Merhaba Arkadaşlar baya araştırmadan sonra Samsung ML-16 10 2010 Hp 1020 ve 1022 yazıcıları arasında kararsız kalmıştım. Bunlardan hp 1018 demo tonerle geldiği için ve ön belleği 2 mb olduğu için tercih etmedim hp 1022 ise gerçekten çok iyi bir yazıcı fakat fiyatı bana biraz pahalı geldi. Bende çözünürlüğü ve ön belleiği biraz daha yüksek olsun diye ML-2510 lazer yazıcıyı tercih ettim.
Forumda araştırma yaparsanız arkadaşların çoğu ml 1610 çok yiy bir yazıcı olduğu konusunda hem fikir ml 2510 ise bu yazıcıdan biraz daha fazla özelliğe sahip.
Yazıcının başlıca teknik özellikleri şunlar
1200*600 baskı çözünürlüğü (çözünürlü kullanıcı tarafından 600*600 veya 1200*600 olarak değiştirilebilir)
8 mb yazıcı belleği (8 mb olması iyi bir özellik yüksek boyutlu dosyalar yazarken bekleme yapmıyor)
Dakikade 24 sayfa baskı hızı(gerçekten çok hızlı çıktı veriyor.)
İlk çıktı alma süresi çok az.
3000 sayfalık tam dolu başlangıç toneri (Samsung ML-1610 2000 sayfalık tam dolu toner ile satılmaktadır.)
Elle Çift taraflı baskı için software desteği(Ben fineprint programını öneririm gerçekten çok kullanışlı )
YAZICININ KURULUMU VE İLK ÇIKTIYI ALMA
Kutu içeriği: Samsung 2510 yazıcı, tam dolu toner(ambalajlı bir biçimde gelmektedir), yazıcı güç kablosu, yazıcı tepsisi
şeffaf kapağı, driver cd, vista için driver cd, kullanım kılavuzu(tr), hızlı başlat kılavuzu
Yazıcı tonerini yerleştirip bilgisayara bağladıktan sonra driveri kurma ve test çıkrısını alma işlemleri max 2 dakika sürüyor. Ben bağlantı sırasında hiçbir sorun yaşamadım.
SONUÇ:
Gerçekten verilen parayı hak eden bir ürün yaptığım araştırmada benzer ürünler içerisinde tonerinin daha ucuz ve kapasitesinin daha fazla olduğunu görsüm. Yazdırma kalitesi çok iyi ilk gün yaklaşık 200 sayfa çıktı aldım ama hiçbir sorun vermedi. Elle çift yönlü bastırma özelliği çok iyi ilk tarafı yazdırdıktan sonra ekranda çıkan talimatlara göre kağıdı tepsiye yerleştirip yazıcı üzerindeki tuşa basıyorsunuz ve çıktı devam ediyor. Lazer yazıcı alacak arkadaşlara bu modeli incelemelerini tavsiye ederim.