Şimdi Ara

★★★★★ Samsung Güncellemeleri Üzerine Tartışma ★★★★★

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uyarı; "güncelleme kendisine hiç bir anlam ifade etmeyenler bu başlıktan hemen ayrılabilirler"

Merhabalar

Hepimiz bilirizki samsung ürünlerine bazı ülkelerde güncellemeleri geç verir. Bazı ülkelerde ise daha da geç. Sizde benim gibi merak ettiniz mi bilmiyorum, "Güncellemeler ülkelere hangi sıra ile verilir?"

Zahmet ettim ve biraz araştırdım. Malum insanın beklediği güncelleme diğer ülkelere 7 ay önce gelmiş olmasına rağmen kendi hala faydalanamamış ise sebebini merak ediyor. 7 ay da araştırma yapmak için gayet yeterli bir süre aslında

Araştırmalarım sonucu samsung cihazıma beklediğim güncelleme ilk 3 ay içerisinde Amerika,Çin,Rusya gibi ülkelerle beraber bütün Avrupa ülkelerine verilmişti. Hatta Amerika kıtasında isimlerini sadece futbol takımlarından bildiğimiz ufak tefek ülkelerde almıştı güncellemelerini..

Sonra araştırmaya devam ettim. 5 ay geçtikten sonra dünya üzerinde güncelleme almayan çokaz ülke kalmıştı. Güncelleme alan ülkelerin arasında ortak bir yön bulmak çok zordu çünkü çok fazla ülke güncelleme almıştı. O halde güncelleme almayan ülkeler arasında ortak bir yön bulmak gerekiyordu ki sanırım buldum.

7 ay geçmiş olmasına rağmen dünya üzerinde güncelleme almayan ülkeler Suudi arabistan, Türkiye, Tunus, Cezayir, Mısır, Irak, Suriye... dikkat ettiniz mi bunlar nüfuslarının çoğunluğunu müslümanların oluşturduğu ülkeler.

Eğer adını sanını bilmediğimiz amerika ve asya kıtasının küçük ülkelerine de güncelleme gelmemiş olsa insan şunu düşünebilir. "Adamlar gelişmiş ülkelere önce güncelleme veriyorlar". Ama değil. Çünkü öyle küçük ülkelere güncelleme verilmiş ki 10 tanesini toplasan Türkiye etmez.

Bu durumda yapılabilinecek iki şey var. Ya müslümanız ama o kadar da değiliz demek, ya da keyfin bilir samsung başka marka mı kalmadı demek. Karar sizin. Ben samsung firmasına bu yaptıklarının cezasını ödetmekten yanayım. Samsung almayın, aldırmayın!!

Not/Uyarı; forumda samsung fanları, rom yükleme hayranları hatta samsungun paralı çalışanları gibi "ne gerek var güncellemeye" diyeceklere şimdiden cevap veriyorum. Onlarla tartışmaya girmeyeceğim.

1) Root yap istediğin romu yüklersin!
    CEVAP= Root, Rom gibi şeyler tehlikeli ve zaman kaybettiren şeyler. Milletin işi gücü var. Herkes haftada bir rom yükleyip yedek almak zorunda değil. Güvenlik herkes için aynı anlam ifade etmeyebilir. Cihazına banka uygulamaları vs yükleyenler var. Güvenliğe önem verenler için Root, Rom çözüm değil!!

2) "Samsung cihazlara Odin denen program ile güncelleme yükleniyor" odin ile güncelleme yap!
    CEVAP
    a) Odin ile yüklenen güncelleme yeteri kadar stabil madem samsung aynını versin bize kies ile yükleyelim. Veremez çünkü stabil değil!
    b) Madem Odin ile güncelleme oluyor. Biz Türkiye'de yunanistan romunu odin ile yükleyeceğimize resmi güncelleme önce Türkiye ye verilsin, yunanlar Türkiye romunu odin ile güncellesinler ne de olsa aynı şey değil miydi?

3) Ben müslüman değilim (ya da benim dedem hacı) banane samsungun yaptığı ayrımcılıktan
    CEVAP= Haklısın.

4) Benim samsung xxx modelime güncelleme hemen geldi!
    CEVAP= güle güle kullan. Söz konusu başlık genel olarak samsung tavrını gösteriyor. Senin xxx modelin genel samsung zihniyetini değiştirmez.

5) Bu konuda size kalıyorum. Ne yapabiliriz!
    CEVAP= Bu konuyu daha fazla insanın okuması için linkini paylaşabilirsin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polat.abdulkadir -- 5 Kasım 2014; 14:12:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oncelikle sizin yorum atma engellerinize takilmamak icin sunlari soyleyeyim: Elhamdulillah Muslumanim, dedem haci degil (ne alakasi varsa?), Samsung fani ve root taraftari degilim.

Ikinci olarak da, ben hayatimda boyle sacma bir arguman gormedim. 7 ay boyunca nerelerde neleri arastirdiniz bilmiyorum ama guncelleme konusu tamamen telefonlarda kullanilan donanima bagli ve telefonlarin donanimlari da bolgeden bolgeye degisiyor. Soyle bir ornek vereyim: Amerika kitasinda 4G destekli cip kullanim lisnsi sadece Qualcomm'da bulunuyor (Kaynak: Sammobile). Buna benzer lisans durumlarindan dolayi bazi ulkelerde Qualcomm Snapdragon islemcili cihazlar, bazi diger ulkelerde ise Exynos islemcili cihazlar satiliyor. Guncelleme alan ulkelerin cihazlari Snapdragon islemcili, ornegin Snapdragon islemci kullanan S4'ler Android 4.4.4 guncellemesi aliyor fakat Samsung'dan gelen aciklamaya gore diger Exynos islemcili S4'ler direkt Android 5 guncellemesi alacak.

Kendi fikrim: Tartisma ihtiyaci olan o kadar konu varken zorla boyle konular bulmak cok paranoyakca ve yanlis. Tamam, biliyorum dunyanin neredeyse her yerinde malesef Muslumanlar zulum altinda ve bircok ulkenin yonetimi bu duruma karsi kayitsiz ve muhtemelen sizin bu gonderiniz de buna karsi bir tepki fakat her tartisma mantik cercevesinde ve belirli desteklerle olmalidir.

• Benim kendi ürünün Exynos işlemcili evet. Yalnız Exynos işlemci kullanılan diğer birçok ülkeye de güncelleme geldi ;) bahsettiğim mevzu LTE ya da işlemci farkından çok daha öte

• Teknolojiyi de dine alet ettiniz ya valla bravo. Yahu güncellemelerle müslümanlığın ne alakası var? Allah akıl fikir versin.
  • Çok doğru söyledin. Biz kendimiz böyle umursamaz oldukça samsung daha çoooooooooook bekletir bizi ama yine de insanların er geç bunu farkedeceğini umuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polat.abdulkadir -- 5 Kasım 2014; 18:34:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.