Şimdi Ara

TV. DE DEVRİM 3D GÖZLÜKSÜZ TV. LERVE TV DÜNYASINDAKİ TÜM GELİŞMELER (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
0
Favori
17.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu televizon en az 15.000 tl olur Türkiye de çıkınca.Buna o parayı verene kadar lenovo nun 55inç lik android tv si alınır bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Gözlüksüz 3D teknolojisini smartphonelarda gözlemleyebiliyoruz zaten uzunca bir süredir. Küçücük bir telefon ekranında bile göz ve beyin aldanmasını hissedebiliyor insan ki bu da cidden oldukça olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Toshiba'nın lanse ettiği gözlüksüz 3D TV'ler evet, büyük boyutlu panellerde bir milad olabilir ama ben de önümüzdeki 4 sene içerisinde son kullanıcıya erişebileceğine inanmıyorum. En azından 4 sene kadar daha geliştirilmiş SG ve FPR teknolojilerini karşılaştıracağız. Teknoloji artık hantal değil, sürekli gelişiyor ve çok çabuk tüketiliyor. 4 sene içerisinde bugün aldığınız 42" SG ya da FPR 3D TV zaten size yeterli 3D tatmini sağlamış olup, yeni panel arayışlarına yönelmeye yaklaştırıyor olacaktır. agtr'nin de dediği gibi 2016'yı bekleyenler, satın almaya cesaret edemeyenler ve teknoloji peşinde zaman öldürenler maalesef hiçbir zaman bekledikleri, artan kriterlerini karşılayacak bir TV bulamadıkları için TV alamayacaklar demek oluyor.

Yüksek çözünürlükte gözlüksüz Full 3D TV almak için 2016 yılını beklemeye gerek yok... En geç 2012 sonu 2013 ortaları gibi 55" ve 46" modellerde teknoloji ve fiyatlar yerli yerine oturmuş olur... Ve bizlerde birer tane alırız...

Benim söylemeye çalıştığım bu geçiş sürecinde gözlüklü 3D Ready TV lere boşu boşuna para ödenmemesi...

Aynı durum Full HD TV ler öncesi piyasaya çıkan HD Ready TV lerde yaşanmıştı... Teknolojiyi yakından izlemeyen pek çok insan Full HD dönemi arifesinde ciddi paralar ödeyerek HD Ready TV ler almıştı...

Şimdi aynı şeyleri gözlüksüz Full 3D teknolojisi arifesinde yaşamanın hiç bir anlamı yok...

Mutlaka da bir TV alma zorunluluğu bulunanlar büyük meblağlar ödeyerek artık hiç bir geleceği kalmamış gözlüklü 3D Ready TV alacaklarına... Uygun fiyatlı 200 Hz bir LED veya muadili PDP TV alabilirler... Eğer ben de zorunlu olsaydım böyle yapardım... Ben şimdilik 2008 yılında aldığım Full HD Sony LCD ile yoluma devam ediyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: alicandemir

bu televizon en az 15.000 tl olur Türkiye de çıkınca.Buna o parayı verene kadar lenovo nun 55inç lik android tv si alınır bence

Doğrudur gözlüksüz Full 3D ler ilk başta yüksek fiyatlarla çıkacaktır... Ama bu çok uzun sürmez...

Toshiba karşısında çaresiz kalan rakip firmaların da gözlüksüz Full 3D işine girmesi sonucunda üretim miktarları artarken fiyatlarda ciddi şekilde düşerek makul seviyelere gelecektir...
  • Oradaki kilit noktayı kaçırıyorsunuz yalnız "Son Kullanıcı" Diyelim bu panel 2012 son çeyreğinde piyasaya çıktı -ki bu çok zor bir ihtimal- Türkiye'ye resmi garantiyle gelişi 2013 ortalarını bulur. Teşhire çıkmaz, kısıtlı miktarda giriş yapar ülkeye. Hadi diyelim birkaç kişi 15.000 gibi ağızlarda dolaşan, şu an bilmediğimiz meblağyı da verir ve evine koyar. Sonra?

Şu an 2000 küsürlük LED'leri bile alırken bütçe düşünen son kullanıcı hadi diyelim 15.000 TL olmasın da 7000 TL olsun bu teknoloji, nasıl o fiyatı ödeyerek alır evine koyar bu paneli?

Ürünün mağazada satışa çıkması beni alakadar etmiyor, bugün bile çıkabilir ama fiyatı son kullanıcı seviyesinde olmadan yaygınlaşmış ve kabul görmüş sayamam ben paneli.
  • quote:

Oradaki kilit noktayı kaçırıyorsunuz yalnız "Son Kullanıcı" Diyelim bu panel 2012 son çeyreğinde piyasaya çıktı -ki bu çok zor bir ihtimal- Türkiye'ye resmi garantiyle gelişi 2013 ortalarını bulur. Teşhire çıkmaz, kısıtlı miktarda giriş yapar ülkeye. Hadi diyelim birkaç kişi 15.000 gibi ağızlarda dolaşan, şu an bilmediğimiz meblağyı da verir ve evine koyar. Sonra?

Şu an 2000 küsürlük LED'leri bile alırken bütçe düşünen son kullanıcı hadi diyelim 15.000 TL olmasın da 7000 TL olsun bu teknoloji, nasıl o fiyatı ödeyerek alır evine koyar bu paneli?

Ürünün mağazada satışa çıkması beni alakadar etmiyor, bugün bile çıkabilir ama fiyatı son kullanıcı seviyesinde olmadan yaygınlaşmış ve kabul görmüş sayamam ben paneli.

dusty@ hocam, hiç bir endişeniz olmasın belki 55" Full 3D panelleri değil ama 46" Full 3D paneller 2013 ün ortalarında 4.500 - 6.000 TL gibi bir fiyat aralığından satılabilir hale gelir diye düşünüyorum...

Daha öncede söylediğim gibi işin sırrı üretim miktarlarının artırılmasında... Bütün üreticiler ellerindeki gözlüklü 3D Ready panelleri okutup bitirdikten sonra bütün üretim hatları ve satış kanallarını Full 3D odaklı olarak yeniden dizayn edeceklerdir... Değişen bu arz talep dengesi doğal olarak fiyatlara da (tüketici lehine) yansıyacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 23 Ocak 2012; 13:50:44 >

• TV pazarında arz-talep dengesi çoğu zaman tutarsız işler. Ben de bu pazarın getirilerine dayanarak konuşuyorum. Şimdi Sony, Samsung, Panasonic SG teknolojisinde, LG, Philips FPR teknolojisinde yeni adımlar peşindeler. Hatta Sony, Panasonic ve Samsung SG gözlüklerde standardizasyona gidiyorlar. Hal böyle olunca önümüzdeki vadede gözlüksüz 3D'den çok var olan gözlüklü 3D teknolojilerini geliştirip, onun dışında OLED gibi farklı tiplere yönlenmeye başladılar.

Yani demek istediğim şu, uzun vadede bu gözlüksüz 3D büyük boyutlu panellerde Toshiba tekel konumunda olacağı için fiyatlarda düşüş olmaz.
  • quote:

TV pazarında arz-talep dengesi çoğu zaman tutarsız işler. Ben de bu pazarın getirilerine dayanarak konuşuyorum. Şimdi Sony, Samsung, Panasonic SG teknolojisinde, LG, Philips FPR teknolojisinde yeni adımlar peşindeler. Hatta Sony, Panasonic ve Samsung SG gözlüklerde standardizasyona gidiyorlar. Hal böyle olunca önümüzdeki vadede gözlüksüz 3D'den çok var olan gözlüklü 3D teknolojilerini geliştirip, onun dışında OLED gibi farklı tiplere yönlenmeye başladılar.

Yani demek istediğim şu, uzun vadede bu gözlüksüz 3D büyük boyutlu panellerde Toshiba tekel konumunda olacağı için fiyatlarda düşüş olmaz.

Sony, Samsung ve Panasonic bu gözlük geliştirme işini askıya alacaklardır... Çünkü onlarda biliyorlar ki Toshiba'nın atağı karşısında bu bir çözüm değil...

Hatırlarsınız başlarda Toshiba'da Blu-Ray'e karşı HD DVD ile böyle bir direniş göstermişti... Ancak baktılar ki mızrak çuvala sığmıyor... Onlarda pes edip BD Player üretmeye başladılar... Aynı şey gözlüklü 3D Ready ve gözlüksüz Full 3D panel savaşında da yaşanacaktır...

• Tabii ki sizin dediğiniz gibi olması kullanıcının lehine bir durum ama keşke öyle olsa dileklerinde bulunabiliyorum en fazla.
  • Gözlüksüz 3D nin kullanıcı pazarına girmesine daha çok var rahat olun. Ancak notebook gibi tek kişinin izlemesine uygun ekranlara uyarlanabilir şimdilik. Şu anki teknoloji ile rahat olarak 3D izlemek gözlüksüz sistem ile imkansız ayrıca maliyet ve doğal olarak fiyatları aşırı yüksek.
  • fiyat çok önemli sadece 3d tv seyretmek için 10000 tl gibi para vereceğime pasif gözlükle izlerim aynışey benim gözümü hiç rahatsız etmiyor fpr gözlükler fiyatıda ulaşılabilir ayrıca cuma günü gözlüksüz izlenebilen cep tel aldım çok verimli değil bakalım nasıl birşey başarıcaklar
  • Gözlüksüz 3D Tv ler, ülkemize gelecek, fiyatlar uygun seviyeye düşecek, o zaman alırım diye kendimizi tv ve 3D izlemekten mahrum etmenin gereği yok diye düşünüyorum.Fiyatlar kampanyalarla uygun seviyelere inmektedir.Alınır bir 3D tv izlenedurur.Gözlüksüz 3D tv ler yaygınlaşıp fiyatlar cazip hale geline kadar 3-5 yıl her neyse, hem 2D hem de 3D seyir seyir zevkinden mahrum kalınmamış olunur ki, kimsede oturup sürekli 3D izlemiyor.Genel olarak 2D yayın izlenmekte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: techraven

Gözlüksüz 3D nin kullanıcı pazarına girmesine daha çok var rahat olun. Ancak notebook gibi tek kişinin izlemesine uygun ekranlara uyarlanabilir şimdilik. Şu anki teknoloji ile rahat olarak 3D izlemek gözlüksüz sistem ile imkansız ayrıca maliyet ve doğal olarak fiyatları aşırı yüksek.

Aşağıdaki linkte yer alan videoyu izlerseniz Toshiba'nın bu yıl içinde tüketici pazarına hızlı bir giriş yapmakta olduğunu görürsünüz... 55" lik ebatlara 46" lik ebatlarda eklendikten sonra artan üretim miktarları ile birlikte fiyatlarda makul seviyelere gelecektir...

Söylediğinizin tam tersine Toshiba'nın ürettiği gözlüksüz Full 3D TV lerde izleyici sayısı kısıtlaması ve izleme açısı sorunu yok... Buna ilişkin açıklamalarıda aynı videoda görebilirsiniz... Sözünü ettiğiniz bu sorunlar maalesef mevcut gözlüklü 3D Ready TV lerin sorunlarından biri...

http://forum.donanimhaber.com/m_56732428/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56896544

• Valla ben Toshiba'yı her koşulda destekliyorum ama pazar spekülasyonlarını da iyi bildiğim için gözümle görüp, elimle kurcalamadan inanmıyorum verilen çıkış tarihlerine. Ha lansmanı yapılabilir kısa süre içinde Türkiye'de ama en fazla bu olur şimdilik.
  • quote:

Valla ben Toshiba'yı her koşulda destekliyorum ama pazar spekülasyonlarını da iyi bildiğim için gözümle görüp, elimle kurcalamadan inanmıyorum verilen çıkış tarihlerine. Ha lansmanı yapılabilir kısa süre içinde Türkiye'de ama en fazla bu olur şimdilik.

Hocam bence bekleyelim ve görelim...

Aslına bakarsanız kullandığım cihazlar arasında bir tane Toshiba cihaz var; o da EP 30 HD DVD Player... Onun dışında TV dahil bütün elektronik cihazlarım Sony...

Ancak Toshiba'nın bu gözlüksüz Full 3D TV projesini canı gönülden destekliyorum...

Nedense gözlüklü 3D Ready TV teknolojisine bir türlü ısınamadım...

Kullananlar beni teyit edeceklerdir... Toshiba'nın EP 30 ve EP 35 HD DVD Playerları gerek DVD upscale etmede ve gerekse de HD DVD oynatmada BD Playerlara neredeyse 10 basar... Ama gel gör ki Sony karşısında o savaşı kaybeden Toshiba oldu... Fakat bu sefer öyle olmayacak ve Toshiba bu işi bitirecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 23 Ocak 2012; 16:37:36 >

• Toshiba çok fazla Türkiye pazarında tercih edilmese de LED paneller arasında en iyi performansı veren TV'leri üretir aslında. Sony kadar yüksek fiyat politikası da yoktur üstelik. Hem SD yayınlarda başarılıdır, hem de input lag değeri 2D paneller arasında en düşük olandır. Tüm bunlar baz alındığında zaten marka değerine hiçbir şey söyleyemem. Gözlüksüz 3D teknolojisini geliştirmelerini de ben de gönülden destekliyorum ancak olaya realistik bakıyorum.

Teknolojiyi beklemek sadece vakit kaybıdır. Varolan şartlardaki en iyi fiyat/performas ürününü alıp keyfe bakmalı, yeni teknolojiyi o şekilde beklemeli diyorum ben. Yoksa 72 ekran CRT'yle devam ederiz yolumuza 2014-2015'e kadar
  • quote:

Toshiba çok fazla Türkiye pazarında tercih edilmese de LED paneller arasında en iyi performansı veren TV'leri üretir aslında. Sony kadar yüksek fiyat politikası da yoktur üstelik. Hem SD yayınlarda başarılıdır, hem de input lag değeri 2D paneller arasında en düşük olandır. Tüm bunlar baz alındığında zaten marka değerine hiçbir şey söyleyemem. Gözlüksüz 3D teknolojisini geliştirmelerini de ben de gönülden destekliyorum ancak olaya realistik bakıyorum.

Teknolojiyi beklemek sadece vakit kaybıdır. Varolan şartlardaki en iyi fiyat/performas ürününü alıp keyfe bakmalı, yeni teknolojiyi o şekilde beklemeli diyorum ben. Yoksa 72 ekran CRT'yle devam ederiz yolumuza 2014-2015'e kadar

Bence çok fazla acelesi olmayanlar (değiştirme, yenileme vb.) ellerindeki TV ler ile biraz daha idare etsinler... (Örneğin ben elimdeki Full HD Sony LCD ile 2013 ortalarına kadar devam etmeyi planlıyorum).

Yeni evlenen, ev değiştiren, TV si bozulup ta mutlaka yeni bir TV almak zorunda olanlarda gitsinler 200 Hz. LED LCD veya muadili bir PDP alsınlar derim... Bu cihazlarda gözlüklü 3D Ready özellik bulunmasına hiç gerek yok...

• Buna katılmıyorum açıkçası, hele ki oyunsever kişiler için şu sıralar 3D güzel bir yenilik. Piyasadaki oyunların direct-x 11 tabanlı olanların hepsi 3D fonksiyonuna sahip, diğer direct-x tabanlı oyunlar da sanal 3D ile oynanabiliyor. Net karar vermek için bir kez denemek lazım diyorum ben de
  • 3b benim icin meraktan bu neymis diye bakilip kenara koyacak bir ozellik, tv'mde bulunmasina ragmen kullaniyorum diyemem. Ancak unurulmamali ki piyasanin krem kisminda bulunup fiyatinin ucuzlamasi beklenecek bir yenilik hep olacaktir, yapmaya calistigimiz sey aldigimiz aletin en azindan bir kac sene idare eder bir teknoloji olmasina bakmak. Simdiki tv'ler de super olmasa da 3b gosteriyorsa benim icin cok sorun degil.:)
  • 5000 nin altına düşmeden pek cazip olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungx

5000 nin altına düşmeden pek cazip olmaz

İlk aşamada 55" olanlar belki biraz zor ama 46" olanlar seneye bu günlerde 5.000 - 6000 TL seviyelerinden satılır diye düşünüyorum... Yılın ortalarından itibarende bizim beklediğimiz rakamlar telaffuz edilmeye başlanır...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.