|
Samsung, ilk gözlüksüz 3D oyun monitörünü duyurdu: Odyssey 3D
-
-
Merak ettim. Zte 3d tablet dedi, gelmedi türkiye ye
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hadi bakalım, yüksek kaliteli bir görüntü veriyorsa 3D olayını yeniden canlandırabilir. Ben açıkcası derinlik olayını beğeniyordum, ancak gözlük kullanma
işi ve görüntünün kararması rahatsız ediciydi. Baş ağrısı da yapıyordu. O yüzden çok tutmadı. LG'nin teknolojisi pasif gözlüklü polarize 3d vardı, onda da dikey çözünürlük kaybı vardı.
Direkt normal bir monitörde gözlüksüz ilüzyon mantığı ile çalışırsa, tam çözünürlük ve tam parlaklık elde edilebilirse şahsen satın almak isterim. Ama tabi bu saatten
sonra oyun desteği vs. nasıl olur bilemiyorum, 3d popülerliği ölünce artık ne oyunlar ne de Nvidia umursamıyor olabilir.
Ama eninde sonunda böyle birşeye girmek lazım, düşünsenize işletim sistemine de derinlik gelmiş duvar kağıtları derinlikli, widgetlar ekrandan taşıyor falan.
Monitörlerde 3. boyut yani derinlik kazanmak işleri daha görsel ve eğlenceli hale getirebilir. Özellikle 3d modelleme yazılımlarında vs. modeli hologram gibi önümüzde
inceleyebilmek güzel olurdu. Bunu Apple Vision ve Quest gibi cihazlarda yapabiliyoruz ama onun da baş ağrısı dezavantajları mevcut.
İnovasyon yok bayadır, en büyük gelişme oled ve onun sayesinde uçuk kontrastlar oldu, bir de HDR ondan sonra ilave görsel bir zenginlik göremedik.
Gözlüksüz 3d Nintendo ve modelini unuttuğum eski LG android telefondakinden ziyade adam akıllı yapılabilirse o zaman beklenen inovasyon olur.
-
İki ayağında ip bağlı olan papağan fıkrasını getirdi aklıma. İki ipi birden çekersem ne olur ? veya iki kişi bu monitör'e bakarsa ne olur ? benzer cevapları olabilir. 2+ kişiyle izlemeye uygun görünmüyor. Kötü bir deneyim yaşatırsa da boşa alınmış olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu yeni bir teknoloji değil ki 2008 yılında cebit bilişim fuarında denk gelmiştm
-
Eski bir 3D Vision Surround kullanıcısı olarak o günleri özlemiyor değilim. Ama 3D olayı genele yaygın olmasa da oldukça aktif şekilde devam ediyor. Sadece 3D olarak değil, eski 3D oyunların VR olay olarak oynanması da mümkün. Eskiden olduğu gibi hackler fixler vs gerekebiliyor. Meraklı iseniz Discord'da "3D Vision" sunucusu oldukça aktif. Linkini de ekliyorum ama forum kuralı gereği kaldırılırsa kendiniz aratabilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X