Şimdi Ara

Samsung M3 Portable 1TB'de Virüsten Dolayı Dosyaların Gözükmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • forum.donanımrehber ciler herkese merhaba. Forumda yeniyim.
    Başta sorunum forumda olan HDD'ye virüs bulaşıp dosyaların gözükmemesi olarak anlaşılabilir ama daha karmaşık bir sorunum var. İlk olarak HDD'me virüs bulaştığından eminim. Ve şu anki işletim sistemim Ubuntu 12.04 LTS. Arkadaşıma dosya atmak amacıyla bilgisayarına takmış olduğum HDD'min içindeki dosyalar "dosyaadı.exe" şekinde gözüktü ve Windows 8 işletim sistemine kurulu olan Kaspersky 2013 sürümüyle HDD takılmasıyla otomatik olarak başlayan virüsler silindi. İkincil olarak dosyalarımın hepsinin kayıp olacağından korkarak Arkadaşın diğer Windows 7'li bilgisayarına dosyaları atmak amacıyla HDD'mi taktım ve ordada .exe leri sildi Microsoft Security Essential. Fakat HDD içeriği değişmemiş gözüküyordu. Forumlarda araştırmam sonucunda HDD'ye bulaşan virüs dosyaların gizleyip aynı isimde virüslü exe dosyası oluşturuyormuş. Dosyalarıma Windows'un dizin kısmına dosyalarımın olduğu ana klasörü yazıp "F/DOSYALAR" şeklinde ulaşabildim ve sorunsuz dosyaları kopyaladım. Şimdi kendi bilgisayarıma HDD'yi taktığımda virüsler Ubuntu'da çalışmadığından açtı ve herşey normal gözüküyor. $REYCLE.BIN ve REYCLE klasörlerini sildim ve içerik şu anda normal. Size sorum şudur. Eğer ben bu HDD'yi tekrar Windows tabanlı bir işletim sistemine taksam sonucu ne olur ve dosyalar gözükürmü. Ve eğer dosyalar virüslüyse virüsleri kişisel dosyalarıma zarar vermeden nasıl etkisiz hale getirebilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. :)

• xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 3 Şubat 2023; 13:6:49 >
  • sorunsuz dosyaları alıp biçimlendirin kafanız rahat olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.