Güney Kore'nin zaman içinde Japonya gibi teknoloji konusunda kaybolup gideceğini düşünüyorum. |
Samsung, hayatta kalmaya çalışıyor: CEO'dan 'ya hep ya hiç' uyarısı (3. sayfa)

-
-
Milletin algısı bu şekilde Samsung kullanan kişilerde de sorun yaşadıklarını görüyorum.
Apple da bile sorun yaşayanlar var her cihazda başına gelebiliyor bu tarz yazılım sorunları.
Ayrıyetten Samsung arayüzü Ram, CPU düşmanı gereksiz Bir ton yazılım var piksel serisini beğeniyorum bu konuda da onlarda TR cihaz getirmiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Alıntı
metni:Samsung, hayatta kalmaya çalışıyor. Uzun yıllardır neredeyse tüm ürünlerinde satış öncesi kalite kontrolden bu derece bihaber, kullanıcılarını tester yerine koyan bir firma için umarım başaramaz diyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 19 Mart 2025; 16:23:9 > -
Samsung kullanan birisi olarak saçma sapan ve aptalca yapılan fiyatlamalar, AI palavrası ile fiyatları şişirmeleri vs. zaten bu noktaya gelmelerinde etkendi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Samsung yine bir şeyler yapıyor da Apple yenilik konusunda çok çok kötü ne adam gibi tasarım değiştiriyor ne de adam gibi teknolojik yenilik getiriyor. USB-C'yi bile Avrupa'nın ittirmesiyle zorla getirdiler çok şükür. Apple AI konusunda da geride kaldı. Bütün o kablodan adaptörden kısma mevzuları Apple'ın başının altından çıktı. Diğerleri de çıkarlarına hizmet ettiği için Apple'ıj yolundan gitti. Şahsen müşterisini bu kadar sapılacak inek olarak gören, bu kadar burnu havada yöneticileri olan başka kaç firma vardır bilmiyorum ama Apple o yüzden bana her zaman itici gelmiştir. En azından Steve Jobs sonrası diyelim. Şöyle çok pahalı ürünler satıp donanım koyarken teknolojiyi damla damla veren firmalardan nefret ediyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizim ülkede influencer çakması kızlar ve yeni model almak için kredi çeken zırtolar olduğu sürece apple batmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güncelleme konusunda geride kalıyorsunuz varsa yoksa üst seviye telefonlar millet 16 bekliyor sayemizde bizler 15 te beklemede sallayıp duruyorsunuz böyle prestij kayboluyor dikay
-
Mobil bölüm artik Oled 2.0 Teknolojisi,Degisken diyaframli mekanik kamera,continous zoom periskop lens gibi yenilikleri S26 Ultra serisine koymali elindeki tum yenilikleri ve kartlari artik açmali yoksa Nokia gibi olur sonları.Bu S-Pen'den Bluetooth'u kaldirmakla yazilimla maliyet düsürmek bir yere kadar !
-
Samsung diyince herkesin aklına cep telefonu gelmiş ancak Samsung için cep telefonu devede kulak. Ayrıca cep telefonundan ettikleri kar oldukça yüksek çünkü sadece telefon değil telefon parçaları da satıyorlar bir çok firmaya. Apple dahil birçok firma Samsung donanımlarını kullanıyor. Samsung daha çok beyaz eşyada kriz yaşıyor çünkü pazarı çin'e kaptırmaya başladılar. LG ve Samsung beyaz eşya pazar paylarını büyük bir kısmını kaybetti. Ayrıca elektrikli süpürge gibi küçük ev eşya payları da çok azaldı yine Çinli firmalar yüzünden. Özellikle xiaomi pastadan büyük pay aldı.
-
Kesinlikle.
Bu arada Samsung'un geleceği Kore'nin geleceğiyle de yakından ilişkili. Şöyle, Güney Kore'de ülkenin ekonomisine fazlasıyla hakim olan bir takım dev firmaların kısmi oligarşisi var. Orada esasında popüler demokrasi ile şirket oligarşisi karışımı hibrit bir rejim var. Bu yarı oligarşide de en çok ağırlığı olan oyuncuların başında Samsung geliyor.
Samsung'un gerilediği ve düştüğü bir senaryo hem küresel teknoloji piyasalarında, hem de teknokratik oligarşik Kore siyasetinde boşluk yaratacaktır. Yani teknoloji dünyasında dengeler değişeceği gibi Kore'nin (Güney Kore) politik ekonomisinde de dengeler değişecektir.
Samsung bu beka sorunun farkında olduğu için yapay zeka konusunda Apple'dan daha erken davrandı (Galaxy Intelligence) ama halen yapay zeka gelişimlerinin - yapay zekanın süratle geliştiği bir devirde - çok sınırlı ve bağımlı olduğu söylenebilir.
Samsung'un muhafazakarlığı yanında gene konuda bahsedildiği gibi yine de inovatif bir tarafı var. Apple ise kısa vadeli kâr lehinde inovasyonu neredeyse tamamen görmezden gelecek. Açıkça gelmek istiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Türkiye'deki servis ağları da çok kötü çalışıyor. Yazın iki kez çağırıldıkları halde kombi bakımı yapmadılar. Bir süre sonra tıpkı Kodak, Fuji gibi samsung diye bir marka vardı diyeceğiz.
-
Televizyonlarda google İşletim sistemine geçerlerse biraz kurtarırlar, TC İşletim sisteöleri yüzünden etrafımda artık kimse LG ve Samsung Televizyon almıyor.
-
Samsung tek bir yere odaklanmak yerine her sektorün sahibi olmak istiyor. Son 5-6 yılda Türkiye'de de çok belli olmaya başladı. Resmen tüm beyaz eşyalara, televizyonları telefonları ve tabletlere hükmetmek istiyorlar ve bu da onları diğer sekktörlerde batırıyor. Kısacası Samsung hedefine değil başka şeylere odaklanıyor.
-
Samsung 46es6340 smart TV aldım garantisi bitince youtubeye bile girmiyor müşteri hizmetlerini aradım yeni model alın dedi aldım başka marka aldım ondan dolayı samsungdan uzak durduk
-
Haberde de öyle bir algı var ki, sanki Samsung yapay zeka çipi ile Samsung oldu. Olayın sadece yapay zeka çipi ile bir alakası olduğunu sanmıyorum. Ve hatta piyasada hala Samsung ürünlerine deli gibi bağlı olan tayfa var maşallah. Ayrıca herkes bilir, Samsung markası her zaman yeri ayrıdır. Hiç Samsung bir ürün almadım ama Apple cı bir kitle gibi Samsung cu da bir kitle var. Ayrıca ürünlerini denedigimde hep kaliteli olduklarını biliyorum. Son zamanlarda fiyatlarida fena değil alınası urunleri var.
-
Japonya kaybolup gitti mi?
Dünya'nın en büyük 4. ekonomisine "Kaybolup gitti" derseniz burada size gülerler.
Bir de kalın harflerle yazmış. Hocam sen analiz işini biraz azalt.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FısFısss -- 20 Mart 2025; 22:36:50 > -
Samsung doğru yolda ama özellikle telefon bazında konuşmak gerekirse...
1) Batarya kapasitesinde geride kalıyor.
2) Şarj hızı işinde geride kalıyor.
-
Teknoloji konusunda dünyanın en önde geleniyken şimdi adı sanı anılmıyor, bir çok şirketini yabancılara sattı. Lütfen bilginiz olmadan fikriniz olmasın. Japonya da yaşayan arkadaşlarım bile var. 12 yıldır aynı partinin iktarda olduğundan, sürekli para basılarak ekonominin döndürüldüğünden bahsediyorlar. Daha fazla sorunlarından da bahsedebilirim ama konumuz Japonya'nın iç işleri değil, sadece teknoloji. Bana inanmıyorsanız girin sohbet odalarına Japonlar ile konuşun ülkelerinde nelerden şikayetçilermiş.
-
Nüfusu çöken toplumların otomatik olarak ekonomiside çöküyor.Japonya, Avrupa yakında Kore de aynı kaderi yaşıyacak.Türkiye de 2002-2019 yılları arasında büyük nüfus artışı yaşandı.Fakat bu dönem aynı zamanda ekonominin en iyi olduğu dönemlerdi.Fakat son 3-4 yıldır nüfus artışımız dibi gördü.Aynı şekilde ekonomi de mahvoldu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Samsung’dan benim de dilim yandı. Laptop’um sebepsiz yere bozulmuştu. Donanım ve kalite olarak güven vermiyorlar. Bence hala acemiler ve nasıl üretmeleri gerektiğini bilmiyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X