Şimdi Ara

TV. DE DEVRİM 3D GÖZLÜKSÜZ TV. LERVE TV DÜNYASINDAKİ TÜM GELİŞMELER (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
0
Favori
17.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: samsungx

hele tosıbanın gözlüksüz modeli bir çıksın bakalım nasıl bir şey ayrıca gördüğüm duyduğum kadarıyla 3d sürekli izlenilecek bir teknoloji değil günde en fazla 2 haftada 10 saati en uygun olanıymış bundan fazlası çeşitli olumsuzluklar yapıyormuş netice itibarıyla dizi ve haber proğram vs izlemek için uygun değil haftada 2ve 3 filim birkaç belgesel izlenebilir. gözlüksüzlerde ne olur bekleyip görecegiz . gözlüklü ayda 30 ile 40 saat izleyecekler için uygun fazlası için uygun olmayan bir teknoloji.

Bu konuda henüz çok kapsamlı bir araştırma yok... Olanlardan biri de aşağıdaki gibi...

3D Tv’lerin İnsanlar Üzerindeki Zararları

3D teknolojisinin hayatmızdaki yeri günden güne arttığı bu zamanlarda, bu teknolojinin verebileceği potansiyel zararlar da konuşulmaya başlandı. Audioholics, yetişkinler için pek sorun teşkil etmediğini ancak yedi yaşından küçük çocuklar için 3D’nin zararlı olabileceğini belirtiyor. E3′te Nintendo’nun 3DS’i açıklamasından sonra da, firmanın başkanı yedi yaşından küçük çocukların oyunları 3D oynamaması gerektiğinin üstünde durmuştu. Bunun sebebi ise yedi yaşının altındaki çocuklarda göz kaslarının tam olarak gelişmemiş olması. Audioholics’e göre ise bunlar yalnızca çok küçük uyarılar ve sorunlar derinlik algısının bozulmasına hatta şaşılığa kadar gidebilir. Gözlerin aynı noktaya odaklanamamasıyla göz tembelliği bile 3D kullanıcılarda söz konusu olabileceğini söyleyen Audioholics, kullanıcıları şimdiden uyarıyor.

3D gözlük sağlığınızı tehdit ediyor

Kaliforniya Üniversitesi’nde 24 kişi üzerinde yapılan araştırmalarda, 3D gözlüklerin sadece gözlere zarar vermediği beyini de etkilediği ortaya çıkmış.
    3D gözlüklerin aşırı kullanımının, görsel rahatsızlık, yorgunluk ve baş ağrısına neden olduğu ayrıca, görme bozukluğu, baş dönmesi, çeşitli konvülsiyonlar, mide bulantısı ve vücutta oryantasyon bozukluğuna neden olduğu gözlemlenmiş.

Kaynak: TeknoTV.net

• quote:

Orijinalden alıntı: dammak

quote:

hele tosıbanın gözlüksüz modeli bir çıksın bakalım nasıl bir şey ayrıca gördüğüm duyduğum kadarıyla 3d sürekli izlenilecek bir teknoloji değil günde en fazla 2 haftada 10 saati en uygun olanıymış bundan fazlası çeşitli olumsuzluklar yapıyormuş netice itibarıyla dizi ve haber proğram vs izlemek için uygun değil haftada 2ve 3 filim birkaç belgesel izlenebilir. gözlüksüzlerde ne olur bekleyip görecegiz . gözlüklü ayda 30 ile 40 saat izleyecekler için uygun fazlası için uygun olmayan bir teknoloji.

Bu konuda henüz çok kapsamlı bir araştırma yok... Olanlardan biri de aşağıdaki gibi...

3D Tv’lerin İnsanlar Üzerindeki Zararları

3D teknolojisinin hayatmızdaki yeri günden güne arttığı bu zamanlarda, bu teknolojinin verebileceği potansiyel zararlar da konuşulmaya başlandı. Audioholics, yetişkinler için pek sorun teşkil etmediğini ancak yedi yaşından küçük çocuklar için 3D’nin zararlı olabileceğini belirtiyor. E3′te Nintendo’nun 3DS’i açıklamasından sonra da, firmanın başkanı yedi yaşından küçük çocukların oyunları 3D oynamaması gerektiğinin üstünde durmuştu. Bunun sebebi ise yedi yaşının altındaki çocuklarda göz kaslarının tam olarak gelişmemiş olması. Audioholics’e göre ise bunlar yalnızca çok küçük uyarılar ve sorunlar derinlik algısının bozulmasına hatta şaşılığa kadar gidebilir. Gözlerin aynı noktaya odaklanamamasıyla göz tembelliği bile 3D kullanıcılarda söz konusu olabileceğini söyleyen Audioholics, kullanıcıları şimdiden uyarıyor.

3D gözlük sağlığınızı tehdit ediyor

Kaliforniya Üniversitesi’nde 24 kişi üzerinde yapılan araştırmalarda, 3D gözlüklerin sadece gözlere zarar vermediği beyini de etkilediği ortaya çıkmış.
    3D gözlüklerin aşırı kullanımının, görsel rahatsızlık, yorgunluk ve baş ağrısına neden olduğu ayrıca, görme bozukluğu, baş dönmesi, çeşitli konvülsiyonlar, mide bulantısı ve vücutta oryantasyon bozukluğuna neden olduğu gözlemlenmiş.

Kaynak: TeknoTV.net

daha ne olsun bu da gosteriyorki bu teknoloji oyi bir tb izleyicisi icin iygun degil

• cep telefonundan daha zararlı yani:) 40 yılın başı 3d tv aldık ya 1000 çeşit zararı çıkar artık:)
  • Bu araştırmanın active shutter yani SG teknolojisi için yapılmış olduğunu atlamayalım ama. Tamam çok değerli bilgiler paylaşılıyor burada ama sırf bir başka teknolojiyi yüceltmek adına diğer teknolojileri yermek ve yererken de haksızca örneklemelere gitmek adil değil bana kalırsa.

Onun dışında sizin yukarıda paylaştığınız alıntı komple 3D için söz ediyor desek o zaman gözlüksüz 3D ilk paragraftaki uyarılara daha fazla denk düşecek. Çok ironik değil mi?
  • Bugüne kadar yurtdışında gözlüklü 3D TV lerin insan sağlığı üzerindeki etkileri konusunda pek çok araştırma yapıldı... Bu konuda İngilizce olarak yayınlanmış pek çok araştırma bulabilirsiniz...

Henüz çok yeni bir ürün olan Toshiba 55ZL2 Quad Full HD Gözlüksüz 3D TV nin insan sağlığı üzerindeki etkileri üzerine yayınlanmış her hangi bir araştırma var mıdır? Doğrusu varsa da ben bilmiyorum...

Ancak mutlaka olacaktır...

Hatta gözlüklü ve gözlüksüz 3D TV lerin insan sağlığı üzerine etkilerini karşılaştırmalı olarak inceleyen araştırmalarda yapılacaktır... Ki bence en güzel araştırma şekli de bu olur...

Eğer böyle bir araştırma yapılır, yayınlanır ve bizde duyarsak burada paylaşır ve konuyu tartışmaya açarız...

Bence şu an için herkes elindeki TV nin keyfini çıkartmaya devam etsin...

• aslında herşeyin fazlası zararlı azı karar ben günde 2 ila 3 saaten fazla tv izlemem gündüz hiç izlemem 3d de günde 2 ila 3 saat izlenirse bence pek zararı olmaz
  • quote:

aslında herşeyin fazlası zararlı azı karar ben günde 2 ila 3 saaten fazla tv izlemem gündüz hiç izlemem 3d de günde 2 ila 3 saat izlenirse bence pek zararı olmaz

Yok artık...

O kadar para ver 3D TV al...

Ama kullandığın gözlük gözünü ağrıtmasın, başını sızlatmasın, kulağını çınlatmasın diye TV yi saat tutarak izle...

Eee o zaman biz ne anladık bu işten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 1 Şubat 2012; 12:12:36 >
  • quote:

quote:

aslında herşeyin fazlası zararlı azı karar ben günde 2 ila 3 saaten fazla tv izlemem gündüz hiç izlemem 3d de günde 2 ila 3 saat izlenirse bence pek zararı olmaz

Yok artık...

O kadar para ver 3D TV al...

Ama kullandığın gözlük gözünü ağrıtmasın, başını sızlatmasın, kulağını çınlatmasın diye TV yi saat tutarak izle...

Eee o zaman biz ne anladık bu işten...

diger saatler 2d izlersin . yine sonuç olarak sizin dediğiniz gibi bu işin oturmasını beklemek. çevremde gördüğüm kullanan arkadaşlarda durum bu merkesde.

• quote:

diger saatler 2d izlersin . yine sonuç olarak sizin dediğiniz gibi bu işin oturmasını beklemek. çevremde gördüğüm kullanan arkadaşlarda durum bu merkesde.

Doğru 3D TV almak için bu teknolojinin oturmasını beklemek lazım... Bunu baştan beri söylüyoruz...

Yoksa öyle teknoloji oturmadan aldığın TV nin 3D gözlüğü gözünü ağrıtmasın, başını sızlatmasın, kulağını çınlatmasın diye TV yi saat tutarak izleyecek olursan o TV ye ödediğin para içine oturur, kafanı duvarlara vurursun diyeceğim...

Diyeceğim ama forumdaki başlıklara bakıldığında durum hiçte öyle görünmüyor...

Burada tanıtmaya ve tartışmaya çalıştığımız 3D teknolojisinin en yeni ürünü olan Toshiba 55ZL2 Quad Full HD Gözlüksüz 3D TVye ilişkin başlık yerinde sayarken...

Bütün gözlüklü 3D TV başlıkları almış başını gidiyor...

• quote:

quote:

Doğru 3D TV almak için bu teknolojinin oturmasını beklemek lazım... Bunu baştan beri söylüyoruz...

Yoksa öyle teknoloji oturmadan aldığın TV nin 3D gözlüğü gözünü ağrıtmasın, başını sızlatmasın, kulağını çınlatmasın diye TV yi saat tutarak izleyecek olursan o TV ye ödediğin para içine oturur, kafanı duvarlara vurursun diyeceğim...

Diyeceğim ama forumdaki başlıklara bakıldığında durum hiçte öyle görünmüyor...

Burada tanıtmaya ve tartışmaya çalıştığımız 3D teknolojisinin en yeni ürünü olan Toshiba 55ZL2 Quad Full HD Gözlüksüz 3D TVye ilişkin başlık yerinde sayarken...

Bütün gözlüklü 3D TV başlıkları almış başını gidiyor...

albani hocanin dedigi gibi gaz verilmis

• Yerinde saymıyor ki bu başlık. Hakkında sadece çok çok çok az bilgi sahibi olduğumuz için konuşacak fazla bir şey olmuyor sadece. Kullanıcısı da olmadığına göre sorusu, sorunu, fikri, çözümü, izlenimi olan yok. Haliyle de "Gözlüksüz 3D, gözlüklü 3D'yi yener; hayır, asıl gözlüklü 3D, gözlüksüz 3D'yi yener." döngüsünden öteye gitmiyor şimdilik.
  • Evet bu başlığın daha hareketli olması için Toshiba 55ZL2 Quad Full HD Gözlüksüz 3D TVnin Türkiye'de satışa sunulması gerekiyor...
  • gelsede görsek ben ençok kapalıyken tanımlı kayıtları algılayıp kayıt yapma özeliğini beğendim ama 5 tane geleceği için halka nezaman yansır meçhul.
  • Teknoloji gerçekten çok hızlı ilerliyor.. takip etmesi zor..

ve her teknolojik sonrası olası sağlığa zararları yazılıp ciziliyor..

şu su götürmez bir gerçekki naturel (Doğal) olmayan herşeyin insan sağlığına belli belirsiz zararları var..

radyosyon insan için en zararlılarından biri ama tıp ta en çok kullanılan cihazlar radyasyonlu.. ve bunu bile bile kullanıyoruz..

cep telefonlarıda aynı derecede zararlı ama yıllardır elimizden düşürmüyoruz..

en yaygını sigara hepinizin bildiği üzere telefondan da tv dende cok zararları olan bi ürün ama bile bile içiyoruz..

tabi 3d tvlerinde zararları vardır bunları yazanlara teşekkürler.. bilinçli olmak açısından güzel.. ama ben hiç bi yerde kalıcı bi zararına rastlamadım.. ve üzerinde durulacak kadar büyük zararları oldugunu düşünmüyorum..

o yüzden kişisel düşüncem zararları olsa bile 3d teknoloji evlere girmeli ve bu güzel deneyim tadılmalıdır..

sinek küçük mide bulandırır ama bu konuda sineğine böceğine bakılmak yerine keyfini sürmek daha anlamlı geliyor..

saygılar..

• quote:

gelsede görsek ben ençok kapalıyken tanımlı kayıtları algılayıp kayıt yapma özeliğini beğendim ama 5 tane geleceği için halka nezaman yansır meçhul.

Bu cihazın özellikleri say say bitmiyor...

Evet söylediğin gibi; kameralı göz tanıma sistemi sayesinde aile fertlerinin TV izleme alışkanlıklarını öğrenmesi ve böylelikle her hangi bir ayarlama yapılmasına gerek kalmaksızın aile fertlerinin kaçırdığını düşündüğü TV programını kendiliğinden kaydetmesi...

Kullanılan multiprocessor sayesinde 2D görüntüleri gerçek anlamda 3D görüntüye dönüştürmesi...

Ve tabii 4K olarak adladırılan Quad HD Resolution... Bu sonuncu özellik zaten başlı başına bir olay... Bırak HD özellikli 3D görüntülerin muhteşemliğini, bu teknoloji sayesinde standart (SD) TV programları ve DVD film arşivleri de HD görüntü kalitesinde izlenebilecek...

Bana göre sadece bu saydıklarım bile Toshiba 55ZL2 Quad Full HD Gözlüksüz 3D TV yi beklenir ve alınır kılıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 2 Şubat 2012; 14:07:36 >

• quote:

Evet söylediğin gibi; kameralı göz tanıma sistemi sayesinde aile fertlerinin TV izleme alışkanlıklarını öğrenmesi ve böylelikle her hangi bir ayarlama yapılmasına gerek kalmaksızın aile fertlerinin kaçırdığını düşündüğü TV programını kendiliğinden kaydetmesi...

1984 demişti önceki sayfalarda bir arkadaş, şu kameralı göz tarama sistemi ve öğrenen bellek durumu beni de korkutmuyor değil. Yapay zeka yarın kalkıp da "Hadi kapat beni, gözünden uyku akıyor. Koş yatağa, git uyu" derse, anne diye sarılır, ağlarım heralde. Ürkütücü yahu öğrenebilmesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

1984 demişti önceki sayfalarda bir arkadaş, şu kameralı göz tarama sistemi ve öğrenen bellek durumu beni de korkutmuyor değil. Yapay zeka yarın kalkıp da "Hadi kapat beni, gözünden uyku akıyor. Koş yatağa, git uyu" derse, anne diye sarılır, ağlarım heralde. Ürkütücü yahu öğrenebilmesi

Şaka bir yana...

Aslında TV teknolojisinin geldiği nokta gerçekten müthiş...

Daha 2 yıl önce LED TV leri tartışırken bugün gözlüksüz Full 3D akıllı TV leri tartışır hale geldik...

2 yıl sonra kim bilir daha neleri tartışacağız...

• quote:

Orijinalden alıntı: gRy37

Teknoloji gerçekten çok hızlı ilerliyor.. takip etmesi zor..

ve her teknolojik sonrası olası sağlığa zararları yazılıp ciziliyor..

şu su götürmez bir gerçekki naturel (Doğal) olmayan herşeyin insan sağlığına belli belirsiz zararları var..

radyosyon insan için en zararlılarından biri ama tıp ta en çok kullanılan cihazlar radyasyonlu.. ve bunu bile bile kullanıyoruz..

cep telefonlarıda aynı derecede zararlı ama yıllardır elimizden düşürmüyoruz..

en yaygını sigara hepinizin bildiği üzere telefondan da tv dende cok zararları olan bi ürün ama bile bile içiyoruz..

tabi 3d tvlerinde zararları vardır bunları yazanlara teşekkürler.. bilinçli olmak açısından güzel.. ama ben hiç bi yerde kalıcı bi zararına rastlamadım.. ve üzerinde durulacak kadar büyük zararları oldugunu düşünmüyorum..

o yüzden kişisel düşüncem zararları olsa bile 3d teknoloji evlere girmeli ve bu güzel deneyim tadılmalıdır..

sinek küçük mide bulandırır ama bu konuda sineğine böceğine bakılmak yerine keyfini sürmek daha anlamlı geliyor..

saygılar..

Ehh zaten hiç kimse bu teknolojinin (aslında hiç bir teknolojinin, örn.: cep telefonu) zararıyla ziyanıyla ilgilenmiyor...

Eğer inanmıyorsan yarın ve Pazar günü Media Markt, Vatan, Teknosa gibi büyük (ve tabii indirim yapan) teknoloji marketlerine bir uğra ve kasalardaki kuyruğu bir kontrol et... O zaman ne demek istediğimi anlarsın...

• Çok fazla özellik mi arar olduk? Tv, tv olmaktan çıkacak bu gidişle aynı cep telefonları gibi !!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: manolpan

Çok fazla özellik mi arar olduk? Tv, tv olmaktan çıkacak bu gidişle aynı cep telefonları gibi !!

Artık öyle...

Bundan sonra piyasa çıkacak yeni nesil gözlüksüz Full 3D TV lerin (gözlüksüz diyorum. Zira Toshiba'nın bu atağından sonra diğer markalarda gözlüksüz 3D TV lerini duyurmaya başlayacaklardır) tamamı aynı zamanda akıllı TV olacak...

Bu TV ler evlerdeki sabit telefon ve masa üstü bilgisayarların yerini de alacak...

Bir süre sonra canlı yayınlanan TV programlarına aynı TV üzerinden (facebook, twitter vb. üzerinden görüntülü) interaktif olarak katılabileceğiz...

Emin olun bütün bunlar çok kısa bir süre sonra hayata geçecek...

O yüzden hep söylediğim bir şeyi bir kez daha tekrarlayacağım...

Düşen fiyatlar sizi gaza getirip kandırmasın... Forumlarda ve teknoloji köşelerindeki övgü dolu yazılara da inanmayın...

Turşusunu kuramayacaklarına göre elleri mahkum daha da düşürecekler eski teknoloji TV lerin fiyatlarını...

Yeni nesil gözlüksüz Full 3D akıllı TV leri bekleyin...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.