Şimdi Ara

Samsung: iPhone 4'ün ekranı iyi fakat AMOLED değil (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
2
Favori
18.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Buzmavisi

Ya ne diye uygulamaya telefon karşılaştırmasına döküyorsunuz işi anlamıyorum. Ekran teknolojisi olarak süper amoled çok çok üstün. Haklı samsung. Apple kullanıcıları teknoloji özürlü oldukları için iphone alıyorlar zaten, onlar da apple ne dese heeee diyorlar, yazık gerçekten. Ben de iphone kullanıcısıyım ama Apple ne dese atlamıyorum, madem süper amoled nedir ne değildir bilmiyorsunuz neden konuşuyorsunuz?

Üslubuna dikkat et!...

Sen kim oluyorsun da millete "özürlü" diyorsun... Senin de iPhone kullanman, forum kullanıcılarına böyle hakaret etme hakkını vermez... Adam gibi yorum yapın şu forumda...

• wave iphone'u döver
  • Sunumda "keynote" Steve Jobs'ın dediğine göre bu çözünürlükte yapılabilen en iyi ekran bu zaten.

IPS şu anda yüksek çözünürlük elde etmek için uygun bir teknoloji ve AMOLED ile üretmek bir kaç yıl boyunca imkanlı olmayacak.

Apple'ın isteği yüksek çözünürlük olduğundan bu yönde tercihte bulunmuş.

İnsan gözü 12" yani 30 cm den inch başına 300 nokta yani 300 dpi'ı ayırt edebilirmiş bunlarda 326 dpi ile işlemin tamamen insan gözüne göre gerçek izlenimi vermek istemişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

Peki renkler konusunda AMOLED daha başarılı ise Grafik endüstrisi neden hala illede IPS diye ağaca çıkıyor? Neden Eizo'nun monitörlerine binlerce dolar akıtıyorlar?

Bişey anlamadım bu işte ben.

4 inçden büyük amoled ekran olmadigi için ips kullaniyor olabilirlermi ? daha 20 inç v.b boyutlarda amoled ekranlar üretilmedi. samsung ve lg yil sonuna dogru üreticek.boşuna samsung wave s.amoledin ilk kullanıldıgı yer vs demiyorlar.

ayrıca lcd le amoled aynı teknoloji degildir.

lcd de arkada bir ışık kaynagı (led-floresan farketmez) önündede bir panel tn veya ips vardır. arkadan gelen beyaz ışıgı öndeki panel renklere ayırır kırmızı mavi yeşil sadece 3 renk üretebilirler.

oled amoled(aktif matris oled) teknolojisinde ise arkada ışık kaynagı bulunmaz ışık kaynagı panelin kendisidir.gelen elektirik dalgaların hz. ine göre ışıma yaparlar. bunedenle bütün renkleri gerçege en yakın şekilde veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

Peki renkler konusunda AMOLED daha başarılı ise Grafik endüstrisi neden hala illede IPS diye ağaca çıkıyor? Neden Eizo'nun monitörlerine binlerce dolar akıtıyorlar?

Bişey anlamadım bu işte ben.

Aralarında avantaj ve dezavantajlar muhakkak vardır. Grafik endüstrisi neden IPS seçiyor bilmiyorum ama mobil cihazlar için en ideal ekran AMOLED'dir. Çünkü sarfiyatı düşüktür. Renkleri, ve kalitesi de bir mobil cihaza yetip de artacak kadar iyidir... Yine söylüyorum Apple, IPS değil AMOLED tercih etmeliydi...

Cunku SAMOLED IPS ye gore cok daha pahalidir. SAMOLED ler yayginlasinca grafik endustriside IPS den vazgececekdir.SAMOLED renk ve enerji haric 0 ms olmasi ve inputLAG sorunu olmamasi acisindanda LCD lerden her daim ustun bir teknolojidir.Daha oncede belirttigim gibi CRT lerin tek gercek varisidirler en azindan simdilik boyle gozukuyor.SAMOLED tamamen OLED tabanli bir teknolojidir.IPS LED aydinlatmali ip4 ler ise tamamen LCD tabanli bir teknoloji kullanmaktadir.Uzun lafin kisasi suanki en gelismis ekran teknolojisi SAMOLED tabanli Samsung Wave dir.

• quote:

Aralarında avantaj ve dezavantajlar muhakkak vardır. Grafik endüstrisi neden IPS seçiyor bilmiyorum ama mobil cihazlar için en ideal ekran AMOLED'dir. Çünkü sarfiyatı düşüktür. Renkleri, ve kalitesi de bir mobil cihaza yetip de artacak kadar iyidir... Yine söylüyorum Apple, IPS değil AMOLED tercih etmeliydi...

Grafik sektörünün ihtiyacı olan ekran, renkleri kontrast ve parlak gösteren değil gerçekçi gösteren bir ekrandır.
    Bunuda şu anda en iyi becerebilen ekran türü IPS ekranlardır. Amoled ekranla bir katalog yapıp matbaaya gönderdiğinizde çıkıcak sonuç tam bir facia olacaktır.

Filmleri ve fotoğrafları canlı renklerde, abartılmış kontraslıkla görmek isterseniz AMOLED, ama ben ekranda gördüğümü kağıt üstünde görmek isterim derseniz IPS ekran.

Bu yüzden sektörün lideri olan EIZO bu panel türünü kullanmaktadır.

• arkadaşlar şunu bilinki samsungun süper amoledli ekranı iphone 4 den daha üstün, videoya bi bakın iphone yok ama çok kaliteli bir cihaz

[DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=uBSIFNWaMzg ]
  • Ne fanatikliktir ya adamlar iyiki koymamış bile diyebiliyor amoled ile iphone 4 un goruntusunu tartışamazsınız bile normal tv ile full hd tvyi karşılaştırıyorsunuz birbakıma tek gerçek siyahı amoled verir!
  • Arkadaslar,Ingiltere Orange'da calisiyorum.2 hafta once Samsung'dan elemanlar geldi Wave sunumu yapmaya.Ekrani cok guzel.Goruntu cok keskin.Diger ekranda gordugunuz kareleri (pixeller,bu kareler sanirim) goremiyorsunuz.Hep Iphone almak istedim simdiye kadar ama sirf bu ekran icin Wave ya da Galaxy S alacagim sanirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertgraph1979

quote:

Grafik sektörünün ihtiyacı olan ekran, renkleri kontrast ve parlak gösteren değil gerçekçi gösteren bir ekrandır.
    Bunuda şu anda en iyi becerebilen ekran türü IPS ekranlardır. Amoled ekranla bir katalog yapıp matbaaya gönderdiğinizde çıkıcak sonuç tam bir facia olacaktır.

Filmleri ve fotoğrafları canlı renklerde, abartılmış kontraslıkla görmek isterseniz AMOLED, ama ben ekranda gördüğümü kağıt üstünde görmek isterim derseniz IPS ekran.

Bu yüzden sektörün lideri olan EIZO bu panel türünü kullanmaktadır.

Dediğim gibi grafik sektörü için en iyi tercih IPS olabilir ancak mobil cihazlar için en iyi tercih LED panel türevleridir.

• Sonuç olarak ekran iyi mi iyi.Bitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoLdenBlog

Sonuç olarak ekran iyi mi iyi.Bitti

Evet ekran çok güzel. Çözünürlük olarak da şu an en yüksek çözünürlük. Yani çıta en yüksekte. Ekran kalitesine diyecek de yok açıkçası.
  • Wiki'de oled'in dezavantajlarinda gun isiginda iyi olmadigi yaziyor. Samoled'de bunun bir nebze onune gecmisler ancak ips gun isiginda daha iyi sanirim.
    Albani ustad en dogru yorumu yapacaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: foxhound

quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavisi

Ya ne diye uygulamaya telefon karşılaştırmasına döküyorsunuz işi anlamıyorum. Ekran teknolojisi olarak süper amoled çok çok üstün. Haklı samsung. Apple kullanıcıları teknoloji özürlü oldukları için iphone alıyorlar zaten, onlar da apple ne dese heeee diyorlar, yazık gerçekten. Ben de iphone kullanıcısıyım ama Apple ne dese atlamıyorum, madem süper amoled nedir ne değildir bilmiyorsunuz neden konuşuyorsunuz?

Üslubuna dikkat et!...

Sen kim oluyorsun da millete "özürlü" diyorsun... Senin de iPhone kullanman, forum kullanıcılarına böyle hakaret etme hakkını vermez... Adam gibi yorum yapın şu forumda...

böyle saçma sapan konuşup illa hakaret mi yemek istiyorsun milletten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 10 Haziran 2010; 19:08:25 >

• IPS bir LCD panel türü.

Sıradan TN tipi LCD panellere göre avantajı; ekran görüş açısının ve renk skalasının çok daha geniş olması.

AMOLED ise LCD teknolojisinin yerini alacak olan teknoloji. Gerekli bilgiler haberde var zaten. AMOLED ekranın her bir pikseli arka aydınlatma lambasından çıkan ışığı filtreleyerek çalışmayıp kendisi renkli bir ışık kaynağı olduğu için yüksek kontrast ve her koşulda düzgün renkler sunabilir.

Niye grafik firmaları IPS LCD kullanıyor diyen arkadaşlar: Çünkü büyük boyutlu OLED/AMOLED ekranların üretimleri hala çok maliyetli. Örneğin 20" bir OLED ekran 10.000$ dan pahalıya mal oluyor. Mobil cihazlar için en uygun ekran AMOLED ekranlar çünkü gün ışığı gibi koşullarda en iyi sonucu AMOLED ekranlar verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektroterm -- 10 Haziran 2010; 19:36:18 >
  • @marikanwap
    Bu forumda iphone yorumlarında benim gibi iphone sahibi olduğunu bildiğim ve gerçek anlamda tarafsızlığına şahit olduğum iki insandan birisiniz
  • yahu saçmalamayın grafik sektörü içinde samoled daha iyidir. neden herkez ips kullanıyor dedi biri. nedenmi ? çünkü 4 inç den buyuk bir samoled amoled veya oled ekran satılmıyor şuanda.hiç gordunuzmu 22 inç oled ekran diye bişey herhangi biyerde satılan ? hala atıp tutuyorsunuz. 1-2 yil içinde amoled ler yaygınlaşınca ips diye birşey kalmıyacak. görende grafiker veya herhangi bi dalda çizim yapan biri sancak sizi. hayır ben autocad solid üzerinden çizim yapiyorum bölümüm nedeniyle.grafiker arkadaşımda var. oda bu işlerle ilgili.amoled teknolojisini ikimizde heyecanla takip ediyoruz.özellikle onun işinde çok daha önemli olan renkleri en dogru veren ekranlar amoledler oldugu için sektörün içindeki insanlarla hala iddalaşıyorsunuz.burda çogu insanın ips ekran gordugunu bile sanmıyorum. neyse telefonlar çıksın görücez zaten hangisi iyiymiş.

buarada ipad dede ips ekran var ancak kimsenin ekran hakkında süper dehşet dedigini duymadim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 10 Haziran 2010; 19:35:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fatguncom

@marikanwap
    Bu forumda iphone yorumlarında benim gibi iphone sahibi olduğunu bildiğim ve gerçek anlamda tarafsızlığına şahit olduğum iki insandan birisiniz

Teşekkür ederim.
  • Rekabet iyidir tüketiciye faydalıdır bizi yiyeceklerine bırakın birbirlerini yesinler
  • SAMSUNG 'un açıklamalarına katılıyorum, fakat bu samsung telefonları iphone dan daha iyi yapmaya yetmiyor, aksine Samsung'un kendilerine göre iphone da bulabildikleri tek kusur gibi görünüyor, bunu da hemencik bir açıklama ile duyurma gereği duymuşlar, haklılar tabi.
    ÜÇ BUÇUK, ÜÇ BUÇUK, ÜÇ BUÇUK......

İki telefon yan yana duruyor, arada dağlar kadar kalite farkı var.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.