Şimdi Ara

Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.695
Cevap
29
Favori
111.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet Gpu'da da olması gerektiği gibi yenilik var ve Qualcomm Adreno 330 kullanılması düşünülüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagle

Evet Gpu'da da olması gerektiği gibi yenilik var ve Qualcomm Adreno 330 kullanılması düşünülüyor.

t604 ne durumda ki? 330 FHD icin . nasil bir performans sergiler ki bu cozunurlukte?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GFXBench testlerinde Andreno 330, Mali T604'e göre 1080p çözünürlükte daha üstün gözüküyor.
  • nexus 10un normal kullanımda pil kullanımı bu şekilde... (kitkat 4.4.2 yüklü)
     Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solidsoyu -- 22 Ocak 2014; 23:20:24 >

• Aranızda "Assassin's Creed Pirates" oynayan var mı?
    Hiç kasmayan tablet sadece bahamalar haritasındaki fırtınalı havalarda (sadece gece fırtınalı havalarda) kasmaya başladı. bende 1.0.0 sürümü var. acaba sürümden mi kaynaklanıyor diye merak ettim.
  • Arkadaslar daha once de sormustum otg kablo ile flash disk baglama olayini.. Ama bir turlu yapamadim.. Htc one x ve htc one telefonuma rootlu olmamasina ragmen flash diski taktigim anda goruyor ve her islemi yapabiliyorum. Tablette yapamamak deli ediyor.. Root olmadan olmuyor mu bu is?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nexus media importer programini yüklemek gerekiyor hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: sonurar

Arkadaslar daha once de sormustum otg kablo ile flash disk baglama olayini.. Ama bir turlu yapamadim.. Htc one x ve htc one telefonuma rootlu olmamasina ragmen flash diski taktigim anda goruyor ve her islemi yapabiliyorum. Tablette yapamamak deli ediyor.. Root olmadan olmuyor mu bu is?

Sorduğunuz da detaylı olarak anlatmıştım. Sanırım okumadınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagle

İki şekilde yapabilirsin.

1-) Nexus Media Importer : Googleplay'den 3,99$ karşılığında cihazına indirip, OTG + flashdisk ile bağlayabilirsin. FAT32, NTFS dosya formatlarını desteklediğinden problem yaşamazsın. Sadece video ve altyazı farklı dosyalar ise video çalıştırdığında altyazıyı çalıştırmaz.

2-) StickMount + Paragon exFAT, NTFS & HFS+ : Bu iki programda Googleplay'de ücretsiz. Yalnız bu programları kullanabilmen için cihazın rootlu olması gerekiyor. Stickmount, yukarıda ki Nexus Media Importer ile aynı görevi yapıyor ama tek sıkıntısı NTFS dosya formatına destek vermemesi. FAT32 dosya formatını kullanacaksan StickMount yüklemen yeterli. Ama NTFS'de kullanmak istiyorsan Paragon exFAT, NTFS & HFS+ programınıda StickMount programı ile yüklemen gerekiyor. Kısacası StickMount harici belleği görür, Paragon exFAT, NTFS & HFS+ 'de buna NTFS desteği verir.

Düzeltme: Nexus Media Importer programında "video ve altyazı farklı dosyalar ise video çalıştırdığında altyazıyı çalıştırmaz. " demiştim ama video oynatıcı olarakta BsPlayer kullanırsanız altyazıları çalıştırmakta.

Yada....

quote:

Orijinalden alıntı: KontDRACULA_Wind

Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu
    2. sayfada bahsettiğim Kart okuyucu + Hub şeklindeki cihazı Ebay'den sipariş etmiştim. Cihaz geldi. Çok da hoşuma gitti. Sizinle paylaşayım dedim.

Cihaza 2 adet FlashDisk ve 1 adet SD kart'ı aynı anda takıp çalıştırdım. :) diğer usb porta parmahh usb'den yer kalmadığından (birde uğraşmadım) başka disk takmadım.

Adamların yazdığı gibi formatları FAT32 olmalı fat ve NTFS kabul etmiyor. Zaten farkettimki OTG kablosuyla da harici FlashDisk taksanız Fat32 olmalı. NTFS tanıtamadım. Çin Malı tabletlerde bu yoktu. ExFAT bile çalıştırıyordum. StickMount'la alakalı olabilir.

ürün bir adet USB power kablosuyla geliyor. Yanında ayrıca bir elektrik adaptörü yok. Kablonun bir ucu orta kalınlıkta diğer ucu malum Normal usb.

Ürün gelir gelmez USB power kablosunu takarak denedim. Kabloyu çıkartınca tüm USB aygıtlar ekrandan kalkınca, birden fazla zımbırtı için harici güç şart diye düşündüm. Ama sonradan harici güç girmeden taktığımda bu 3 depolama aygıtını cihazda görünce sevindim.

Çektiğim resimleri de paylaşayım.

Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu  Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu  Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu  Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu

hehehe parmak usb nasıl :)

Satıcının linki
    http://www.ebay.com/itm/Left-angled-I9220-I9250-i9100-i9300-N7100-Micro-USB-Host-OTG-HUB-CARD-READER-/380550805913

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KontDRACULA_Wind -- 25 Ocak 2014; 8:56:40 >

• Yo yazdiginizi okudum cok o zaman aynen uyguladim ama olmadi. Fakat flash disk dosya bicimini fat32 yapmadim sanirim. Tel aynisini gordugu icin aklima gelmemisti. Birazdan tekrar deneyim. Cok cok tesekkur ederim ilginize

• Arkadaşlar peki flash diski okuttum NTFS/fat ok. Ama USBye yazamiyormuyuz sadece okutabiliyor muyuz? Root ok stickmount ok paragon da ok. Eksik olan birşey mi var?

• Fat32 yazma/okuma sorunsuz
    NTFS okuma tamam yazma olmuyor

• Ntfs de yazma yapamazsınız.
  • tüh be kötü oldu alıştıra alıştıra söyleseydiniz bari :P

root olayı çok kolaymış dün gece yaptım yalnız bootloader kilidini kaldırdıktan sonra tablet açılmadı(aktifleştirmek için açılacak yazıyor ama açılmadı). sonra internetten buldum recovery modda açıp clear cache/data yani format atmanız lazım dediler bi kaç deneme sonrası yapabildim. sonra gerisi zaten kolayca halloldu. benim durumuma düşen arkadaşlar var ise yada olursa belki faydası dokunur.

bluetooth klavye+mouse seti yada sadece birisini(klavye yada mouse) kullanan arkadaşlar var mı? set almayı düşünüyorum ama a4tech marka bir set mini alıcılı olandan denedim ama görmedi tablet veya usb alıcılı kullanabilen var mı?

• Samsung Google nexus 10 satin aldim daha kullanmaya baslayali iki gün oldu.. android 4.3 güncellemesi geldi tikladiktan sonra tablet bir anda kapandi ve bir daha acilmadi oysa ki %yüzde 30 bataryasi vardi . Daha sonra acma kapama tusuna basmama ragmen cihazi acamadim ve cihazi sarja takip acma kapama tusuna bastigimda pil doldurma sembolu cikiyor fakat cihaz yine acilmiyor yardim ederseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilemiyorumki99

Samsung Google nexus 10 satin aldim daha kullanmaya baslayali iki gün oldu.. android 4.3 güncellemesi geldi tikladiktan sonra tablet bir anda kapandi ve bir daha acilmadi oysa ki %yüzde 30 bataryasi vardi . Daha sonra acma kapama tusuna basmama ragmen cihazi acamadim ve cihazi sarja takip acma kapama tusuna bastigimda pil doldurma sembolu cikiyor fakat cihaz yine acilmiyor yardim ederseniz sevinirim.

Cihazı şarj kablosundan çıkartın. Ses Azaltma + Ses Yükseltme + Güç Düğmesi , bu 3 tuşa aynı anda basılı tutarak cihaz açılana kadar bekleyin. Bu 3 tuş ile bootloader açılış menüsü gelirse yardımcı oluruz. Aksi halde garantiye yollamak zorunda kalabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilemiyorumki99

Samsung Google nexus 10 satin aldim daha kullanmaya baslayali iki gün oldu.. android 4.3 güncellemesi geldi tikladiktan sonra tablet bir anda kapandi ve bir daha acilmadi oysa ki %yüzde 30 bataryasi vardi . Daha sonra acma kapama tusuna basmama ragmen cihazi acamadim ve cihazi sarja takip acma kapama tusuna bastigimda pil doldurma sembolu cikiyor fakat cihaz yine acilmiyor yardim ederseniz sevinirim.

gerçi eagle cevaplamış ama..

quote:

bootloop yani boot ekranında takılmanın çözümü ile ilgili bir video buldum...

http://www.youtube.com/watch?v=T1Se7Hr9Cww&feature=player_embedded

Kısaca Cihazı Vol+ Vol - ve Power tuş kombinasyonu ile açıyoruz. Açılan ekranda vol-/+ tuşları ile Recovery Mod'a gidiyoruz.
    Birkaç defa Vol+ Vol - ve Power tuş kombinasyonunu kısa kısa uyguluyoruz. Recovery menü açıldığında "wipe/factory reset" i seçip uyguluyoruz.

Bendeki ClockworkMod (CWM) Recovery yüklü olduğundan deneyemedim.

Yukarıda root atmaya çalıştığımı anlattığım yazıda cihazı kitlemiştim. Yani bootloop olup duruyordu. Cihaza baştan orjinal imaj atmam gerek yokmuş. bu yöntem sanırım bana çözüm olurdu...

+

Bunun dışında fabrika imajına dönmek için aşağıdaki yazıdan faydalanabilirsin.

quote:

Tablete Root attım ve Bootloader kilidini açtım. Daha custom Rom atmadım. 4.2.2 için uygun bir rom arıyacağım. Birde başıma birsürü iş geldi hafiften 3.5 durumuna (üçbuçuk ve yusuf yusuf) geldiğimden :) biraz zaman geçsin diye bekliyorum.

İlgilenenlere rehber olması için başıma gelenleri ayrıntılı bir şekilde yazayım. Deneyimlerimi ve hatalarımı paylaşayım.

quote:

Önce referanslarımı vereyim
    http://www.akillirobot.com/2012/11/19/nexus-10-bootloader-kilidi-acma-clockworkmod-recovery-yukleme-ve-root-erisimi-saglama-rehberi/
    http://www.akillirobot.com/2013/01/18/nexus-cihazlari-icin-fabrika-imaji-yukleme-rehberi/
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2001868
    http://theandroidrom.com/how-to-root-and-install-clockworkmod-recovery-on-nexus-10-official-android-4-2-1-jelly-bean-jop04d/
    http://theandroidrom.com/how-to-root-and-install-clockworkmod-touch-recovery-for-google-nexus-10/

Yalnız bunların bir kısmını uygulayabildim Bir kısmını uygulayamadım üstünden atladım değiştirdim vs.

burada doğru yaptıklarım kadar yanlış yaptıklarımı da yazacağım.

------------------------------------------------------------------

Önce Cihazın Bootloader kilidini açmaya çalışmakla işe başladım. Bunun için AkıllıRobot'un Nexus 10 Bootloader kilidi açma makalesini referans aldım. (linki yukarıda)

Cihazımı Vol- ve Power tuşuna basılarak açtım (YANLIŞ)
    cihaz recovery mod da açıldı

Görseli netten aldım. Benim ekranım değil. Vol- Power Tuşuna basılarak çıkan ekranda tepedeki sağa ve sola Ok işareti YOK. (Normalde olması gerekiyor. ve Normalde Vol- ve Power tuş kombinasyonu doğru olmalı ama bende değil işte. 4.2.2 ile alakalı olabilir.) Bir problemim olduğu daha buradan belli aslında.

Akıllı robot'un linkindeki sadece adb.exe ve Fastboot.exe olan küçültülmüş versiyon'u indirip c:\ ya açtım

c:\adb-fastboot içine komut satırından girip birinci komutu çalıştırdım

adb reboot bootloader

komut çalışmadı.
    bende daha önceki tabletlerimden bildiğim
    adb devices
    komutu ile baktım. Tablet gözükmüyor......

Anladım ki bu konumda Tabletim PC tarafından görülmüyor. Ama usb takılıp çıkartınca bir aygıt takıldığına dair ding dong sesi geliyor. Aygıt yöneticicisinde de gözükmüyor. Bende Bu herhalde bir driver problemi dedim. Cihazı Açıp PC'ye bağladım Cihaz açıkken PC tarafından gözüküyor. Ben yinede SDK Manager yardımı ile google driverlarını indirdim. zaten elimde Android SDK'nın büyük versiyonu yüklü idi. SDK Manager yardımı ile indirdim

(Resimler alıntı)

Cihazı yeniden Vol- ve Power tuş kombinasyonu ile açtım.
    adb devices
    ve "fastboot devices" komutları işe yaramadı.... Cihaz gözükmüyor.
    Bu arada adb ve fastboot komutları akıllırobot sitesinden aldığım küçük paketteki versiyon.
    baktım olmuyor bu sefer aynı komutları tam sürüm sdk'nın kurulu olduğu dizinden denedim. sonuç aynı.

Bir çözüm ararken
    NEXUS 10 TOOLKIT V1.3.0 ile bir iki şeye rastladım. Programı daha tablet gelmeden yaptığım araştırmalarda indirmiştim. Bu program daha doğrusu kit işime yarayabilir diye düşündüm. Hakikaten de süper bir kit yapmışlar. herşey derli toplu.

Programı çalıştırdım.

1. seçeneğe bakarsanız bir driver kurduğunu görebilirsiniz. hemen sarıldım programa ve Win7 driverlarını kurdum.

oh herhalde sorunu çözdüm diye düşündüm.

Yalnız DİKKAT! bu kit kurulduğunda güncel versiyonu kontrol ediyor ve çok daha güncel bir versiyonu olduğundan bahsediyor (1.7.1) ama indirip kendini güncellemiyor. Zaten bana para verdiyseniz 1.7.1'i alabilirsiniz diyor. Ekranda verilen linki (http://www.skipsoft.net)biraz kurcaladım ama 1.7.? versiyonu indiremedim.... Neyse. sitesinden şunu indir dediği recovery-twrp-2.4.1.0-manta.img de indirip diğer .img lerin olduğu yere attım.

Bu sefer Kit'in 3. seçeneğini seçtim. Cihaz yine gözükmedi. sinir olup 4. ve 8. seçeneğe de saldırdım. Allah ne verdiyse daldım. Hiç bir işe yaramadım...

Niye niye diye araştırırken youtube a filanda baktım.

yukarıdaki resimde tepede gözüken sağa sola okların bende olmadığını fark ettim.

Videolarda Vol- + ile farklı modlara geçilebiliyordu. bende ise hareket yoktu :(

Araştırma yaparken Bir sitede 3 tuş kombinasyonu kullanıldığını gördüm

http://nexus10root.com/nexus-10-root/how-to-root-nexus-10-easiest-method/

Hemen bu tuş kombinasyonunu çalıştırdım
    SÜPER Bu sefer ekranda sağa ve sola oklar vardı.

ayrıca aygıt yöneticisinde "Android Bootloader Interface" diye gözüküyordu :)

Hemen ufak abd ve fastboot klasörüne girdim (akıllı robottan indirdiğim)
    fastboot devices komutunu çalıştırdım. ulan yine yok.
    bu sefer Android SDK yı indirdiğim dizinden çalıştırdım

fastboot devices komutunu çalıştırdım. CİHAZ GÖZÜKTÜ :) süper
    adk devices komutunu çalıştırdım. ulan yine yok. hade bu ne perhiz ne lahana tuşusu... fastboot çalışıyor adk yok (KESİN BİR YERDE YANLIŞ YAPIYORUM. HATA BENDEDİR)

Neyse. Zaten daraldım
    Nexus 10 Toolkit i açtım ve 3. komutu çalıştırdım. (UnLock bootloader)
    gerekli adımları yaptım.... Tabletin ekranına gelen seçeneği filan onayladım
    Bootloader AÇILDI :)))

4. seçeneği çalıştırdım (Root) onda SuperSu yu seçtim
    Birşeyler dedi. boot etti ama

TABLET AÇILMADI. KİTLENDİ

Nexus 10 Toolkit sanırım 4.2.2 ile pek anlaşamıyor. Yada benim sistemde birşeyler var. zaten adk çalışmıyorken bu iş yapmak akıllıca değildi.

Bende Akıllı Robot'dan Nexus cihazları için fabrika imajı yükleme rehberi i yardımı ile 4.2.2 imajını yeniden atmaya karar verdim. Bu arada 3.5 konumundayım :)

Buradan Factory Images "mantaray" for Nexus 10 4.2.2 imajını indirip
    c:\img diye bir dizine açtım.

komutları girmek için Android SDK'sını kullandım. küçük paketi (sadece adb ve fastboot olan) sildim.

komut istemine girdim

cd C:\Android-SDK\sdk\platform-tools ile adb ve fastboot'un olduğu dizine girdim

fastboot devices komutunu çalıştırdım... (ohhh cihaz gözüküyor)

Sonra sırasıyla

fastboot erase boot

fastboot erase cache

fastboot erase recovery

fastboot erase system

fastboot erase userdata

komutlarını uyguladım. Sorun yok.

fastboot flash bootloader C:\img\bootloader-manta-mantalj12.img

Komutunu uyguladım.
    Burada dikkat edilecek husus
    C:\img\bootloader-manta-mantalj12.img daki C:\img\ benim orjinal Nexus 10 imajını (mantaray-jdq39-factory-d79f489e.tgz)açtığım dizin. bootloader-manta-mantalj12.img ise netten indirdiğim bu imajın içinden çıkan .img dosyası

sonrasında
    fastboot reboot-bootloader

burada dikkat edilecek yer fastboot reboot-bootloader komutu. Akıllı robotta "fastboot reboot bootloader" diye gösteriliyorKİ yanlış reboot ile bootloader arasında - olmalı. fastboot reboot-bootloader şeklinde yani.

fastboot -w update C:\img\image-mantaray-jdq39.zip

Komutu giriliyor
    Buradaki C:\img\ yine benim .tgz dosyasını açtığım yer. image-mantaray-jdq39.zip ise mantaray-jdq39-factory-d79f489e.tgz içinden çıkan zip dosyası.

Bu biraz sürüyor.

Aslında işlemi mantaray-jdq39-factory-d79f489e.tgz içinden çıkan flash-all.bat ile de yapılabirsiniz. Ama c:\img gibi ayrıntılar bu bat dosyası içinde yok. .tgz dosyası adk ve fastboot'un olduğu andrid sdk'nın içine açılırsa bu flash-all.bat çalışır.

fastboot reboot-bootloader

ben akıllı robottaki (makale) fastboot oem lock komutunu kullanmadım. sonuçta bende bootloader açık kalacak. o kadar uğraştık :)

fastboot reboot

OHHHH cihaz açıldı.

----------------------------------------------------------------------
    Şeytan dürttü ya. Root olacağım. Zaten kurtarmayıda biliyorum. Nexus 10 Toolkit'i kullanmadan root olayım dedim.
    Ya Allah dedim daldım komut satırına.

Buradan sonra
    Nexus 10 Bootloader kilidi açma, ClockworkMod Recovery yükleme ve Root erişimi sağlama rehberi makalesinden yardım almaya devam

http://download.chainfire.eu/282/SuperSU/CWM-SuperSU-v0.98.zip adresinden CWM-SuperSU-v0.98.zip dosyasını indirip Tabletin dahili hafızasına attım.

Cihazı yine 3 lü tuş kombinasyonu ile açtım. (Vol -, Vol +, Power) (Power Vol - bende bir işe yaramıyor)

http://clockworkmod.com/rommanager adresinden

recovery-clockwork-touch-6.0.2.3-manta.img
    dosyasını indirip
    C:\Android-SDK\sdk\platform-tools dizinine attım
    bu dizin fastboot ve adb'nin olduğu dizin.

fastboot flash recovery recovery-clockwork-touch-6.0.2.3-manta.img

komutu ile clockwork'un ClockworkMod Recovery’i KALICI OLARAK ATTIM.

adb reboot recovery komutunu verdim ama nedense bende adb çalışmıyor.

bende vol - / + ile recovery mod'a geldim çalıştırdım.

Aşağıdakine BENZER bir ekran açıldı (resimleri netten alıyorum)

Arabirim Dokunmatik olduğundan rahatça
    “install zip from sdcard” -> “choose zip from sdcard” dan CWM-SuperSU-v0.98.zip i bulup yükledim.

Tableti açtım. Uygulamalarda SuperSu yu gördüm ve güncelledim

Artık Root'um :)

Çok uğraştırdı ya.

Arkadaşlar karışık oldu farkındayım. Bu rehberden daha çok hatalarımı ve yaptıklarımı paylaştığım bir yazı. Hatalarım olduysa mazur görün. Birazda acelem var. Malum iş güç. Umarım bir işinize yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KontDRACULA_Wind -- 1 Şubat 2014; 9:55:46 >

• Arkadaşlar nexusta emulatör oyunlarını oynamak için root istemeyen bir gamepad önerebilirmisiniz.
  • Tableti az önce aldim. Bir sorum olacak.Tabletin Rami 1.1 görülüyor. Normal midir bu

• rapajc_11 R kullanıcısına yanıt
    normal merak etme, kalanı ekran kartı vb. için ayrılıyor...
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.