Şimdi Ara

Samsung HT-D6750W ilk İzlenimler , Sorunlar ve Çözümleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
10.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung HT-D6750W ses sistemi kurulumu dün tamamlandı.Ürünü forum istanbul bayrampaşa Samsung bayisinden aldım. 1900 tl /10 world karda taksitli.Ordaki bayi yetkilisi oldukça yardımcı ve güleryüzlüydü.

Kuruluma gelen arkadaşlar ses sisteminde tecrübesizlerdi.Donanımı kurmakta zorluk yaşanmadı ama sistemin 3d kurulumu hoparlörlerin surround olarak konumlandırılması konusunda profesyonel değillerdi.Şöyle diyeyim ortalama bir donanimhaber üyesi aramızdan birinin yaklaşımı gibi.. Arka wireless dekoderin hoparlörlere bağlantısında epey zorlandılar.Yazılımsal ses sistemini keşfetmek ve sorunları çözmek bize kaldı.Kurulumu yapan arkadaşları suçlamıyorum zaten bize başka sorunuz var mı diye sordular ben de kibarca onları fazla tutmadım , ama 2000 tl'ye yakın alınan bir ürünün içeriğini yazılımını benden daha iyi bilmelerini beklerdim.

Her neyse sistemin diğer bileşenleri :

*TV : Samsung 40c650
    *Yayın : Dijitürk HD Plus
    *Ses Sistemi : Samsung HT-D6750W (http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/home-theater/home-theater/HT-D6750W/TK/index.idx?pagetype=prd_detail )
    *Konsol : Ps3 320gb Slim Konsol
    *Wireless Adaptör : DARK RangeMax Duo (http://www.eksenbilgisayar.com/urun/dark-rangemax-duo--kinamax--high-power-1-km-menzilli-wireless-n-300mbps-kablosuz-ag-adaptoru--dk-nt-.aspx )

Görüldüğü üzere TV'miz biraz eski kalıyor ama yakında 46d6500 ( ya da 46d7000) alacağım için sorun değil.

Kutudan hdmi yada optik kablo çıkmadı , ancak 1 adet ipod dock ve mikrofon çıktı , teknik servisin kendi kurulumunda kablo düzeni ise şu şekildeydi ;

Teknik servis ses sistemini bluray receiver'dan TV'ye bir adet TTAF 1,4v HDMİ , ps3'ten TV'ye 1adet TTAF 1,4v HDMİ ve Dijiturk HD Plustan Tv'ye 1adet Arwen HDMI (Sanırım 1.3v bu sitedekilerden biriydi dijiturk bayisi vermişti ) ve TV'den Ses Sistemine TTAF toslink optik ses kablosu olacak şekilde kurdular.Bu kurulum doğru mudur ,emin değilim.

Ses sisteminin kumandasını tv kumandası yerine de kullanabiliyorsunuz.Arada switch yapabilmenizi sağlayan tuşlar var.
    TV açıkken radyo da açabiliyorsunuz böylece.

Ses çıkışını müzik / film / matrix / dolbyprologic 2 şeklinde seçebiliyorsunuz ayrıca 3d seviyesi ve sanal surround da aktif edilebiliyor.

Bluray'den taktığım bir 1080p dts .mkv formatlı film'de en güzel surround çıkışı prologic 2 / 3d yüksek / sanal surround yüksek olarak elde ettim.

Eğer desibelleri değiştirmezseniz arka hoparlörlerden daha çok efekt şeklinde ses geliyor.Ben sanırım biraz db desteği vereceğim arkaya.
    İlk izlenimim surround konusunda biraz yetersiz geldi ama henüz sadece 1 film izleyebildim o da yeterince test ve ayarlama yapılmamış şekilde.Üstelik kabloların doğru düzenlendiğinden emin değilim.

Sesin müzik açısından ortalama bir dinleyeciğe yeterli olduğu kanatindeyim tizler oldukça başarılı , baslar da benim için yeterliydi.
    Yüksek sesli bir deneme yapamadım ama orta seviyede patlama duymadım.

Wirelessta kopma ile karşılaşmadım ama henüz birkaç saat kullanabildim.

Bluray receiver kısaca BD wise olarak geçiyor.Kendi menüsünde internet / hdd içeriği / ayarlar gibi menüleri var ve oldukça şık.Ama tv'niz benimki gibi biraz eskiyse bluray ve tv geçişlerinde birkaç sn'lik bekleme can sıkıcı olabilir.O yüzden 6500 alacağım zaten.Bluray sistemin multimedia içeriğini kullanmaktansa Tv ile daha hızlı ve pratik olacağını düşünüyorum.Bu arada bluray'de işlem yaparken eğer eşiniz gider 'tv ye geçiş ya da tam tersi tv'de interneti update ederken blurayin tuşuna basarsa işleminiz yarıda kesilebilir.

Karşılaştığım birkaç sorunu paylaşmak istiyorum :
    *TV'ye dts destekli Full HD film taktığımda yukarıdaki şekilde kurulu düzenekte dts ya da bırakın onu surround ses hissini alamadım.Oysa bluray'e takınca aynı hdd'yi surround hissi vardı.Ayrıca hdd tvye bağlı iken blurayin müzik / film / prologic / 3d ve virtual surround opsiyonları çalışmıyordu.

*TV,de tüm ekrana sığdırılan bir 720p film bulray'e hdd bağlandığında yanlarda ve üstte baya boşuk bıraktı yani center şeklinde merkeze ufak olarak konumlandırdı.Üstelik 16/9 ya da pencereye sığdır gib blurayekran ayarları da durumu değiştirmedi.1080p'de bu sorun ile karşılaşmadım. ( TV 40c650)

*Tv'nin wireless adaptörü yok biliyorsunuz.Bu yüzden DARK RangeMax Duo 'yu Tv'ye bağladım ve kurulumunı genel kurulumu seçerek tamamladım. 20 -25 m mesafede 2 kapı 3 duvar ötedeki 4mbit wireless bağlantımı 1,2mbit hızında gördü.Ancak tv'den bluray ve ps3'e bu interneti aktaramadım.Sec link diye bir seçenek var aktive edince akıllı telefonlar bu bağlantıya girebiliyorlar ama hem laptop hem diğer sistemler hem de telefonlar full çeken sec link wireless bağlantısını görmekle birlikte bağlanamadılar.Bir de pac / wbs diye bir şey var ama çözemedim.

*Bluray'e usb'den aynı dark rangemax'ı bağladığımda görmedi.Ben evde yokken kayınbiraderim laptop ile kurulumu başarmış başka bir progmram ı kurmuş tam anlayamadım telefonda.Ama laptopa kurarak iç odalardan gelen zayıf bağlantıyı güçlendirerek salona dağıtmak mümkün.Keşke bunu sadece tv'ye bağlayarak da yapabilseydik.Böyle bir opsiyon var mı merak ediyorum.

* TV'de internete girmekte sorun yok ama tvnin web browseri yok.46d6500 alınca bu sorun ortadan kalkacak ama diğer sistemlere nasıl wireless bağlantımı aktaracağım bilemiyorum.Aslında v1,4 hdmi'ların ethernet ile birbirlerine interneti dağıtması gerekmyor muydu ? Kablosuz yerine kablolu ağ kurulumu yapılabilr mi bu şekilde ? Bu durumda tv / dijiturk arası 1,3v hdmi'ın 14 ile değişmesi gerekebilir.

Not: Neden dark rangemaxdiyenlere cevabım , iç odadaki wireless bağlantı salonda zar zor bir çizgi çekiyor dark rangemax bunu nerdeyse full seviyeye çekiyor.Bunu bütün sistemlere dağıtabilirsem muhtesem olacak.Bu yüzden hp laptopa kurayım dedim ama başarısız oldum.Şimdilik tv'y usbden bağlıve yalnız tv'de internet var.

Ps3 ile henüz surround test etmedim.Ama bu 720p mkv formatında hdd kaynaklı filmlerin blurayde ekrana yayılmaması ve tv 'ye bağlanan hdd'den surround ses gelmemesi , blurayden ayarların değiştirilememesi son olarak da internet problemi ilk karşılaştığım sıkıntılar oldu.

Henüz resim ya da detaylı incelememi ekleyemiyorum mesleğim gereği çok yoğun çalışıyorum.Ama bu başlıkta sorunların çözümünde bana yardım edilirse daha adil ve başarılı bir inceleme çıkartabilirim.

Gerçekten 6750W hakkında bir inceleme ihtiyacı var , forumda cevapsız birkaç başlık gördüm bu konuda ki bunlardan biriis de benimdi..

Şimdilik bu kadar ..

Önce çözümler hakkında fikirlerinizi ve ardından sorularınızı merak ettiklerinizi ve diğer 6750 kullanıcılarının yorumlarını önerileri alayım.

düzenlenecek : bkz. imla hataları ..

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frostburn -- 19 Ocak 2012; 0:20:28 >

• wireless konularını bilmem ancak teknik servis doğru bağlamamış

ps3 ve digitürk hdmi kablolarını ses sisteminin blu-ray recevierına girmen gerek o zaman ps3de dts sesi düzgün alabilirsin

bu ses sistemi hd sesleri destekliyor dts hd-ma bir blu-ray filmle test edebilirsin ayarları biraz kurcala prologic v.s. sanal sorround seslerdir

dediğim bağlantı ile dts hd sesleri de çözdürebilirsin ses sistemine anck usbden bağlı hdd üzerindeki mkvlerdeki dts veya hd sesleri çözüp çözemeyeceği ses sisteminin usb girişinden ne yapabildiği ile doğrudan orantılıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

wireless konularını bilmem ancak teknik servis doğru bağlamamış

ps3 ve digitürk hdmi kablolarını ses sisteminin blu-ray recevierına girmen gerek o zaman ps3de dts sesi düzgün alabilirsin

bu ses sistemi hd sesleri destekliyor dts hd-ma bir blu-ray filmle test edebilirsin ayarları biraz kurcala prologic v.s. sanal sorround seslerdir

dediğim bağlantı ile dts hd sesleri de çözdürebilirsin ses sistemine anck usbden bağlı hdd üzerindeki mkvlerdeki dts veya hd sesleri çözüp çözemeyeceği ses sisteminin usb girişinden ne yapabildiği ile doğrudan orantılıdır

O zaman duzgun baglanti su sekilde olmali ?

Dijiturkten Bluray ( BD Wise)'e v1.3 HDMI ( ilerde v1.4 ile degistirebilirim)
    Ps3'ten Bluray ( BD Wise)'e v1.4 HDMI
    Bluray ( BD Wise)'dan Tv'ye v1.4 HDMI
    TV'den Bluray ( BD Wise)'e Optik toslink kablo

Bu duzenek ile ps3 ve dijiturkten de surround dts ses alabiliyorum oyle mi ?
    Deneyip sonuclarini bildiririm.

Evde internet wireless'i ps3'te dizihd.com'a girerek biraz test ettim.Download bekledigim kadar hizli degil ama asil sorun ps3'te 720 yeni dunya dizisini oynatmaya calistigimda download etmesine ragmen epey takilmalar olmasi ve izlenebilir durumda olmamasi sinir bozucuydu,Bluray'in internet webbrowser'indan dizihd'ye baglanip tekrar deneyecegim.Tv'nin web browser' yok ve samsung'ta web browser kullanmak klavyesiz tam bir iskence.

• merhaba yeni sisteminiz hayırlı olsun güle güle kullanın.paylaşımınız için de teşekkürler.ben de bu sistemle bir süredir ilgileniyorum.öncelikle cihazın arkasında 1x hdmi input,1x hdmi output var mı? eğer varsa digiturk u hdmi ile cihazın arkasındaki hdmi input a bağlayın böylece ses ve görüntüyü arzuladığınız hd formatında alabilirsiniz.blue ray receiver inizi da hdmi outputtan tv nin hdmi girişlerinden birine bağlayınız.
    ps3 ü yine hdmi ile direk tv ye hdmi girişlerden boşta olana bağlayınız.ps3 ses için ise optik kablo aracılığıyla blue ray receiver a bağlantı yapın.ps3 içinden ses çıkış ayarlarını bu bağlantıya göre yapılandırın.
    ses ve görüntü açısından sanırım daha tatmin edici olacaktır.
    sonucu paylaşırsanız sevinirim.

sony kdl-55ex710/sony bdv-e870 home theater/digiturk plus hd/ sony ps3 250GB slim
  • internet içinse kablosuz bağlantıya alternatif olarak homeplug il kablolu bağlantı seçeneğini de düşünebilirsiniz.bir çift homeplug cihazı ile interneti eviniz içinde elektrik prizinden istediğiniz odaya yükek hızla dağıtabilirsiniz.hem de sinyal kesintisi sorunları ile uğraşmazsınız.
    www.hepsidijital.com sitesinde homeplug seçenekleri var.biraz ekstra masraf olacak belki ama hem cihaz bağlantı karmaşasından hem de bağlantı sorunlarından kurtulacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jetstream

merhaba yeni sisteminiz hayırlı olsun güle güle kullanın.paylaşımınız için de teşekkürler.ben de bu sistemle bir süredir ilgileniyorum.öncelikle cihazın arkasında 1x hdmi input,1x hdmi output var mı? eğer varsa digiturk u hdmi ile cihazın arkasındaki hdmi input a bağlayın böylece ses ve görüntüyü arzuladığınız hd formatında alabilirsiniz.blue ray receiver inizi da hdmi outputtan tv nin hdmi girişlerinden birine bağlayınız.
    ps3 ü yine hdmi ile direk tv ye hdmi girişlerden boşta olana bağlayınız.ps3 ses için ise optik kablo aracılığıyla blue ray receiver a bağlantı yapın.ps3 içinden ses çıkış ayarlarını bu bağlantıya göre yapılandırın.

sony kdl-55ex710/sony bdv-e870 home theater/digiturk plus hd/ sony ps3 250GB slim

İyi günler ,
    Cihazın arkasında 2 hdmi in ve 1 hdmi out ve bir adet de optik giriş çıkışları var.

Benim en son denediğim konfigurasyon :

DijiturkHDplus >>>>> v1,3 hdmi arwen kablo >>>>>> BD 6750 ses sistemi
    PS3>>>>> v1.4 ttaf kablo >>>>>> BD 6750 ses sistemi
    BD 6750 ses sistemi >>>>>v1.4 ttaf kablo >>>>> Samsung 40c650 TV
    Samsung 40c650 TV >>>>>> Optik TTAF toslink kablo >>>>> BD 6750 ses sistemi

Bu şekilde dijiturk yayını ve hdd'yi BD ses sistemine bağlayarak Gerçek surround ses elde ettim.Yüzüklerin efendisi Yüzük kardeşliğinde Ayrık vadide diyalog olmayan sahnelerde kuş sesleri , ağaçların uğultusu surround olarak beni resmen büyüledi diyebilirim.

Bu konfigurasyonda ps3'ün dts surround performansını test edemedim henüz.Edince paylaşırım.

Homeplug şaşırttı beni doğrusu , böyle bir cihazın varlığından beni haberdar ettiğiniz için müteşekkirim.Ancak biraz inceleme yapmam gerek bunun hakkında forumda , 200tl,ye kadar fiyatı çıkan bir ürün sonuçta.

• İki hdmi in olması gerçekten büyük avantaj.güzel bir bağlantı şekli oluşturmuşsunuz.daha eski cihazlarda sadece 1 adet hdmi çıkış koyuyorlardı.benim halihazırda kullandığım sony bdv-e870 te olduğu gibi.gerçekten büyük bir sıkıntı kaynağı idi.tabii gelişen teknoloji yeni çözümleri de beraberinde getiriyor.
    homeplug cihazları belirli bir maliyet getiriyor ancak yanında sunduğu artılar da hafife alınacak gibi değil.ben bir kaç gündür kullanıyorum ve çok memnunum.evde bebeğimiz olduğu için wi-fi bağlantıyı iptal ettik.homeplug ile bağlanıyoruz internete.TP link in prizli modelini aldım.204 TL çifti için ödeme yaptım.sonuçtan memnunum.
    :)
  • Homeplug sistem hakkında da sorularım olacak size, konuyu dağıtmamak için pm yoluyla soruyorum.

diğer arkadaşlar konu ile ilgili sorularını sorup , paylaşımda bulunabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frostburn

quote:

merhaba yeni sisteminiz hayırlı olsun güle güle kullanın.paylaşımınız için de teşekkürler.ben de bu sistemle bir süredir ilgileniyorum.öncelikle cihazın arkasında 1x hdmi input,1x hdmi output var mı? eğer varsa digiturk u hdmi ile cihazın arkasındaki hdmi input a bağlayın böylece ses ve görüntüyü arzuladığınız hd formatında alabilirsiniz.blue ray receiver inizi da hdmi outputtan tv nin hdmi girişlerinden birine bağlayınız.

İyi günler ,
    Cihazın arkasında 2 hdmi in ve 1 hdmi out ve bir adet de optik giriş çıkışları var.

Bu şekilde dijiturk yayını ve hdd'yi BD ses sistemine bağlayarak Gerçek surround ses elde ettim.Yüzüklerin efendisi Yüzük kardeşliğinde Ayrık vadide diyalog olmayan sahnelerde kuş sesleri , ağaçların uğultusu surround olarak beni resmen büyüledi diyebilirim.

Bu konfigurasyonda ps3'ün dts surround performansını test edemedim henüz.Edince paylaşırım.

Homeplug şaşırttı beni doğrusu , böyle bir cihazın varlığından beni haberdar ettiğiniz için müteşekkirim.Ancak biraz inceleme yapmam gerek bunun hakkında forumda , 200tl,ye kadar fiyatı çıkan bir ürün sonuçta.

selam, benimde incelediğimi bi ses sistemini almışsınız hayırlı olsun. Size bi kaç soru sormak istiyorum ürün ile ilgili...

Öncelikle cihazın usb'den ntfs desteği mevcut mu acaba ? bazı yerlerde sadece fat32 olduğu yazıyor ?
    Acaba dts-hd ma ( master audio ) ve dobly true hd formatlarını destekliyor mu ?

Birde ben bağlantı şeklinizi tam olarak anlayamadım :S neden optik kablo kullanıyorsunuz ? hdmi 1.4 kablolar zaten görüntü ve ses aktarımı yapabiliyor ve ayrıca optik kablo ile zaten dts-hd ses alınmaz diye biliyorum ben :S bence bağlantı şeklinizi biraz araştırın isterseniz mesela aşağıdaki konuda yardımcı olurlar sanırım.

http://forum.donanimhaber.com/m_42506014/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: omer23

quote:

Orijinalden alıntı: frostburn

quote:

İyi günler ,

selam, benimde incelediğimi bi ses sistemini almışsınız hayırlı olsun. Size bi kaç soru sormak istiyorum ürün ile ilgili...

Öncelikle cihazın usb'den ntfs desteği mevcut mu acaba ? bazı yerlerde sadece fat32 olduğu yazıyor ?
    Acaba dts-hd ma ( master audio ) ve dobly true hd formatlarını destekliyor mu ?

Birde ben bağlantı şeklinizi tam olarak anlayamadım :S neden optik kablo kullanıyorsunuz ? hdmi 1.4 kablolar zaten görüntü ve ses aktarımı yapabiliyor ve ayrıca optik kablo ile zaten dts-hd ses alınmaz diye biliyorum ben :S bence bağlantı şeklinizi biraz araştırın isterseniz mesela aşağıdaki konuda yardımcı olurlar sanırım.

http://forum.donanimhaber.com/m_42506014/tm.htm

NTFS
    FAT32
    DTSHDMA
    Dolby True HD

keyword olarak araştıracağım , cihaz manualine bakabilirim bu konuda.Şu an bilgim yok malesef.

Verdiğiniz linkteki konudan anladığım kadarıyla haklısınız.

Galiba tv ile BD arası optik kablo gereksiz olmuş.Ben de şimdi yukarı bakınca jetstream'in ps3 ten bluray'e neden optik kablo önerdiğini anlamadım.Acaba bu sistemde optik kablonun hiç mi yeri yok ?

Sizin dediğinize göre şöyle bir konfigurasyon mu doğrudur ?

DijiturkHDplus >>>>> v1,4 hdmi kablo >>>>>> BD 6750 ses sistemi HDMI input soketine
    PS3>>>>> v1.4 hdmi kablo >>>>>> BD 6750 ses sistemi HDMI input soketine
    BD 6750 HDMI output soketinden >>v1.4 hdmi kablo >> Samsung 40c650 TV Hdmi input soketine

Tv'de bir sürü hdmi soketi var , hdmi/dvi / hdmi 1 - 2 - 3 gibi vs ..BD hdmiı outputtan gelen v1.4 kabloyu hangisine takmalı ?

• Optik kabloya gerek yok, zaten optik kablo ile benim bahsettiğim ses formatlarını almanız mümkün değil. Birde şunu sölemeyi unutmuşum kullandığınız tv'de hdmi arc özelliği mevcut mu ? Eğer var ise ses sistemine ps3 ve digiturku hdmi ile bağlamanıza gerek yok.
  • quote:

Optik kabloya gerek yok, zaten optik kablo ile benim bahsettiğim ses formatlarını almanız mümkün değil. Birde şunu sölemeyi unutmuşum kullandığınız tv'de hdmi arc özelliği mevcut mu ? Eğer var ise ses sistemine ps3 ve digiturku hdmi ile bağlamanıza gerek yok.

hdmi arc var mı inan bilmiyorum , bu teknik bileşenler beni epey aşıyor aslında.

samsung resmi sitesinde destek bolumunde yazmıyor bu bileşenler hakkında herhangi bir bilgi.

Bende yeterince hdmi kablo olduğundan ps3 ve dijiturkun v.14 hdmi'ları dursun ziyanı yok.

Ses sitemini nasıl dlna olarak kullanacağımı araştırıyorum bu arada eğer kablolu daha sağlam bir ağ kurabilirsem bunun hakkında da yazacağım.

samsung dlna için pc share manager , allshare , wild media server gibi programlar varmış.

Bu arada sizin sorduğunuz teknik bileşenler için burdan samsung 6750w manualine bakılabilir. :http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=UNI_TR&CttFileID=4088974&CDCttType=UM&ModelType=N&ModelName=HT-D6750W&VPath=UM/201106/20110610090132262/AH68-02336V_REV01_HT-D6750W_TK_0429.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frostburn -- 23 Ocak 2012; 3:51:09 >

• Giriş modunun seçilmesi

İster Optik girişi ister Audio girişini seçebilirsiniz. Digital (Optik) Audio girişi seçmek üzere, uzaktan kumanda üzerindeki O/A INPUT tuşuna tekrar tekrar basın.

pcm dolby ve dts seçenekleri var :http://skp.samsungcsportal.com/integrated/popup/FaqDetailPopup.jsp?cdsite=tr&seq=336454

Ayrıca bir de kısa rehber tadında çözüm buldum hdmi optik bağlantıları hakkında :http://skp.samsungcsportal.com/integrated/popup/FaqDetailPopup.jsp?cdsite=tr&seq=335951

quote:

VİDEO ÇIKIŞININ TV'YE BAĞLANMASI

TV'ye bağlantı için aşağıdaki üç yöntemden birisini seçin.

YÖNTEM 1 : HDMI (EN İYİ)

Blu-ray Ev Sinema sisteminin arka kısmındaki HDMI OUT (ÇIKIŞ) jakından gelen HDMI kablosunu (dahil değildir) TV'nizin HDMI IN (GİRİŞ) jakına bağlayın.

• TV'nize bağlı olarak, bazı HDMI çıkış çözünürlükleri çalışmayabilir.

• Blu-ray oynatıcıdan TV'ye bir HDMI kablosu bağlanırsa, Blu-ray Ev Sinema sisteminin çıkışı 10 saniye içerisinde otomatik olarak HDMI'a ayarlanır.

• Anynet + özelliği kullanıyorsanız ve hem HDMI hem de Component bağlı ise, HDMI mod otomatik olarak seçilir.

• Oynatıcıyı bir HDMI kablo kullanarak ilk kez TV'ye bağladığınızda, veya yeni bir TV'ye bağladığınızda, HDMI çıkış çözünürlüğü otomatik olarak TV tarafından sağlanan en yüksek çözünürlüğe ayarlanacaktır.

• Bir CD-DA, MP3 veya JPEG oynatma esnasında, HDMI kablo takılır veya çıkartılırsa, oynatıcı oynatmayı durduracaktır.

• Video bağlantısını yaptıktan sonra, TV'niz üzerindeki Video giriş kaynağını Blu-Ray Ev Sinemanızın ilgili Video çıkışı (HDMI, Component veya Composite) ile eşleşecek şekilde ayarlayın. TV'nin Video Giriş kaynağını seçme konusunda daha fazla bilgi için TV'nizin kullanıcı el kitabına bakınız.

• Uzaktan kumandayı TV'nizi işletmek üzere ayarlamışsanız, uzaktan kumanda üzerindeki SOURCE (Kaynak) butonuna basın ve TV'nin harici kaynağı olarak HDMI'yı seçin.

YÖNTEM 2 : Component Video (DAHA İYİ)

Televizyonunuz Component Video giriişleri ile donatılmış ise, Blu-ray Ev Sinema sisteminin arka kısmındaki Component Video Çıkış Jaklarından (Pr, Pb ve Y) gelen Component video kablosunu (dahil değildir) TV'nizin Component Vİdeo Giriş Jaklarına bağlayın.

• Disk tipine bağlı olarak, 1080i, 720p, 480p ve 480i gibi çeşitli çözünürlükler arasında seçebilirsiniz. (Kullanıcı El Kitabı, Sayfa 44)

• Hem Component hem de HDMI kablolar bağlı ise, gerçek çözünürlük SETUP menüdeki ayarlardan farklılık gösterebilir. Çözünürlük aynı zamanda diske bağlı olarak da farklı olabilir. (Kullanıcı El Kitabı, Sayfa 44)

• Video bağlantısını yaptıktan sonra, TV'niz üzerindeki Video giriş kaynağını Blu-Ray Ev Sinemanızın ilgili Video çıkışı (HDMI, Component veya Composite) ile eşleşecek şekilde ayarlayın. TV'nin Video Giriş kaynağını seçme konusunda daha fazla bilgi için TV'nizin kullanıcı el kitabına bakınız.

• Uzaktan kumandayı TV'nizi işletmek üzere ayarlamışsanız, uzaktan kumanda üzerindeki SOURCE (Kaynak) butonuna basın ve TV'nin harici kaynağı olarak COMPONENT'i seçin.

• DVD oynatmada, hem HDMI hem de Component jakları bağlı ise, ve Component 1080p, 1080i veya 720p modu seçerseniz, Display Setup menüsü, çıkış çözünürlüğünü menüde 1080p, 1080i veya 720p olarak gösterecektir. Çözünürlük gerçekte 480i'dir.

YÖNTEM 3 : Composite (Bileşik) Video (İYİ)

Blu-ray Ev Sinema sisteminin arka kısmındaki VIDEO OUT (ÇIKIŞ) jakından gelen Video kablosunu (cihazla birlikte verilir) TV'nizin VIDEO IN (GİRİŞ) jakına bağlayın.

• VIDEO kaynağı, SETUP menüsünde ayarlı çözünürlüğe bakılmaksızın, her zaman 480i çözünürlükte çıkış verir. (Kullanıcı El Kitabı, Sayfa 44)

• Uzaktan kumandayı TV'nizi işletmek üzere ayarlamışsanız, uzaktan kumanda üzerindeki SOURCE (Kaynak) butonuna basın ve TV'nin harici kaynağı olarak VIDEO'yu seçin.

• Üniteyi bir VCR üzeriden bağlamayın. VCR'lardan beslenen video sinyalleri telif hakkı koruma sistemlerinden etkilenebilir ve görüntü televizyon üzerinde bozulacaktr.

2. HARİCİ BİLEŞENLERDEN GELEN AUDIO'NUN BAĞLANMASI

OPTİK : Harici Bir Dijital Bileşeni Bağlama

Kablolu TV/Uydu Alıcısı (Set-Üstü Kutusu) gibi dijital sinyal bileşenleri

1) Ana ünite üzerindeki Dijital Girişi (OPTICAL 1 veya OPTICAL 2) harici dijital bileşenin Dijital Çıkışına bağlayın.

2) D.IN girişini seçmek üzere ana ünite üzerindeki FUNCTION butonuna basın.

– Mod şu sırayla değişir: BD/DVD ➞ D.IN 1 ➞ D.IN 2 ➞ AUX ➞ FM.

• Kablolu TV/Uydu Alıcısından (Set-Üstü Kutusu) gelen videoyu görmek için, bu cihazın video çıkışını TV'ye bağlamanız gerekir.

• Bu sistem harici dijital bileşenlerden gelen 32 kHz'lik Dijital örnekleme frekanslarını destekler.

• Bu sistem yalnızca DTS ve Dolby digital audio'yu destekler, bitstream olan MPEG audio desteklenmez.

AUX : Harici Bir Analog Bileşeni Bağlama

Bir VCR gibi analog sinyal bileşenleri.

1) Ana ünite üzerindeki AUX IN (Yardımcı Giriş)'i harici analog bileşenin Audio Out (Ses Çıkışı)'na bağlayın.

– Konektör renklerinin eşleştiğine emin olun.

2) AUX girişi seçmek için, uzaktan kumanda üzerindeki AUX butonuna basın. Ana ünite üzerindeki FUNCTION butonunu da kullanabilirsiniz.

– Mod şu sırayla değişir: BD/DVD ➞ D.IN 1 ➞ D.IN 2 ➞ AUX ➞ FM.

VCR'ınızın Video Output jakını TV'ye ve VCR'ın Audio Output jaklarını ise bu ürüne bağlayabilirsiniz.

Oynatılabilen disk tipleri :

Oynatılamayan disk tipleri :
    • HD DVD

• DVD-RAM

• 3.9 GB DVD-R Disk

• DVD-RW(VR modu)

• DVD-ROM/PD/MV-Disc, vb.

• CVD/CD-ROM/CDV/CD-G/CD-I/LD

• 3 1/2 inç MD (mini disk)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frostburn -- 23 Ocak 2012; 4:04:19 >

• Zaten genelde tv lerde eğer arc özelliği varsa 1. hdmi girişi arc oluyor ordan deneyebilirsin istersen. Peki acaba hiç cihazın usb girişinden harici hdd ile bluray film
    (Mkv değil) izledinmi ?
  • quote:

Zaten genelde tv lerde eğer arc özelliği varsa 1. hdmi girişi arc oluyor ordan deneyebilirsin istersen. Peki acaba hiç cihazın usb girişinden harici hdd ile bluray film
    (Mkv değil) izledinmi ?

Bluray sisteminden harici hdd ile usb aracılığıyla izlediğimde sorun yok surround ses gayet güzel.Ancak tv'nin usb aracılığıyla izlediğimdem surround hissi yoktu sanki dts çözmüyordu ya da aktaramıyordu.Belki de o zaman kalbo düzeneğim yanlıştı bunu tekrar deneyip test etmem gerek en güncel kablo düzenek haliyle.

BD wise'in tek dezavantajı filmi durdurduğunda bölüm atlayamıyorsun ileri yda geri sarabilirsin ama bu çok zama alıyor oysa tvde 10ar dklık bölümler atlanabiliyordu.
  • O zaman cihaz ntfs destekliyor demek eğer bd nin usb ile oynatmada problem yoksa. Bölüm atlamama olayı kötü olmuş gerçekten yazılımsal bişey olabilir yeni yazılım ile hallolur belki :S
    peki ses kalitesi nasıl ürünün genel olarak ? kardeş senide böle soru yağmuruna tutuyorum kusura bakma gerçekten =)
  • Yok hiç sorun değil.

Kullandığım HDD samsung 640 gb usb 2 2,5 inch HDD ve içerisinde 25gb 1080p film oynatırken sorunla karşılaşmadım.Tek sorun dediğin gibi yazılımsal bölümlemenin olmaması.

Ses kalitesinden ben memnunum.Yukarda ilk mesajda yazdığım gibi ayarların hepsini açmak gerekiyor.Surround için de hoparlörlere desible artımı yapmak istediğiniz hoparlörlerden daha çok ses duymanızı sağlıyor.Ekolayzırı da var ama ben dokunmadım.

Radio tunerde matrix modu açıyorum bütün hoparlörlerden ses geliyor ama surround ve stereo effekt pek olmuyor zaten tuner bu fazla bir şey beklememek lazım.

Aslında samsung 3d ses test videoları var onu bir denemem lazım.

Benim görüşüm 3000tl ve yukarı bütçesi olanların AVR sistemler ile kendi home theatre larını oluşturmaları ve dark media mania kullanmalarıdır.Ses kalitesinden belirgin fark olacaktır ama böyle komple bir sistemi 1900tl / 10 taksit almak da çok cazip üstelik uyumluluğu da test edilmiş kompakt bir theatre.Smarttv 2d -3d ve bluray çözümleri de cabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frostburn -- 23 Ocak 2012; 4:59:10 >

• Merhaba
    Bu sistemi Ben de inceliyorum bazi konular var merak ettgm, Arka hoparlorlerin wireless ozelligini kullanmak icin adaptor almak gerekiyor mu? Ayrica istersek Arka hoparloleri kablolu olarak kullanabiliyrmyz wireless hoparlor performansi yeterli gelmezse sayet. Bu arada benim TV de 40C650 paylasacagin bilgiler uygulamada bana cok yardimci olacaltir.tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: resaet

Merhaba
    Bu sistemi Ben de inceliyorum bazi konular var merak ettgm, Arka hoparlorlerin wireless ozelligini kullanmak icin adaptor almak gerekiyor mu? Ayrica istersek Arka hoparloleri kablolu olarak kullanabiliyrmyz wireless hoparlor performansi yeterli gelmezse sayet. Bu arada benim TV de 40C650 paylasacagin bilgiler uygulamada bana cok yardimci olacaltir.tesekkurler

Wireless dekoderi urun icerisinde satiliyor.Istersen kullanmayabilirsin.Su ana kadar bir kopma farketmedim.Onemli nokta bu wireless dekoder icin arka tarafta bir prize ihtiyac duyman.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.