Şimdi Ara

TV. DE DEVRİM 3D GÖZLÜKSÜZ TV. LERVE TV DÜNYASINDAKİ TÜM GELİŞMELER (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
0
Favori
17.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: samsungx

quote:

Orijinalden alıntı: dammak

TOSHIBA 55ZL2 QUAD FULL HD GÖZLÜKSÜZ 3D TV

Toshiba 55ZL2 olarak adlandırılan modelin ekran ölçüsü 139 cm (55 inç) ve 3D izlemek için gözlük kullanmak gerekmiyor. Ayrıca Toshiba 55ZL2 dünyada tüketiciye sunulan ilk Quad Full HD televizyon olma başarısını gösteriyor. Quad Full HD özelliği sayesinde çok sayıda kişi aynı anda 3D görüntü deneyimi yaşayabiliyor ve ayrıca 2D içerikleri dörtlü olarak Full HD çözünürlükte gösterebiliyor.

pratiktede bu özelikler iyise gerçekten mükkemel.

Çok yakında bu cihazın Türkiye lansmanı yapılacak...

O zaman daha net konuşuruz...

NOT:

Yukarya alıntıladığım özelliklerin çok daha ayrıntılısı İngilizce olarak yabancı sitelerde de var... Ancak gereksiz olduğunu düşündüğüm için İngilizce alıntı yapmadım... Dediğim gibi cihazın Türkiye lansmanı yapıldıktan sonra teknoloji medyasındaki Türkçe tanıtım - eleştiri yazıları ve video görüntüleri daha da doyurucu olacaktır...

• Dammak dostum,sen gazı almışsın iyice

yaw bu senin Tosh tan alıntıladığın ve ZL1/2 de verilen bilgiler yeni değilki

bu konu eskidi Hocam!

Bu Tosh bu işte en ileri teknolojide ama işin birde başka yönleri var,ben bunları çoook yazdım ilgili başlıklarında geçmişte!

İlk örnek "CELL-TV"idi(bunuda 3 sene önce yazmıştım)

CELL-TV bu işi Atası vede en iyisi idi,bu CEVOEngine,onun kırpılmış versiyonudur
    Neden kırptılar diye sorma,anlaman lazım şak diye(maliyet yani!!)

CEVOEngine benim iki senedir takip ettiğim ama,çıkıncada ortalığı yıkacak bir Engine olmadığını da çok iyi biliyorum!
    ZL1 olarak zaten kullanılıyor ve WL/YL de de bu Engine vardır!

ZL2 işin ilk nesil 55lik paneli 3D efektinin gözlüksüz versiyonu,kısaca bunlar şimdilik "hikaye"!! öncelikle de bize "fiyat"
    lazım,buda yoksa CELL-TV ye benzer akibet olarak!

Ben bilirsin işin ne cosmetic ne 3D nede ıvır-zıvır işlerindeyim,benim işim panelin makinesinde,gerisi teferruattır beim açımdan!

CEVOEngine,devrim değil(çünkü testlerini biliyorum ZL1 olarak) ama genelinde yinede kaliteli ve sıkı bir panel ama wooooh dedirtecek
    bir panel değil(Engine olarak)

Bizde biliyorsun efasane panel Tosh ZF355 vardı(şu malum VSL hatası çıkıpta üzerindenki Samsung panel sukoyverinceye kadar)bu panelin
    üzerinde "Ferrari355" Engine vardı ve bu panel 2007/2008 Modeldi(buraya dikkat!) ama şuanda dünyada "hala" hiç bir panel
    Motionhandling olarak HIZ konusunda Ferrari yi geçemiyor dostum
    Şimdi ben Ferrariye biniyordum,şuanda Merso ya biniyorum! CEVO da Merso/BMW ayarında bir panel!!
    Dolayısıyla bunların HIZ da Ferrariyi geçmesi de mümkün değil!

++
    3D li panellerde şöyle bir handikap? var ve bunu henüz aşamadılar;Engine sistemi bir kere hem çok akıllı değil(Toshiba Chipset
    PS3/PS4çıkacak olan Chipset;yinede bu konuda yeterince akıllı ve güçlü değil!!) diğer yandan Processor sistemi hala eski!!
    SW olarak bazı iyileştirmeler dışında bildiğimiz motor var arabada
    3D desteği ilave edilincede motor daha da şişiyor ve HIZ konusunda;"Latency" ciddi artıyor,günümüzde en iyi panel denilen
    o bildiğiniz Markalarda HIZ lar ileri gideceğine geri gitmiş vaziyette!! 60/70ms input-LAG/Standard mod için "iyi deniyor"
    ama bazı Markalarda bu 150/180ms lere kadar çıkıyor,veya Game mode bile 30/40ms lerde buda artık "iyi" oldu diye kabul ediliyor!

Sistem çok karışık ve komplike haline gelincede eski malzemeden ancak SW ile iyileştirmeler yapılabiliyor ama buda yeterince HIZ demek
    manasına gelemiyor ve benim özellikle sistemde 3D istemememin ana nedenide budur!
    Uyanık üreticiler oturup saksıyı işleteteceklerine,SW den yazılımsal olarak bunu yapmaya bakıyorlar ama o da olmuyor aynen paneller
    çuvallıyor çoğu işlemde!

++
    CevoEngine bırada ne katmış diye baktığım zaman;ben ortada bizim eski panel ZF355 gibi bir Engine göremiyorum!
    İyide ne anladım o zaman!

Ancak bununla beraber,genelde Tosh lar diğer rakipleri içinde en performanslı/stabil ve en hızlı Motionhandling başarılı panelleri
    üretebiliyor
    Zaten tüm dünyada forumları takip edersen neredeyse sıfır şikayet Motion konusunda bir tek Tosh tadır!!!

Kısaca bu herifler Hızlı sistem işinde en iyisi
    En dandik giriş seviye panelleri bile(50Hz lik)Motion olarak tüm rakiplerinden daha iyidir!

ZF355 de ise bu çizgi en üst seviyeye gelmiş olup ne Tosh un kendisi nede diğer rakipleri henüz bu çizgiyi aşamadılar!
    CEVOEngine da dahil olmak üzere!

+
    *.....handikap;tüm TFT-LCD/PDP 3D destekli panellerde ortak bir sorun olarak,3D den dolayı Engine da bir HIZ sorunu
    yaşanıyor ve bırakın panelin LCD olmasını,PDP lerde bile Latency değerleri neredeyse LCD lere yaklaşıyor(özellikle
    50 ve üstünde)

Bunu şuanda bir tek aşan panel oldu o da Sharp-ELITE(halen dünyada sadece USA/Canada/China satılan)!!!
    Motionhandling olarak dünyadaki en hızlı panel budur gerek 2D gereksede 3D olarak
    ANCAK panelin ebatı 60"/70" olduğu için yinede Hız düşmesi doğal olarak var ama rakiplerinden(PDP ler de dahil)
    hepsinden daha hızlı,ama yinede Ferrari355 i ELITE bile geçemiyor
    ELITE de peki sorun yokmu?? VAR tabiki,hangi panelde sorun yoktu(Pio hariç)!!
    Ferrari de sorun yokmuydu??? evet kesinlikle YOKTU(bunuda daha sonra 5090/6090 Pio alanlar söylüyordu)
    Yani Efsane ve Ferrari olmak öyle haybeden olunmuyor++

++

Tosh tan örneğin geçen sene(aslında 2010 Modeldir ama TNB nin yüksek fiyat politikası sebebiyle 2011 diye satılan)
    WL768 paneli vardır,bunu hiç bilenizmi varmı acep?? sanırım yok,çünkü alıp kullanan neredeyse yok,olan tek tük kişide
    Forumlarda değil!
    Bakın bu panelde çok sıkı bir paneldir ve piyasadaki en baba denilen panellerden 2D olarak hepsinden iyidir+3D olarakta
    çoğundan ya iyidir yada aynıdır ama kimse bilmiyor
    Ama benim kalemim yine değildi,yani şuanda SV kullandığım için bana hitap etmiyordu ama çok iyi bir paneldi,şimdilerde
    sanırım teşhir veya sıfır 40" ları sağda solda ucuza satılmaya başlanmış ve bir kaç kişi alıp bana ulaştı,ancak bilinmeyen bir panel oldu!

2011Model(buda 2012 Model diye satılıyor Avrupada yeni yeni)YL yine çok sıkı bir panel WL ninde devamı var buda sıkı panel
    ama TR de bunlar aşırı yüksek fiyatlı satılınca,zamanında satılamayıp 1-2 sene sonra satılabiliyor ancak örneğin bendeki SV685
    2008 Modeldir(Avrupada 2009 da üretildi) geldik 2012 ye hala o bitmeyen SV ler satılıyor üstelik komik rakama
    ve piyasadaki şuanda en iyi panel!! 2009 Model amadünyada örneği olmayan bir şekilde 2012 de hala satılıyor

ZL1/ZL2 de herhalde 2013/2014 lerde satılacaktır!

Ben şahsen YL veya ZL1 bekliyorum ama SV yi teknik olarak pek geçen bir panelde değil bunlar laf aramızda!

TNB yine "Butik" ürün olarak sanırım yakın gelecekte ZL1/2 ve normal seriler olan YL/WL getirecektir(ama bunlar için
    tam emin değilim,,fiyatları çok yüksek bunların)

Tosh lar diğer rakiplerinden özellikle "kalite açısından" en kalitelisi ve pahalısıdır!!kısaca Hi-End Serilerinde maliyet
    oldukça yüksektir!

Not;şuanda en pahalı panel olan ve benimde favorim olup çok kişiye aldırdığım Sony HX9x "kalitesi" Tosh ların aynı seviyedeki
    panellerinden daha aşağıda bir kalitededir!!

++
    Buda "CELL Engine"

TV. DE DEVRİM 3D GÖZLÜKSÜZ TV. LERVE  TV DÜNYASINDAKİ TÜM GELİŞMELER

++
    ZL1 FULL-LED+LD

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 26 Ocak 2012; 0:19:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Dammak dostum,sen gazı almışsın iyice

bu konu eskidi Hocam!

Bu Tosh bu işte en ileri teknolojide ama işin birde başka yönleri var,ben bunları çoook yazdım ilgili başlıklarında geçmişte!

İlk örnek "CELL-TV"idi(bunuda 3 sene önce yazmıştım)

CELL-TV bu işi Atası vede en iyisi idi,bu CEVOEngine,onun kırpılmış versiyonudur
    Neden kırptılar diye sorma,anlaman lazım şak diye(maliyet yani!!)

CEVOEngine benim iki senedir takip ettiğim ama,çıkıncada ortalığı yıkacak bir Engine olmadığını da çok iyi biliyorum!
    ZL1 olarak zaten kullanılıyor ve WL/YL de de bu Engine vardır!

ZL2 işin ilk nesil 55lik paneli 3D efektinin gözlüksüz versiyonu,kısaca bunlar şimdilik "hikaye"!! öncelikle de bize "fiyat"
    lazım,buda yoksa CELL-TV ye benzer akibet olarak!

Ben bilirsin işin ne cosmetic ne 3D nede ıvır-zıvır işlerindeyim,benim işim panelin makinesinde,gerisi teferruattır beim açımdan!

CEVOEngine,devrim değil(çünkü testlerini biliyorum ZL1 olarak) ama genelinde yinede kaliteli ve sıkı bir panel ama wooooh dedirtecek
    bir panel değil(Engine olarak)

Bizde biliyorsun efasane panel Tosh ZF355 vardı(şu malum VSL hatası çıkıpta üzerindenki Samsung panel sukoyverinceye kadar)bu panelin
    üzerinde "Ferrari355" Engine vardı ve bu panel 2007/2008 Modeldi(buraya dikkat!) ama şuanda dünyada "hala" hiç bir panel
    Motionhandling olarak HIZ konusunda Ferrari yi geçemiyor dostum
    Şimdi ben Ferrariye biniyordum,şuanda Merso ya biniyorum! CEVO da Merso/BMW ayarında bir panel!!
    Dolayısıyla bunların HIZ da Ferrariyi geçmesi de mümkün değil!

++
    3D li panellerde şöyle bir handikap? var ve bunu henüz aşamadılar;Engine sistemi bir kere hem çok akıllı değil(Toshiba Chipset
    PS3/PS4çıkacak olan Chipset;yinede bu konuda yeterince akıllı ve güçlü değil!!) diğer yandan Processor sistemi hala eski!!
    SW olarak bazı iyileştirmeler dışında bildiğimiz motor var arabada
    3D desteği ilave edilincede motor daha da şişiyor ve HIZ konusunda;"Latency" ciddi artıyor,günümüzde en iyi panel denilen
    o bildiğiniz Markalarda HIZ lar ileri gideceğine geri gitmiş vaziyette!! 60/70ms input-LAG/Standard mod için "iyi deniyor"
    ama bazı Markalarda bu 150/180ms lere kadar çıkıyor,veya Game mode bile 30/40ms lerde buda artık "iyi" oldu diye kabul ediliyor!

Sistem çok karışık ve komplike haline gelincede eski malzemeden ancak SW ile iyileştirmeler yapılabiliyor ama buda yeterince HIZ demek
    manasına gelemiyor ve benim özellikle sistemde 3D istemememin ana nedenide budur!
    Uyanık üreticiler oturup saksıyı işleteteceklerine,SW den yazılımsal olarak bunu yapmaya bakıyorlar ama o da olmuyor aynen paneller
    çuvallıyor çoğu işlemde!

++
    CevoEngine bırada ne katmış diye baktığım zaman;ben ortada bizim eski panel ZF355 gibi bir Engine göremiyorum!
    İyide ne anladım o zaman!

Ancak bununla beraber,genelde Tosh lar diğer rakipleri içinde en performanslı/stabil ve en hızlı Motionhandling başarılı panelleri
    üretebiliyor
    Zaten tüm dünyada forumları takip edersen neredeyse sıfır şikayet Motion konusunda bir tek Tosh tadır!!!

Kısaca bu herifler Hızlı sistem işinde en iyisi
    En dandik giriş seviye panelleri bile(50Hz lik)Motion olarak tüm rakiplerinden daha iyidir!

ZF355 de ise bu çizgi en üst seviyeye gelmiş olup ne Tosh un kendisi nede diğer rakipleri henüz bu çizgiyi aşamadılar!
    CEVOEngine da dahil olmak üzere!

+
    *.....handikap;tüm TFT-LCD/PDP 3D destekli panellerde ortak bir sorun olarak,3D den dolayı Engine da bir HIZ sorunu
    yaşanıyor ve bırakın panelin LCD olmasını,PDP lerde bile Latency değerleri neredeyse LCD lere yaklaşıyor(özellikle
    50 ve üstünde)

Bunu şuanda bir tek aşan panel oldu o da Sharp-ELITE(halen dünyada sadece USA/Canada/China satılan)!!!
    Motionhandling olarak dünyadaki en hızlı panel budur gerek 2D gereksede 3D olarak
    ANCAK panelin ebatı 60"/70" olduğu için yinede Hız düşmesi doğal olarak var ama rakiplerinden(PDP ler de dahil)
    hepsinden daha hızlı,ama yinede Ferrari355 i ELITE bile geçemiyor
    ELITE de peki sorun yokmu?? VAR tabiki,hangi panelde sorun yoktu(Pio hariç)!!
    Ferrari de sorun yokmuydu??? evet kesinlikle YOKTU(bunuda daha sonra 5090/6090 Pio alanlar söylüyordu)
    Yani Efsane ve Ferrari olmak öyle haybeden olunmuyor++

++

Tosh tan örneğin geçen sene(aslında 2010 Modeldir ama TNB nin yüksek fiyat politikası sebebiyle 2011 diye satılan)
    WL768 paneli vardır,bunu hiç bilenizmi varmı acep?? sanırım yok,çünkü alıp kullanan neredeyse yok,olan tek tük kişide
    Forumlarda değil!
    Bakın bu panelde çok sıkı bir paneldir ve piyasadaki en baba denilen panellerden 2D olarak hepsinden iyidir+3D olarakta
    çoğundan ya iyidir yada aynıdır ama kimse bilmiyor
    Ama benim kalemim yine değildi,yani şuanda SV kullandığım için bana hitap etmiyordu ama çok iyi bir paneldi,şimdilerde
    sanırım teşhir veya sıfır 40" ları sağda solda ucuza satılmaya başlanmış ve bir kaç kişi alıp bana ulaştı,ancak bilinmeyen bir panel oldu!

2011Model(buda 2012 Model diye satılıyor Avrupada yeni yeni)YL yine çok sıkı bir panel WL ninde devamı var buda sıkı panel
    ama TR de bunlar aşırı yüksek fiyatlı satılınca,zamanında satılamayıp 1-2 sene sonra satılabiliyor ancak örneğin bendeki SV685
    2008 Modeldir(Avrupada 2009 da üretildi) geldik 2012 ye hala o bitmeyen SV ler satılıyor üstelik komik rakama
    ve piyasadaki şuanda en iyi panel!! 2009 Model amadünyada örneği olmayan bir şekilde 2012 de hala satılıyor

ZL1/ZL2 de herhalde 2013/2014 lerde satılacaktır!

Ben şahsen YL veya ZL1 bekliyorum ama SV yi teknik olarak pek geçen bir panelde değil bunlar laf aramızda!

TNB yine "Butik" ürün olarak sanırım yakın gelecekte ZL1/2 ve normal seriler olan YL/WL getirecektir(ama bunlar için
    tam emin değilim,,fiyatları çok yüksek bunların)

Tosh lar diğer rakiplerinden özellikle "kalite açısından" en kalitelisi ve pahalısıdır!!kısaca Hi-End Serilerinde maliyet
    oldukça yüksektir!

Not;şuanda en pahalı panel olan ve benimde favorim olup çok kişiye aldırdığım Sony HX9x "kalitesi" Tosh ların aynı seviyedeki
    panellerinden daha aşağıda bir kalitededir!!

++
    Saygılar

güzel bilgilendirme olmuş sayın albani 3d plazmalar ne durumda ne olacak bu konudada bizleri bilğilendirirseniz seviniriz.

• En iyi 3d deneyimi dünyada IMAX teknolojisi veriyor. IMAX gözlükle izlenebilen bir teknoloji.Yani gözlüklü 3d .Problem?

IMAXten daha gerçekçi hem de Gözlüksüz 3d tv ürettim diyen bir üretici varsa buyursun .

Daha ne olduğunu bilmediğimiz bir teknolojiye bel bağlayan kullanıcılar mevcut.Bir yurtdışı fuara gittik mi , 3d bir video izledik mi o gözlüksüz panellerde ? cevap hayırsa, gözlükle izlenebilen panelden çok daha iyi olduğu kanısına nasıl varılabiliniyor gerekçesiyle belirtiniz.
  • Ben kendi adıma şunları söyleyebilirim,
    gözlüksüz 3d olayının devrim olduğunu düşünmüyorum,bence, 3d önemliyse(bana göre panel alınırken 3d kriter olmamalı-sinema filmlerini sinema salonu tadında gösterebilmesi kriter olmalı) bunu hangi sistem daha iyi verebiliyorsa o tercih edilmeli,

bana deselerki yeni 3d sistemi çıkmış ama kafaya kask takılıyor,muhteşem bişey-onu tercih ederim,gözlükten neden rahatsızlık varki.....neyse,

geleceğin(artık 3dsiz pek olmayacaktır)2160p yada daha yukarısı çözünürlük üzerine yoğunlaşacağına inanıyorum...6-7 senesini doldurdu bluray,95-96 gibi dvd çıkmıştı
    aşşağı yukarı bi 10sene sonra 2005-06 gibi bd çıktı,yeni formatı herhalde,tahmin ediyorum 2-3sene sonra çıkaracaklardır-quad HD film için...
    ama eminim bizim insanımız 10000-15000tl,ye 2160p panel alırken bile usb üzerinden mkv oynatıyomu,fotoğraf gösteriyomu diye soracaktır...

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Dammak dostum,sen gazı almışsın iyice

Haklısın hocam...

Toshiba'nın gözlüksüz 3D TV olayı yeni değil... Yıllardır bunun üzerinde çalışıyorlar... Aslında rakiplerinde bu konu üzerinde çalışmaları mevcut... Ancak henüz başarı sağlanmış değil... Bu teknoloji halen çok pahalı... Yani ekonomik değil...

Daha öncede söylediğim gibi Toshiba bu gözlüksüz 3D TV nin Türkiye lansmanını yakında yapacak... Bekleyelim ve olan biteni kendi gözümüzle görelim diyorum...

Ancak adını ne koyarsan koy veya ne şekilde adlandırırsan adlandır bundan sonraki 3D TV lerin gözlüksüz olacağını herkesin bilmesi ve kabul etmesi gerekiyor...

Şimdi diyebilirsin ki; senin bu söylediğin teknolojinin oturması için daha en az 2 - 3 yıl ister... Doğrudur ister...

İster de o milletin yere göğe sığdıramadığı gözlüklü 3D teknolojisi oturdu mu ki? Daha geçenlerde pek çok üretici daha iyi gözlük geliştirmek için ortak hareket etme kararı aldıklarını açıklamadılar mı? Aslında bunun anlamını sende biliyorsun ben de... Resmen uzatmaları oynuyorlar... Bırakalım oynasınlar... Bu oyun sonsuza dek sürmez ya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 26 Ocak 2012; 15:23:20 >

• aslında bazı platforumların seri şekilde 3d yayın yapmasında tv üretiçilrin maddi ve manevi katkıları olmuştur yani hocanın deyimiyle gazı tam vermişlerdir. eldeki gözlüklü stoklar bitmeden bir şey olmaz.
  • O üreticilerin daha iyi gözlük üretmek için değil, ortaklığa giren markaların tüm SG 3D teknolojisine sahip panellerinde aynı ve tek tip gözlük kullanmak üzere çalışma yürütüyorlar. Yani gözlüklü 3D teknolojisini daha da geliştirme yolunda değil atılan adımlar. FPR teknolojisi zaten tek tip, aynı gözlük hem rel 3D cinemalarda, hem de FPR olan tüm TV ve monitörlerde kullanılabiliyor.
  • TOSHIBA 55ZL2 QUAD FULL HD GÖZLÜKSÜZ 3D TV (II)

Toshiba GmbH Avrupa, gözlüksüz kullanılan ve büyük ekranlı ilk 3D televizyonu piyasaya sundu. 55ZL2 olarak adlandırılan modelin ekran ölçüsü 139 cm (55 inç) ve 3D izlemek için gözlük kullanmak gerekmiyor. Ayrıca 55ZL2 dünyada tüketiciye sunulan ilk Quad Full HD televizyon olma başarısını gösteriyor. Quad Full HD özelliği sayesinde çok sayıda kişi aynı anda 3D görüntü deneyimi yaşayabiliyor ve ayrıca 2D içerikleri dörtlü olarak Full HD çözünürlükte gösterebiliyor. Toshiba 55ZL2 Türkiye’de Ocak ayından itibaren satışa sunulacaktır.

Sofistike lenset teknolojisi ile aynı anda çoklu görünüm sağlanmaktadır

Gözlüksüz 3D teknolojisinde sol göze ve aynı anda sağ göze resim gönderme ilkesi olan stereoskopik ilke esas alınmıştır ve sağ göze gönderilen resimde küçük bir sapma oranı kullanılmıştır (paralaks) ve bu görüntülerin gözleyenin beyninde 3D etkisi yaratmaya yol açmaktadır. Gözlüksüz 3Dgörüntüsüne ulaşmak için, lenslerin belirtilen görüntüleri izleyicinin gözlerine ulaştırması gerekmektedir. Bu integral teknoloji CEVO-ENGINE tarafından desteklenmektedir. 55ZL2 modeli uygulamasında dokuz görüntü iletilmektedir ve bu yol ile birden fazla olan geniş görüş açı gölgelerinin oluşturularak gözlüksüz 3D uygulaması gerçekleştirilmiştir. Bu teknoloji ile sayısı birden fazla olan izleyicinin aynı anda ve 3D gözlükleri kullanmadan 3D uygulamasından yararlanması sağlanmıştır.

Yüz çekimi uygulaması 3D gözlüksüz deneyimi optimize etmektedir

Toshiba 55ZL2, kullanıcıyı tanıyarak önceden kullanıcıya özel kişiselleştirilmiş olan ayarları aktif hale getiriyor. Kumandaya basılması ile izleyicilerin pozisyonlarını denetler ve görüntüleme deneyimini onlara göre ayarlar.

3D ve 2D kalitesinde olan görüntülere mükemmel Quad Full HD ekran

Yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesinde olan ekrandan dokuz görüntü iletmek teknolojik açıdan zordur. Toshiba bu nedenle 3840 x 2160 piksel gömülü panel, yani Quad Full HD çözünürlüğüne eşdeğer olan panel kullandı ve aynı anda görüntülenen dokuz görüntüyü elde etti. 55ZL2 modelinin bir diğer özelliği ise 2D içerikleri Quad Full HD çözünürlüğünde görüntüleme. Başka bir deyişle televizyon ile 8 MP kamera ile çekilmiş olan görüntüleri kaliteden ödün vermeden görüntüleyebilme özelliğine sahip. Kompleks algoritmaların kullanımı ile Toshiba Resolution + TV programlarını SD veya HD çözünürlükte yani teknolojik içerik değiştirme – DVD veya Blu-ray içeriklerini dört kat Full HD çözünürlüğe değiştirme özelliğine sahiptir – bu şekilde Quad Full HD ekranın yüksek çözünürlüğünden tam anlamıyla yararlanma sağlamaktadır.

Dünyaya açılan akıllı ve kişiselleştirilmiş cam

Toshiba 55ZL2, gözlüksüz izlenebilir 3D TV olmanın ötesinde özelliklere sahip. Ayrıca Smart TV’nin gelişmiş özellikleri ile sağlanan işlevler sayesinde Toshiba alanlarına erişim sağlanıyor.Toshiba çevrimiçi platformunda yayın satın alma ve web tabanlı içeriklerin paylaşımı gibi özellikler sunuluyor. Ek olarak Hbb TV özelliği de destekleniyor. 55ZL2 TV’ye USB yolu ile bağlı olan taşınabilir disk sürücüsüne yayın akışını kaydetme özelliği de sunuluyor.

Önde gelen teknoloji

Apple iPhone sahipleri artık uzaktan kumanda kullanımına gereksinim duymuyor. TV’yi kontrol etmek için sadece akıllı telefonun kullanımı yeterli. 55ZL2 modeli ayrıca kişisel TV uygulamalarını sunuyor: TV kişisel resimleri görüntüle özelliği ile uygundur ve kişisel kanal listeleri ayarları da bulunuyor, listeler dört kullanıcının içerik bakımından kanal gruplarını destekliyor. Bunlara ek olarak TV ayarları cihaz kapatıldıktan sonra her bir kullanıcının ses seviye kullanımını hatırlama özelliğine sahip.

CEVO-ENGINE: yenilikçi uygulamaların ardındaki güç merkezi

CEVO-ENGINE, Toshiba yüksek performanslı çoklu işlemci platformu 55ZL2 modelinin ardındaki güç merkezi. CEVO-ENGINE’in üstün teknolojisi 3D etkisini yaratmak için gerekli olan derin bilgileri sunmak ve dokuz görüntünün aralarındaki farklılıkları hesaplama özelliğine sahip. 3D gözlüksüz görüntüleme teknolojisi ve uygulamaları için gerekli olan karmaşık algoritmaların yönetimine ilişkin olan yüksek hesaplama gerektiren mühendisliği dünyada bugün televizyon pazarında bir tek CEVO-ENGINE sunuyor.

Otomatik kalibrasyon: Görüntüyü stüdyo kalite seviyesinde sunmak

Toshiba’nın 55ZL2 modeli ile beraber gelen CEVO-ENGINE teknolojisi sayesinde görüntü kalitesini sergileme performansı yükseliyor. CEVO-ENGINE otomatik kalibrasyon araçlarını destekliyor ve ekranı optimize ederek filmleri çekildiği koşullardaki renk kalitesine en yakın haline ulaştırıyor. Şu ana kadar renk analizörü sadece profesyoneller tarafından kullanılıyordu ve kullanımında harici bir bilgisayar gerekiyordu. Şimdi ise CEVO-ENGINE tüm hesaplamaları ek bir donanıma gerek kalmadan gerçekleştiriyor.

Toshiba 55ZL2 Özellikler

• Quad Full HD / 16:9 LCD panel, 3840 x 2160 piksel ve LED arka ışıklandırma

• CEVO-ENGINE tarafından desteklenmektedir.

• 3D gözlükleri ortadan kaldıran teknoloji

• Otomatik kalibrasyon

• 3D Resolution +

• Kişisel TV uygulamalarının kullanım kapasitesi dört kişiye yükseltilmiştir.

• SMART-TV özellikleri: Toshiba alanlarına geçiş izni, entegre WLAN bağlantısı, Windows 7 uyumlulukları, dış HDD bağlantılı USB kayıtları, Toshiba uygulama bağlantıları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 26 Ocak 2012; 11:00:29 >

• Konuyla alakasız olacak ama ben tv üzerinde hem internet hem kamera olunca kıllanıyorum açıkçası, 1984'ü okuyan varsa anlar dediğimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyarar

Konuyla alakasız olacak ama ben tv üzerinde hem internet hem kamera olunca kıllanıyorum açıkçası, 1984'ü okuyan varsa anlar dediğimi.

Hocam George Orwell 1984 demiş ama sadece yılda şaşmış aslında, neyse konuyu dağıtmayalım burada da TV üzerinden internet, kamera paranoyasını anlayabiliyorum 1984 açısından bakınca
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyarar

Konuyla alakasız olacak ama ben tv üzerinde hem internet hem kamera olunca kıllanıyorum açıkçası, 1984'ü okuyan varsa anlar dediğimi.

Boşver...

Tadını çıkartmaya bak...
  • Dammak sen "ZL1" e bak,boşver Gözlüklü veya Gözlüksüz "emekleyen" panelleri,bu uyanıklar veriyorlar gazı,ancak bu gazı çok ciddi şekilde çok fazla
    kişi aldığı için,onlar işlerini çok iyi biliyor,hiç takılma,ne zaman çıkar ne zaman oturur v.s işlerine!

ZL2 de,şuandaki gözlüklü sistem gibi oturmuş veya işi tamamlanmış bir teknik değil!

Ancak bazı cihazlar,pazarın da durumuna göre ki bu pazar aynen ne verilse "yendiği" için üreticilerin özellikle deneme-yanılma konusunda
    ciddi katkı sağlıyor ama burada asıl sorun şuanda kullanılan teknolojinin artık ciddi eskidiği ki bundan dolayı "classic" diyoruz,bu eskimenin
    handikapları sebebiyle,ilerleme sağlıklı olamıyor,yoksa bunlar "kağıt üstünde" basit işler!!
    Ancak işin birde maliyeti var,yani adam şimdi 120" Modül üretipte bundan ister FPR ister SG olsun çok daha güzel bir sunum ortaya çıkarabilir!
    diğer yandan panel 120"de olsa Engine ne olacak ki buda hala eski teknoloji ve nasıl birleştireceksin Modül+Engine ve nasıl hızlı bir panel
    elde edeceksin ki işte burada yine yol bitiyor

A-Çok büyük Glass-substrate sheet(ham cam levha)100" ve üstü TFT-LCD işinde SHARP için basit(zaten 103"/105" Modüller Sharp ta var)
    ancak maliyet inanılmaz yüksek!

B-Samsung/LGE ve diğer bazı ana Modül üreticileride bunları üretebilir(Sharp Lisanslı olarak)ama bu heriflerin böyle tezgahları(Substrate-sheet)
    yok!! hadi buna yöneldiler diyelim o zamanda bir kaç milyar dolar yatırım gerekecek+maliyet yine çok ciddi yüksek olacaktır!

C-Engine bugün için TFT-LCD paneller 50 ve üstünde Motion olarak yüksek Latency üretiyor!!!ne böyle akıllı/hızlı Chipset+Processor var nede
    yeni bir Engine tipi var!!

Kısaca A/B/C de yazdıklarım 3D ye yönelik sadece bazı çok önemli noktalardır ve bugün için hiç bir üretici böyle acaip rakamlı ve macera gibi
    işlere girmez!!!

++
    Şimdi ZL1/ZL2 ye bakıyorum,bu paneller halen dünyada Motionhandling konusunda tüm rakiplerinden çok stabil/performanslı vede "Hızlı"
    (ELITE ten de sanıyorum biraz daha hızlı ve aynı gibi)!!hem 2D hemde 3D olarak ama yinede yeterince hızlı değil!!

Tosh bu konuda rakipsiz ve kendisiyle yarışıyor! ama hala Ferrariyi geçen hızda bir panel de üretemedi,iyide ben ne anladım bu işten o zaman
    3D li paneller Hıza çok ciddi etki edip sistemide hem ağırlaştırıyor hemde Latency değerini stabil götüremiyor!

Bu arada ana üreticileride anlamış değilim,bu durumu bilmelerine rağmen hala ısrarla çoğı serilerinde 3D li paneller üretiyorlar(özellikle Hi-End
    Serilerinde)ama ısrarla artık Hi-End te 2D li üretmiyorlar!!!
    Buna bir etkende,pazarın blinçsiz hareket etmesi ve örneğin birisi panel alıyor Hi-End ve bir sürü para veriyor ve 3D olmaza olmaz özellik
    oluyor,buraya kadar hadi normal diyelim ama neden aynı serinin 2D si yok(bu konu 2 senedir özellikle USA da çok tartışıldı!!)
    Çünkü günümüz panelleri için "input-LAG" sorunları adeta bir "kader" gibi olmuş

++
    Tosh un "CELL-TV" si(CEVO nun Babası)şöyle düşünün;süper güçlü bir PC sistemi gibi,yani sistem o kadar sağlam ve zaten herifler bunuda ayrı bir
    MediaBox içine koymuşlar(tam benim istediğim Prof.uygulama)=o yukarıda resmini verdiğim işte bu sistemdir MB nin üzerinden resimlenmiş
    olarak görüyorsunuz,sistem çok hızlı(açma/işleme olarak) örneğin aynı anda sistem 8 adet 1080p yi açıp işliyor ve panele veriyor

Panele bağlayın 8 adet BD yi ve verin 1080p/24fps resmi ve hepsini açıp video-plextor ile aynı anda 8 adet görüntüyü izleyin

Ancak bu panel daha üretilemeden,üretimden kalktı(Almanya ve bazı Avrupa ülkelerinde çok çok az satılmıştır!!)
    sanırım en son fiyatı 55"lik panel de € 5.000 idi

++
    CEVOEngine da bu sistemden esinlendi ama bana göre yine yetersiz,pahalı ve özellikle prof.uygulama olan ext.MediaBox kullanılmamış!!
    Bu şekilde maliyet yükselse de,uygulama ext.Box lu olunca çok daha fazla uygulamalara ve bağlantılara ve portlar durumuna v.s v.s
    olarak ve tabiki estetik olarak çok daha iyi hale geliyor

"Isınmaya" dayalı bir teknik durum olan Mura efektinin ve hatta Bleeding sorununa da çözüm olabilecek bir durumdur,çünkü herifler
    panelleri jilet gibi incecik yapıyorlar ama bu bir marifet veya özellik değildir(ama pazar bunu kabul ettiği için,incelik yarışına giriyorlar)

Çok ince sistem var ama bu klasik panellerde bu iş olamıyor!!(konu dışı olduğu için burasını geçiyorum)

"İncelik" aslında yeni nesil panellerin doğru ve olması gereken halidir!(OLED/AMOLED/SED/FED/TOLED/P_MOLED/S_PLED v.s gibi)

++
    Gözlüksüz 3D içinse daha fazla Derslerini çalışmaları gerekiyor kaldıki herifler hala mevcut Gözlüklü sıkıntılarını devam ettiriyorlar,sankim bunu bitirdilerde şimdi
    Gözlüksüz çıkıyor!

Diğer yandan Modül(yeni nesil ama bildiğimiz yapıda)konusu burada hem Gözlüklü hemde Gözlüksüz işinde çok ama çok önemli ve bu konuda
    AUO/Taiwan en başarılı ve ciddi iyileştirmeler v.s olarak bunları başardılar

Şuanda yeni nesil Modül olarak(özellikle Gözlüksüz 3D efekti için)AUO özellikle 21.Yüzyılın harika ürünü olan "POLIMER" üzerinden çalışıyorlar
    ama Polimer için asıl çalışma tabiki her zaman olduğu üzere USA nın o dev teknoloji firmaları ile özellikle Üniversitelerinde(benimde Yeğenim
    USA da Polimer konusunda Doktora yaptı ve çalışmaktadır orada) bu konu üzerine inanılmaz bir çalışma yürütülmektedir

Bizim panellerde bundan tabiki etkilendi ve en başta AUO ile FED(USA)bu konuda oldukça bir ilerleme kaydettiler,beri yandan AUO,CAM üzerinede
    gerek Concave gereksede Convex yapıda ve özellikle 3D ye yönelik Modül çalışmalarını devam ettirmektedir,ama bunlar çok gizli veya çok kısıtlı
    bilgiler verilerek gidiyor,malum "araklanmasın" durumu söz konusu (çünkü böyle işler TV sektöründe çok fazla olmaktadır!)

++
    Kısaca burada asıl konu "3D" olduğu için,konuya dönersem,"DEVRİM" lafı henüz oturmuyor,yani "slogan" gibi kaldı bugün için
    ancak panel işinde bütün üreticiler "slogan tanımlar" kullandığı için bunlara takılmıyoruz ama gerçekte ortada DEVRİM filanda henüz yoktur,
    k,mse haybeye 3D Gazı yutmasın lütfen

++
    Saygılar

• Bu başlığı yeni gördüm.
    Samsungx geçen sene açmış bu sene hız kazanmış. İyi de olmuş
    daha bir kaç gün önce Toshiba sv685 başlığında albani üstada bu konu ile ilgili ya yeni bir başlık açmasını yada bu toshiba başlığında görüşlerini yazmasını istemiştim.
    Meğerse bu başlıkta çatır çatır yazıp duruyormuş yahuuu.

3D teknolojisi hala çok işin başında. Ama bir yandan da içerik üretiliyor insanlar sinemada izlediği 3D filimlerini evlerinde de izlemek ve izletmek istiyorlar doğal olarak.Bu yüzden kör-topal bir şekilde evlere de bu iş girdi artık.
    Ben de gözlüklü 3D teknolojisinden uzak duran biriyim. 2012 teknoloji yatırımlarıma yeni bir panel almayı da dahil etmiş bulunmaktayım. 2007 yılında full HD ne gerek var HD Ready al gitsin diyen satıcı ve tüketici güruhu arasında kalmama rağmen pana 42" full hd panel almayı tercih ettiğim için mutlu oldum.
    şimdi 5. senesinde mevcut paneli oğlanın odasına wii oyunlarını rahat rahat oynasın diye pas edecek olmamdan dolayı,
    salonuma ve sinema sistemime projeksiyon/perde kombinasyonunu fiziki ve estetik gerekçeler dolayısıyle ekleyemiyecek olmanında etkisiyle en iyi, en doğru ve en güncel paneli ve olabilecek en büyük ve en uygun fiyatdaki paneli alabilmek adına ufaktan ufaktan pazar/piyasa ve forum araştırmalarına girmiş işin teknik kısmından çakmayan bir teknolojik ürün meraklası son kullanıcı olarak bu ZL1 veya ZL2 hakkında burada daha çok konuşup yazıp çizeriz umarım.
    ( bu en uzun cümle oldu yahuuuu ben de nasıl bu kadar uzun cümle yazabildim şaşrıdım valla )

Alıp kullanan olurda burada görüşlerini paylaşırsa da çok memnun oluruz.
    Beni 3D olayının yanında benim hani bizim emlakçıların yada oto galerilerinin kullanmayı sevdiği terim ve bizde daha akılda kalıcı olacağını düşünüdğüm full+full HD ksımı toshibanın deyimi ile quad ful hdd kısmıda ilgilendiriyor açıkçası. 55 ve üstü panelde fark yaratır diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Bu başlığı yeni gördüm.
    Samsungx geçen sene açmış bu sene hız kazanmış. İyi de olmuş

3D teknolojisi hala çok işin başında. Ama bir yandan da içerik üretiliyor insanlar sinemada izlediği 3D filimlerini evlerinde de izlemek ve izletmek istiyorlar doğal olarak.Bu yüzden kör-topal bir şekilde evlere de bu iş girdi artık.

Ben de gözlüklü 3D teknolojisinden uzak duran biriyim. 2012 teknoloji yatırımlarıma yeni bir panel almayı da dahil etmiş bulunmaktayım. 2007 yılında full HD ne gerek var HD Ready al gitsin diyen satıcı ve tüketici güruhu arasında kalmama rağmen pana 42" full hd panel almayı tercih ettiğim için mutlu oldum.

şimdi 5. senesinde mevcut paneli oğlanın odasına wii oyunlarını rahat rahat oynasın diye pas edecek olmamdan dolayı, salonuma ve sinema sistemime projeksiyon/perde kombinasyonunu fiziki ve estetik gerekçeler dolayısıyle ekleyemiyecek olmanında etkisiyle en iyi, en doğru ve en güncel paneli ve olabilecek en büyük ve en uygun fiyatdaki paneli alabilmek adına ufaktan ufaktan pazar/piyasa ve forum araştırmalarına girmiş işin teknik kısmından çakmayan bir teknolojik ürün meraklası son kullanıcı olarak bu ZL1 veya ZL2 hakkında burada daha çok konuşup yazıp çizeriz umarım.

Hiç bir endişeniz olmasın gözlüksüz Full 3D teknolojisi konusunda daha çokça konuşuruz burada...

Aynen bende sizin gibi mevcut 2008 model 40" Full HD Sony LCD yi bir süre sonra emekli ederek evin salonundan başka bir odaya göndermeye niyetliyim... Ancak bunun için öyle çok fazla bir acelem de yok...

Ne zaman gözlüksüz Full 3D teknolojisi oturur ve fiyatlar makul seviyelere gelir... İşte o zaman salonun yeni efendisi o TV olur...

O gün gelinceye kadar bu başlığı canlı tutup bilgi paylaşmaya devam...

• Bizden de paylaştığınız bilgileri takibe devam o halde
  • aticus selam

gel senin PZ yi diğer odaya Transfer edip,5090 alalım,boşver 3D yi filan vey Gözlüksüz paneli!
    Nasılsa bu alacağın 5090 seni çok uzun seneler götürür,o zamana kadar da anca
    bu 3D ler bir şeylere benzemeye başlar
    İstersen 6090 alalım sana,sen paradan haber ver kardeşim!
    Nöylece panelde son noktayı koyarsın ve bu nokta oldukça uzun seneler seni idare eder!

Böylece AVR+Speak."sisteminde" panel görmüş olur ve hakkını vermiş olursun
    ++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 26 Ocak 2012; 18:00:09 >
  • temiz ve hesaplı bir pioneer bulsam alırım hep almak istedim kısmet olmadı üretimden kakmış olmasına rağmen hala pahalıl
  • Sana bulurum belki!
    4/4,5 arası bir bütçen varsa bana ulaş+

Bunların hepsi "temiz" olur ve fazla KM yapmasıda hiç önemli değildir!
    ama "hesaplı" mı değilmi bilemem orasını çünkü,bunun bir piyasası vardır
    neyse o dur!

Alanı üzmez ama satanı ciddi üzer bir paneldir!
    Bende bu sebebten satacak olanları çok ciddi uyarırım,yinede vazgeçmezse günah benden gider!

++
  • Üretimden kalktığı ve "sorunsuz" olduğu için pahalı zaten. İkinci eli olan tek TV şu an Pioneer lar.
    Can abi benim merak ettiğim şu var, MP / Blu-ray / HDD den verilen Full HD görüntüler mesela Pio 1024x768 native XX80XA modellerinde nasıl görünüyor? 1:1 pixelmapping olmaması ne gibi bir dezavantaj sağlıyor / sağlıyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.