Şimdi Ara

TV. DE DEVRİM 3D GÖZLÜKSÜZ TV. LERVE TV DÜNYASINDAKİ TÜM GELİŞMELER (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
0
Favori
17.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dammak

quote:

Orijinalden alıntı: samsungx

5000 nin altına düşmeden pek cazip olmaz

İlk aşamada 55" olanlar belki biraz zor ama 46" olanlar seneye bu günlerde 5.000 - 6000 TL seviyelerinden satılır diye düşünüyorum... Yılın ortalarından itibarende bizim beklediğimiz rakamlar telaffuz edilmeye başlanır...

3d de 55 altı pek zevk vermez tahminime göre 2 yıl bekleriz şu an acelem yok parası çok olan önce alsın.
  • quote:

quote:

quote:

5000 nin altına düşmeden pek cazip olmaz

İlk aşamada 55" olanlar belki biraz zor ama 46" olanlar seneye bu günlerde 5.000 - 6000 TL seviyelerinden satılır diye düşünüyorum... Yılın ortalarından itibarende bizim beklediğimiz rakamlar telaffuz edilmeye başlanır...

3d de 55 altı pek zevk vermez tahminime göre 2 yıl bekleriz şu an acelem yok parası çok olan önce alsın.

55" te 3D keyfi tabii ki muhteşem olur...

Aslında benimde çok fazla acelem yok...

Artık piyasada oluşacak fiyatlara göre bir pozisyon alırız...

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Buna katılmıyorum açıkçası, hele ki oyunsever kişiler için şu sıralar 3D güzel bir yenilik. Piyasadaki oyunların direct-x 11 tabanlı olanların hepsi 3D fonksiyonuna sahip, diğer direct-x tabanlı oyunlar da sanal 3D ile oynanabiliyor. Net karar vermek için bir kez denemek lazım diyorum ben de

Benim itiraz ettiğim şey 3D teknolojisinin kendisi değil...

Benim itiraz ettiğim şey izleme açısı ve izleyici sayısı sınırlaması getiren gözlüklü 3D Ready teknolojisi...

Birde evin içindekiler niye TV başında gözlükle oturup birbirlerine garip garip bakarak gülüşsünler ki...

Yoksa kim hiç bir izleme açısı ve izleyici sayısı kısıtlaması olmayan gözlüksüz Full 3D 55" lik bir TV de derbi maçı izlemek veya PS3 te kıran kırana oyun oynamak istemez ki...

• İyi güzel diyorsun da senin bahsettiğin gözlüksüz Full HD 3D lenticular sistemi ile çalışır, eskiden kitapların üzerinde sağa sola çevrildiğinde değişen resimlere benzer bir sistem. Ve bu sistem doğal olarak izleme açısı ve izleyici sayısını sınırlandırıyor, tek kişi tam doğru açıdan izlemesi gerekiyor. Bu sorunu aşmak için izleyicilerin pozisyonlarını belirleyen sistemler yapılmaya çalışıyor ancak bu çok zor bir olay. Ha olmaz mı elbet olur ileride ancak bu öyle 1-2 senelik iş değil.

Şu an senin bahsettiğin izleme açısı ve izleyici sayısını sınırlandırmayan sistem FPR sistemi, paralel bakış açısında 3D görüntülerde sorun olmuyor ve gözlükleri ucuz. Bunun ötesi lenticular sistem o konuda haklısın ancak bunun kullanıcı pazarına girmesi şu an için zaten imkansız. Fuarlarda tanıtıldı diye 1 sene içinde evimize girer diye düşünmeyin yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 24 Ocak 2012; 13:17:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: techraven

İyi güzel diyorsun da senin bahsettiğin gözlüksüz Full HD 3D lenticular sistemi ile çalışır, eskiden kitapların üzerinde sağa sola çevrildiğinde değişen resimlere benzer bir sistem. Ve bu sistem doğal olarak izleme açısı ve izleyici sayısını sınırlandırıyor, tek kişi tam doğru açıdan izlemesi gerekiyor. Bu sorunu aşmak için izleyicilerin pozisyonlarını belirleyen sistemler yapılmaya çalışıyor ancak bu çok zor bir olay. Ha olmaz mı elbet olur ileride ancak bu öyle 1-2 senelik iş değil.

Şu an senin bahsettiğin izleme açısı ve izleyici sayısını sınırlandırmayan sistem FPR sistemi, paralel bakış açısında 3D görüntülerde sorun olmuyor ve gözlükleri ucuz. Bunun ötesi lenticular sistem o konuda haklısın ancak bunun kullanıcı pazarına girmesi şu an için zaten imkansız. Fuarlarda tanıtıldı diye 1 sene içinde evimize girer diye düşünmeyin yani.

Sözünü ettiğim izleme açısı ve izleyici sayısı kısıtlaması olmayan gözlüksüz Full 3D teknolojisi konusunda aşağıdaki linkte adı geçen Toshiba'nın PC ve TV'den Sorumlu Doğu Avrupa Satış Direktörünün yalancısıyım...

Benim bu yeni teknoloji konusunda söylediğim her şey bu videoda da açık açık anlatılmış durumda...

Toshiba gibi önemli bir markanın üst düzey uluslararası bir görevlisinin CES fuarı kapsamında DH'ye ve dolayısıyla da Türk tüketicisine yanlış bilgiler vermiş olduğunu düşünmüyorum...

Bu video da da ilk anda binlerce ürünün piyasaya verilmeyeceği zaten söyleniyor... Bu rakam 50, 100, 150, 200 vb. kademelerde olacak... Ancak bu durum mevcut teknolojinin yetersizliğinden öte üretim hatlarındaki ve bu TV nin üretiminde kullanılan yedek parçanın teminindeki gerekli düzenlemelerin zaman içinde oturacak olmasından kaynaklanıyor... Üretim hatları ve lojistik planlama tamamen bu yeni ürüne odaklandıktan sonra ürünün temin ve tedarikinde herhangi bir sorun kalmayacaktır...

http://forum.donanimhaber.com/m_56732428/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56896544

• Dammak kardeş

Sen gazamı geldin ne

Uzun zamandır yoktun başlıklarda!

DH de özellikle bazı panellere çok fena gaz verilir ve hala bir LGE nin veya Phil in FPR si diye
    olayın bittiğini ilan eden bir dünya üye vardır(tabiki bunların hepside o markaları kullananlardır!)

++
    Şu andaki SG/FPR 3D ler hala "ilk nesil"!
    Tosh un Gözlüksüz olanıda ilk nesil(zaten bunu 2 senedir Japonya da 19/22 gibi satıyorlar ama tutmadı!!!)

Ama bu "tutmaması" kesinlikle ebatının "çok küçük" olmasından değildir!!! kimse dalgaya düşmesin,çünkü 3D de
    asıl espri ebatın çok büyük olmasından geçiyor ama,bu tosh taki ufak ebatlarda sorun başka kısımda

Aynı şekilde şimdiki 55 te o "başka sorunlar" kısmında sorunlu!!

Bu işte Tosh en iyisi(Chipset+Processor ve Engine uygulaması v.s olarak)ancak iş bunlarla da bitmiyor!
    Çünkü hala bu paneller "classic" ve asıl burada radikal bir değişiklik gerekiyor ama bu mümkün değil!
    vede olamaz zaten!!!(çünkü bu ana Üreticilerin hepsinde "yeni nesil" paneller zaten "Hazır Kıta" bekliyor!
    herhalde bu uyanıklar ayaklarına sıkmayacaklar değilmi???)

++
    Ben geçenlerde CES e giden Erdi Beyin,Tosh yetkilisi Sn.Yöneticisiyle olan röportajını diğer başlıktan dikkatli
    izledim ama orada benim istediğim hiç bir bilgiyi bulamadım!hoş durumun aslında ne olduğunu biliyorum ama yinede
    bazı konularda daha spesifik bilgiler verebilirdi!(sizler açısından)

Aslında bu üst paragrafta yazdığım gibi eli-kolu biraz bağlayan ve "classic" diye bahsettiğim durum itibarıyla
    elbette fazla ileri gidilemediğini işi bilenler biliyor tabiki

Örneğin Sn.Yetkili "Özel bir panel" geliştirdik v.s dedi ama Tosh Modül üreticisi değildir ve o "özel" durumda ayrıca
    Tosh un fiziki çalışmasıda yoktur!
    Bir "Lisanslama" durumu varmı onuda bilmiyorum(olsaydı bunlar kamuoyuna mutlaka yansırdı!!)

"Modül" kısmında zaten AUO/Taiwan son 2 senedir bir çalışma ve bunun sonucunda bir ürün elde etmiştir("Lenticular" tip)
    ama buda hala bir "geliştirme" safhasında!!
    Bu konuda en iyisi AUO olduğunu biliyoruz,çünkü bunlar ana Modül üreticisi ve AUO özellikle bu yeni tip Modül geliştirilmesinde
    öncü tek üreticidir,örneğin "FED" Modülde üretim aşamasına geldi!!(FED Inc./USA Patentli ürünü)zaten tek bir kişi Lisans aldı
    bu konuda ve o da AUO/Taiwan

Gözlüksüz konusunda ise yine Modül olarak Tosh ve AUO veya bir kaç geliştici/üretici ile aralarında belliki bir çalışma
    yapılmış olduğunu gösteriyor!
    Bu işte "Modül" ve filter-element ile matrix arkası-öünü çalışması v.s çok ama çok önemlidir!

Klasik ve şuanda kullandığımız tüm LCD lerde,Modül her ne kadar önemli isede,Engine kısmıda ana belirleyici ve tamamlayıcı iken
    Gözlüksüz panelde Modül tam ana belirleyicidir!
    Tosh un burada Engine olarak sıkıntısı olmadığı ve halen tüm paneller içinde en iyisi hızlısı ve performanslı olduğunun avantajıyla
    ilk etapta Tosh sahaya çıktı,yoksa bu işi diğer tüm ana Üreticilerde biliyor ve çalışıyor/geliştiriyor v.s yani olay salt Tosh ile
    sınırlı değil tabiki!

Ama ana elemanları bir panel içinde birleştirmek kısmında herkes aynı seviyede ve başarıda değil
    Birisi ilk sahaya çıkacak sonra diğerleri onu izleyecek,bazıları "teknoloji çalacak"(bu iş hep yapılıyor ve çoğunuz bunu bilmiyor
    olsanızda bu heriflerin,sürekli birbirleriyle neden çok fazla "DAVA" lık olduğunu araştırırsanız bulursunuz,çünkü bunların arasındaki
    DAVA lar son 12 senedir hiç bitmiyor) ve bir şekilde örneğin Tosh tan aldıkları sistemi daha ileriye götürecekler sonra
    bir diğeride onu geçecek v.s şeklinde Davalar ve içerden "adam ayartmakla" v.s bunlar devam edecektir!!)

++
    Gelelim "pazara"
    Pazar felaket aç hala!
    Ne verirsen aynen yutuluyor!
    Dolayısıyla Üreticiler açısından bu konuda hiç bir sıkıntı henüz yok ve daha da uzun seneler devam edecektir!
    bilgisizlik ve Blinçsizlik veya sürekli "yeni model" diye üzerlerine balıklama atlama psikolojisini bu uyanık çekik-gözlüler
    çok ama çok iyi bildikleri için neyi üretseler pazar aynen yiyor,sallama/palavra bilgiler "BİLGİ" diye havalarda uçuşuyor!
    Bunuda en çok Samy ile LGE yapıyor! ama diğerlerininde(hepsi değil tabiki ama diğerleride aynı sallamacı sınıfında)
    Bilgileri ciddi sallama!
    Buldukları(ve uydurdukları!) İngilizce Tanımları,İngilizler ile Amerikalılar bile bilemiyor

Pazarın bu denli aslında "bozuk" olması ve aslında "classic" lerin devirlerininde bitmiş olmasına rağmen hiç bitmeyen
    uzatmalar ile maç bir türlü bitmiyor!

"Yeni nesil paneller" senelerdir hazı Kıta bekliyor ama çeşitli gerekçeler ile çıkmıyor(bu konuyu TF de 2003/2005 lerde
    işliyordum ve artık unuttum bile ama o paneller hala yok,hesapta çoktan çıkmış olacaklardı ama üreticilerin
    "gerekçeleri" hiç inandırıcı olmasada klasiklere aynen devam!)

O "yeni nesil" panellerinde artık yenilikleri filan kalmadı ve bazıları 10 sene oldu yaw
    VE bunlar içinden en iyiside Tosh un ürettiği(üreteceği) "SED" idi

Tosh un birde böyle bir macerası oldu,yani o zamanda en iyisini üretmişti!(Patentli bir ürün tabiki,kendilerinin
    bulduğu değildir;NANO Prop.Inc/USA dan Lisanslamıştı CANON bunu ve Tosh ilede üretime geçilecekti)

Süreli bir "Maliyet" gerekçesiyle bunlar çıkartılamadı ne hikmetse(aslında işin hikmeti filan yok,pazar böyle olunca
    adam niye farklı bir alana gitsinki!!)

Dikkat ederseniz bugünkü "classic"ler ile son 2 senedir bir "3D Gazı" verdiler ve uzatmaları dahada uzattı,böyle oluncada
    Maç bir türlü bitemiyor
    Halbuki bu sistemde HIZ sorunu daha da arttı! azalacağına daha da artıyor!
    Diğer sorunlar yine çok fazla arttı ve artmaya devam ediyor!

3D Gazını aslında pazar güzel aldıysada herkes bunu tam almadı! dolayısıyla üreticilerin zamanlaması her zaman
    çok doğru olduğu için,Gözlüksüz ortaya çıktı ki buda yeni bir şey değil aslında! ve böylece üreticiler gündemi hep sıcak tutuyor!
    Bizim gibi pazarlarda ise 3D Gazı çok fena yutuldu ama Japonya ve USA/Canada böyle değil! Avrupa her zaman "farklı"
    olduğu için özellikle bazı ülkelerde 3D gazı yine çok fazla yutuldu!

Öyleki 60 ve üzerinde olması gereken bu işlemde 32lik panel bile var daha doğrusu sıra üretimi gibi her ebatta var 3D!
    Üreticilerde bu arada fiyat farkını uzun süre yüksek tutamadıkları içinde Gözlüksüz ilede devam edecekler yükse fiyata
    ama o da ayrı bir sorun çıkaracak çünkü gözlüklü gibi olmadığı için daha fazla sıkıntılı gelecektir!

Sonuç olarak ben bunlara ne "devrim" nede "yeni" demem,o harbi "yeni nesil" denilen paneller çıkmadıktan sonra!

Saygılar

• albani@ hocam bende ne zaman gelir konuya müdahil olursun diye bekliyordum...

Aslında çok farklı şeylerden söz etmiyoruz...

Muhakkak ki Toshiba'nın CES'te sunduğu 55" lik gözlüksüz 3D paneli bu teknolojide son nokta değil... Mutlaka kat edilecek daha pek çok yol ve yenilecek çokça ekmek var...

Ancak burada herkesin kabul etmesi gereken öyle hassas bir nokta var ki; o da Toshiba'nın bu en son atak ile klasik gözlüklü 3D Ready TV lerin ipini çekmiş olduğu gerçeği...

Nedense kimse bunu kabul etmek istemiyor... Anlaşılmaz bir şekilde hemen herkes klasik gözlüklü 3D Ready TV lerin savunucusu olmuş...

Ama ne yazık ki; artık o izleme açısı ve izleyici sayısını sınırlandıran gözlüklü 3D Ready TV lerin devri bitti... Ve bunun geri dönüşü de yok...

Aslında gözlük teknolojisini geliştireceğiz masalları ile piyasada tutunmaya çalışan rakiplerin kendileri de uzatmaları oynadıklarının farkında... Onların tek hedefi ellerindeki stokları tüketip Toshiba'nın yaptığı gibi gözlüksüz 3D TV üretimine geçmek...

Bence biraz sabredip bekleyelim...

Yine bu arada ben klasik gözlüklü 3D Ready TV alacağım diyen varsa buyursun alısın...

Ne diyelim... Herkes kendi kesesinden harcar...

• Yalnız videodaki cümleden benim anladığım yine öyle 170 derece kadar bir izleme açısı olmayacak sağ-sol düzlemde. Biraz sağa, biraz sola oturabilecekler ne demek? Ben buradan sizin tam tersinize izleme açısının geniş olmayacağını anlıyorum açıkçası.
  • Dammak Hocam

-Sen hangi Forumda olduğunun yoksa farkında değilmisin yoksa çokmu iyi niyetlisin
    ayrıca hangi Forum derken;TR deki bütün Forumlarda o bahsettiğin durumlar aynıdır!

-Yani adam LGE alıpta FPR için kötü demeyecek veya aldığı panel Samy ise,zaten onun için ondan iyisi elbette olmayacak v.s v.s

-Ancak Marka Fanatikliği ve benzer durumlar bizde fazla değil çok çok fazla!

Neyse bunları geç bir kalem biz işimize bakalım
    ++

Sen bu arada "gaz" filan almadın değilmi,yani kafan iyi senin

-Bahsettiğin klasik gözlüklü(SG/FPR) panel uygulaması zaten işin uzatmaları oynamak için olan kısmında,fazla takılma buna!
    bu arada Maç devam ediyor,sen yoksa Maç bitti diye Tribünden inip evemi gittin dostum

-Ayrıca Tosh kimsenin ipini filanda çekmedi,zaten kendiside 3D li normal paneller üretip satıyor,yani o da uyanık,Maç bitmeden bende
    gol atayım diyor!

-"İzleme açısı";bu konu ise 3D ile alakalı bir durum değildir normal olarak ve 2D içinde aynı sorun fazlasıyla mevcuttur!
    İzleme açı sorunu PDP lerde olmaz sadece!

Diğer TFT-LCD tüm panellerde olur ve öyle palavra 176 veya 178 gibi açılar söz konusu değildir,bu Korner açısından elbette panele bakarsan
    resmi göreceksin ama nasıl bir resim
    Kaldıki LCD lerde açı normalde "sıfırdır"(olması gereken)ama insan gözü,bu konuda yeterince hassas olmadığı için yanılma payı açıyı
    genişletiyor! ve göz bu bozulmayı(Contast-fail) 20/25 derecelerden itibaren algılayabiliyor!!
    Normalde günümüz panellerinde bu konuda çok az ilerleme olsada 30un üzeri yine çıkılamıyor(yada tavsiye edilmiyor v.s)

Sadece tek bir panel vardır(TFT-LCD için) "IPS-Japan" Modüller,ama bunlarıda Pany kendisi bile kullanmıyor maliyeti yüksek olduğu için!!
    bunlar gerçek çok geniş açıyı verebiliyor ama bununda max.açısı 110-120 derecedir,ama uyanık üreticiler normal Modüllere bile kafadan
    178 derece diyorlar yaw bu bir kere tekniğe vede işin Fizik kuralına aykırı ama herifler sattlıyorlar aynen!

IPS-Japan(Horizontal-apply)dediğimiz pixel yapısını kullandığı için bu açıyı yakalıyor,ama diğer tüm paneller Vertical-apply yapıdadır
    nasıl açı versin kardeşim
    Herifler hem Fizik hemde Matematik kurallarını değiştirmişler ama bizim haberimiz bile yok

++
    AUO/Taiwan ise bu konuda şimdilik en iyi üretici konumunda ve Modül yapısı sebebiyle ve bu herifler yakında "Polimer" esaslı bir "substrate"(ham cam panelin
    levhalarını Polimer esasından üretecekler ve hatta bunu becerdiler bile)

Özellikle 3D efektinde,hem ekranın çok büyük olması gerekirken(50 ve hatta 60 ve üstü) hemde açı ama en önemlisi panelin çıplak gözle izlenmesine
    yönelik olarak açı+3D efektinin daha iyi algınalabilmesi için "içbükey" Modül üretmek gerekiyor,şimdi bunu CAM dan yine üretebilirsiniz ama farklı bir teknik
    ve bunu becerebilecek bir tek SHARP var ama maliyet çok ciddi pahalı!!dolaysıyla böyle bir panel Butik bile olsa satılamaz

AUO nun şuanda ürettiği/geliştirdiği Lenticular tip(convex) Modül=dışbükey yapıda ama filter katmanlarıyla Modül üzerinde
    çoklu cluster yaratarak açıyı çıplak gözde izlenir hale getirmeye yarayacak yapıda bir panel tipi ama buda bir son nokta değil tabiki
    ve ben ilk msg ımda "ilk nesil" gözlüksüz derken bu pael içinde sıkıntıların olduğu ve gelimeye açık v.s demiştim!

Diğer tip Modül de ise(bunun CAM dan olması hem pratik değil hemde aşırı yüksek maliyetli!)Polimerden concave tip modül
    üretmek üzerinedir,burada ana eleman Polimer(ucuz)ama CAM gibi bu işte ne kadar başarılı olacak,işte sorun işareti budur şimdilik

İşin tekniğini bir tarafa bırakırsam,gözlüksüz yine bir göz aldanmasına danyandığı için vede hala ana oyuncu göz aldanması gibi elle tutulur
    ve objektif bir durum olmadından dolayı,fiziki olarak bir şeylerin yaratılması gerekiyor ve işin zaten zor kısmı burada yatıyor!

Salt elle tutulur bir cisim yaratmak olsa bunu bir şekilde berirler ama algılama fonksiyonunu ortaya çıkaracak bir somut eşyayı
    yaratmak çok ama çok zor ve dolayısıyla işin "hile" kısmına da doğal olarak kaçılmaktadır

Sonuç olarak burada işin tam teknik açısından baktığmız zaman öyle kolayca bir panel ortaya çıkarmak zor!

Ancak bu pazar çok aç ve insanlar ne çıksa balıklama atladığı için burada yazdıklarımız çokta önemli değildir Üreticiler açısından
    çünkü ne üretseler insanlar yeni diye saldırıyor

Hatta ciddi bir Fanatik bile oluyor,garip ama gerçek;buda işin sosyolojik/psikolojik kısmı herhalde!

++

Dammak dostum sen Tosh düşünüyorsan,hiç böyle 3D lere filan fazla takılma ne gözlüklü nede gözlüksüz,sen 2D ye bak!
    ZL1 tam bizlik bir panel(ama yinede gözlüklü 3D istersen buda var,hemde çok iyi seviyede!)
    Artı çok özelliği olan bir panel ZL1(sizin konuştuğunuz yada bahsedilen Gözlüksüz ZL2 ama benim onunla işim yok şimdilik!)
    Aytaç Bey 1 tane gönderirse bana ZL1 o zaman bakarız ne olduğuna,satması daha sonra kolaydır!
    ZL2 göndermesin,onunla uğraşmam

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 24 Ocak 2012; 17:16:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Dammak Hocam

-Sen hangi Forumda olduğunun yoksa farkında değilmisin yoksa çokmu iyi niyetlisin
    ayrıca hangi Forum derken;TR deki bütün Forumlarda o bahsettiğin durumlar aynıdır!

-Yani adam LGE alıpta FPR için kötü demeyecek veya aldığı panel Samy ise,zaten onun için ondan iyisi elbette olmayacak v.s v.s

-Ancak Marka Fanatikliği ve benzer durumlar bizde fazla değil çok çok fazla!

Neyse bunları geç bir kalem biz işimize bakalım
    ++

Dammak dostum sen Tosh düşünüyorsan,hiç böyle 3D lere filan fazla takılma ne gözlüklü nede gözlüksüz,sen 2D ye bak!
    ZL1 tam bizlik bir panel(ama yinede gözlüklü 3D istersen buda var,hemde çok iyi seviyede!)
    Artı çok özelliği olan bir panel ZL1(sizin konuştuğunuz yada bahsedilen Gözlüksüz ZL2 ama benim onunla işim yok şimdilik!)
    Aytaç Bey 1 tane gönderirse bana ZL1 o zaman bakarız ne olduğuna,satması daha sonra kolaydır!
    ZL2 göndermesin,onunla uğraşmam

+

Hocam fanatizm konusunu çok iyi özetlemişsin... Ellerine sağlık...

Allahtan ben 2008 model Full HD Sony LCD kullanıyorum da, kimse elindeki Toshiba'yı savunuyor diyemiyor...

Aslında benim yapmaya çalıştığım şey; henüz şu klasik gözlüklü 3D Ready TV lere bulaşmamış olanları bu işten korumaya ve mümkünse onları bu tutkudan azat etmeye çalışmak...

Toshiba düşünür müyüm kısmına gelince...

Elbette... Toshiba bu işi layıkıyla yapan firmalardan biri...

Ancak artık bu saatten sonra biraz daha bekleyip gözlüksüz bir Full 3D panel almak gerekiyor diye düşünüyorum... Elimdeki panel beni 2 - 3 yıl daha rahat taşır... Ama bu arada iyi bir fırsat çıkarsa da kaçırmam doğrusu...

Şimdilik izlemeye devam...

• Hocam şöyle demişsin

.....Aslında benim yapmaya çalıştığım şey; henüz şu klasik gözlüklü 3D Ready TV lere bulaşmamış
    olanları bu işten korumaya ve mümkünse onları bu tutkudan azat etmeye çalışmak...

amannn seni uyarayım sakın böyle deme bu Forumda,verirler odunu sonra sana

Don-Kişot luğun filan lüzümü yok,bırak kim ne isterse alsın,sanamı kaldı bu işler,başın derde girer sonra
  • Albani, anladik ki hepsi sorunlu da evde 3b seyretmek icin ne yapmak lazim, bir de onu soylesen. :) Bir de gozlukle ayni ekran iki kisi oyun oynanabiliyor, gozluksuzde nasil yapilacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O dual view oyun hadisesi gözlüksüzde mümkün olmayacak, en azından ilk nesil gözlüksüz panellerde. Gerçekten benim kanaatimce 3D sadece ekrandan dışarı çıkan birkaç nesne olarak algılanıyor ama 3D teknolojisinin sunduğu splitscreen oyunu tek ekranda 2 kişi full ekran 2D oynama fonksiyonu filan göz ardı ediliyor.

Hocam kimse kimseye odunu vermiyor ki. Herkes faydalandığı şeyi söylüyor. Şu dual view olayını benim kadar sık kullanan var mıdır bilemiyorum ama aldığım panelin 3D Assassin's Creed, Battlefield, Crysis oynatmasını geçtim, sırf tek ekranda splitscreen yeter bana. Bunu da savunuyoruz diye bize de odunu veren var o perspektiften bakarsak

• quote:

Orijinalden alıntı: ceyarar

Albani, anladik ki hepsi sorunlu da evde 3b seyretmek icin ne yapmak lazim, bir de onu soylesen. :) Bir de gozlukle ayni ekran iki kisi oyun oynanabiliyor, gozluksuzde nasil yapilacak?

Gözlüksüz teknolojide tam olarak görüntü verilmesi öğrenildikten sonra geliştirilebilir belki ancak biraz sıkıntılı bir iş gibi o. Verilen resimlerin oyunculara göre ayrılması lazım gözlük kullanılmadan. Dual-View oyun için şimdilik SG / FPR şart.
  • TOSHIBA 55ZL2 QUAD FULL HD GÖZLÜKSÜZ 3D TV

Toshiba 55ZL2 olarak adlandırılan modelin ekran ölçüsü 139 cm (55 inç) ve 3D izlemek için gözlük kullanmak gerekmiyor. Ayrıca Toshiba 55ZL2 dünyada tüketiciye sunulan ilk Quad Full HD televizyon olma başarısını gösteriyor. Quad Full HD özelliği sayesinde çok sayıda kişi aynı anda 3D görüntü deneyimi yaşayabiliyor ve ayrıca 2D içerikleri dörtlü olarak Full HD çözünürlükte gösterebiliyor.

Gözlüksüz 3D teknolojisinde sol göze ve aynı anda sağ göze resim gönderme ilkesi olan stereoskopik esas alınmış ve sağ göze gönderilen resimde küçük bir sapma oranı kullanılmış (paralaks) bu sayede görüntülerin gözleyenin beyninde 3D etkisi yaratması sağlanmış.

Gözlüksüz 3D görüntüsüne ulaşmak için, lenslerin belirtilen görüntüleri izleyicinin gözlerine ulaştırması gerekmektedir. Bu integral teknoloji CEVO-ENGINE tarafından desteklenmektedir. Toshiba 55ZL2 modeli uygulamasında da izleyiciye dokuz görüntü iletilmekte ve bu yol ile birden fazla olan geniş görüş açı gölgeleri oluşturularak gözlüksüz 3D uygulaması gerçekleştirilmiştir. Bu teknoloji ile sayısı birden fazla olan izleyicinin aynı anda ve 3D gözlükleri kullanmadan 3D uygulamasından yararlanması sağlanmış.

CEVO-ENGINE Nedir?

CEVO-ENGINE teknolojisi, 3D etkisini yaratmak için gerekli olan derin bilgileri sunmak ve dokuz görüntünün aralarındaki farklılıkları hesaplama özelliğine sahip. 3D gözlüksüz görüntüleme teknolojisi ve uygulamaları için gerekli olan karmaşık algoritmaların yönetimine ilişkin olan yüksek hesaplama gerektiren mühendisliği dünyada bugün televizyon pazarında bir tek CEVO-ENGINE sunuyor.

Toshiba’nın 55ZL2 modeli ile beraber gelen CEVO-ENGINE teknolojisi sayesinde görüntü kalitesini sergileme performansı yükseliyor. CEVO-ENGINE otomatik kalibrasyon araçlarını destekliyor ve ekranı optimize ederek filmleri çekildiği koşullardaki renk kalitesine en yakın haline ulaştırıyor. Şu ana kadar renk analizörü sadece profesyoneller tarafından kullanılıyordu ve kullanımında harici bir bilgisayar gerekiyordu. Şimdi ise CEVO-ENGINE tüm hesaplamaları ek bir donanıma gerek kalmadan gerçekleştiriyor.

Mükemmel Quad Full HD Ekran

Yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesinde ekrandan dokuz görüntü iletmek teknolojik açıdan zordur. Toshiba bu nedenle 3840 x 2160 piksel gömülü panel, yani Quad Full HD çözünürlüğüne eşdeğer olan panel kullandı ve aynı anda görüntülenen dokuz görüntüyü elde etti. 55ZL2 modelinin bir diğer özelliği ise 2D içerikleri Quad Full HD çözünürlüğünde görüntüleme. Başka bir deyişle televizyon ile 8 MP kamera ile çekilmiş olan görüntüleri kaliteden ödün vermeden görüntüleyebilme özelliğine sahip.

Toshiba 55ZL2 3D Gözlüksüz Televizyonun Özellikleri:

•Quad Full HD / 16:9 LCD panel, 3840 x 2160 piksel ve LED arka ışıklandırma,
    •CEVO-ENGINE teknolojisi,
    •3D gözlükleri ortadan kaldıran teknoloji,
    •Otomatik kalibrasyon,
    •SMART-TV özellikleri: Toshiba alanlarına geçiş izni, entegre WLAN bağlantısı, Windows 7 uyumlulukları, dış HDD bağlantılı USB kayıtları, Toshiba uygulama bağlantıları,
    •DVB-T, DVB-T2, DVB-C ve DVB-S / S2 gömülü tuner özelliği, Televizyonu İphone ile yönetebilme.

Kaynak: TeknoTV.net

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Hocam şöyle demişsin

.....Aslında benim yapmaya çalıştığım şey; henüz şu klasik gözlüklü 3D Ready TV lere bulaşmamış
    olanları bu işten korumaya ve mümkünse onları bu tutkudan azat etmeye çalışmak...

amannn seni uyarayım sakın böyle deme bu Forumda,verirler odunu sonra sana

Don-Kişot luğun filan lüzümü yok,bırak kim ne isterse alsın,sanamı kaldı bu işler,başın derde girer sonra

Haklısın hocam...

Bence de bırakalım isteyen istediğini alsın... (Anladığım kadarıyla çoğu almış da...)

Nasılsa herkes kendi kesesinden harcıyor...

Ancak bu gözlüksüz Full 3D TV teknolojisindeki bütün yenilikleri burada paylaşmaya devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum...

(Örneğin; Sony ve Philips'in de benzer bir çalışma içinde olduklarını duydum...)

Artık olmuş ile ölmüşe çare yok... Hiç değilse bizler gibi yeni teknolojiye sahip olan bu ürünlerden edinmek isteyenleri bilgilendirmiş oluruz...

• Eğer gözlüksüz 3D teknolojisi HTC 3D EVOnunki gibiyse hayatta seyredilmez, Telefonda 3D bişey seyredene kadar gözlerin mahvoluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: dikoryan

Eğer gözlüksüz 3D teknolojisi HTC 3D EVOnunki gibiyse hayatta seyredilmez, Telefonda 3D bişey seyredene kadar gözlerin mahvoluyor

Toshiba ve HTC tarafından kullanılan teknolojiler farklı...

Toshiba TV lerin Türkiye lansmanı yapıldığında yerinde izler ona göre yorum ve videoları burada paylaşırız...
  • Yalnız atladığınız nokta şu, kimse gözlüksüz 3D teknolojisi "kötü, pis" demiyor ki. Biz de en az sizin kadar merakla bekliyor ve takip ediyoruz bu teknolojiyi ama gerçekçi davranmaya çalışıyoruz yorumlarda. Umarım 2012, hadi bilemediniz 2013 yılında bu panele sahip olursunuz ve buradan paylaşırsınız ama ben bu teknolojiyi, şimdiki bütçem ve durumum dahilinde alabilecek konumda değilim. 2 sene içerisinde de olmayacağım buna eminim. O sebeple almış olduğum FPR 3D paneli seve seve kullanıyorum bir üst teknoloji benim için makul olan fiyata inana kadar da kullanmaya devam edeceğim.
  • quote:

TOSHIBA 55ZL2 QUAD FULL HD GÖZLÜKSÜZ 3D TV

Toshiba 55ZL2 olarak adlandırılan modelin ekran ölçüsü 139 cm (55 inç) ve 3D izlemek için gözlük kullanmak gerekmiyor. Ayrıca Toshiba 55ZL2 dünyada tüketiciye sunulan ilk Quad Full HD televizyon olma başarısını gösteriyor. Quad Full HD özelliği sayesinde çok sayıda kişi aynı anda 3D görüntü deneyimi yaşayabiliyor ve ayrıca 2D içerikleri dörtlü olarak Full HD çözünürlükte gösterebiliyor.

Gözlüksüz 3D teknolojisinde sol göze ve aynı anda sağ göze resim gönderme ilkesi olan stereoskopik esas alınmış ve sağ göze gönderilen resimde küçük bir sapma oranı kullanılmış (paralaks) bu sayede görüntülerin gözleyenin beyninde 3D etkisi yaratması sağlanmış.

Gözlüksüz 3D görüntüsüne ulaşmak için, lenslerin belirtilen görüntüleri izleyicinin gözlerine ulaştırması gerekmektedir. Bu integral teknoloji CEVO-ENGINE tarafından desteklenmektedir. Toshiba 55ZL2 modeli uygulamasında da izleyiciye dokuz görüntü iletilmekte ve bu yol ile birden fazla olan geniş görüş açı gölgeleri oluşturularak gözlüksüz 3D uygulaması gerçekleştirilmiştir. Bu teknoloji ile sayısı birden fazla olan izleyicinin aynı anda ve 3D gözlükleri kullanmadan 3D uygulamasından yararlanması sağlanmış.

CEVO-ENGINE Nedir?

CEVO-ENGINE teknolojisi, 3D etkisini yaratmak için gerekli olan derin bilgileri sunmak ve dokuz görüntünün aralarındaki farklılıkları hesaplama özelliğine sahip. 3D gözlüksüz görüntüleme teknolojisi ve uygulamaları için gerekli olan karmaşık algoritmaların yönetimine ilişkin olan yüksek hesaplama gerektiren mühendisliği dünyada bugün televizyon pazarında bir tek CEVO-ENGINE sunuyor.

Toshiba’nın 55ZL2 modeli ile beraber gelen CEVO-ENGINE teknolojisi sayesinde görüntü kalitesini sergileme performansı yükseliyor. CEVO-ENGINE otomatik kalibrasyon araçlarını destekliyor ve ekranı optimize ederek filmleri çekildiği koşullardaki renk kalitesine en yakın haline ulaştırıyor. Şu ana kadar renk analizörü sadece profesyoneller tarafından kullanılıyordu ve kullanımında harici bir bilgisayar gerekiyordu. Şimdi ise CEVO-ENGINE tüm hesaplamaları ek bir donanıma gerek kalmadan gerçekleştiriyor.

Mükemmel Quad Full HD Ekran

Yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesinde ekrandan dokuz görüntü iletmek teknolojik açıdan zordur. Toshiba bu nedenle 3840 x 2160 piksel gömülü panel, yani Quad Full HD çözünürlüğüne eşdeğer olan panel kullandı ve aynı anda görüntülenen dokuz görüntüyü elde etti. 55ZL2 modelinin bir diğer özelliği ise 2D içerikleri Quad Full HD çözünürlüğünde görüntüleme. Başka bir deyişle televizyon ile 8 MP kamera ile çekilmiş olan görüntüleri kaliteden ödün vermeden görüntüleyebilme özelliğine sahip.

Toshiba 55ZL2 3D Gözlüksüz Televizyonun Özellikleri:

•Quad Full HD / 16:9 LCD panel, 3840 x 2160 piksel ve LED arka ışıklandırma,
    •CEVO-ENGINE teknolojisi,
    •3D gözlükleri ortadan kaldıran teknoloji,
    •Otomatik kalibrasyon,
    •SMART-TV özellikleri: Toshiba alanlarına geçiş izni, entegre WLAN bağlantısı, Windows 7 uyumlulukları, dış HDD bağlantılı USB kayıtları, Toshiba uygulama bağlantıları,
    •DVB-T, DVB-T2, DVB-C ve DVB-S / S2 gömülü tuner özelliği, Televizyonu İphone ile yönetebilme.

Kaynak: TeknoTV.net

pratiktede bu özelikler iyise gerçekten mükkemel.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.