Şimdi Ara

Samsung HT-D6750W ilk İzlenimler , Sorunlar ve Çözümleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
10.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu HT-6750 ile HT-6750W modellerini birbirinden ayırmak gerekiyor sanırım. Modeller arasındaki farkların ne olduğunu henüz bulabilmiş değilim, ama aralarında 300TL gibi bir fiyat farkı var birçok sitede. Yazıyı yazdığım an itibari ile;

HT-6750 --> (ortalama) 1500TL'den başlıyor.
    HT-6750W --> (ortalama) 1800TL'den başlıyor.

Sondaki W'ye bakınca Wireless farkımıdır diye düşündüm, ama hepsinin özelliklerinde wireless rear speaker (Yes) diyor. Ready değil yani.
    Samsung web sitesinin konu ile hiç alakası yok zaten. Duymamışlar bile HT-6750 modelini. Bizde W var diyorlar. Ne iştir çözemedim.
    Bu konuya da açıklık getirecek birisi olsa süpper olur kanımca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: christiyan

Arkadaşlar,
    Bu HT-6750 ile HT-6750W modellerini birbirinden ayırmak gerekiyor sanırım. Modeller arasındaki farkların ne olduğunu henüz bulabilmiş değilim, ama aralarında 300TL gibi bir fiyat farkı var birçok sitede. Yazıyı yazdığım an itibari ile;

Sondaki W'ye bakınca Wireless farkımıdır diye düşündüm, ama hepsinin özelliklerinde wireless rear speaker (Yes) diyor. Ready değil yani.
    Samsung web sitesinin konu ile hiç alakası yok zaten. Duymamışlar bile HT-6750 modelini. Bizde W var diyorlar. Ne iştir çözemedim.

Merhaba arkadaşlar,

SAMSUNG HT-D6750 3D BLURAY EV SİNEMA SİSTEM ile
    SAMSUNG HT-D6750W 3D BLURAY EV SİNEMA SİSTEM

arasında ne gibi fark var?

• quote:

Orijinalden alıntı: cemdum

quote:

Arkadaşlar,

Merhaba arkadaşlar,

Hiçbir fark yokmuş. Hepsini araştırdım, soruşturdum, yerinde inceledim. sadece laf kalabalığıymış. Ben de gittim samsung bayisinden HT-6750 modelini 1500TL ye aldım.
    Süper de oldu.
    Yanlız alacak olanlara bir tavsiyem olacak.
    Sistemi yerleştirdiğiniz yer 25 metrekareden büyük olması şart. hattaa minimum 30metrekare olmalı. yoksa sesini açamıyorsunuz, tam istediğiniz gibi randıman alamıyorsunuz.
    Aletteki bir problemden dolayı değil. Çok güçlü meret. hoparlörleri çıkarıp baktım ses 60'a kadar geliyor. takılıyken film seyrederken virtual surround modunda 25'i geçemiyorum.
    30 yaptım alt komşu geldi. "Parti var da bizi niye çağırmıyorsun" diye.
    Unutmadan, mkv'ler ile değilde, blue-ray ile bu aletten nasıl bir ses çıkıyor inanamazsınız.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar,

Merhaba arkadaşlar,

Hiçbir fark yokmuş. Hepsini araştırdım, soruşturdum, yerinde inceledim. sadece laf kalabalığıymış. Ben de gittim samsung bayisinden HT-6750 modelini 1500TL ye aldım.
    Süper de oldu.
    Sistemi yerleştirdiğiniz yer 25 metrekareden büyük olması şart. hattaa minimum 30metrekare olmalı. yoksa sesini açamıyorsunuz, tam istediğiniz gibi randıman alamıyorsunuz.
    Aletteki bir problemden dolayı değil. Çok güçlü meret. hoparlörleri çıkarıp baktım ses 60'a kadar geliyor. takılıyken film seyrederken virtual surround modunda 25'i geçemiyorum.
    Unutmadan, mkv'ler ile değilde, blue-ray ile bu aletten nasıl bir ses çıkıyor inanamazsınız.

Ses konusunda sana katılıyorum arkadaşım.Bende başka marka bir ses sistemi var.Örneğin aynı filmin mkv sürümündeki Dolby Dijital 5.1 Türkçe ses ile orjinal Bluray diskteki Dolby Dijital 5.1 Türkçe ses arasında bile acayip fark var.DTS seslerden bahsetmiyorum daha.İnsan mest oluyor doğrusu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• guncel : bluray iso dosyalarini tekrar oynatmayi deneyen oldu mu ? Firmware updateler ile belki boyle bir ozellik eklemislerdir diye arastiriyorum ya da baska bir yolu var mi acaba bunun.Zamaninda ugrasmistim ama bir yol bulamamistim.

laptop pc ile hdmi baglamak istemiyorum.

direkt hdd'den calisacak sekilde ..
  • yıllarca home cinema denon harmon kardon kuran birisi olarak evde olabillecek en güzel SES SİSTEMİ dir.ses 25 de iken ani atılan bir kurşun da koltuktan fırladım camlar zangırdadı .blue ray kanald home cinama club un ucuz blue ray ı idi.mükemmel ses filtrasyonu ve sub woofer ses özelikleri açısında ve için 1 numara diyebilirim
  • internet brwser i nasıl full mü flash vb sorun çıkarıyor mu
  • Aslında hayalini kurduğum ev sinema sistemi fakat ufak bir odam var.
    Perfonmans alır mıyım sizce?
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar,

Merhaba arkadaşlar,

Süper de oldu.

Mesaj kutusu ayarını Ayarlar/Tercihler/Hız opsiyonları/Özel Mesaj sayfasını eskisi gibi yap tikini işaretlemeniz gerekiyor.Aksi takdirde size gelen mesajları okuyamıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebanuba -- 6 Şubat 2013; 14:03:50 >

• cihaza güncelleme geldi de ne değişti bilen var mı..
  • arkadaşlar samsung ht d5550 alıcaktım fakat daha sonra bu ürünü gördüm evde samsung 46c750 ve lg projeksiyon kullanıorum kablo skıntı oluyor lg dvdli ev sinama sistemim var onu emekliye ayırıcam bu ürünü tavsiye edermisiniz kablosuz sadece arka hoparlörlerimi yoksa tüm hoparlörler kablosuzmu yardımcı olursanız çok sevinirim birde cihazda kopya film izleme mkv formatı oynatma flan nasıldır saygılar
  • 6750 nin arkadaki wireless transmitter kardını kaybettim yetkili servisi arayacağım acaba ne kadar fiyat veririler , bir de daha ucuza nerden bulabilirim dersiniz?
  • Sayın DH forumdaşları :)

Size sorum sahibi olduğum Samsung 55ES7000 tv nin neden PS3 ile sadece 2 kanal 44.1 ve 48 khz desteğinin olması?
    Bağlantı HDMI üzerinden PS3 sound settings de AUTO da bulunan codecler bunlar.

TV üzerinden oynatılan medialarda DTS ve DD 5.1 çalışıyor. Ses sistemim Samsung HT-453HK. DTS ve DD 5.1 destekli.
    TV ses sistemine HDMI ARC (Audio Return Channel) ile bağlı. Kablo HDMI 1.4 destekli.

Bu nedenle PS3 den BlueRay seyrederken ses kalitesi çok düşük. Halbuki TV içinden (AllShare) oynattığım medialar DTS dahil olağan üstü.
    Kullandığım BlueRay film TrueHD Master Audio destekli.

Çok araştırdım mantıklı bir açıklama bulamadım.

Araştırmalarım sonucunda Samsung un Hi-End Serilerinde bile PCM 2 kanal sesin (32 44 48) dışında HDMI girişli (yani %99 kullanıcının kullandığı gibi) ses codec ini desteklemediğini öğrendim.
    5-6 yıl önce aldığım PHILIPS 42" full hd lcd tv min desteklediği ses codecleri:

DD, Channel:6, 32 44 48 88 96
    PCM Channel:2, 32 44 48 88 96

Konuyla ilgili samsung a e-mail atmayı düşünüyorum.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreePhone -- 8 Temmuz 2013; 13:28:52 >

• Samsung HT-D6750W ' e taktığım himedia q5 ile true hd bluray filmlerde sadece cızırtı alıyorum.Ses sistemi dts hd destekliyor neden passthrough açıkken true hd sesi vermiyor anlamadım.hdm 1,4 ile bağlı cihaz..

Sizce torrentle bluray iso 'ları bluray'e yazsam samsung HT-D6750W oynatır mı ? deneyen var mı? Koruması falan vardır şimdi bunun bu kadar masrafa girmeyeyim.
  • Arkadaşlar SAMSUNG HT-D675 şu an teknosa da 499 tl almayı düşünüyorum fakat 3d filmlerde altyazı desteği var mı bilmiyorum kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar Selamlar,

Bu cihazı bir sene kullandıktan sonra bir kaç ay önce E6750W aldım, bunu da bir arkadaşıma sattım, şu anda piyasada ise bu sistemin F serisi dolaşımda. D serisi ile sonraki seriler arasındaki en büyük fark iki adet vakum tüpü ve ilave getirilmiş olan özellikler. Genel olarak memnunum.

F serisi cihazlara şuradan ulaşabilirsiniz:http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/home-entertainment/blu-ray-home-entertainment-system

Eğer o fiyata düştüyse fena bir alım olmaz, sistem güzel ancak kimi yerlerde yetersiz kalıyor. İlk sıkıntı, cinavia protection denilen, yeni nesil kopya korumalı kimi mkv dosyalarını oynatmaması, ancak bunun ayrıca kopya dvd'lere nasıl etkisi olur bilemiyorum. Ben daha ziyade usb disk bağlayıp izliyordum. İkincisi ise, bir üstteki mesajda da bahsedildiği üzere, dolby true hd ses desteği malesef sadece blu ray diskler için var, mkv dosyaların içindeki bu stream'leri sistem çalmıyor, üstelik media player kullanıldığında da çoğu dolby true hd sesi doğrudan 5+1 ya da 7+1 değil, stereoya çevirip lpcm olarak gönderiyor, bu da istediğimiz sonuç olmuyor, bu nedenle true hd filmlerin bir kısmı mkv'ye çevrilirken genellikle de yanına bir adet ac3 audio stream koyuyorlar.

Benim çözüm yolun şimdilik egreat media player ile ilerlemek. Bu zamana kadar oynatamadığı dosya olmadı, kimi zaman elime usb içerisinde blu ray geçtiğinde de ya içerisindeki stream dosyasını egreat ile oynatıyorum ya da pc'yi açıp power dvd üzerinden oynattığım blu ray klasörünü hdmi ile sisteme iletiyorum, o zaman hiçbir sorun olmuyor. Özellikle hatırlatmak isterim ki powerdvd programı dts true hd gibi sesleri doğrudan kendisi çözüyor, bunun için lisansı var, dolayısıyı ile pass through derdi ile uğraşmamış oluyorum, bu da ikinci çözümüm. Hemen ilave edeyim, egreat media player 3d iso'ları sorunsuz olarak harici alt yazı ile oynatıyor, samsung'un sistemi de bunu görüyor, bazen egreat yazılımı yüzünden bir iki ayar yapmak gerekse de çok sorun yaşamadan bunları izlersiniz. Ancak sistem 3d iso'ları kendisi harici alt yazı ile oynatıyor mu, bunu hatırlamıyorum :)

Sonuç olarak, o sistem işinizi görür, sizi de mutlu eder, ancak o serinin ilk ürünü olduğunu, eksikleri olduğunu hatırlatmak isterim, bulabilirseniz biraz daha paranıza kıyıp E serisine geçin derim.

İyi çalışmalar.

• Arkadaşım HT-E6750W için bir kaç sorum olacak cevaplarsan sevinirim.Cihazın kendi usb oynatıcısından DTS HD sesleri oynatmadığı söyleniyor.Cihaz yine kendi usb girişi üzerinden oynatılan mkv filmlerde HD olmayan DTS 5.1(DTS Core olarak tabir edilir) sesleri 5.1 olarak oynatıyor mu yoksa bazı ses sistemlerinde olduğu gibi stereo(2.1 kanal) şeklinde mi oynatıyor? Ayrıca sistemin müzik ve mp3 performansı nasıl, tizler-baslar yeterli ve dengeli mi? Böyle sistemleri mağaza ortamında dinlemek ve test etmek pek doğru sonuç vermiyor.Birde cihazda ısınma var mı veya ne düzeyde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manolpan -- 23 Ağustos 2013; 11:36:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: manolpan

Arkadaşım HT-E6750W için bir kaç sorum olacak cevaplarsan sevinirim.Cihazın kendi usb oynatıcısından DTS HD sesleri oynatmadığı söyleniyor.Cihaz yine kendi usb girişi üzerinden oynatılan mkv filmlerde HD olmayan DTS 5.1(DTS Core olarak tabir edilir) sesleri 5.1 olarak oynatıyor mu yoksa bazı ses sistemlerinde olduğu gibi stereo(2.1 kanal) şeklinde mi oynatıyor? Ayrıca sistemin müzik ve mp3 performansı nasıl, tizler-baslar yeterli ve dengeli mi? Böyle sistemleri mağaza ortamında dinlemek ve test etmek pek doğru sonuç vermiyor.Birde cihazda ısınma var mı veya ne düzeyde?

cihazda ısınma yok.
    müzik performansı soyle diyeyim creative ve logitech 500 wat üstü pc ye yonelik ses sistemlerinden kotü.
    ekolayzer ile biraz düzeliyor ama normal mp3 dinlerken müzik açısından ortalama bir kalite alırsınız.

ama bluray bir konser yada albüm dinlerseniz o zaman kalitesi kendini gösteriyor.

kısacası sistem tamamen bluray diskler icin dizayn edilmiş.

• Evet, cihaz kendi usb oynatıcısından mkv dosyalar içerisindeki DTS True HD streamler'i açmıyor; sadece blu ray filmler içerisindekileri açıyor, ben de bu yüzden harici bir medya player kullanıyorum. Ancak bunun dışındaki DTS sesleri gayet başarılı oynatıyor, bunlarda sorun yok. Sorun malesef cinavia koruması yüzünden ortaya çıkıyor, artık bir çok yeni mkv dosyasında bu koruma var, bu nedenle sistem 20. dakikada böyle dosyalarda uyarı verip sesi kesiyor, görüntü devam ediyor, bu nedenle mkv dosyaları için harici bir player zorunlu hale geliyor. Elbette derseniz ki benim oynatacağım dosyalarda bu koruma yok, o zaman sorun yok.

Sistemin müzik performansı bence tatmin edici; bunu hangi gözle söylüyorum; kaliteli sesi seven ancak "audiophile" olmayan birisi olarak; yani tutar da bilmem kaç bin euroluk lambalı anfi sistemleri ile karşılaştırırsanız elbette beğenmezsiniz, ancak fiyat/performans oranına göre gayet temiz bir ses alıyorum hem filmlerde hem de müziklerde, ancak subwoofer aktif değil pasif olduğundan mesela bir logitech z-5500 kuvveti yok ancak bu kötü olduğu anlamına gelmiyor; üstelik ekolayzır vb. ayarları ile ince ayar yapmak da mümkün.

Kullanım anında cihazın üst kısmı bir parça ısınıyor ancak ben bunun olumsuz bir sonucunu görmedim, üstelik cihazın sesli çalıştığı da söylenemez. Sonuç olarak, ben bu cihazı fiyat/performansı için öneririm; ancak F serisinin satışta olduğunu da hatırlatırım, eğer uzun süre götürecek bir şey bakayım derseniz F serisi setlere bakın derim; ben bu seti en az iki üç sene daha kullanırım diye düşünüyorum.

• alacak arkadaslar dikkatli olsunlar.Ben birkac sene once 1800 küsür tlye almıstım.

Aylar sonra 1500tlye alan oldu.Sonra hatta bir arkadas 900 tlye showroomlarda sergilenen cihazlardan birini almıstı.Yani 1500tle ve altına inebiliyor bu ses sistemleri.Tabii ben aldıgımda dolar daha düsüktü onu da belirtmek gerek.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.