Bildirim
TV. DE DEVRİM 3D GÖZLÜKSÜZ TV. LERVE TV DÜNYASINDAKİ TÜM GELİŞMELER
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Hayret 11 saattir hiç bir yorum yapılmamış.
Haber gerçek ise, 3d gözlüklülerin akibeti ne olur. Hayal bile edemiyorum -
70 küsür kişi okumuş sadece yorum yapmamış bana cep telefonundan mesaj olarak geldi genel müdür söylediğine göre gerçektir. -
Gözlüksüz 3D veTeknolojide kafa koparan yenilikler
--------------------------------------------------------------
Teknoloji endüstrisine yön veren firmaların yeni ürün savaşına sahne olacak dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2011 kapılarını açıyor. Fuarın açılmasına saatler kala Las Vegas’ta ilk bomba Japon Toshiba’dan geldi. TV ve bilgisayar pazarının iddialı oyuncusu daha önce sinyallerini verdiği ‘gözlüksüz’ izlenebilen 3D TV’yi (üç boyutlu) tanıttı.
Şu anda yeni nesil pilli gözlüklerle üst seviyede üç boyutlu görüntülerin izlendiği televizyonlara rakip olarak çıkmaya hazırlanan bu ürünün 2011’de raflardaki yerini alması planlanıyor. Sergilenen bu model, 56 inch bir diğer ifadeyle 142 ekran boyutuna çıkarak gözlüksüz olarak yüksek kalitede üç boyutlu TV izlenmesine aracılık ediyor. Fakat bu model ‘gözlüksüz’ teknolojisinin son hali değil, üzerine eklenecek özellikleri bulunuyor.
Artıları, eksileri
Yeni modelin kullanımına gelince... Şu an itibariyle 3D filmleri gözlüksüz olarak izlerken açı-yer değişikliklerinde az da olsa bir kayma yaşanıyor. Bu da netlik tarafını etkiliyor. Bu arada gözlüklü 3D TV izlerken yaşanılan yorgunluk hissi bu üründe de kendisini hissettiriyor.
Tabii ki bu ürün henüz geliştirme aşamasında ama 150 dolarlık yeni nesil 3D gözlüklerin pabucunu dama atıyor olması endüstri açısından önemli bir nokta. Toshiba yetkilileri 40 inch ekranlı modelin de tasarım aşamasında olduğunun bilgisini veriyor. Fiyat açıklanmıyor olsa da şu anki 3D TV fiyat aralığında olması bekleniyor.
iPad’den fazlası çok
Toshiba bu ürünle birlikte yine gözlüksüz olarak kullanılanbilen 3D destekli laptop (3D Qosmio) modelini de tanıttı. Oyun tutkunlarının merakla beklediği bilgisayar oldukça üst seviyede teknik donanıma sahip durumda.
Firma Google’ın arkasında olduğu Android işletim sistemli tablet bilgisayarını da CES 2011’de sergiliyor. “Froyo” adlı cihaz Apple’ın iPad’inin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 10 inch ekranlı dokunmatik cihaz iPad’de olmayan Flash video desteği, mini ve klasik USB ile HDMI girişi, SD kart yuvasıyla birlikte geliyor. Gözlüksüz 3D TV’ler Nisan 2011’den itibaren satışa çıkmaya hazırlanıyor.
Denizler altında el değmeden çekim
Liquid Image firması tarafından dalmayı sevenler için üretilen Wide Angle Scuba Series HD Video Camera Maskesi deniz altını su üstüne HD kalitesiyle çıkarıyor. 136 derece genişliğinde çekim imkanı sağlayan kamera 5 megapiksel kalitede görüntü sağlıyor. Kameranın en büyük özelliği elle tutma ihtiyacının olmaması.
Parmak hard diski
The LaCie FastKey markalı USB’ye küçük hard disk de denilebilir. 120 GB hafızası ve 260 MB’a ulaşan hızı ile hard disklerin pabucunu dama atacağa benziyor. Cihazın bir diğer özelliği ise darbelere karşı dayanıklı olması.
Hem tablet hem netbook
Lenovo, fuarda yeni tablet bilgisayarı LePad’i kullanıcılara sundu. LePad istenildiğinde dokunmatik ekranlı tablet, istenildiğinde klavyesi olan netbook olarak kullanılabiliyor. LePad’in işletim sistemi Android 2.2 ile donatılmış Lenovo’ya ait LeOS işletim sisteminde çalışıyor. ideaPad U1’in fiyatı 1.300 dolar, sadece LePad tabletin fiyatı ise 520 dolar.
Eee Pad ile görüntülü sohbet
Fuarda konuşan Asus Yönetim Kurulu Başkanı Jonney Shih, “Apple gibi pazara yenilikler sunan firmaları takdir ediyoruz. Ama tüketiciler, daha çok çeşit istiyor” dedi. Asus’un piyasaya sunduğu Eee Pad ismindeki yeni bilgisayarı hem tablet hem netbook özelliği taşıyor. Ekranı çıkabilen bilgisayarın dokunmatik ekranı, çift kameraya sahip. Eee Pad, kamerayla görüntülü sohbet imkânı sunuyor.
Hareket için kamera
ATC firması tarafından üretilen kamera, hareket halinde yapılan çekimler için üretilmiş. HD kalitesinde video çekim imkanı sağlayan, 18 metreye kadar su geçirmez kameranın piyasa fiyatı 299 dolar.
Elle şarj olan radyo
Eton’s American Red Cross şirketinin markası olan Rover, elle çalışan acil durum radyosunu CES’te tanıttı. Darbelere karşı dayanıklı olan acil durum radyosu etrafı aydınlatmak için lambaya da sahip. Ayrıca, usb girişi sayesinde radyo el kuvvetiyle şarj edilebiliyor.
iPhone yardımıyla tansiyon ölçüyor
Withings tarafından üretilen tansiyon aleti iPhone ve iPad yardımıyla tansiyon ölçmeyi sağlıyor. İnce kılıf şeklinde olan aletin uygulaması ücretsiz indirilebiliyor. Fiyatı 130 dolar.
80’li yılların müzik zevkine dönüş
Bob Marley’in oğlu Rohan Marley, 80’lerde moda olan kasetçalarlı büyük teyplerin bir benzeri, iPhone ve iPod ile çalışan hoparlörlü müzik setini tanıttı.
-
Geniş ve açıklayıcı bilği için teşekkürler. -
Bildiğiniz gibi 3D bir göz aldanmasından ibaret.
Şu anda kullanılmakta olan aktif gözlüklü modeller halihazırda kullanılan panel teknolojileri olan Plasma ve LCD panellerde herhangi bir değişikliğe gerek duymadığı için tercih sebebi oldu ve tüm firmalar buna sarıldılar.
LG ve Philips ise şu anda Toshiba'nın gözlüksüz 3D diye adlandırdığı teknolojiyle ilgili olarak 2 sene kadar önce duyurularını yapmış ancak bu teknolojinin gözlüklü teknolojiden 2-3 sene sonra devreye girebileceğini iletmişlerdi.
Gözlüksüz teknolojiden önce bu sene pasif gözlüklü modeller revaçta olacak . LG özellikle bu teknolojiye çok yatırım yaptı. 46 inç altındaki modellerde bu yapıyı göreceğiz. Daha uygun fiyatlı çok hafif gözlükler hemde panellerin parlaklıklarını düşürmeyecek özellikle PS3 için geliştirilmiş hissi doğuran teknolojiler.Ayrıca crosstalk ve motion blurr efektlerinin de daha aza inmesi anlamına geliyor.
Toshibanın duyurduğu teknolojide ise tamamıyla yeni geliştirilen üretimi oldukça farklı 9 farklı yöne 3 ana rengi yansıtma yapabilen subpixel'ler kullanılıyor . Burada net 3D görüntü alabilmek için koltuğunuzun yerini tam olarak ayarlamanız gerekiyor ayrıca yanınızda oturan offaxis kişiler 3D deneyimini sizin kadar iyi yaşayamayabiliyor.
Bence ilk önce kişisel uygulamalar yerine reklam tanıtımları ve fuar organizasyonları gibi aplikasyonlar için kullanılacaklardır. Zaten buna benzer bir Paneli Philips 3-4 sene önce üretmiş ancak Plazma teknolojisinden çıktığı için rafa kaldırmıştı.
-
çıkması güzel bir haber acaba normal görüntüde kalitesi nasıldır.birde 42likleri ne zaman gelir acaba bize -
Anlaşılan daha yol uzun ayrıca gözlüklüdende uzak durmak lazım her an out olabilir. -
Önemli olan kalite bence.
İstinye park'ta Vestel mağazası vitrininde bir gözlüksüz 3D Tv var . O TV'ye gözünüzü kaçırmadan 3 dk kadar bakın . Sonra arkanızdaki yürüyen merdivene bir yerlere tutunmadan ulaşmaya çalışın
Bence farklı teknolojilerde üretilse önemli olan kalite
Bakalım hangisi 3D hissini daha iyi yaşatacak. hangisi gözlerimizi bozmayacak yada film seyredip yatağımıza yattığımızda gözlerimizin önünde flaşlar patlatmayacak. -
Ben fazla yorum yapmıyayım,çünkü işin tekniğine girince,ya kimileri anlamıyor yada kimileri nedense "tepki" gösteriyor
Bu arada "birileride" işin Marketing-tool tarafında
3D efektinde hala insanları normal bir panelden normal bir görüntü izleniyor gibi bir hava yaratılmış!
İşin daha insan gözü anatomik yapısı ve beyin-algıma v.s olayından ise hiç bahsedilmiyor!
Hala klasik panellerden daha fazla bir şey elde edilemeyeceğini "birileri" insanlara anlatmıyor!!
Hala kllasik Modüllerden oluşan sıkıntılardan da kimse bahsetmiyor,hatta işin ilginci çoğu insan bunları bilmiyor bile
(Satanlar da dahil!!!ve daha bir sürü kesim!!)
Birisinin bulduğu teknik/teknolojiyi alıpta(aslında USA dan çoğu geliyor Lisans kiralama yoluyla) sonrada ortaya çıkıp ....biz bulduk....
demeleride bir garip durum açıkçası
++
Aytaç Beye hürmetler,ama TNB önce ayağı yere basan "fiyat" yapsın!!!!
Sonra iş bana düşüyor çünkü bazı paneleri satmak için
++
Beyler geçin böyle marketing işlerini,fazla takılmayın bu çeşit "yemlere"!!!
Yakında yeni Forumda bunları bir güzel ele alacağız!!
Saygılar
CAN++
-
sabırsızlıkla bekliyoruz üstad. -
toshibanın 2011 yılında en büyüğü 12 ve 20 inç boylarında gözlüksüz 3d tvleri çıkaracağını sanıyordum.Onun fiyatı bile inanılmaz yüksekken(20 inc yurtdışı fiyatı $2,800 dolar) 40 inc tv nin fiyatını düşünmek bile istemiyorum -
Arkadaşlar 7 aydır, şu an piyasada 3d konusunda bence ve bir çok tarafsız gözce de en iyisi denilen 50vt20 yi kullanan bir arkadaşınız olarak söylüyorum;
3d ister gözlüklü ister gözlüksüz olsun 2d seyir süresi gibi devamlı kullanılabilecek bir özellik değildir. Çünkü bu teknolojinin doğasında "gözünüzü yanıltma" prensibi var. Bu özellik ancak, alacağınız panelin 2d performansı da üst düzeyde ise tercih edilebilir olmalıdır.
Bakın son 2 aydır, Native (doğal) 3d çekimleri kullanılarak yapılmış IMAX belgesellerini ve bir kaç animasyon filmini alıp izledim. Blu ray belgesel alacaksam artık 3d özellikli olanları tercih edeceğim, burası kesin. Animasyon filmlerde de yine 3d gayet başarılı. Ama inanın bu 3d ürünlerin de iyi yapılanı var iyi yapılmayanı var..yani üreticinin becerisi çok önemli. Örnek vereyim IMAX ın Grand Canyonu nu 3d izleyipte etkilenmemek mümkün değil. Ama yine IMAX ın dinazorları anlatan bir blu ray i bence berbat olmuş. Bilgisayar destekli 3d animasyon daha başarılı olur umuduyla aldım ama tam anlamıyla "tırt" çıktı. Yani 3d panel aldım her şeyi çok daha gerçekçi izlerim diye bir yanılgıya düşmeyin. Üreten firmanın 3d konusundaki başarısı üründen ürüne bile değişmekte. 3d animasyon filmlerde de aynı, bir film sizi ortalama 3d performansıyla memnun ederken, bir diğeri çok daha başarılı 3d efektleriyle sizi çok daha memnun edebiliyor.
Tüm bunların yanında dediğim gibi 2 saatlik bir 3d kullanımından sonra, vücudunuz size "yeter git biraz ara ver" dedirtiyor. Seyrederken bir yorgunluk olmuyor ama bitip te başından kalktığınızda hem etkilenmiş hem de biraz yorulmuş hissediyorsunuz. Yani özetle eğer 3d teknolojiyi evinize taşımak kararını verecekseniz (ister şimdiki gözlüklü, ister gelecekteki gözlüksüz modellerle) ilk önceliğiniz panelinizin 2d performansı olsun. Çünkü bizim için asıl ve doğal olanı o.... 3d özelliği ise seyredilecek materyale özel olarak kullanılabilecek hem zevkli hem de süresi fazla abartılamayacak bir tadımlık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 9 Ocak 2011; 10:32:48 >
-
zaten 3d ile ancak günde bir filim seyretmek yeterli. -
sony de gözlüksüz 3d leri 2011 in 2. çeyreğinde piyasa sürecek ilk olarak abd de çıkacak . -
Bakın Sony bir de bununla gelecek, alternatifler daha çok su götürür..
http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1294404418 -
Gözlüksüz 3D için en azından 100"/150" panel olması lazım hatta daha büyük bile olabilir
ayrıca panelin dibine kadar gireceksinki gözün tam "aldansın"
Görme alanın böylece panelin tam içinde gibi olursa OK dir
++
Üreticiler bu işi aslında olamayacağını biliyor ama maksat mal satmak bir şekilde!! pazar hem aç hemde bilgisiz!
Bu arada müthiş bir "yemleme" yapılmaktadır! dolayısıyla bütün teknik,fiziki ve anatomik kavramlar birbirine karışmıştır!
++
Gözlükleri daha gelişmiş hale getirmek bence en akıllı bugün için olması gereken çözümdür!!
Zaten bu uyanık üreticiler bunları yaptılar bile ama maliyet hesabı sebebiyle şak diye pazara vermiyorlar(korkularından)
++
Bu konularda NANO Prop.INC/USA yı takip etmek lazım;bu heriflerden çıkarsa çıkar birşeyler
NANO-LED ile LGE bir şeyler yapıyor;3D efektinde yine NANO ciddi çalışıyor!
+
-
İşte bu devrim niteliğinde sonuç verebilir.
Özellikle oyun meraklıları için. Zaten gözlük takacaksak en azından kişisel olarak kimseyi rahatsız etmeden kullanılabilir. Mini OLED ekranların da kullanılacağı varsayılırsa gözün hemen önünde infinite siyah verebilen bir ekran inanılmaz derinlik oluşturabilir.
Bana sanki diğerlerinden daha gerçekçi bir 3D görüntü oluşturabilirmiş gibi geliyor en azından sıfır crosstalk var. Ve sağ göz , sol gözün görmesi gereken imajı hiç görmeyecek. 3D büyük panele yatırım yapmaktansa eminim çok daha ucuz bir çözüm olacaktır.
Ben görüntü teknolojilerinden teknik olarak fazla anlamam ama Dürbünlerde de tek göz dürbünler yerine binocular dürbünlerin kullanılarak daha doğru derinlik hissi sağlanmıyormu?
quote:
Orijinalden alıntı: paulbroke
Bakın Sony bir de bununla gelecek, alternatifler daha çok su götürür..
http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1294404418
-
bence bu tip ürünler almak için çok erken albani hocanın yorumlarından bunu çıkardım. -
bende aynı fikideyim hata sinemada 5d bile seyredebiliriz.
Benzer içerikler
- g enerji sınıfı televizyon
- samsung tv ücretsiz iptv uygulaması 2024
- mpeg nr nedir
- evde projeksiyon perdesi yapımı
- techwood tv alınır mı
- bim televizyon ne zaman gelecek
- apple tv ne işe yarar
- tcl televizyon
- android tv apk yükleme
- çanaksız uydu alıcısı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X