Şimdi Ara

Samsung: iPhone 4'ün ekranı iyi fakat AMOLED değil (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
2
Favori
18.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bölümlerde mesaj atarken daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.
  • samsung geçenlerdede göya telefonda ilk 1ghz'lik işlemciyi cıkartmıstı...
    gördük rezilligi... daha menuler arası gecerken bile cihaz kasıyo...
    iphone A4 işlemci harcar samsungu... ve iOS4 işletim sistemi...en sorunsuz calısan
    sistem cep telefonlarında...
  • zaten benim anlamadığım samsung neyle neyi karşılaştırıyor ya :) heriflerin yaptığı ekran çözünürlüğüne bi bakın bide samsung un en iyi teknolojili ekran bizde dediği ekranın çözünürlüğüne bakın bir arkadaşta yukarıda waveile iphone 3 ü karşılaştırmış resimlerde bence o resmin hiçbir geçerliliği yok neden derseniz görüş açısını ortaya koyarak netlik ölçülmezki birde karanlık ortamda dik açıyla çekin görüntüyü ana menü kalitesini o zaman anlarsınız iphone 3 bile iyidir o ekranlardan.. hadi o ekran düşük güç tüketiyor diyelim bi o avantajı var bence
  • samsung galaksy bir adım önde iphone 4 den bana göre

amoled ekranın daha iyi olduğunu düşünüyorum ayrıca daha hafif ve geniş ekrana sahip ve iphonedan ucuz olacağı kesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

son sözü kullanıcı olarak ben söyleyeyim , arkadaşımın iphone u ve benim i8910 a güneş altında baktık , üzülerek söylüyorum iphone cam gibi okunurken benim ekranda görüntüler zar zor seçiliyordu , .. karanlık ortamlardaki başarı bir yere kadar..orda çok canlı ve parlak olabilir .. ama ya günışığındaki durum ?? fotoğrafların çoğunu günışığında çekiyoruz ??

ne yazık ki ben gördüğüme inanırım . samsung a değil ..

%100 haklı arkadaşımız Zaten diğer arkadaşlarında dedigi gibi olay bi ekranı veya donanımı yapmakta degil ürünün arkasında durabilmek,yazılımları,işletim sistemi ile sorunsuza yakın olması..bunu tek yapanda ne yazıkki apple...

• quote:

Orijinalden alıntı: [ReNoVaTiO]

samsung geçenlerdede göya telefonda ilk 1ghz'lik işlemciyi cıkartmıstı...
    iphone A4 işlemci harcar samsungu... ve iOS4 işletim sistemi...en sorunsuz calısan

ne rezilliği ya ben niye gremedim
  • O ekranla 960x480 çözünürlüğe çıksa ne olur, çıkmasa ne olur. Apple sadece teknik özelliklerle satmaya çalışıyor, pratik kullanıma etkisi olmayan bir sürü özellik sunuyor.
    Tek amaç eskisinden daha iyi gibi göstermek. Zaten oltaya takılan balıkta çok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Kim takar Amoled ekranı!ekrana bak bak dur akşama kadar...İphone gelince ayar olurum zaten kendisine,Süper bir ambalaj ama içinden cıkan kuş kadar çikolata azar azar yeyin çabuk bitmesin !..akıcı sağa sola zıplayıp duran menüler,storeden % 80 ücretli ne kadar işe yaradığı tartışılan uygulamalar...Apple pazarlamada devasal bir medya gücünü arkasına alıyor stratejisi ise cok uyanıkca!..

Sen boşver iPhone'u git nokia telefon al. Ovi store'da 3-5 tane afedersin k.çım kadar değeri olmayan uygulama var daha çok işini görür. Sırf eleştirmek için yazılmış bir yorum olduğu nasıl da belli.
  • Arkadaşlar,

haberde kastedilen, omnia 2 ve ya i8910 da kullanılan AMOLED ekran değil!!

Samsung tarafından geliştirilen ve bu yıl ilk kez Samsung Wave ile piyasaya sürülen SUPER AMOLED ekran

Yukarıda gsmarena karşılaştırmasını koymuşlar, dahada merak ediyorsanız superamoled yazıp arayın.

bir sürü websitesinde karşılaştırma var ve super amoled tartışmasız en üstün ekran teknolojisi.

normal amoled ekrandan 2 KAT daha canlı renkler sunuyor.

DONANİMHABER haberi de mevcut!!! buyrun link;

http://www.donanimhaber.com/Video_Samsung_AMOLED_ve_Super_AMOLED_ekran_farkini_gosteriyor-18626.htm

• ya iphone koymuş olsaydı super amoledi super amoled ekran daha iyi olacaktı kimilerine göre herşeyi özetleyebildim umarım
  • iPhone'nun ekran çözünürlüğünün daha büyük olmasının bir avantajı var elbet bunu kabul edin ama bunun dezavantajları da var. Mesela çözünürlük büyüdüğü için cisimleri daha küçük gösterecek. Ayrıca ekran büyümedikten sonra o çözünürlüğün bir anlamı kalmıyor bence. 10 inçlik netbooklarda bile aynı çözünürlük var. Bu durumda 10 inçlik bir ekranın verdiği kalite başka olur 3.5 inçlik ekranın verdiği kalite başka olur. O kadar pikseli 3.5" ekrana sığdırmak ne kadar doğrudur orası tartışılır. Ama yine de beklemek lazım belki de iPhone 4 bizi bu konuda yanıltır.

Şunu söylemekte fayda var: iPhone 4'ün sunduğu IPS panelli ekranın karşıtlık oranı 800:1 iken OLED ekranın sunduğu karşıtlık oranı 10000:1'dir. Kaldı ki Super AMOLED'in verdiği karşıtlık oranı daha yüksektir bundan. Geleceğin teknolojisi OLED ekranlarda artık.

• samsung u beyenmeyen insanlar samsungun apple dan 205 milyar dolar daha degerli,(apple 47 samsung 252)ve gelir olarak 4 kat daha buyuk. amaan samsung dediginiz şirket iphone ların butun gpu larını ve cpu larını üretiyor(evet a4 ude)

şimdi gelelim amoled vs lcd ye. ips veya tn panel farketmeksizin (ips tn den biraz daha iyidir bu fark çok buyuk bir fark degildir) renk kalitesi kontrass oranı ve enerji tuketimi olarak amoledlerden bi hayli gerideler.ips le bir devrim beklememek gerekiyor. gördügünüzde anlıycaksınız zaten. ancak bu yıl sonuna dogru amoled tv ve monitorler lg ve samsung (samsung cogu pazarda oldugu gibi bu pazarında buyuk cogunlugunu elinde tutuyor hemde %90 olarak) satışa sunulucak. ozaman aldıgınız ledtv ve led monitorlerin nekadar boş oldugunu anlıycaksınız. herneyse

çözünürlük olarak 3 yil boyunca superdüşük çözünürlük sunup bunu hiç sorun etmeyen steve şimdi 480x800 gibi ''YETERLi'' nin çok üstündeki bu cozunurlugumu beyenememiş ? kaldı ki iphone daki yüksek çözünürlük bence buyuk sorun oluşturucak. samsung wave 3.3 inç ekran ve 480x800 çözünürlük var.ve internette gezinirken yazılar çok kucuk kaliyor. zoom mu yaptin ozamanda sadece çok kucuk biryer okunabilir oluyor. yani yanyana 2 kelime anca gorunuyor.gazeteyi büyüteçle okumak gibi.

ayrıca burda kaç insan acaba lcd panellerin aslında hepsinin 256bin renk oldugunu,16 milyonun sanal olarak yaratıldıgını biliyor?

''LCD ekranlar renk derinliğinin %70’ini verebiliyor. AMOLED ekranlarda bu değer %110 olarak gösteriliyor. Böyle olmasının sebebi “Helmholtz Kohlrausch Effect” adlı özelliğinin burada etkili olması. Bu olayda sabit bir ışık yoğunluğunda, varsayılan parlaklık, ışığın doygunluk oranını arttırıyor. Renk yoğunluğuna göre değişen bu parlaklık inanılmaz bir görüntü ortaya çıkarıyor''

bu arada 800.1 kontrass mi vardı iphone da ? amoledlerdede 10000:1 kontrast oranları var . bilgisayarınızdaki ekranlarin tepki süresi kaç ms? 1 2 5 ? amoledlerde kaç ? 0.0001 ms. şimdi gelmiş hala amoled kötü diyorsanız, daha ne denir bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: [ReNoVaTiO]

samsung geçenlerdede göya telefonda ilk 1ghz'lik işlemciyi cıkartmıstı...

amaç muhalefet olmasın. lütfen.

bahsi geçen işlemciler aynı zaten:
    http://www.engadget.com/2010/06/08/apple-ipad-and-samsung-wave-share-a-brain/

• puhahahaha şaşırdım valla abi siz kendinizdemisiniz telefonu sanki kendiniz üretmişsiniz gibi niye bu kadar sahiplendiniz belli değil çok coşkuluysanız yapın bir ay-yıldız phone savunalım hep beraber töbe bu şekilde nereye kadar yuh size be
  • Bağnaz yorum yapan insanlarla muhattab olmaya gerek bile yok, birebir tartışmalara girmeyin arkadaşlar.

Üzülerek söylüyorumki İphone sahipleri ile Wave sahipleri aynı ortamda birbirlerinin telefonlarına baktıklarında İphone kullanıcılarının cebi belki bu durumu kaldırırda, acaba kalpleri nasıl kaldıracak verdikleri paranın karşılığında bu kötü teknolojiyi muamma.

Üzülüyorum İPhone kullanıcılarının dünyaya at gözlüğü ile bakmalarına..
  • Kesinlikle SAMOLED ip4 un ekranindan cok daha gelismis bir teknolojidir.OLED tabanli bir ekranla lcd tabanli bir ekrani karsilastiramassiniz.OLED ler gercek renk ve 0ms sunabilirler.Ayrica inputLAG sorunlarida yokdur.Yani CRT nin tek gercek varisidirler.Ayrica lcd lerden daha dusuk guc tuketimine sahipdirler.Burada telefon karsilastirmasi yapmiyorum cunku ben ip4 u cok begendim en sonunda apple dogru duzgun bir tel cikardi.Ama sudabir gercekki ekran teknolojisi olarak Samsun Wave SAMOLED ekrani ile suanki piyasadaki butun tellerden ustundur.SAMOLED daha cok yeni ve pahali bir teknoloji oldugu icin cozunurlukler dusuk olabilir ama ileriki yillarda bu sorunuda asacacaklardir diye dusunuyorum.Ayrica 4" lik bir telde kaliteli bir SVGA yani DVD cozunurlugu ile Full HD cozunurlugu arasinda gozlegorulur bariz bir fark olacagini hic sanmiyorum.Yani bu kadar kucuk ekranlarda insan gozunun bu cozunurluk farkini algilamasi cok zor gozukuyor.iki telde piyasaya ciksinda karsilastirip anlariz ekranlar arasindaki farki.

• Bazı arkadaşlar haberi okumadan mı yorum yapıyor yoksa okusa da anlamıyor mu .HABER APPLE in ortaya attığı ''şimdiye kadar bir cep telefonunda kullanılan en gelişmiş ekran teknolojisi'' üzerine .Samsung ta zaten ekran için yorum yapmış telefonların işlevselliğini karşılaştırmak saçma olur.Konu sadece ekran teknolojisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wox

samsung u boş ver konuşup dursun onlar.iphone dan korktukları için konuşuyorlar..hangi telefonda multi touch ve iphondaki gibi grafik var...o oyunları açıpta oynamaya başladığında onların ağzı açık kalır.zaten kalkıpta böyle bir haberi bu sayfada yayımlamanız hata...

bitek iphoneda multitouch var herşeyin en güzeli iphoneda hepimizin de ağzı açık şu anda oyun oynarken öyle kaldı
  • Malesef bu sefer başardı iphone killer yarattı
    iphone kullanıcıları şuan çok korkuyorlar.
    Eğer Bada os için uygulama desteğinide alırsa arkasına
    Samsung'un sırtı yere gelmez bu sefer başardılar.
    Harika bir cep telefonu yarattılar hiç bir eksiği yok.
    Dokunmatik çok hassas ve başarılı olmuş umarım iphoneun işini
    kısa sürede bitirmesi dileğiyle yoksa Apple'ın aslında bir teknoloji çıkartmıyor ortaya
    ordan burdan alıntı teknolojiler Apple'ın iphonenunda eğer Uygulama desteği olmasaydı pek tutunacağını sanmıyordum.
    Şimdi Samsung gerçektende başarılı bir telefon yarattı Hiç birşeyi iphone gibi kısıtlı değil.
    iphone a verilen paralar yazık oldu şimdi iphone kullanıcıları bu telefonu görerek
    üzgün olduklarını düşünüyorum iphonedaki şarj olayı hiç iç açıcı değildi.
    Açıkcası Samsung bu telefon ile öne geçti ama dediğim gibi uygulama desteği çok önemli.
    iphone u hava atma amaçlı kullananlara ders olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillerEnergy -- 10 Haziran 2010; 15:49:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KillerEnergy

Malesef bu sefer başardı iphone killer yarattı
    iphone kullanıcıları şuan çok korkuyorlar.
    Eğer Bada os için uygulama desteğinide alırsa arkasına
    Samsung'un sırtı yere gelmez bu sefer başardılar.
    Harika bir cep telefonu yarattılar hiç bir eksiği yok.
    Dokunmatik çok hassas ve başarılı olmuş umarım iphoneun işini
    kısa sürede bitirmesi dileğiyle yoksa Apple'ın aslında bir teknoloji çıkartmıyor ortaya
    ordan burdan alıntı teknolojiler Apple'ın iphonenunda eğer Uygulama desteği olmasaydı pek tutunacağını sanmıyordum.
    Şimdi Samsung gerçektende başarılı bir telefon yarattı Hiç birşeyi iphone gibi kısıtlı değil.
    iphone a verilen paralar yazık oldu şimdi iphone kullanıcıları bu telefonu görerek
    üzgün olduklarını düşünüyorum iphonedaki şarj olayı hiç iç açıcı değildi.
    Açıkcası Samsung bu telefon ile öne geçti ama dediğim gibi uygulama desteği çok önemli.

Zaten gameloft direk asphalt 5 i çıkarmış grafikler güzel gözüküyordu diyorum ya 3-5 oyuna bakar iphoneun uygulama zenginliğinin bitmesi napalım 100 milyon uygulama varsa bende de iphone var oynadığım real racing gti x2 football ve nova tarzı 10 tane oyun -tabi tercih meselesidir şimdi 150 tane oyun oynadığını söyleyen de çıkar- bunun yanında da yine 5-10 tane uygulamadır.Tekrarlıyorum bada 3-5 tane oyun çıkarsın gameloftla anlaşıp olay o zaman değişecek

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.