Şimdi Ara

Samsung NP350V5C İnceleme / Kullanıcı Platformu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.469
Cevap
13
Favori
62.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gerçekten faydasını gördünüzmü hocam ben bunu media markta görmüştüm çok hoşuma gitmişti. Eğer değicekse gerçekten alıyım.
  • cumba198 kullanıcısına yanıt
    İnca kullanıyorum. Fakat çok iyi bir şey değil 1500 rpm sanıpta aldım :) Bu arada 720 P Film izlerken nedense ilk defa bilgisayar 75 dereceye çıktı bugün.
  • Bende diyorum niye 75 derecede bu bilgisayar meğerse arkadan oyuna girip açık unutmuşum.
  • Olur bazen o hocam ama insan şaşırıyor korkuyor değilmi acaba ne oldu hiç bişey yokken nasıl 75 derece bu bilgisayar diye o an panikliyor

Hmm benim soğutucuda Addison 1500 Rpm diyorda alakası yok hiç 1500lük gibi dönmüyor ve soğutmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumba198 -- 30 Ağustos 2013; 1:54:19 >
    Benim ki 500 hocam siz ona bakın 1500 yazıyordu birde. Ama sorun olmuyor benim için. Bu arada filmden dolayı değilmiş arkaya oyun açıp bırakmışım. Tam bir E: ye girecekken alta aldım filimi oyun açık Şuan film izlerken 50 - 55 arası
  • 80 geçmiyor ısı değerleri genellikle oda antalyadayken öyle şuan bursadayım soguk burası bıraz 70 geçmiyor burdada oyunlarda normalde 50 geçmiyor ısı çok önemli deil aslında benim arkadaşda asus k55vd var laptop buz gibi kasası mükemmel ama bizden çok ısınıyor adamlar kasaya önem vermişler ısıyı sen ıcecool var elini koydugun yer her zaman buz gibi mesela asasın creedde 85 gordu düşün ama buz gibi laptop sol tarafta ızgaralardan sıcak havayı dışarıya verıyor oraya eline koyma aman diyim yanıyor çünkü bizdeki güzel olayda klavyeden soğuk hava geliyor keşke kasa soguk olsaydı derdim
  • Amaan kardeşim zaten ızgaraya denk gelmiyor boşveeer Oyun açık olduğunu unuturyosun bir ara bende de oldu baktım pc yanıyor dedim noğluyor abi pc boştayken ısınmış fan çalışıyor ses geliyor hemen açık uygulamaları baktım oyun açık hemen kapattım rahatladı bilgisayar tabi bende
  • İnternetten baktım gerçekten güzel laptopmuş güle güle kullansın arkadaşınız hocam. Bizim güzel olayımız dediğin gibi soğuk hava gelmesi bişeyler yazarken böyle alttan bir serinlik geliyor iyi oluyor benim için özelliklede yazın. Keşke hocam soğuk olsa harika olurdu tadından yenmezde işte yapıcak birşey yok
    Ben artık alttaki 20cm lik fanı çalıştırmıyorum sadece dediğim fanı kullanıyorum,çok daha fazla sogutuyor,zaten 8,5 tl ucuz alet yazın seni serinletmeye bile yetiyor.
    Aynen bendede öyle oldu fan çok hızlı çalışıyordu
  • borcuhan77 kullanıcısına yanıt
    O Senin dediğini inceledim idare eder fakat şöyle bişey bir 4 usb girişi var 1 soğtucu dierinde mouse 2 tane kalıyor onada onu taktıkmı 1 tane kalıyor oda sıkıntı usb slot yeri kalmıyor şahsen ben durmadan hardiski falan takıyorum taşınabilir var onuda taktıkmı zaten onda işlem yapıyom daha ısınıyor oda soo pervaneyide aldıkmı 1 usb giriş yeri kalıyor kendi adıma 0 kalıyor diyebilirim elimi nereye atsam her yerde bişey takılı sevmiyorum ona fan diyorsunda o sadece senin eline hava veriyor gordum onu bimekste pekde fazla iyi gelmedi bana vantilator düşün nasıl soğtucunun yerini falan tutmaz bence ama yinede denemekte fayda var
  • Sana tek çare USB Hub o zaman.Sogutmaya gelince onun yapılış amacı laptop başındaki kişiyi serinletme ,ben üçlü ve tekli fanı olan farklı 2 laptop altı sogutucu kullanıyorum ikisindede hatta hangi laptop altı fan olursa olsun laptopu sogutamaz ,tek işe yarar yanı laptopun altını yerden yükselterek hava çekebileceği alan açması ,bu fanlar ne kadar hava üflesede laptopun kendi fanının çektiğinden fazlasını içeri itemez .Hatta baktığımda soğutucu fanın plastiği laptopun kendi fan deliklerini kapattığını gördüm ve bu plastik alanı fanın ızgaralarını boşta bırakacak şekilde kestim,şuan o alana hava girişi daha rahat ,bende sadece stand görevi görüyor.
    O ufak usb fan inan alt fandan çok daha fazla sogutuyor ,çünkü laptopun altını söküp baktım o alanda yani mausepad in sol tarafında ram ve işlemci sogutucu boruları geçiyor ve üst kasaya daha yakın ,yani alttan sogutmak çok daha zor üstten soğutmak daha mantıklı geldi bana,ben fanı tam o bölgeye eğip yaklaşık 7-8 cm den üflemesini saglıyorum ve oyunlarda farkı bariz gördüm ve sadece oyun yada laptopa aşırı yüklenirken kullanıyorum 7/24 kullanmıyorum yani, senin mausepad in sol tarafına boyayı kaldırmasın diye bez koydugunu yazmışsın ,bu o alandaki ısıyı koruyup dahada yükseltir,bence yanlış ,işlemci ısısının artışı yüksek ısıda kullanılması burdaki termal macunun kuruyup kifayetini kaybetmesini hızlandırır, intelin kendi sitesinde işlemci çipinde izin verilen maksimum sıcaklık 105 C .buna yaklaşmak bile işlemci ömründen yer,
    Dileyen dediğim şekili deneyebilir ,şuan o fanın fiyatı 8,5 tl ben son derece memnunum tavsiye ederim.
    Ayda bir laptopun fanının ızgaralarını elektrik süpürgesiyle çekmekte o alanda toz birikimini engeller,biriken toz ısıyı yüksek tutmaya neden olur.
    Bunlar tamamen nacizane kendi görüşlerimdir.

• Laptop sogutmak için linkteki sogutucu daha mantıklı göründü içeri hava üflemek yerine içerideki sıcak havayı dışarı daha hızlı atıyor, kullanan varsa deneyimlerini paylaşması faydalı olur.

Soğutucu Fan
  • borcuhan77 kullanıcısına yanıt
    Sana şöyle diyim Laptop sogutucuların sadece daha iyi soğutabildiği diye bir kavram yok bu konuda haklısın sadece yerden yüksekte tutması çok hafif bir sogutma işlemi uygulamasıdır bu arada o bez olayına gelirsek şöyle diyim ısı artma konusu yanlış ben bezle direk kapatmıyorum orayı sadece bir kalıp gibi bişey yaptım orayı kapladım buda boyası elime geçmesin diye yaptım yani hiç bir şekilde ısıda artış olmuyor zaten bezin yanları açık dilediğim zaman çıkartıyom

Soğutucu Fan

Buna gelirsek bir yerde duydum bunu insanları kandırmak işleri dedi bana adam çünkü hiç bir şekilde içerdeki havayı soğutmuyor muş tam tersine dısardaki toz içeriye alıyomuş ve bu yüzden arkadaş servise vermiş aldıgıma pişmanım diyordu ne kadarı doğru bilemicem birde soket kısmı bir süreden sonra kırılma tarzı bir vaka veya usb giriş yerini bozuyormuş çünkü eğer pc zararı varsa alınmamalı ama yoksa alıp denemek lazım o yuzden alırken soruşturmak lazım ben bu şekilde bir şikayet alınca geri döndüm

• Fan hakkında verdiğin bilgiler için teşekkürler.
  • Çoklu bellek kartı okuyucu driverı SW updateye eklenmiştir indirebilirsiniz.
  • dün Samsung NP350V5C-S0KTR aldım. recovery yapmak için yanında 5 tane dvd aldım. ama bi türlü beceremdim şu işi. dvd'ye atıyım bi köşede dursun diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
  • bilgisayarı servise gönderdm çok ısınıyor diye servisten geldi geleli wireless çalışmıyor. Driverı kaldırdım hala wireless ışığı yanıyor . Donanımsal mı yoksa yazılımsal olabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekircnk

dün Samsung NP350V5C-S0KTR aldım. recovery yapmak için yanında 5 tane dvd aldım. ama bi türlü beceremdim şu işi. dvd'ye atıyım bi köşede dursun diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

net bilmiyorum ama recory gerek yok

çünkü artık win8 i direkt netten yüklüyor pc serial numarasıda anakartında kayıtlı olduğu için 2 şekilde rahat rahat format atabiliyorsun. ister verilerin kalır sistem temizliği yapar, ister pc ni sıfırlarsın diye biliyorum yanlışsa düzeltirim...

burada ne kadara nerden aldınız?
  • bi kaç gündür mousepad takılıyor bazen bi iki saniye bazen 1 dakika kadar tepki vermiyor sonra aynı şekilde devam, bazen 2 parmakla kaydırma özelliği gidiyor bi garip
    sw updateden sürücüler yüklü
    mesela bu mesajı yazarken yine gitti sorunsuz yazmaya devam ediyorum ama mouse pad tepki vermiyor
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.