Şimdi Ara

Samsung ile gelen Easy Settings programını kurmak zorunda mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıktan da anlaşılabileceği üzere, hemen her dizüstü PC ile birlikte ön yüklü olarak gelen programlardan birisi olan Easy Settings programını kullanmak istemiyorum (Bilgisayarım, Samsung NP355V5C-S06TR). Windows üzerinden zaten kolaylıkla erişilebilen bir çok özelliği (ve Samsung'a özel 1-2 önayarı) buradan yönetebildiğimiz gibi, Fn ile çalışan kısayol tuşlarının yazılımı da bu programa dahil sanırım. Ses Aç/Kapat vs. neyse de, F1'deki ayar düğmesi ve F11'deki performans düğmesi, Windows'un sağladığı sürücüler ile çalışır mı acaba? Veyahut, bu tuşları kullanmak için farklı bir program kursam (Örneğin, LaunchManager Application) olur mu?

Bana bu sıkıntıyı yaşatan etkenlerin başında, yaptığım ayarların korunamaması geliyor. Diyelim ki, TouchPad kullanımını kapatıyorum ama sistemin bir sonraki açılışında tekrar kullanımda oluyor. Kısaca, yaptığım ayarları hatırlamıyor!

İkinci sorumsa şu: Easy Settings'i kaldırdığımda, F1 ile Denetim Masasına erişim sağlayabilir miyim? Yani, Fn tuşlarına istediğim kısayolu atayabilir miyim? Dediğim gibi, F1 ile Denetim Masasının açılması dahi yeterli...

Şimdiden teşekkürler.

• sistemi kendi kullanım şeklinize göre ayarlayabılrsınız .. ama bu yazdıgınız ayrıntılar oluyor mu direk kullanıcı arkadaşlar yorum yazarlar sanırım ..

ben şunu söyleyeyim ..laptopda ilk geldiginde istemediğin kadar ıvır zıvır programla geliyor ..ve ben bunların hepssını kaldırım .. hattta yeniden işletim sistemi kurdum ..bunu yapmayabilirsiniz.. fakat işe yaramadıgını düşündüğünüz yazlımları kaldırın gitsin ..hem sistem yorulmasın hemde daha derli toplu olur ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

sistemi kendi kullanım şeklinize göre ayarlayabılrsınız .. ama bu yazdıgınız ayrıntılar oluyor mu direk kullanıcı arkadaşlar yorum yazarlar sanırım ..

ben şunu söyleyeyim ..laptopda ilk geldiginde istemediğin kadar ıvır zıvır programla geliyor ..ve ben bunların hepssını kaldırım .. hattta yeniden işletim sistemi kurdum ..bunu yapmayabilirsiniz.. fakat işe yaramadıgını düşündüğünüz yazlımları kaldırın gitsin ..hem sistem yorulmasın hemde daha derli toplu olur ..

Format atacağım atmasına da, asıl mesele Easy Settings programı. Fn kısayol tuşlarını çalıştıran sürücünün de bu programa dahil olmasından başka bir sorun yok şimdilik. Gerekli tüm sürücüleri Samsung'un sitesinden indirdim ama dediğim gibi kısayol tuşlarının sürücüsü yok ve programın yardım dosyalarından okuduğum kadarıyla, Easy Settings içinde bu sürücü. Windows, ses aç/kapa, vs. görevleri çalıştırabiliyor ama F1, F11 ve F12'deki görevleri ne yapacağım onu bilemiyorum. Bu sürücü dışında da, gerekli olan hiç bir yazılım ya da özellik yok bu programın içinde.

Aslında Windows 8 Pro için kaydımı da yaptım ve önizleme sürümünde gözlemlediğim kadarıyla ekran kartı dışında hiç bir sürücüye gerek duymuyor. Acaba formatı 1 ay sonraya mı ertelesem ve direkt Windows 8'e mi yükseltsem? Fakat PC'nin şu an ki darma dağın hali de acayip can sıkıcı (:

• aslında direk win8 e geçiş daha iyi olur ..ama bende pc deki dağınıklıkdan rahatsızlık duyuyorum .. o yğzden o bir ay geçer mi bilemıyorum .
  • Tekrar merhaba.

Araştırmalarım ve Samsung'la görüşmelerim sonucu üzülerek öğrendim ki, Easy Settings denen programı yüklemek zorundayım... Hadi buna da "Tamam" diyorum ama yaptığım ayarları hatırlamaması beni çıldırtıyor! Örneğin, TouchPad'i ve Bluetooth'u kapatıyorum ama bir sonraki sistem açılışında her ikisi de yeniden aktif olmuş! Bu programın yaptığım ayarları hatırlamasının bir yolu var mı?

Samsung kullananlardan acilen çözüm bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: svsknr

Tekrar merhaba.

Araştırmalarım ve Samsung'la görüşmelerim sonucu üzülerek öğrendim ki, Easy Settings denen programı yüklemek zorundayım... Hadi buna da "Tamam" diyorum ama yaptığım ayarları hatırlamaması beni çıldırtıyor! Örneğin, TouchPad'i ve Bluetooth'u kapatıyorum ama bir sonraki sistem açılışında her ikisi de yeniden aktif olmuş! Bu programın yaptığım ayarları hatırlamasının bir yolu var mı?

Şimdiden teşekkürler...

O bluetooth ile touchpad durumu msconfig- başlatma sekmesinde eğer işaretli ise her bilgisayar açıldığında onlarda otomatik açılıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shelton1392

quote:

Orijinalden alıntı: svsknr

Tekrar merhaba.

Şimdiden teşekkürler...

O bluetooth ile touchpad durumu msconfig- başlatma sekmesinde eğer işaretli ise her bilgisayar açıldığında onlarda otomatik açılıyor olabilir.

Gerçekten de, dediğiniz yerde başlatma seçenekleri aktif. Peki, ben bu seçenekleri kaldırsam ve diyelim ki Easy Settings'den TouchPad'i açsam (PC'yi dışarıda kullanırken), PC kapatıp açtığımda yine açık olur mu (Ki, istediğim bu) yoksa msconfig'den kapalı olduğu için bu kez de kapalı mı kalır?

Ek: Az önce denedim... Yine fiyasko; Olmuyor ):

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svsknr -- 3 Ekim 2012; 20:19:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • easy setting güncellemeyi dene. abime samsung laptop almıştım. yine aynı bloutooh'u kapatıp sistemi yeniden başlatınca tekrar aktif oluyordu. sonra güncellemeyi denedim. oldu ayarları saklamaya başladı ama bu seferde bilgisayar ilk açıldığında allta antivirüs ve diğer programlar yükelenip belirir ya onlar çok geç gelmeye başladı. bende eski haline döndürüp bıraktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

easy setting güncellemeyi dene. abime samsung laptop almıştım. yine aynı bloutooh'u kapatıp sistemi yeniden başlatınca tekrar aktif oluyordu. sonra güncellemeyi denedim. oldu ayarları saklamaya başladı ama bu seferde bilgisayar ilk açıldığında allta antivirüs ve diğer programlar yükelenip belirir ya onlar çok geç gelmeye başladı. bende eski haline döndürüp bıraktım.

Şu an Easy Settings'in en son sürümü yüklü zaten ama PC ile gelen sürüm de aynı; Temmuz'dan beri güncellenmemiş sanırım (Hatırladığım kadarıyla). Önceki sürümleri bulabileceğimiz bir yer var mı acaba? Yani bu programı Samsung için özel bi yazıyorlar yoksa belli markaların belli modelleri içinde olanları var mı ve bağımsız bir yazılım mı? PC'yi bu şekilde kullanamam yani; Geri vereceğim, o olacak!

• bu yazılım samsungun kedi yazılımı sanırım. çünkü pil dolumunu %80'le sınırlama. wirelessi açıp kapatma tek peogramla genel olarak bütün laptoplara uygulanamaz. ama hatırladığım kadarıyla son sürümde bloutoohu kapattığın yerde ayarları saklamak için bir kutucuk olmalı. onu seçmen gerekiyordu. onu denedinmi. ben son güncellemeyi easy software manager'da görmüştüm sanırım ama o da yanılmıyorsam temmuzda falandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

bu yazılım samsungun kedi yazılımı sanırım. çünkü pil dolumunu %80'le sınırlama. wirelessi açıp kapatma tek peogramla genel olarak bütün laptoplara uygulanamaz. ama hatırladığım kadarıyla son sürümde bloutoohu kapattığın yerde ayarları saklamak için bir kutucuk olmalı. onu seçmen gerekiyordu. onu denedinmi. ben son güncellemeyi easy software manager'da görmüştüm sanırım ama o da yanılmıyorsam temmuzda falandı.

Bugün Samsung'u da aradım ve 1 saat kadar derdimi anlatmaya uğraştım (Telofan faturası kaç para gelecek bakalım?) ama yazılımdan anlayan birisi yok ne yazık ki... Bana Eco Mod'u açmamı söylediler ki, onu açınca WLAN da kapanıyor ve internete giremiyorsun (: Neyse, daha sonra başka bir modelin sitesinden farklı bir sürüm önerdiler ve 2011 tarihinde güncellenmiş bir sürüm indirdim ama o da ne? Benim 2012 tarihli yazılımımdan daha üst bir sürüm! Bu saçmalığı bir tarafa bırakırsak, o da işe yaramadı ve ben de yine farklı bir modele ait farklı bir sürüm buldum (O daha da yeni ve üst bir sürüm çıktı). Uçak Modu gibi PC'de olmayan özellikler gözükmeye başlayınca, BIOS göçmesin diye hemen kaldırdım ama zaten o da işe yaramamıştı. En son Microsoft tarafından yayımlanan ve Samsung tarafından da dağıtımı yapılan HotFix'leri indirdim ve yükledim (İddialara göre sürücü hatalarını düzeltiyorlarmış ve Fn tuşları çalışıyormuş)... Fakat o da olmadı!

Ben şimdi napem? (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svsknr -- 4 Ekim 2012; 21:33:01 >

• valla dostum işin zor. ya yeni bir sürümünün çıkmasını bekleyeceksin yada böyle kabulleneceksin. abime aldığımız samsungtada wireless problemi var mesela. çok uzağa çekmiyor. garantiye yolladım onlar değiştireceklerine değişim kağıdı verdiler. vatana gidip kendim değiştirmem gerkiyormuş. vatan bilgisayar farklı bir ilçede 200 km uzakta gidemem diyorum. yapabileceğimiz birşey yok diyor. ve aynı modeli almamam gerektiği genel bir sorun olduğunu söylüyor. bizde mecburen böyle kabullendik. usbden bağlanan wireless adabtörü aldık. modemle aynı odada iken laptobu, uzaklaşınca usb adabtörü takıyoruz.
  • aynen bu arkadaşa katılıyorum, elime o kadar bilgisayar geçti bu kadar dandik FN tuş sistemi görmedim hayatımda. bu pc yi zaten kazara aldım, araştırmadan yani, demek ki olacağı varmış, konu sahibi arkadaş bende aynı dertten muzdaribim kesinlike düzelmiyor bende ayrıca FN tuşları geç basıyor, son kullanıcı elektronik sektör liderinin yaptığı bilgisayara bakın yahu !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.