Şimdi Ara

Samsung NP-R510 anakartlı Notebook'a Duo T7700 taktıktan sonra laptop açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
87
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Hobi atölyemde kullandığım eski Samsung marka NP-R510 PCI 1 anakartlı Intel Core 2 Duo T5850 (p soket 478 pin) işlemcili bilgisayarıma Çin sitesinden aldığım Intel Core 2 Duo T7700 işlemci taktığımda (Intel sitesinden kontrol edip aldım) bilgisayar açılmıyor. Açma tuşuna bastığımda sadece Power ışığı yanıyor başka tepki vermiyor. Eski işlemciyi tekrar taktım açılıyor. İşlemciyi doğru taktım ve pinlerinde eğilme yamulma olmadı. BIOS pilini söküp bir süre bekledikten sonra tekrar denedim yine olmadı. Çin sitesinde yorumlara göre aldım. Alanlar çalıştığını söyleyip resim falan da atmışlar. Satıcıya mesaj attım fakat dönmüyor. İşlemci fan soketini de takıyorum bunlar dışında problem ne olabilir veya neyi yanlış yapıyorum. Yardımınız için teşekkür ederim.

• Bios güncel mi?

• Güncel olduğunu zannetmiyorum ben güncellemedim de. Bios' tan yapar mı ki

• Bir şekilde güncel bios bulsanız bile yine de T7700ü çalıştırmayabilir. Laptop anakartları masaüstü anakartları gibi değil. Samsung, kendi isterlerine göre özel custom bios talep etmiş olabilir. Her işlemcinin mikrodunu biosa ekletmemiş olabilirler.

Madem hobi olarak yapıyorsunuz bir şekilde fiziksel olarak bios çipine erişebiliyorsanız biosu modlayabilirsiniz. T7700ün mikrokodunu biosa ekleyebilirsiniz.
    Aşağıdaki video birebir aynısı olmasa da prensip olarak aynı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

hocam hiç bilmediğim bir konu biraz araştırdım şimdi. Modlama işleminde gereken sökme takma vs elektronik işlemlerinin yapabilirim gibi lakin ben modlama kısmının tam olarak kendisini yani T7700 ın mikrokodunu nasıl yükleyeceğim. kesin mevcut biostan da olurum :)

• Şöyle bir youtube kanalı var. Lga771 xeon işlemcilerin modlaması yapıyordu bir aralar. Şuan m.2 ssd kullanımı için bios mod işine girmiş. Laptoplar ile ilgileniyor mu bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.