Şimdi Ara

Samsung, ilk gözlüksüz 3D oyun monitörünü duyurdu: Odyssey 3D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung, ilk gözlüksüz 3D oyun monitörünü duyurdu: Odyssey 3D
    Samsung, gözlük gerektirmeyen ilk üç boyutlu oyun monitörünü duyurdu.  Almanya'nın Köln kentinde devam eden Gamescom 2024 etkinliğinde tanıtılan Odyssey 3D isimli monitör, 2D görüntüleri 3D'ye dönüştürmek için göz izleme teknolojisini kullanıyor.

Samsung Odyssey 3D özellikleri

Odyssey 3D, Samsung'un oyun monitörü serisindeki ilk 3D monitör olma özelliği taşıyor. 27 inç ve 37 inç boyutlara sahip monitör, 4K QLED panel (muhtemelen VA panel) ile geliyor ve 165 Hz değişken yenileme hızı sunuyor. Ayrıca, AMD FreeSync Premium ve 1ms tepki süresi özelliklerini barındırıyor.

Samsung, ilk gözlüksüz 3D oyun monitörünü duyurdu: Odyssey 3D
    Monitör, iki kamera kullanarak kullanıcının gözlerini üç boyutlu alanda takip ederken, Samsung'un görüntü eşleme teknolojisi, net bir üç boyut efekti sunmak için görüntüyü gerçek zamanlı olarak ayarlıyor. Daha sonra, panelin önüne takılı mercekli bir lens kullanarak biri sol göz, diğeri sağ göz için olmak üzere hafifçe farklı iki görüntü oluşturarak 3D efekti yaratıyor.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S25 Ultra daha büyük ekran ve daha ince çerçeve ile gelecek

Samsung, monitörün VR oyunlarını oynatabildiğini ve normal 2D içeriği 3D'ye dönüştürebildiğini belirtiyor. Monitör, istenildiği takdirde 2D modunda çalışabiliyor. Odyssey 3D'de 2 adet HDMI 2.1 portu, 1 adet DisplayPort 1.4 ve yüksekliği ayarlanabilir bir stand yer alıyor. 

Samsung, Odyssey 3D oyun monitörünün fiyatını ve çıkış tarihini açıklamadı, ancak bu yılın sonundan önce piyasaya çıkması bekleniyor.

Kaynak:https://news.samsung.com/global/samsung-electronics-unveils-groundbreaking-glasses-free-odyssey-3d-gaming-monitor-at-gamescom-2024

• Merak ettim. Zte 3d tablet dedi, gelmedi türkiye ye

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hadi bakalım, yüksek kaliteli bir görüntü veriyorsa 3D olayını yeniden canlandırabilir. Ben açıkcası derinlik olayını beğeniyordum, ancak gözlük kullanma

işi ve görüntünün kararması rahatsız ediciydi. Baş ağrısı da yapıyordu. O yüzden çok tutmadı. LG'nin teknolojisi pasif gözlüklü polarize 3d vardı, onda da dikey çözünürlük kaybı vardı.

Direkt normal bir monitörde gözlüksüz ilüzyon mantığı ile çalışırsa, tam çözünürlük ve tam parlaklık elde edilebilirse şahsen satın almak isterim. Ama tabi bu saatten

sonra oyun desteği vs. nasıl olur bilemiyorum, 3d popülerliği ölünce artık ne oyunlar ne de Nvidia umursamıyor olabilir.

Ama eninde sonunda böyle birşeye girmek lazım, düşünsenize işletim sistemine de derinlik gelmiş duvar kağıtları derinlikli, widgetlar ekrandan taşıyor falan.

Monitörlerde 3. boyut yani derinlik kazanmak işleri daha görsel ve eğlenceli hale getirebilir. Özellikle 3d modelleme yazılımlarında vs. modeli hologram gibi önümüzde

inceleyebilmek güzel olurdu. Bunu Apple Vision ve Quest gibi cihazlarda yapabiliyoruz ama onun da baş ağrısı dezavantajları mevcut.

İnovasyon yok bayadır, en büyük gelişme oled ve onun sayesinde uçuk kontrastlar oldu, bir de HDR ondan sonra ilave görsel bir zenginlik göremedik.

Gözlüksüz 3d Nintendo ve modelini unuttuğum eski LG android telefondakinden ziyade adam akıllı yapılabilirse o zaman beklenen inovasyon olur.

• İki ayağında ip bağlı olan papağan fıkrasını getirdi aklıma. İki ipi birden çekersem ne olur ? veya iki kişi bu monitör'e bakarsa ne olur ? benzer cevapları olabilir. 2+ kişiyle izlemeye uygun görünmüyor. Kötü bir deneyim yaşatırsa da boşa alınmış olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu yeni bir teknoloji değil ki 2008 yılında cebit bilişim fuarında denk gelmiştm

• Eski bir 3D Vision Surround kullanıcısı olarak o günleri özlemiyor değilim. Ama 3D olayı genele yaygın olmasa da oldukça aktif şekilde devam ediyor. Sadece 3D olarak değil, eski 3D oyunların VR olay olarak oynanması da mümkün. Eskiden olduğu gibi hackler fixler vs gerekebiliyor. Meraklı iseniz Discord'da "3D Vision" sunucusu oldukça aktif. Linkini de ekliyorum ama forum kuralı gereği kaldırılırsa kendiniz aratabilirsiniz.

Samsung, ilk gözlüksüz 3D oyun monitörünü duyurdu: Odyssey 3Ddiscord
    Join the 3D Vision Discord Server!
    https://discord.com/invite/XJqK348u
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.