Geçen hafta Samsung LE-40M87BD model lcd tv satın aldım.Evde Digiturk kullanıyorum ve composite olarak bağlı.fakat görüntü sürekli mozaikli gibi ve yüzlerde bir sıvanma meydana geliyor gibi.Kullandığım Dvd ise component olarak bağlı ve onda da aynı sorunlar var.Her ikisinde de uzaktan seyrederken az belli oluyor fakat yakından çok bariz belli,servis çağıracağım fakat böyle sorun yaşayan arkadaşlar varmı tv.'sinde büyük hevesle almıştım ancak şu an biraz moralim bozuk.
Composite mi?Hiç bağlamasan daha iyiymiş. Hemen altın uçlu bir scartla bağlan. Hala sorun varsa ancak o zaman servisi çağır.
quote:
Orjinalden alıntı: jetby
Arkadaşlar Selam ,
Geçen hafta Samsung LE-40M87BD model lcd tv satın aldım.Evde Digiturk kullanıyorum ve composite olarak bağlı.fakat görüntü sürekli mozaikli gibi ve yüzlerde bir sıvanma meydana geliyor gibi.Kullandığım Dvd ise component olarak bağlı ve onda da aynı sorunlar var.Her ikisinde de uzaktan seyrederken az belli oluyor fakat yakından çok bariz belli,servis çağıracağım fakat böyle sorun yaşayan arkadaşlar varmı tv.'sinde büyük hevesle almıştım ancak şu an biraz moralim bozuk.
Kullandığın kablo markaları nedir? DG ile bağlantının scart olmasında ve CVBS(kompozit) değil de RGB'yi seçmekte yarar var. Monster 26 YTL ile ucuz ve uygun bir seçim. Teknosalarda bulabilirsiniz. M87 konusunda bilvarch'ın uygulamalarına bak. Oldukça iyi sonuç aldığını biliyoruz. Bir şeyleri mutlaka eksik yapıyorsunuz. DVD bağlantıda problem olması da ilginç. Kullandığınız komponent kablonun kalitesinden yada DVD kalitesinden ileri gelebilir. Player menüsünden komponenti işaretlediniz umarım. Bence bu tür şikayetleri yazarken "DG'ü ... marka, DVD'yi .... marka kablo ile bağladım. DVD orjinal (yada değil) ....nu izlerken görüntüden memnun değilim" derseniz, daha etkili olur.
Dostum bende monster markaya geçince 40m87imde oldukca düzelme yaşadım. Tam ayarları m87 klübünden elde edebilirsin. Benim digitürkümde bu sorunlar en alt düzeyde.