: azawarai

Ram kullanimi dusuk bir rom onerisi olan var mi? Linux dagitimi kuracagim da cihaza daha az kasmasi icin gerekli malesef.

Linux kuracaksan zaten rom'un önemi yok diye biliyorum. Kendi Rom ve kernel'ini kullanmayacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: safast

Nexus 10 kullanan arkadaşlar android apple gibi stabil olmadığından nexus tablet almak istiyorum şuanda dikkatimi çeken nexus 10 var ancak birkaç tereddütüm var bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
    1. Tableti ülkemizden alan var mı satışının yapıldığı samsung Türkiye garantisi altında bir yer var mı yurtdışıymış ebaymış pek uğraşmak istemiyorum
    2. tablet çift çekirdekli ancak güçlü bir işlemcisi var kağıt üzerinde. bu nexus 7den iyi mi ve güncellendikçe kasma olayları ortaya çıkar mı (nexus 7 4.3te olduğu gibi)
    3. Batarya ömrü nasıl, ipad 4ten bile dpi si yüksek olan bir tableti android olduğunu düşünürsek ne kadar iyi olabilir ?

1. Türk Telekom da satıyor diye biliyorum. Ayrıca getiren İstanbul bilişi var.
    2. Yarın ne yapar bilemiyorum. Şu an bir sıkıntısı yok. hem kağıt üzerinde hemde pratikte güçlü bir tablet.
    3. batarya ömrü de çok iyi. Ama orjinal şarj aletin yoksa çok yavaş şasrj oluyor. Tüm gün net'de dolansa arada oyun oynasan 1.5 gün gider. bazen çok yüklenmeyip arada oyun oynuyor arada net'e giriyorum. 3-4 gün gidiyor. Ama 4.4'e güncelleyince boşta iken pil tüketimi dikkatimi çekecek kadar arttı. Üstelik konum bildirmem kapalı.

• android 4.4.1 de çıktı hepimize hayırlı olsun :)

http://www.akillirobot.com/2013/12/06/android-4-4-1-kitkat-kot49e-yukleme-rehberi/
  • quote:

Ram kullanimi dusuk bir rom onerisi olan var mi? Linux dagitimi kuracagim da cihaza daha az kasmasi icin gerekli malesef.

buraya göz attınız mı?

ubuntu os sanırım nexus üzerinde geliştiriliyor diye biliyorum

https://wiki.ubuntu.com/Touch/Install

kurunca bilgi alabilirmiyiz bir kaç foto vs.

Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu

• Anladigim kadarıyla linux cihazda virtual machine gibi çalışıyor. Öğrenmeye çalışıyorum halen mantığı. Şu an kalilinux arm indiriyorum. Kurulumu tamamlayınca bilgi veririm. Kernel konusunu bilmiyorum ama cihazin kernelini mi kullaniyor acaba?

Ubuntu touch tam fonksiyonel değildi en son baktığımda ama tekrar bakacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Anladigim kadarıyla linux cihazda virtual machine gibi çalışıyor. Öğrenmeye çalışıyorum halen mantığı. Şu an kalilinux arm indiriyorum. Kurulumu tamamlayınca bilgi veririm. Kernel konusunu bilmiyorum ama cihazin kernelini mi kullaniyor acaba?

bence kali iyidir ama biraz profesyonel işi :)
    sadece öneri gerçi tüm linux kodlar aynı merkezli olsa da LinuxOS canonical tarafından geliştiriliyor yani ubuntu ( ubuntu son kullanıcı için ve ilk kez haşır neşir olacak için daha anlaşılır ve stabil ) kurman daha mantıklı olurdu bence virtual için google playada basit düz uygulamalar var
    ubuntu Os farklı başlı başına bir yazılım zaten android linux çekirdek kullanıyor yani çekirdek ve kernel aynı şey
    ubuntu da kur derim windows kullanan biri için daha anlaşılır olurdu
    ayrıca nexus 10 için Pre-release yani yayın öncesi diyor kararlı değil nexus 4 sanırım kararlı :)
    ayrıca akıllırobot sitesinde nexus 10 da ubuntu kurulumu varmış bilginize

saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: dedeland

quote:

Anladigim kadarıyla linux cihazda virtual machine gibi çalışıyor. Öğrenmeye çalışıyorum halen mantığı. Şu an kalilinux arm indiriyorum. Kurulumu tamamlayınca bilgi veririm. Kernel konusunu bilmiyorum ama cihazin kernelini mi kullaniyor acaba?

bence kali iyidir ama biraz profesyonel işi :)
    sadece öneri gerçi tüm linux kodlar aynı merkezli olsa da LinuxOS canonical tarafından geliştiriliyor yani ubuntu ( ubuntu son kullanıcı için ve ilk kez haşır neşir olacak için daha anlaşılır ve stabil ) kurman daha mantıklı olurdu bence virtual için google playada basit düz uygulamalar var
    ubuntu Os farklı başlı başına bir yazılım zaten android linux çekirdek kullanıyor yani çekirdek ve kernel aynı şey
    ubuntu da kur derim windows kullanan biri için daha anlaşılır olurdu
    ayrıca nexus 10 için Pre-release yani yayın öncesi diyor kararlı değil nexus 4 sanırım kararlı :)
    ayrıca akıllırobot sitesinde nexus 10 da ubuntu kurulumu varmış bilginize

saygılar

bu bir ubuntu ekran görüntüsü kendi masa üstü
    şahsım uzun süredir ubuntu kullansam da karıştırarak öğreniyorum teknik bilgim fazla yok işte bu yüzden nexus 10 için kararlı olan ubuntuOs bekliyorum :)

• google kafayı yedi galiba iki dakika 4.4.1 kullanamadan 4.4.2 geldi...
  • Bismillah, o ne ara çıktı ya... daha 4.41 kurmamıştım :)
  • Arkadaşlar Samsung Note 10.1 'de olduğu gibi alt menüde ekran görüntüsü alma butonu nasıl ekleyebiliriz. Günde yaklaşık 5-10 arası ekran görüntüsü alıyorum. Tuş kombinasyonu bazen oluyor bazen olmuyor ve tuşlarıda açıkcası yıpratmak istemediğim için böyle bir eklentiye ihtiyacım var. Bilenler yardımcı olursa çok sevinirim.
    4.4.2 kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: eagle

Arkadaşlar Samsung Note 10.1 'de olduğu gibi alt menüde ekran görüntüsü alma butonu nasıl ekleyebiliriz. Günde yaklaşık 5-10 arası ekran görüntüsü alıyorum. Tuş kombinasyonu bazen oluyor bazen olmuyor ve tuşlarıda açıkcası yıpratmak istemediğim için böyle bir eklentiye ihtiyacım var. Bilenler yardımcı olursa çok sevinirim.
    4.4.2 kullanıyorum.

bunlara bir göz atın belki ihtiyacınız görebilir üstad ;

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mx.app.simplescreenshot

• Teşekkür ederim. Root yaparken açılış animasyonunda kaldı cihaz Bu sorunu hallede bilirsem deneyeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KontDRACULA_Wind

2. sayfada bahsettiğim Kart okuyucu + Hub şeklindeki cihazı Ebay'den sipariş etmiştim. Cihaz geldi. Çok da hoşuma gitti. Sizinle paylaşayım dedim.

Cihaza 2 adet FlashDisk ve 1 adet SD kart'ı aynı anda takıp çalıştırdım. :) diğer usb porta parmahh usb'den yer kalmadığından (birde uğraşmadım) başka disk takmadım.

Adamların yazdığı gibi formatları FAT32 olmalı fat ve NTFS kabul etmiyor. Zaten farkettimki OTG kablosuyla da harici FlashDisk taksanız Fat32 olmalı. NTFS tanıtamadım. Çin Malı tabletlerde bu yoktu. ExFAT bile çalıştırıyordum. StickMount'la alakalı olabilir.

ürün bir adet USB power kablosuyla geliyor. Yanında ayrıca bir elektrik adaptörü yok. Kablonun bir ucu orta kalınlıkta diğer ucu malum Normal usb.

Ürün gelir gelmez USB power kablosunu takarak denedim. Kabloyu çıkartınca tüm USB aygıtlar ekrandan kalkınca, birden fazla zımbırtı için harici güç şart diye düşündüm. Ama sonradan harici güç girmeden taktığımda bu 3 depolama aygıtını cihazda görünce sevindim.

Çektiğim resimleri de paylaşayım.

Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu  Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu  Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu  Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu

hehehe parmak usb nasıl :)

Satıcının linki
    http://www.ebay.com/itm/Left-angled-I9220-I9250-i9100-i9300-N7100-Micro-USB-Host-OTG-HUB-CARD-READER-/380550805913

Kardeş ben tam anlayamadım yazdıklarını ben nexus 10 alcaktım flash disk okumuyor diye vazgeçiyordum ancak senin dediklerinden anladığım kadarıyla çözümü var bunu mu demek istiyorsun bunu nasıl yapacağımı anlatır mısın yardımcı olursan sevinirim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çözüm var tabi....
    Öncelikle Rootlu olman lazım sonra [Root]StickMount kuruyorsun (marketten)
    Root'un yoksa NexusMedia Importer diye bir uygulama daha var ama ben onu beğenmiyorum.

Bunları yapınca, OTG kablo aracılığıyla İster kart okuyucu takarsın SD kart okutursun ister FlashDisk takarsın. (StickMount için Fat32 olacak. Nexus Media... NTFS de okuyor)
    StickMount Kullandığında, sisteme bir flashdisk/sdkart vs taktığında tabletinde UsbStorage diye bir klasör açılıyor. Onun altında ise sda1, sdb1 diye başka dizinler oluşuyor. Bir dosya işlemcisi ile bu dizine girerek harici medyana ulaşabiliyorsun.

OTG kablolar çeşit çeşit. İster benim yukarıdaki cihaz gibi bir hub şeklinde bir cihaz alır aynı anda birkaç USB takarsın.

Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu  Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu

İster Normal OTG kablo

Yada yine benim geçenlerde aldığım Direkt MicroUSB Kart okuyucu gibi bir cihaz alırsın. Bu cihazın Ayrıntılarını sanırım bir önceki sayfada yazmıştım

RootYapmayı bilmiyorsan, nasıl yapılacağını hatalarımla birlikte 2. sayfada yazmıştım. Bootloader kilidi nasıl açılır, nasıl root atılır linkleriyle birlikte var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KontDRACULA_Wind -- 11 Aralık 2013; 10:18:34 >

• Arkadaşlar 4.4.x için hangi "Custom" ROM kullanıyorsunuz? XDA forumuna biraz göz attım bir hayli ROM var ve yüzlerce sayfa konusu olanlarda olduğu için biraz gözüm korktu. Bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Birde split screen özellikli ROM var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagle

Teşekkür ederim. Root yaparken açılış animasyonunda kaldı cihaz Bu sorunu hallede bilirsem deneyeyim.

bugün nette dolaşırken denk geldi halledemedeyseniz bir göz ataın ... işinize yaraya bilir

http://www.makeuseof.com/tag/every-different-android-screenshot-shortcut-revealed/

'' Android yazılımı yerleşik herhangi bir ekran görüntüsü yetenekleri yoktu çünkü zor bir mesele olması için kullanılan bir ekran görüntüsü alma, ancak bu artık bir durumdur. Aslında, ekran görüntüleri almak için yöntemler bir avuç kullandığınız hangi telefon ve cihazınızın köklü olup olmadığını bağlı bulunmaktadır. Değil size Android cihazınızda ekran görüntüsü alabilir nasıl emin? Bize yollarını sayalım..... '' çeviri google :)

• Root yaptıktan sonra "Screenshot It" ve "Screenshot Ultimate Pro" programları işimi gördü. İlginiz için teşekkür ederim.
  • şuan nexus tabletini satan arkadaş varmı ögrenebilirmiyim
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.