Şimdi Ara

Samsung Magician AHCI Modu Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Daha önce SSD tavsiyesi konusunu açmıştım ve oradaki önerilerden yola çıkarak Windows için Samsung 850 EVO 120GB SSD aldım.
    Sonra Samsung'un kendi programı olan Magician'ı yükledim. Test yaptım ve sonucum açıkçası beklediğim gibi geldi. Yani ara sıra yazma hızı 500'ün altına düşse de bunun olağan bir durum olduğunu düşünüyorum.

Test sonucu;

Fakat dikkatimi çeken şey Magician'da AHCI modunun aktif olarak gözükmemesiydi. Deactivated olarak gözüküyor. Normalde AHCI mode is ON yazmalıydı. Aynı zamanda SATA bilgileri de gözükmüyor?

Anakartım ASUS Z170-A ve hemen AHCI modunun açık olup olmadığına baktım ve bu mod şu an aktif. Zaten yeni anakartlarda aktif olarak geliyor hemen hemen.
    Modu değiştireceğim zaman AHCI'dan RAID'e geçmek istiyor musun diye de soruyor. Yani AHCI kesin açık durumda.

Bilmediğim bir ayar mı var yoksa gerçekten AHCI modu kapalı mı? Kapalı olsa testlerim çok düşük çıkmaz mıydı? Yoksa şu an olduğundan daha mı düşük?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaybridX -- 28 Ağustos 2016; 22:54:15 >

• Reddit'te biraz bakındım, Windows Update 1607'den sonra Samsung Magician, SSD AHCI modda olmasına rağmen Deactivated olarak gösteriyor diyorlar.
    Yani Magician'da sıkıntı var gibi. Bunu Update ile çözmeleri lazım.
  • HaybridX kullanıcısına yanıt
    Her şey normal, aynı şeyi bende yaşıyorum sadece ibare yanlış takılma.
    Sorun bende de var da acaba sorunu çözebildin mi ?
    - Dediğiniz gibi test yaptım önceki testle aynı sonuç çıktı teşekkürler.

• Hortlatıyorum ama malesef bende durum bu ben ne yapacağım arkadaşlar ?

magicianda hızlar daha düşük 320-330 gibi gerçekden çok az

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vforfreedom -- 12 Temmuz 2017; 0:14:45 >

• vforfreedom kullanıcısına yanıt
    Aynı diski daha iyi bir anakarta bağla hızlar güzel çıkarsa ki çıkacaktır, senin anakartın bu kadar perf. veriyordur. (eğer bağlantılar düzgün yapıldıysa yani SATA 1-2 portuna eski olmayan sata 3 kablosu ile takılmış olması gerekli)

AHCI Mode'un tanınmamasını çözebiliyorsun W10 rehberinde anlattım.

Birde bu magician hayli eski sanırım 5'ten sonraki sürümde komple tasarım değişti, yeniyi yüklemeni tavsiye ederim.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    sata-3 için özel bi kablo yok diye biliyorum birazcık altın uçlu hdmi gibi pazarlama olayı hatta. ama şunu diyim sata 3 portuna bağladım ssdyi ve şuan biosa baktım ahcı değil ide modunda..

bunun etkisi varmıdır
    PM'de atmışsınız. Açtığınız konu içerisinde sıkıntıları ve birçok seçeneği belirttim. Paylaştığınız bu SS'de de durum az çok belli oluyor. AHCI mode'un aktif edilip, tekrar sistem kurulması gerekli.

Fakat PM üzerinden de ilettiğim gibi bunun da hızlarda değişme yaratmadığı görülebilir. Keza açtığınız konuda da yazdığım gibi; kabloda bir sıkıntı olmadıktan sonra sata 2-3 kablosu olmasının hız açısından bir etkisi olmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vforfreedom

sata-3 için özel bi kablo yok diye biliyorum birazcık altın uçlu hdmi gibi pazarlama olayı hatta. ama şunu diyim sata 3 portuna bağladım ssdyi ve şuan biosa baktım ahcı değil ide modunda..

bunun etkisi varmıdır

Sata 3 kablosu da vardır doğrudur. Sata 6Gb/s şeklinde geçer. Sata 3Gb/s kablosu kullanılıp, sıkıntı olmadıktan sonra hız farkı olmayacaktır. Bir nevi pazarlama olayı da denebilir, bahsettiğiniz gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vforfreedom

bunun etkisi varmıdır

:)

Neden öyle en son IDE hangi yıllarda kaldı hatırlayamıyorum bile onu AHCI yapıp baştan format atın, o kadar uzak ihtimalki yazmadım bile.
  • sorunu burdaki anlatımla çözdüm hocam rehberinize ekleyin bence :) şuan durum bu

http://www.windows10turk.com/yuklemeden-sonra-windows-8-ve-10da-ahci-modunu-etkinlestirme/

redstone hocam garip şekilde açtığım konuya yazamadığım için pm attım hala yazamıyorum ama şuan durum bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vforfreedom -- 12 Temmuz 2017; 1:12:30 >

Evet konuya yazmalarda az önce sıkıntı vardı. Şimdi giderildi bir nebze de olsa.

AHCI modunun bu şekilde yapılımı da mevcuttur doğru. Yine de eğer fuzuli olarak görülmezse tekrar formatta atılabilir. Böyle kullanılmasında da çok bir sıkıntı olmayacaktır.
  • magicianda ise durum bu. onda hala düşük nedense.

tekrar sistem kurmaya gerek yokdur umarım en olmadı amazon ön sipariş ile ekran kartımı bi zahmet yollarsa (15 gündür ses yok ) yeniden kurarım

Diğer konudan yazdım.
  • aynı sorunda bende de var hocam siz nasıl çözdünüz?

ayarlardan bakıyorum ahci mod açık gözüküyor biosta.

ama samsung magicinan deactiveted olarak gösteriyor.

Acaba ssd kablosunu yanlış yere mi taktım anakartta? Sata express girişinden sonraki ilk iki portta hdd vardı. 3'ncüye taktım ssd'inkini de . Gerçi şuan düşündüm de bende 1 tane hdd var niye 2 sata girişi dolu hdd dışında başka bir şey daha mı sata kullanıyor?
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Yazılım yanlış okuyor olabilir..
    AS SSD Benchmark'dan, SSD'ye ait bir SS at.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor Arhentir

Yazılım yanlış okuyor olabilir..
    AS SSD Benchmark'dan, SSD'ye ait bir SS at.
    buradan anlaşılıyor mu hocam ahcı mod'un devrede olup olmadığı, buyur attım.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

buradan anlaşılıyor mu hocam ahcı mod'un devrede olup olmadığı, buyur attım.

Alıntıları Göster
    İntel chipset Sürücüleri yüklemişsin.
    iaStorA yazan yazı yeşil ve OK yazıyor.AHCI çalışıyor olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor Arhentir

İntel chipset Sürücüleri yüklemişsin.
    iaStorA yazan yazı yeşil ve OK yazıyor.AHCI çalışıyor olmalı.

Alıntıları Göster
    evet şuan ahci oldu hocam bu programı uygalamadan önce intel rapid storage diye bir şey vardı onun update'ini buldu intel ve onu uyguladı.

Şimdi bakıyorum da düzelmiş ssd'de hdd'de ahcı modda.

demekki bu update'leri takip etmek lazım arada.

Teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 24 Ocak 2019; 22:51:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.