Şimdi Ara

Samsung KU7000 Kullanıcılar Klubu (225. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.794
Cevap
117
Favori
318.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 senedir 55ku7000 modelini kullanıyordum, geçen gün üst sola yakın ve sağ alta yakın iki kısımda geniş alanda, çok belirgin olmayan mor - mavi renkli alanlar oluşmaya başladı. İnternette araştırdığımda Led-barlarda problemden dolayı yapar diyor. Birkaç kişinin başına daha gelmiş fakat yetkili servis çok para istemiş. Bunu yaptırabilecek istanbulda özel servis var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisg

Ağustos 2019 tarihli Türksat listesi aşağıdaki link'de açılan mesajdan ulaşılabilir. Ağırlıklı HD kanallar var, onlar içinde de yeni HD yayına geçen KonTV ve UçankuşHD yok.

KU serisi için bu LİNK deki dosyayı indirip yükleyebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    tvnin yanlışlıkla kanalları sıfırlandı sizin listeyi yükledim. liste için teşekkürler.bu listeyi yükledim ama fox/cnntürk gibi kanallarda sıkıntı var. çok geç açılıyor ve ses gelmiyor ? neden biliyor musunuz ?

fabrika ayarlarına döndürüp kanalları sıfırladım baştan yükledim. fox ve cnn'in frekanslarını elle girmeme rağmen bulamıyor.yanlışlıkla silmeden önce bu kanallar vardı ama şimdi hiç bir türlü bulunamıyor çözüm nedir?

edit:birde trt eba kanallarının sd frekanslarını bulup kanalları getiriyor ama hd frekanslarını bulamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinku -- 22 Mart 2020; 21:16:0 >

• Shinku kullanıcısına yanıt
    Sinyal kaliteniz düşük belli ki. Kanal listesi ile kanalların açılması süreleri arasında bağlantı yok.

Anten balkonda ise LNB'yi çok hafifçe sağa veya sola oynatıp sinyal seviyesi yükseldiğinde LNB'yi o konumda sabitleyin.

Bu şekilde Fox ve CNN hızlı açılacak, bunun yanında TV'niz HD EBA kanallarını rahatlıkla bulacaktır.

Kanal listesini yeniden yükleyin ve LNB'de yukarıda bahsettiğim işlemi yapın. Fox veya CNN'i açıp sinyal seviyesi artana kadar LNB'yi çevirin.

Bol şans.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 22 Mart 2020; 21:29:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisg

Sinyal kaliteniz düşük belli ki. Kanal listesi ile kanalların açılması süreleri arasında bağlantı yok.

Anten balkonda ise LNB'yi çok hafifçe sağa veya sola oynatıp sinyal seviyesi yükseldiğinde LNB'yi o konumda sabitleyin.

Bu şekilde Fox ve CNN hızlı açılacak, bunun yanında TV'niz HD EBA kanallarını rahatlıkla bulacaktır.

Kanal listesini yeniden yükleyin ve LNB'de yukarıda bahsettiğim işlemi yapın. Fox veya CNN'i açıp sinyal seviyesi artana kadar LNB'yi çevirin.

Bol şans.
    cevap için teşekkürler ,

kanallar silinmeden önce böyle bir problem yoktu. kanald-fox-cnn vardı ve sıkıntısız izliyordum birde binanın ortak anteni . kanal listesini yanlışlıkla sıfırladıktan sonra bu kanallar elle frekanslarını girsem bile gelmiyor garip bir şekilde. sizin listeyi atınca geldi ama dediğim gibi geç açılıyor ve sessiz.

yada televizyonun lnb ayarı varsa onu mu değiştirmem gerek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinku -- 22 Mart 2020; 22:16:5 >

• Shinku kullanıcısına yanıt
    LNB'nin ne olduğunu bilmiyorsanız bina görevlisinden/yöneticisinden yardım isteyin.

Kanalda ses olmaması başka bir sorun, kanalların geç açılması başka. PID değerleri değişmiş olabilir, bunu da şu şekilde düzeltebilirsiniz;

Listeyi yükleyin, hangi kanal bozuk ise o kanal üzerine gelin ve kanalın frekansı ile, sadece o frekans için kanal taraması yapın. PID değerleri değişti ise güncellenecektir.

Geç açılma sorunu, bir önceki mesaja yazdığım gibi, sinyal kalitesi ile ilgili, onu bir bilenden destek alarak LNB ile çözebilirsiniz.

Ancak, Kanal listesi silinmeden önce iyiydi, silindikten sonra kötüleşti diyorsanız, bir üstteki yöntem bu sorunu da çözebilir.

Bol şans

• 2 gündür tv ve ev sinema sistemi arasında bağlantı kuramiyorum arc özelliği çalışmıyor. Tv ses menüsünde hdmi arc seçeneği kayboldu. Fabrika testi attim normal reset attım hala aynı benzer sorun yaşayan var mı. Amfi yamaha vr-x683.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Topaçlar güncelleme ile film keyfimizde elimizden aldılar web den filmleri açmıyor artık

• Güncel kanal listesi paylasabilecek var mı bir de yüklenmesini nasıl yapabiliriz?

• karacaardıç kullanıcısına yanıt
    Son zamanlarda ben de hiç bir film, diziyi açamıyorum tv'nin browser'ından. Bunun nedeni nedir? Nasıl çözülür?
    Ucuz bir şey değil ki bu, 3 senede bir tv mi yenileyeceğiz özelliklerini kullanabilmek için.
    Sinir ediyorlar insanı. Zaten tizen'de doğru düzgün uygulama yok, bari bir film izleyebilelim rahatça internetten.

• YT kullanıcısına yanıt
    Alıntı...

Samsug tvler ise Arm işlemcili (tabletlerde kullanılan işlemci ARM Cortex A9@1Ghz ve MALI400 ekran işlemcisi (GPU)) özel ve kaynak kodu kapalı linux işletim sistemi kullanıyor. Yani sizin girmiş olduğunuz siteden tvye uygun kodlanmış yazılım indirmesi ve yüklenmesi mümkün olmadığı için video açılmayacaktır.

Bu yüzden hep sorun yaşanılması kaçınılmazdır. Tv neyi destelkiyor ve açıyorsa bir süre kullanırsınız. İlerde zaten yazılım desteği kesileceği için daha da sorunlu günler yaşayabilirsiniz. Yazılım güncelleme ile bazı siteler bir dönem açılır sonra yine geçici olarak kapanabilir. İlerki yıllarda başka bir sisteme geçerse bu sorunlar ortada kalmaz ama Samsung bu yazılım altyapı sistemini sizin mevcut tvnize eklemez. Yoksa nasıl yeni tv alacaksınız?

• Teşekkürler cevabınız için. Ben zaten bu işletim sistemini bilmeden aldım tv'yi. Bilsem hiç yanaşmazdım, android işletim sistemi olan bir tv tercih ederdim. Sony tv'ler vardı ben bunu aldığım zamanlar, teknoloji marketlerde insanlar oyun oynuyorlardı tv yazılımı üzerinden ne güzel.
    Ama bizim tv'lerin de görüntüsü güzel, memnunum ben o bakımdan.

Sormak istediğim başka bir şey de Bluetooth özelliği eklenmiş diyor bir arkadaş önceki sayfalarda. Servis menüsünden açılıyor falan denmiş, ben bulamadım. Sanırım bir sonraki mu7000 serisinden bahsediyor.
    Ku7000'de Bluetooth donanımı olsa zaten olurdu. Yanlış mıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: corner35

bugün samsung servisi eve geldi.evdeki her iki samsung tv,sinin son yazılım yüklendi için filimler artık açılmıyacak dedi.bu konuda son zamanlarda çok şikayet aldıklarınıda belirtti.yazlım çakılı olduğu için eski yazılamda maalesef dönemiyoruz dedi.tv nin dns ayarıını8.8.4.4. olarak değiştirip bir nebze olsun şimdilik izleyebilrsiniz arkadaşlar.yazılım otomatik yüklemeyide mutlaka kapatın.çok yakında sadece samsunga değil tüm marka tv,lerde bu durum ile karşılanacağı bilgisini verdiler.çook gerekli değil ise yeni yazılım yüklemeyin tv,lerinize.yoksa benim gibi tv nin yanına bilgisayarı koyup film izlerseniz ancak.
    Birde ku7000 model tv nin servis menüsüne girip bluettoh,u on yaparsanız artık tviniz bluetooth ,lu oluyor(ama yeni yazılım yüklerseniz otomatik olarak kapanıyor ve tv nin fişini söküp takarsanız da kapanıyor)
    -diğer konu ise 2.5 senede ekran ledlerin arıza yapıp ekranın birakç yerinin morarması idi.bunun içinde yine eve gelen servisci arkadaş,hemen tv nin takılı olduğu prize baktı ve kullandığın akım korumalı 5 li prizin çok kalitesiz ve fişlerin girdiği yerler çok bol dedi.bu fişin ark ve parazit yapıp ledlerin kısa sürede bozulmasına sebep oluyor dedi.gelen sorunlu voltaj ilk besleme devresini bozması gerekmezmi dedim.besleme devresinin koruması var.koşayvkolay bozulmuyor dedi.kalitel ibir marka(hama gibi) akım korumalı priz kullanın dedi.yada hiç olmazssa normal birprize takın ama prixe fiş sıkı sıkı otursun dedi.samsun garantisi bitmiş tv lerde led arızasını kesinlikle garantiye sokmuyor dedi.
    ucuz akım korumalı prizlerin içersinde ufak bir kondansatör ve minicik bir bobinden başka birşey yok maalesef.buda bir işe yaramıyor.(s-link marka)

Alıntıları Göster
    Bluetooth'un servis menüsünden açıldığını söylemişsiniz ama ben bulamadım. Sizin tv ku7000 değil sanıyorum? Servis menüsü de yok bende? Bluetooth donanımı yok zaten bizim tv'lerde bildiğim kadarıyla. Bir umut yine sorayım dedim ama :)

• quote:

Orijinalden alıntı: YT

Teşekkürler cevabınız için. Ben zaten bu işletim sistemini bilmeden aldım tv'yi. Bilsem hiç yanaşmazdım, android işletim sistemi olan bir tv tercih ederdim. Sony tv'ler vardı ben bunu aldığım zamanlar, teknoloji marketlerde insanlar oyun oynuyorlardı tv yazılımı üzerinden ne güzel.
    Ama bizim tv'lerin de görüntüsü güzel, memnunum ben o bakımdan.

Sormak istediğim başka bir şey de Bluetooth özelliği eklenmiş diyor bir arkadaş önceki sayfalarda. Servis menüsünden açılıyor falan denmiş, ben bulamadım. Sanırım bir sonraki mu7000 serisinden bahsediyor.
    Ku7000'de Bluetooth donanımı olsa zaten olurdu. Yanlış mıyım?
    Yeni TV almanıza gerek yok Mi Box alırsınız devam.

• Herkese selamlar,

Samsung ku7000 model tv 'nin internet tarayıcısı ile youtube 'a girince;

Sarı bir band içinde; "Bu tarayıcıya verilen destek yakında bitecek" diye bir uyarı yazısı ile karşılaşıyorum.

Bu sarı band içindeki uyarı yazısından nasıl kurtulabiliriz ?

• Arkadaşlar selamlar.

Babamda bu televizyondan var. Kendisinin kulakları iyi duymadığı için kendisine bluetooth kulaklık aldım ancak TV ye bağlayamıyor. Galiba bluetooth özelliği var ama bişeyler yapması gerekiyor TV de. Ben internetten şu ürünü almayı düşündüm. Normalde bilgisayarlar için olan bir aparat ama belki TV'de de çalışır ümidi ile. TV'nin bluetooth özelliğini aktif etmenin bir yolu bulundu mu?

Samsung KU7000 Kullanıcılar Klubu

Bir de internette bazı kumanda tuş kombinasyonları var ancak kendisinde bu kumanda olduğu için o kombinasyonları yapamadık. (Bazı telefon kumanda uygulamaları da denedik.)

Samsung KU7000 Kullanıcılar Klubu

• quote:

Orijinalden alıntı: india_ipekyolu

Arkadaşlar selamlar.

Babamda bu televizyondan var. Kendisinin kulakları iyi duymadığı için kendisine bluetooth kulaklık aldım ancak TV ye bağlayamıyor. Galiba bluetooth özelliği var ama bişeyler yapması gerekiyor TV de. Ben internetten şu ürünü almayı düşündüm. Normalde bilgisayarlar için olan bir aparat ama belki TV'de de çalışır ümidi ile. TV'nin bluetooth özelliğini aktif etmenin bir yolu bulundu mu?

Bir de internette bazı kumanda tuş kombinasyonları var ancak kendisinde bu kumanda olduğu için o kombinasyonları yapamadık. (Bazı telefon kumanda uygulamaları da denedik.)

Bu cihaz çalışmayabilir. Riske girmeyin derim. Benim önerim Xiaomi TV Soundbar almanız. Aşağıda Türkçe inceleme videosu var. İngilizce videoları siz de bulabilirsiniz.

Bu sound bar zaten yüksek ses veriyor ama Bluetooth kulaklık ile sorunsuz bağlantı imkanı da var.

Kargo Kapidayoutube
    Evinizin Sinema Salonundan Ne Eksiği Var? Xiaomi 33inch TV Soundbar ! Detaylı İnceleme
    https://www.youtube.com/watch?v=fI0o5Kr89o8&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 25 Nisan 2020; 7:57:24 >

• barisg B kullanıcısına yanıt
    Hocam ben biraz eksik anlattım. Babam TV'nin kendi sesini de duyabiliyor. Ancak yüksek sesle dinlemek zorunda kalıyor. O yüzden sesi yükseltmek yerine kulaklıkla dinlemek istiyor. Bu ürünün TV nin sesini kulaklığa vereceğini pek zannetmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: india_ipekyolu

Hocam ben biraz eksik anlattım. Babam TV'nin kendi sesini de duyabiliyor. Ancak yüksek sesle dinlemek zorunda kalıyor. O yüzden sesi yükseltmek yerine kulaklıkla dinlemek istiyor. Bu ürünün TV nin sesini kulaklığa vereceğini pek zannetmiyorum.
    Tv'lerdeki Bluetooth bağlantısı genelde akıllı kumandaları TV'ye bağlama ile kısıtlı bırakılıyor ve Bluetooth kulaklık bağlantısına izin verilmeyebiliyor.

Ku7000 menüsünde Bluetooth kulaklık bağlantısı seçeneği de yok.

Bu cihaz hem sesi yükselterek dışarı veriyor hem de Bluetooth kulaklık bağlantısı imkanı yaratıyor.

Bu tip cihazları almadan TV'ye Bluetooth kulaklık bağlantısı imkanı sağlamanız mümkün değil.

Başka marka/model cihazlar da var ama fiyat/performans en yüksek cihaz bu gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 25 Nisan 2020; 8:8:14 >

• Ben optik kablo girişi olan bir Audio Bluetooth transmitter/receiver cihazı aldım aldım, tv'nin optik çıkışından kablo ile sesi alıp Bluetooth kulaklığa bağlanmayı becerebildim. Ama ses seviyesi çok yüksek değildi. Cihaz hoparlör sistemlerine de Bluetooth özelliği kazandırabiliyor. Telefonla falan eski sisteminize bağlanabiliyorsunuz. Linkini de veriyorum.

www.sanalmarketim.com
    TaoTronics TT-BA09 Bluetooth 5.0 Verici/Alıcı Dijital Optik 3.5mm Kablosuz Ses Adaptörü
    https://www.sanalmarketim.com/Urun/TaoTronics-TT-BA09-Bluetooth-5-0-Verici-Alici-Dijital-Optik-3-5mm-Kablosuz-Ses-Adaptoru/111118

• YT kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa lazım olan şey de bunun gibi bir cihaz. Ancak kazancı yüksek değil anlaşılan. Xiaomi Subwoofer Geatbest'de kampanyalı 440 TL. Fiyat performans olarak sanki daha avantajlı.

Gearbest
    Xiaomi 33 inç TV Soundbar Hoparlör | Gearbest Türkiye
    https://tr.gearbest.com/speakers/pp_1709441.html

• 
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.