Şimdi Ara

Samsung NP350V5C İnceleme / Kullanıcı Platformu (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.469
Cevap
13
Favori
62.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende öğrenciyim :) bu sene okul bitiyor direk masaüstü toplayacağım :)
  • kardeşim alakası yok. oyun hiçbir şekilde amdyi tanımıyor. inteli ana ekran kartı olarak görüyor.
  • bssdtmz kullanıcısına yanıt
    O zaman iki driveri kaldırıp tekrardan yüklemeyi denedin mi acaba.?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu daha çok bu tür oyunlarla ilgili. googleda arattım çift ekran kartı kullanan laptoplarda var. özellikle wrc oyunu ısrarla inteli görüyor. sebebini anlamış değilim
  • Bugün bilgisayarı garantiden aldım. LCD Panelini değiştirmişler o kocaman mavi çizgi sorunu çözülmüş. Isınma ve batarya sorunları içinde kalibrasyon yapıldı bakım yapıldı yazmışlar. Kalibrasyon yapmasını bende biliyorum batarya değişimi istemiştim ama olmamış neyse buna şükür %50 den %36 inmiş kayıp. Isınma sorunu için bir şey diyemeyeceğim içini temizlemişte olabilirler direk format atıp geçmişte olabilirler. Neyse asıl sorunum LCD ile ilgiliydi o çözüldüğüne göre bana yeterli:)
  • Arkadaşlar herkese iyi günler. Bilgisayar modelim S0ETR. Yaklaşık 5 aydır Windows 8.1 kullanıyorum. İlk zamanlar her şey gayet iyiydi, fakat son 2 aydır bilgisayarı bazı sorunlarla birlikte kullanıyorum.

Birincisi Wifi problemi: Bir süre takıldıktan sonra internete bağlı olmama rağmen sanki bağlı değilmişim gibi tepki veriyor tarayıcı sayfaları (birden fazla tarayıcıda denedim). Bağlantıyı kes yapıp hemen tekrardan bağlanınca internet tekrar geliyor. Farklı şehirlerde farklı modemlerle denendi aynı sonuç :) Sanki laptopa ethernet kablosu takmışım gibi "yerel ağ bağlantısı" aktif ama "tanımlanamayan ağ" şeklinde Ağ ve Paylaşım Merkezi'nde gözüküyor. Devredışı bırakıyorum ama pc her yeniden başlatıldığında yine aktif oluyor kendiliğinden. Şunu bilmenizde fayda var. Wifi ve Ethernet adaptor vs son güncellemeleriyle de aynı sorun var eski sürümde de.

İkincisi Donma/Takılma problemi: İnternet tarayıcısında uzun bir süre takılınca -mesela 2,3,4 saat- bir anda başka bir pencere açmaya çalıştığımda (örn: Bilgisayarım, ccleaner, metro arayüzü) ya bilgisayar takıla takıla 20-30 saniyede kendine geliyor ya da önce pencere içerisi siyahlaşıyor yine yarım dakikada kendine geliyor. Birçok internet tarayıcısı denedim aynı sorun var: Chrome, mozilla, comodo dragon/ice dragon, maxthon vs vs vs. İnternet explorerden bahsetmiyorum bile o normal zamanlarda da takıla takıla dona dona çalışıyor, Allah onun adres çubuğuna ateşler salsın.

Wifi sorunu sadece indirmelerde sıkıntı olsa da bir şekilde neyse boşver diyorum ama bu donma takılma sorunu çok can sıkıcı. Windows 8 e geçeceğim 1 hafta filan sonra, geçmeden önce çözüm önerileriniz varsa dinlemek isterim. Bu arada konuyu okudum @farti arkadaşımız benzer bir sorununu yazmış eğer aşabildiyse bu sorunu çözümünü dinlemek isterim. Bu iki sıkıntı olmasa cillop gibi bir işletim sistemi. Herkese iyi hafta sonları dilerim arkadaşlar.

Not: Bütün sürücüler A'dan Z'ye günceldir.

Edit: Mesajı yazmam biraz uzun sürdü ve yazarken yarım saatlik bir işim çıktı açık bıraktım. Geldiğimde yazıp gönderdim anda donma ve takılmalar tekrar meydana geldi neyse ki muhteşem magnificent 8.1 bir dakika gibi kısa bir süre içinde bu donma ve takılmaları bertaraf etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoSoVaLi41 -- 23 Ağustos 2014; 13:57:42 >

• KoSoVaLi41 K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Wifi problemi için yapabilceğin tek şey güncelleme ler.

Sw updateden bir bak olmadımı ordan yapabilirsin. Genellikle Atheros çipsetli oluşundan kaynaklanan bir sorundur bende hiç olmadı bu problem ama genellikle sınırlı bağlantı olayı çok oluyor bendede arada bir çok fazla takmıuorum.

İlk aldığın zamanlarda eğer hiç bir problem olmadıysa o zaman sistem geri yükleme veya format olur güncelleme de çozmediyse. Eğer yine çözulmez ise servis yolu gözükür.

Donma takılma problemi ise tahminimce sanal diskden olabilir diye tahmin ediyorum. özellikle 3-4 saat sonunda tarayıcıda kasmalar çok fazla olur. Görev yöneticisinden diske bir bak o aralar%100 oluyormu.

Eğer oluyorsa sanal diski kapatabilirsin geçici çözüm olarak ben böyle çözdüm. Çünkü bunun için laptop ssd istiyor arka planda hem tarama,veri arama tarzı işler yapılıyor ve bundan dolayı oluyordur.

Bunu bir dene soruna bir bak en azından daha aza iner. Her zaman donma olmaz oyunlardada iyi oluyor bu durum.

Ayrıca Windows 8 donmen hiç bir şeyi değiştirmez şu anda 8.1 daha iyi.

• Uzun cevabınız için teşekkür ederim hocam. Öncelikle windows 8'e dönme sebebimi şöyle açıklayayım, 8.1 e geçme olayım tamamen hevesti, 8'de olan bazı görsel eksikliklerin giderilmiş olmasıydı. Çok da önemli olmayan eksiklikler. Bir seneyi aşkın bir süre kullanmıştım 8'i hiç bir sorun çıkarmadı bana sağ olsun. Zannımca Samsung bu sürücü işlerinin üstüne pek düşmüyor. Ayrıca maalesef SW Update programında benim pc modeli görünmüyor. Ona en yakın model (Samsung canlı desteğin söylediğine göre) S0HTR modeline bakıyorum. Onda ise topu topu 4 tane sürücü çıkıyor gel gör ki kurulu olan 4 sürücü SW Update'nin gösterdiğinden daha güncel.

Sistem geri yükleme noktam en yakın 1 hafta öncesi yaptığım Windows güncelleştirmesinde bir geri yükleme oluşturmuştur. Dediğim günlere döndürme söz konusu değil maalesef.

Dediğiniz olay bilgisayarda program çalışmadığı zamanlarda bile kimi zaman dikkat ediyorum Ram %20'yi, İşlemci %10'u geçmezken, Disk seçeneği -pc boştayken bile- kimi zaman %100'lerde.

Dediğiniz seçeneği kapatmanın bir eksisi var mı yok mu bir araştırayım hocam. Yanlış hatırlamıyorsam o seçenek birazda düşük ramli pcleri rahatlatmak içindi. Yanılıyor muyum yoksa?

Okuyup cevap yazdığınız için tekrardan teşekkür ederim.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoSoVaLi41 -- 23 Ağustos 2014; 16:12:43 >

4 Gb altı değil ise sıkıntı olmaz benimki 8 gb hiç bir sorun yok.

Bu sanal disk sorunu W8 ile ortaya çıkan bir şey normalde 7de bu durum fazla görülmüyor. Ssdde alıp takanlar bu sorunu kökten çözmüşler ama herkes tabi alamaz ssdi.

• 6 gb hocam. Dediğiniz gibi SSD olsa :)

0 yaptım bakalım nasıl bir sonuç elde edilecek.
    Qualcomm Atheros AR9485WB-EG kartı için en iyi sürüm 10.0.0.285 dir bunun üstü ve altı olursa sorun yaşanmaktadır. Şahsen denendi onaylandı eğer bu sürümden hariç bir sürüm yüklersem internete doğru düzgün bağlanamıyorum sürekli kopmalar falan filan kafayı yememek elde değil sizlerde olurmu olmazmı bilemem.

Eğer tanımlanamayan ağ uyarısı alıyorsanız bağlanmış olduğunuz modemin yanına gidin arka tarafında küçük bir delik olur böyle kalemin ucuyla veya herhangi ince bir cisimle oraya bastırın bekleyin modemin ışıklarına bakın yaklaşık 20-30 saniye kadar daha sonra modem kendini resetleyecektir sonra cismi çekin sonra bu sırada bilgisayarı uçak moduna alın bu işlemi gerçekleştirmeden önce daha sonra bilgisayarı yeniden başladın uçak modundan çıkartın bağlanmaya çalışın.

Bu donma takılma olayını bende yaşıyorum nasıl oluyor anlatayım bilgisayar kapalıyken açıp oturduğumda Chrome tarayıcı açıp Twitter a girmeye kalktığım zaman tak kalıyo bilgisayar ve 20-30 saniye yok iptal öyle kalıyor sonra kendine geliyor bilgisayarı kapatıp açmadığım sürece başka bir takılma sorunuyla karşılaşmamakta olup arada binde bir bazı sitelerdede bu şekilde takılma olayı gerçekleşiyor bunu update güncellemelerinden birine bağlıyorum niye diye soracak olursanız windows 8 e dödüğümde hiç bişey yokken update güncellemelerini yapınca bu takılma olayını yaşıyorum. Windows 8.1 e geçtiğimde bu takılma sorunu oluşmuyor lakin 8.1 de benim hoşuma gidiyorda gitmiyor sıkıntılı durumlar. Ama hangi update güncellemesi onuda bilmiyorum belkide onunla alakası yoktur bilmiyorum lakin olay bu şekilde.

• Cevap için teşekkürler renkdaş. Dediğin sürümü indirip yükleyeceğim. Benim internet sorunu daha çok şu şekilde her şey normal bağlantı yerinde ünlem işareti vs hiçbir şey yok ama sanki internete bağlı değilmişim gibi sayfalar yüklenmiyor. Sorun beklemeyle geçmiyor. Bağlantıyı kesip hemen tekrar bağlandığımda hiçbir şey olmamış gibi devam ediyorum internete bağlanmaya. Ayrıca garip olan bir şey var. Bilgisayarıma network kablosu takılı olmadığı halde takılıymış gibi gösteriyor ekran görüntüsünü alta ekleyeceğim. Bu da önceden yoktu mesela ne zaman geldi bilmiyorum.

O takılmalar çok sinir bozucu ama ben bugün @farti arkadaşımızın söylediği sanal bellek olayını yaptım C sürücüsü için. Takılma olmadı yaptıktan sonra hiç. Tabi bunu bir süre sonra kullandıktan sonra daha iyi anlarım. Hatta denemek 20 yi aşkın sekme açıp denemeler yaptım uzun süre kullanıp bir sıkıntı olmadı. Disk artık çok az sömürüyor. Yük rame bindi ama donma kasma olmadığı için sıkıntı yapmıyorum. Denemeni tavsiye ederim hocam.

Samsung NP350V5C İnceleme / Kullanıcı Platformu

• quote:

Orijinalden alıntı: KoSoVaLi41

Cevap için teşekkürler renkdaş. Dediğin sürümü indirip yükleyeceğim. Benim internet sorunu daha çok şu şekilde her şey normal bağlantı yerinde ünlem işareti vs hiçbir şey yok ama sanki internete bağlı değilmişim gibi sayfalar yüklenmiyor. Sorun beklemeyle geçmiyor. Bağlantıyı kesip hemen tekrar bağlandığımda hiçbir şey olmamış gibi devam ediyorum internete bağlanmaya. Ayrıca garip olan bir şey var. Bilgisayarıma network kablosu takılı olmadığı halde takılıymış gibi gösteriyor ekran görüntüsünü alta ekleyeceğim. Bu da önceden yoktu mesela ne zaman geldi bilmiyorum.

O takılmalar çok sinir bozucu ama ben bugün @farti arkadaşımızın söylediği sanal bellek olayını yaptım C sürücüsü için. Takılma olmadı yaptıktan sonra hiç. Tabi bunu bir süre sonra kullandıktan sonra daha iyi anlarım. Hatta denemek 20 yi aşkın sekme açıp denemeler yaptım uzun süre kullanıp bir sıkıntı olmadı. Disk artık çok az sömürüyor. Yük rame bindi ama donma kasma olmadığı için sıkıntı yapmıyorum. Denemeni tavsiye ederim hocam.

Hocam öyle olmaması lazım belki bu ethernet soketinde çentikler var içinde ne bileyim içine doğru gömülmüşse bişey varmış gibimi görüyor ne alaka çok saçma bir durum öyle olmaması lazım ilginç.

Size bir proxy vereyim onun üzerinden bağlanın internete konuşmanın sonunda paylaşıcam onu kullanın internet hızı mükemmel oluyor herkese öneririm.

Bu takılma olayının sorununun çözümü nerede yazıyor şimdi ne yapıyoruz bende uygulamak istiyorum yükü rame bindirmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumba198 -- 24 Ağustos 2014; 1:30:20 >

• Onu da hallettim hocam Aygıt Yöneticisinde "Tap-Windows Adaptör" diye bir zımbırtı vardı, kaldırınca kayboldu.

Anlatıyorum hocam:

Bilgisayar sağ tık Özellikler -> Soldan Gelişmiş Sistem Ayarları -> Gelişmiş sekmesinde Performans altındaki Ayarlar'a giriyoruz -> Gelişmiş -> Değiştir -> "Tüm sürücülerde..." diye devam eden seçenekteki tiki kaldırıp aşağıdan "Disk belleği dosyası yok" seçeneğini işaretliyoruz ve Ayarla diyoruz uyarı verecek evet diyip devam edelim ve tamam deyip reset atın hocam. İlk açılışta biraz gecikme oldu bende belkide rastlantıdır ama bir sonrakinde normale döndü. Son ekran resimdeki gibi olacak yani.

Hocam DNS'yi aldım deneyeceğim inşaAllah.

• Burdaki durum Vpn ile alakalı gözüküyor. Eğer Vpn kullanıyorsanız bu durum olur kullandığınız Vpnde sıkıntı var.

Onun dışında ethernet kablosu gibi bir bağlanma olayı gözükmez. Bir güncellemeyi deneyin bakalım eğer olmaz ise çipsette problem var gibi.

@cumba198 Sizde bir görev yöneticisinden Disk durumuna bakın %100 oluyorsa boştayken falan o kasmalar sanal disk ile oluyor. W8de bu durum çok fazla görülüyor. Geçici bir çözüm anca sanal diski kapatmaktır.

Diğer türlü bu sorununu ssd ile çözülebilir. Birde proxy yerine Chrome için Zenmate ve firedox içindde Anonymuxı önerebilirim.

• Kablo bağlıymış gibi gözüken tanımlanamayan ağa baktım Tap-Windows Adapter diye gözüküyordu Ağ Bağdaştırıcılarında. Girip baktım Dijital İmzavısı "Open VPN.." diye bir şeyler yazıyordu. Şimdiye kadar hiç VPN programı kurmadım bilgisayara, uygulamalarla gelen yan uygulamalara da özen gösteririm kurmamak için. Nereden ve nasıl geldi hiçbir fikrim yok, fakat Tap-Windows Adapteri kaldırınca kayboldu Tanımlanamayan Ağ. Zaten onu kaldırdığımda kayboldu sorun. Wifide ise cumba198 arkadaşımızın önerdiği sürümü yükledim şimdilik bir sıkıntısını görmedim dün gece kurmuştum. Metro arayüzdeki ve uzun süre tarayıcı kullanmaktan kaynaklanan donma ve takılmalar ise sizin söylediğiniz gibi Sanal Belleği kapattığımdan beri herhangi bir donma ve takılma problemiyle karşılamadım. Hatta bilgisayar gözle görülür şekilde akıcı hale geldi. Yalnız 1 gün için konuşursam erken olur. Bir hafta sonra tam olarak sorunlarımın düzelip düzelmediğini buraya yazarım, aynı sorunlardan muzdarip olan arkadaşlar olursa faydalanırlar. Her ikinize de çok teşekkür ederim arkadaşlar. Beni en azından recovery yapmaktan kurtardınız.

Sorunun çözüldüğüne sevindim. Sanal disk geçici bir problem arada bir yine %100 olabilir ama bu veri aktarımı falan yapıldığında olur genellikle.
    Oyunlarda ise Watch dogsda mesela biraz akıcı oynatmaya başlamıştı. Ama bir müddetden sonra ram yetersiliği nedeniyle kapanma olmuştu. Bu tarz problemler olabilir onun dışında boşta webde gezerken falan,işlem yaparken çok iyi.

• Bu arada Atheros Wifi adaptöründe en güncel sürümü kullanıyorum ve hiç bir sıkıntı görmedim ben şu ana kadar.

• :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lerante -- 26 Ağustos 2014; 7:36:35 >
  • Sanal bellek olayını yaptıktan sonra twittera girişimde takılıyor ama 2-3 saniye sonra kendine geliyor bu iyi oldu teşekkür ederim.

10.0.0.338 sürümünün kurulumunu bizimle paylaşırmısınız ben baktımda bulamadım
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.