Şimdi Ara

Samsung LCD TV Sorunu ( ÇÖZÜLDÜ ) - AS15-F, T-CON Kartı, Negatif Görüntü Oluşması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba uzun yıllardır kullandığım samsung lcd tv de renk sorunu oluştu, ne demek istediğimi aşağıdaki resimde görebilirsiniz. TV'yi açtığımda güç katındaki bazı kapasitelerin şiştiğini bazılarının ise dışarı akıttığını gördüm. Sorunun bunlardan olacağını düşünerek değiştirdim ancak sonuç yine değişmedi.
    Bunun üzerine bir araştırma yaptım ve tcon denilen kartta sorun olabileceğini okudum. Fakat ne bir işlem yapmadan size danışmak istedim. Ek bilgi olarak kartın üzerindeki bir IC'yi değiştirerekte sorunlar düzeliyormuş, bu IC'yi değiştirebilirim fakat olası sorunun bundan değilde başka bir noktada olması beni boşuna uğraş ve gereksiz alınan malzeme riskinden dolayı korkutuyor. TCON kartının sorun tespiti için manual ini aradım ama bulamadım.

Hatanın kart üzerindeki işlemciden olduğunu düşünmüyorum, TV ilk açıldığında ( fişi takıp çıkarmaktan bahsetmiyorum, uzaktan kumanda ile açmaktan bahsediyorum ) ekranda ki görüntüde hiç bir sorun yok yaklaşık 25 sn sonra bozulmamalar başlıyor ve devam ediyor. Bu durum aslında kart üzerindeki kapasitelerden veya yarıiletken malzemenin hasar görmüş olabileceğini bana hatırlatıyor.

Deneyimlerinizi dinlemek istiyorum.

Durumun video görseli aşağıdaki linktedir.
    https://youtu.be/y9LW07X0DJ4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thenoone -- 30 Ocak 2018; 23:15:55 >

• osilaskop ile acaba sorunlu elemanlar bulunabilir mi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: suratsızadam

osilaskop ile acaba sorunlu elemanlar bulunabilir mi .

Özellikle TCON kartı çok karmaşık, tabi birde devre şeması elimde yok. Bu sorunun nedeninin tcon kartı olması muhtemel ancak kesin olmadan da ürünü satın almak istemiyorum. Bu durum ile karşılaşmış başka bir kişi varsa belki destek olabilir.
  • http://mehmetyildiz.com/post/do-it-yourself/lcd-tv-nasil-tamir-edilir

Sorunu çözdüm, yukarıdaki linkten görebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.