|
Samsung, hayatta kalmaya çalışıyor: CEO'dan 'ya hep ya hiç' uyarısı

-
-
La daha dün la dün mecazen de dmeiyorum, düne kadar her şey süperdi samsung için 18 martta mı bu oldu anlamadım ki
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kore milliyetçiliği, vizyoner yönetici eksikliği (Koreli olmasa hiç şansı yok), Çin rekabetine hazırlanmak yerine ABD ambargolarına sırtını dayamak vs. vs. kısacası saymakla bitmez. Teknolojinin/gelişimin önündeki en büyük engellerden ikisi Samsung ve Google; bu ikisinin parçalanması veya batması son kullanıcı için gerek şarttır.
Yapay zeka atılımları dünyada çoğu şeyin dengesini değiştirecek.
-
ABD ortaklığındaki tüm markalar yarın kepenk indirseler.Zerre umurumda olmaz.
-
Sen çok biliyorsun
Arkadaşım yorumun çok ilgimi çekti ama tam anlayamadım. Lütfen daha anlaşılır bir şekilde açıklayabilir misin
Eskiden yenilik yapar piyasaya güzel cihazlar, özellikler getirirdi. Mesela note serisini çıkardı ondan sonra büyük ekranlar yayıldı falan diye hatırlıyorum. Ya da yazılımına değişik özellikler koyardı, hepsi iyi değildi ama androidin şekillenmesini sağladı. Sonrasındaysa bundan uzaklaştı. Yani telefon bölümünde bile yenilik katmadan devam ediyorken diğer bölümleri düşünemiyorum 😐
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnizukaSensei -- 18 Mart 2025; 14:4:27 >
konu bence markadan bağımsız tamamen ülkelerin yürüttüğü politikalarla alakalı. birilerinin batması için yerini birinin doldurması gerekir. siz daha iyi birşey ortaya çıkarsanız da sizi ezmesini ve elinizden almasını iyi alıyorlar. en basit örneği tiktok ve huawei. kısacası Amerika batsa zaten olay çözülecek :)
-
Google tekel olmasına rağmen yenilikler o yapıyor veya engel olmuyor.
samsung Un da eski inovatif ruhu azaldigini söyleyebilirim ama asıl yok olması gerekn bence Apple.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Apple a ayak uydurup ısıtıp ısıtıp aynı cihazları çıkarırsanız böyle olur. Top 10 da 1 tane amiral cihazınız yok, kamera desen iyi ki bi 100x yakınlaştırmadan başka numarası yok zaten artık her cihaz 100x vermeye başladı hem de daha iyi. Parayı veren düdüğü çalar dediğimix Dxomark ı objektif gösteren tek firmasınız. S23 ultra kullanıyorum ama bundan sonraki cihazım Samsung olmayacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexander vasilievich -- 18 Mart 2025; 14:8:31 >
Zamanında bir TV aldım guncelleme geldi kurdum wifi baglantiyi kesti. Servis kart yanmış değişmesi gerek dedi. Dedim guncellemeden sonra oldu yazılımsal olmalı diye, yok dedi o zaman mi box 500 TL idi, 650 TL kart parası istediler. İnternette Takılan donan TV için. Gittim mi box aldım, yaptırmadım TV yi. Daha da eve Samsung sokmam. Almayı planlayan bir arkadaş olursa da önermem.
Samsung mu aman aman Evlerden Irak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yorumu çok da şey etme... Arkadaş, nick'inden belli; KAOS'tan besleniyor 🤭...
Nokia da bol çeşit ve ben bilirim kafasıyla gidiyordu sonra baktık ki gitmiş darısı teknoloji dünyasında sadece adıyla var olan diğer markaların başına inşallah
-
Kesinlikle doğru.
Amerika sayesinde bu günlere geldi. Huawei tokatlayıp geçmişti bile Samsung'u çoktan ambargo yemeseydi.
İnovasyon eskisi kadar yok hatta hiç yok Nokia battıkdan sonra inovasyonları ile yerini aldı sayılır ama Huawei ambargosundan sonra iyice hantallaştılar Amerikaya yasladılar devletlerin savaşı Samsung ve Apple' a yaradı.
Bu ikisi dışında pazarda rakip yok bu sebeple ikisinde de İnovasyon yok rakip gibi gözüküyorlar ama değiller.
Aynı cihazları yeni işlemcilerle ısıtıp ısıtıp koyuyorlar. Yenilikleri tasarımda küçük yüzdelik yuvarlamalar falan.
Zaten telefon satışları da globalde git gide düşüyor 2-3 sene sonra alacağım cihazın elimdeki ile tek farkı köşeleri yuvarlatılması biraz daha yeni işlemci ve yazılımla bir tık daha iyileştirilmiş kamera iken niye telefon değiştireceksin. Gözle görülür güzel şeyler ver ki 2 sene sonra seve seve yeni cihaz alayım.
Getirdikleri yenilikler kutudaki kulaklıkları kaldırma, kulaklık girişini kaldırma, kutudan şarj aletini kaldırma yakında kabloyu da kaldırırlarsa şaşırmam.
Bu yenilikleri getiren! Samsung ve Apple herşeyi hak ediyor umarım batarlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Kore batar samsung batmaz
bence teknolojiye yön veren iki büyük şirket
-
Darısı Google ve Metanın da başına
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Samsung, tüketici elektroniğinde eskisi kadar iyi değil.
--- Telefonlarda, Note 20 Ultra'dan beri ciddi bir değişim olmadı. Fold serisi yenilikçi olsa da, kamerası ve düz kullanımdaki ekran boyutundan dolayı Ultra'ya alternatif değil. F/P anlamında zayıf.
Yine de telefonlarda Samsung tercih etmeye devam edeceğim. Türkiye'de, OS özellikleri, kullanışlılık ve AI entegrasyonu olarak, en iyisi açık farkla Samsung. Fakat gelişim çok yavaş olduğu için, S23U'yu bozulana kadar kullanacağım gibi görünüyor
--- TV'lerde Samsung hala pazar lideri olsa da, bazı serileri ya iyi değil ya da kalite kontrolü kötü. Q70 serisine hala local dimming eklemediler. Genel olarak, Q ve QN serisinde panel bütünlüğü sorunları (dirty screen effect) hala yaşanıyor.
--- S85 ve S90 serisinde bükülme sorunları var. Servis kurulumda özen göstermezse panel bükülüyor. Bükülme miktarı azsa merkez kabul etmiyor.
--- Birçok Samsung TV'nin ekranını temizlemek problem. Kalıcı iz kalmaması için dikkat etmek gerekiyor.
--- FW güncellemesi ve Tizen altyapısının, uzun vadeli kullanımda güven vermemesi.
--- S90D'nin TR'de sadece 65 inç'inin QD-OLED olması.
- S95 serisindeki One Connect Box sorunları.
- En iyi görüntü işlemcilerini OLED yerine QN900 QLED'lerde kullanmaları.
- QN90 serisinde yıllardır zone sayısının değişmemesi. QN85D'nin, 160 zone'a çekilerek Mini-LED olmaktan çıkması.
- Panel tipinin bölgeye göre değişmesi. (Mesela Amerika'daki QN90C'ler IPS paneldi.)
--- Genel olarak, Samsung OLED'lerin LG kadar başarılı ve oturmuş olmaması. QD-OLED'in renk şovuna rağmen yeterli etkiyi yapamadılar. (QD'nin renk kapasitesi, LG G5'teki Primary RGB Tandem WOLED'ten bile yüksek.)
Netice olarak:
TV tarafında, TCL'nin pazar payı, OLED satmamasına rağmen, bu yıl LG'yi geçti. Bunda ana etken Çin ve Güney Asya pazarı olsa da, yine de tek bir markanın bunu başarması önemli. TCL'nin Samsung'u da geçmesi çok sürmeyecektir.
Ayrıca, diğer HiSense ve Philips (TP Vision) gibi Çinli markalar hesaba katılmalı. Çin markalarını, Komünist Parti'nin kontrolündeki tek bir firma gibi düşünmek gerekiyor.
Telefon tarafında Çin hakimiyeti çok daha önce gerçekleşecekti. ABD'nin ambargoları Samsung'u (ve kısmen Apple'ı) kurtardı. Ancak bu da çok sürmeyebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 20 Mart 2025; 0:25:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Kore milliyetçiliği, vizyoner yönetici eksikliği (Koreli olmasa hiç şansı yok), Çin rekabetine hazırlanmak yerine ABD ambargolarına sırtını dayamak vs. vs. kısacası saymakla bitmez. Teknolojinin/gelişimin önündeki en büyük engellerden ikisi Samsung ve Google; bu ikisinin parçalanması veya batması son kullanıcı için gerek şarttır.
|
La daha dün la dün mecazen de dmeiyorum, düne kadar her şey süperdi samsung için 18 martta mı bu oldu anlamadım ki
|
Yapay zeka atılımları dünyada çoğu şeyin dengesini değiştirecek. |
Google tekel olmasına rağmen yenilikler o yapıyor veya engel olmuyor. samsung Un da eski inovatif ruhu azaldigini söyleyebilirim ama asıl yok olması gerekn bence Apple. |
Kesinlikle doğru.
Amerika sayesinde bu günlere geldi. Huawei tokatlayıp geçmişti bile Samsung'u çoktan ambargo yemeseydi. İnovasyon eskisi kadar yok hatta hiç yok Nokia battıkdan sonra inovasyonları ile yerini aldı sayılır ama Huawei ambargosundan sonra iyice hantallaştılar Amerikaya yasladılar devletlerin savaşı Samsung ve Apple' a yaradı. Bu ikisi dışında pazarda rakip yok bu sebeple ikisinde de İnovasyon yok rakip gibi gözüküyorlar ama değiller. Aynı cihazları yeni işlemcilerle ısıtıp ısıtıp koyuyorlar. Yenilikleri tasarımda küçük yüzdelik yuvarlamalar falan. Zaten telefon satışları da globalde git gide düşüyor 2-3 sene sonra alacağım cihazın elimdeki ile tek farkı köşeleri yuvarlatılması biraz daha yeni işlemci ve yazılımla bir tık daha iyileştirilmiş kamera iken niye telefon değiştireceksin. Gözle görülür güzel şeyler ver ki 2 sene sonra seve seve yeni cihaz alayım. Getirdikleri yenilikler kutudaki kulaklıkları kaldırma, kulaklık girişini kaldırma, kutudan şarj aletini kaldırma yakında kabloyu da kaldırırlarsa şaşırmam. Bu yenilikleri getiren! Samsung ve Apple herşeyi hak ediyor umarım batarlar. |
Zamanında bir TV aldım guncelleme geldi kurdum wifi baglantiyi kesti. Servis kart yanmış değişmesi gerek dedi. Dedim guncellemeden sonra oldu yazılımsal olmalı diye, yok dedi o zaman mi box 500 TL idi, 650 TL kart parası istediler. İnternette Takılan donan TV için. Gittim mi box aldım, yaptırmadım TV yi. Daha da eve Samsung sokmam. Almayı planlayan bir arkadaş olursa da önermem.
|
Eskiden yenilik yapar piyasaya güzel cihazlar, özellikler getirirdi. Mesela note serisini çıkardı ondan sonra büyük ekranlar yayıldı falan diye hatırlıyorum. Ya da yazılımına değişik özellikler koyardı, hepsi iyi değildi ama androidin şekillenmesini sağladı. Sonrasındaysa bundan uzaklaştı. Yani telefon bölümünde bile yenilik katmadan devam ediyorken diğer bölümleri düşünemiyorum 😐
|
Apple a ayak uydurup ısıtıp ısıtıp aynı cihazları çıkarırsanız böyle olur. Top 10 da 1 tane amiral cihazınız yok, kamera desen iyi ki bi 100x yakınlaştırmadan başka numarası yok zaten artık her cihaz 100x vermeye başladı hem de daha iyi. Parayı veren düdüğü çalar dediğimix Dxomark ı objektif gösteren tek firmasınız. S23 ultra kullanıyorum ama bundan sonraki cihazım Samsung olmayacak.
|
ABD ortaklığındaki tüm markalar yarın kepenk indirseler.Zerre umurumda olmaz.
|
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X