Şimdi Ara

Samsung M3 Portable 2.5' 1TB Taşınabilir HDD İnceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
9
Favori
61.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim dediğim şeyler aslında önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde gelişecek ürünlerdir. HDD okuma hızları artması gerek USB3 çok şey vaat ediyor.

O sebeple bu veya diğer USB3 HDD gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. hatta şunu bile söyleyebilirim en kötüsü bile büyük fark yaratacak hız sağlar.

Sadece anakart uyumluluğuna ve özellikle asus usb boost özelliğine dikkat edin çok iyi birşey. Asus bu konuda sürekli kartlarını geliştiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yok2504

Benim dediğim şeyler aslında önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde gelişecek ürünlerdir. HDD okuma hızları artması gerek USB3 çok şey vaat ediyor.

O sebeple bu veya diğer USB3 HDD gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. hatta şunu bile söyleyebilirim en kötüsü bile büyük fark yaratacak hız sağlar.

Sadece anakart uyumluluğuna ve özellikle asus usb boost özelliğine dikkat edin çok iyi birşey. Asus bu konuda sürekli kartlarını geliştiriyor.

Benim de sorum tamamen anakart odaklıydı. Sanırım bir aciliyet olmadığı için beklemekte fayda var.

Bir de USB 3.0 girişinden USB 2.0 çalıştırılabiliyor mu? Çalıştırılıyorsa tamamen USB 3.0 girişli olan, USB 2.0 girişi olmayan anakart var mı? Özellikle AMD tabanlı istiyorum.

• @Pulstar bu knouda asus ve gigabyte ın bir sürü çözümü var sitelerini bizzat ziyaret edip incelersen çok güzel anakartlar bulursun.
  • Aynı ürünü bende aldım. Yalnız bir şey soracağım PC den HDD ye bir şey atarken 11 MB ile gönderiyor yada 10 MB ile anakart USB 2. yukarıdaki testte 25 MB falan görülmüş acaba aradaki fark neden olabilir ?

HD Tuneden bir görüntü,.
     Samsung M3 Portable 2.5' 1TB Taşınabilir HDD İnceleme

2.Sorum: USB 3 veri hızından yararlanmak için Anakart + Dahili hDDnin Sata 3 olması gereklimi yok Sata 2 taklılı bir HDD veya anakart olan PC den USB 3 hızından veri aktarabilimriyiz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShaDeWRoX -- 2 Mart 2013; 11:37:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yok2504

@Pulstar bu knouda asus ve gigabyte ın bir sürü çözümü var sitelerini bizzat ziyaret edip incelersen çok güzel anakartlar bulursun.

AMD sistem kullandığımdan o modellere baktım ancak komple USB 3.0'lı anakart göremedim.

Baktığım tüm modellerde USB 3.0'dan daha fazla USB 2.0 girişi vardı.

USB 3.0 girişinden USB 2.0 cihazlar çalıştırabiliyorsak benim gibi uzun sürede sistem, kısa sürede de harici aygıt ve mobil cihaz değiştiren biri için USB 2.0'lı anakarta para vermek doğru değil diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShaDeWRoX

Aynı ürünü bende aldım. Yalnız bir şey soracağım PC den HDD ye bir şey atarken 11 MB ile gönderiyor yada 10 MB ile anakart USB 2. yukarıdaki testte 25 MB falan görülmüş acaba aradaki fark neden olabilir ?

2.Sorum: USB 3 veri hızından yararlanmak için Anakart + Dahili hDDnin Sata 3 olması gereklimi yok Sata 2 taklılı bir HDD veya anakart olan PC den USB 3 hızından veri aktarabilimriyiz ?

USB 2.0 girişinden USB 3.0 hızı alamazsınız. USB 2.0 hızı alabilirsiniz.

Çünkü USB girişinin veriyolu buna göre ayarlanmıştır.

Kısaca anakartta USB 3.0 girişi, HDD'in de USB 3.0 olması gerekiyor.

Sata'nın buna bir etkisi yoktur.

Piyasada üzerine Sata 3 olmasına rağmen USB 3.0 girişi olmayan anakartlar da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 2 Mart 2013; 11:48:05 >

• USb 2 anakarta USB 3 çevirici taksak PCI Express ten performans alabilirmiyiz ?
  • arkadaşlar aynı hdd den bende de var. Ben içindeki diski çıkartıp laptopuma takmak istiyorum. Ama kutuyu açamadım. Kutuyu açmak için ne yapmam gerektiğini bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xallez

arkadaşlar aynı hdd den bende de var. Ben içindeki diski çıkartıp laptopuma takmak istiyorum. Ama kutuyu açamadım. Kutuyu açmak için ne yapmam gerektiğini bilen var mı?

Arkasındaki etiketin altında, barkod çizgilerinin bitiminde sanki bir vida yeri var.

Oradan denedin mi?
  • Bu hdd uzun ömürlü kullanılabilir mi ?

sürekli kullanılmayacak ama sağlam, kolay kolay bozulmayacak bir hdd lazım. içine önemli veriler yedeklenecek, ara sıra kullanılacak ama yıllarca bozulmadan kalması lazım bir kenarda.
    Toshiba düşünüyoruz daha sağlam olur diye ama bu hdd bir arkadaşta var. Ondan alsam doğru seçim olur mu ?
  • Tavsiye ederim pcde 7 24 takılı. Usb3 portundan. Uzun ömürlü olcagini düşünuyorum içinde seagate hdd var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aldım çok güzel 139 tl den ama şu program ne işe yarıyor çözemedim Secure Unlock_win
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitlisadilcevaz

Bende aldım çok güzel 139 tl den ama şu program ne işe yarıyor çözemedim Secure Unlock_win

139 lira nerde ben bulamadım

ucuztakip.com falan çıkıyor o mu aldığınız site hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 10 Nisan 2013; 0:05:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

Bende aldım çok güzel 139 tl den ama şu program ne işe yarıyor çözemedim Secure Unlock_win

http://www.n11.com/1tb-samsung-25-usb30-m3-hx-m101tcbg-siyah-P12652075

kargo bedava

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingibi -- 11 Nisan 2013; 13:42:08 >

• Arkadaşlar dün itibariyle bende samsung m3 portable 1 tb harddisk almış bulunuyorum.Bugün kutusunu açtım ve ters tuttuğum için yere düşürdüm.Birşey olmamasını umarak bilgisayara bağladım.Cihaz çalışıyor tabiki hem de çok hızlı tanıdı laptopum.Fakat bir şey farketttim.Cihaz elimde çalışırken tıkırtı gibi sarsıntı hissetttiriyor ara sıra.Kıllandım ama inşaallah harddisklerde olan birşeydir.Yani masada falan çalışıyorken de elimi üstüne koyunca o küük sarsıntıları hissedebiliyorum.Bu normal mi?Yorumlarınızı bekliyorum.. Teşekkürler
  • Normaldir okuma yazmada olur o tıkırtılar güle güle kullanın problem yok. Bad sectorde olmamış ama pcden çıkarırken kesinlikle aygıtı kaldır yapıp öyle çıkarın bi anda çıkarırsanız okuyucu kafa diske düşüp bad sector oluşturabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cingibi

quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

http://www.n11.com/1tb-samsung-25-usb30-m3-hx-m101tcbg-siyah-P12652075

kargo bedava

bende n11 den aldım elime şimdi ulaştı bence sıcak fırsat.

• n11 de tükenmiş bilginize
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakaya_o

Normaldir okuma yazmada olur o tıkırtılar güle güle kullanın problem yok. Bad sectorde olmamış ama pcden çıkarırken kesinlikle aygıtı kaldır yapıp öyle çıkarın bi anda çıkarırsanız okuyucu kafa diske düşüp bad sector oluşturabilir

Teşekkür ediyorum hocam yüreğime su serptiniz...Ayrıca tavsiyeleriniz için de teşekkürler... iyi forumlar...
  • Real alışveriş merkezlerinde 165 TL'ye satılmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinnitem1 -- 13 Nisan 2013; 22:54:32 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.