Şimdi Ara

Samsung NP350V5C İnceleme / Kullanıcı Platformu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.469
Cevap
13
Favori
62.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynı şekilde sana katılıyorum ramler orada ve oyüzden ısınıyor ordaki elemanda orada ısınma olabilcegini bunun çok fazla performansını etkilemicegını söylemişti şu windows 8 bazı programları uyumsuzluk sorunu yaratması dışında bir sorun yok gibi bir tek kasa kalitesi çok dandik gibi geldi bana birde adamın dediğine göre magnezyum kaplama var diyor ne kadar doğru yanlış bilemicem
  • kepenk K kullanıcısına yanıt
    Hocam birde gta 4 için sparkı indirdim dep yüzünden açmadı depten izin vermeye kalkınca bu program için dep kapatılamaz dedi ne yapmam gerek?
  • malesef bu konuda bir bilgim yok hocam
  • kepenk K kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam o kadar önemli değil zaten Birde sol alt kısımda touchpadin yanında çok hafif karartı var bende sizdede var mı? Neyle geçer acaba?
  • Zamanla elin oraya koyulmasıyla birlikte orada bir karartı oluşmuştur terden dolayı olur mümkün oldugunca temiz tutun orayı
  • bende öyle düşündüm ıslak mendille sileyim dedim hafifçe sildim ama ginede çıkmadı
  • Bu arada easy settings programı yüklümü sizde beyler
  • Alındığında yüklü olarak geliyor hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eXeboy

Alındığında yüklü olarak geliyor hocam.

Yok O senin dediğin settings programı easy setting diyorum yüklü olarak gelmedi samsung kendisi bunu yüklememiş sen kendin samsungun sitesinden indircen birde senin pc açılış süresi ne hocam benimki 50 saniye falan baya uzun adamlarada söyledim zamanla düzelir diyolar o nedemekse
  • quote:

Orijinalden alıntı: farti

quote:

Alındığında yüklü olarak geliyor hocam.

Yok O senin dediğin settings programı easy setting diyorum yüklü olarak gelmedi samsung kendisi bunu yüklememiş sen kendin samsungun sitesinden indircen birde senin pc açılış süresi ne hocam benimki 50 saniye falan baya uzun adamlarada söyledim zamanla düzelir diyolar o nedemekse

10 - 15 felandır hocam çok çabuk açılıyor bende bios süreside 2.9 saniye.
  • Nasıl Becerdin valla banada söylesene güncelleştirmeleri falan yüklü fakat haladaha yavaş ben 100 gb doldurdum ama
  • Benimde yaklaşık 200 gb dolu hocam o 100 gb pek etkilemez onu. Görev yöneticisinden başlangıçta açılan programları kapatabilirsiniz. Açılma süresi kısalıcaktır. Fakat ben pek bir şey kapatmadım sadece gereksiz olanlar.
  • quote:

Benimde yaklaşık 200 gb dolu hocam o 100 gb pek etkilemez onu. Görev yöneticisinden başlangıçta açılan programları kapatabilirsiniz. Açılma süresi kısalıcaktır. Fakat ben pek bir şey kapatmadım sadece gereksiz olanlar.

Yalnız sadece görev yöneticisindeki programları kaldırmakla olcagını zannetmem her seferinde bunu yapman lazım çünkü her pc açıp kapadıgında onlar çalışıyor olcak şu anda 35 sn falan düştü güncellemelerle alakalı bir şey herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: farti

quote:

Benimde yaklaşık 200 gb dolu hocam o 100 gb pek etkilemez onu. Görev yöneticisinden başlangıçta açılan programları kapatabilirsiniz. Açılma süresi kısalıcaktır. Fakat ben pek bir şey kapatmadım sadece gereksiz olanlar.

Yalnız sadece görev yöneticisindeki programları kaldırmakla olcagını zannetmem her seferinde bunu yapman lazım çünkü her pc açıp kapadıgında onlar çalışıyor olcak şu anda 35 sn falan düştü güncellemelerle alakalı bir şey herhalde

Bir kere devre dışı kalınca hep kalıyor hocam
  • Benide kullanıcı grubuna ekleyebilirsiniz. Bir kaç aydır sıkıntısız kullanıyorum, çokta memnunum.
    1300-1400 TL'ye razı iken hızlıal'dan bir kampanya ile 1199 TL -20 TL indirim kuponu ile 1179 TL'ye mal oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzyhuan

Benide kullanıcı grubuna ekleyebilirsiniz. Bir kaç aydır sıkıntısız kullanıyorum, çokta memnunum.
    1300-1400 TL'ye razı iken hızlıal'dan bir kampanya ile 1199 TL -20 TL indirim kuponu ile 1179 TL'ye mal oldu.

Ekledim, efendim.
  • bir sorunum var
    şuan fan çalışmıyor
    daha öncede olmuştu ertesi gün kendiliğinden düzelmişti, bugün yine oldu. bios güncellemesi vardı onu yaparken fan son hız çalıştı ama kendiliğinden açılmıyor, fn+f11, settings'den baktım bi değişiklik yok
    önceden elimi fana koyduğumdan en kötü ihtimalle biraz hava gelirdi, şuan sıfır hiç bişey yok
    bu sorunu yaşayan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sub

bir sorunum var
    şuan fan çalışmıyor
    daha öncede olmuştu ertesi gün kendiliğinden düzelmişti, bugün yine oldu. bios güncellemesi vardı onu yaparken fan son hız çalıştı ama kendiliğinden açılmıyor, fn+f11, settings'den baktım bi değişiklik yok
    önceden elimi fana koyduğumdan en kötü ihtimalle biraz hava gelirdi, şuan sıfır hiç bişey yok
    bu sorunu yaşayan var mı

Hocam sorun ciddi duruyor. Bana kalırsa servis ile bir an evvel irtibata geçin. Saygılarımla...
  • acaba sorun windowsta mı diye dusundum ubuntuyu acayim dedim, kapat dedim ekran kapandi ama bilgisayar kapanmadi bi turlu, o sirada fan calismaya basladi, en son basılı tutarak kapattim actim suan sorun yok
    cok garip bi olay tamamen rastgele gibi duruyor, acaba tasirken temassizlik falan mi oluyor diye dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y.E.Buldan

Forumda bende dahil az da olsa bu modeli kullananları görünce bu konuyu açma gereksinimi duydum..

Bendeki modeli bu.
    Z500 almak için gittiğim Vatan Bilgisayar'dan 1399 TL'ye aldım. Şimdi 1655 TL'ye satıyorlar. Resmen soygun, efendim.
    Vatan Bilgisayar Linki
     Samsung NP350V5C İnceleme / Kullanıcı Platformu

Resimler ve Görünüm Hakkında Küçük Bilgiler

Bilgisayarın genel görünümü bu. Ben beğendim açıkçası. Bu arada önemli bir sorun olabilen menteşeler de şimdilik sağlam duruyor.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Bilgisayarın ekranı, almak için kafama koyduğum Z500'den çok çok iyi. Gerektiği gibi mat ekran.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Klavye kısmı sert plastikten yapılmışa benziyor. Klavye tuşları biraz yumuşak. Bu birçok kullanıcı için avantajken benim için biraz sıkıntı.
    Çünkü ben hızlı ama çok sert vurarak yazarım. Eskiden klavye parçalardım. Şimdi alışmak zor olacak gibi.
    Klavyenin çevresi altta kalan kısmı ise alüminyum.

Touchpad normal touchpad yani. İki parmakla dikey eksende hareket dikey kaydırma; yatay eksende iki parmakla yatay hareket yatay kaydırma; iki parmakla bilinen büyütme hareketi malum büyütmeye yarıyor. Belki başka şeylerde olabilir ama ben bilmiyorum.

Kapak kapalıyken bu şekilde. Sağdaki çıkıntı farenin usbsi. Bilgisayarla alakası yok.
    Üst kısım biraz narin. Üstüne fazla bir şey koymamalı, fazla yüklenmemeli.

Alt kısım. Kolayca parçalama imkanı var. Bataryada rahatlıkla çıkabiliyor.

Sol yan kısım. Buradaki usb girişler 3.0 desteği sunuyor.

Sağ yan kısım. Buradaki usb girişler 2.0 desteği sunuyor.

Genel Bilgiler

Bilgisayar Windows 8 ile birlikte geliyor. Açıkçası Windows 8'i hiç mi hiç beğenmedim. Lüzumsuz içerik içerdiği gibi performans olarakta bana kalırsa sınıfta kalıyor. Tek iyi özelliği çok çabuk açılması. Açma tuşuna basmamla başlangıç ekranın gelmesi bir oluyor.

Samsung uygulamaları ise iyi sayılır ve bende stabil çalışıyor. Samsung Settings ile bilgisayarın fan sesi, pil ömrünü uzatma, ağ, ekran, Sound Alive ile ses ve touchpad açıp kapama ayarları yapılabiliyor. Bilhassa, ekran ayarını ve ses ayarını sıkça kullanmak mümkün. Ekran ayarında film seçeneği yararlı. Ses ayarında ise film ve oyunlar için 3D seçeneği yararlı olabiliyor. SW Update uygulaması da stabil çalışmakta. Recovery uygulamasını da daha test etmedim. Support Center uygulaması koymuşlar ki oldukça yararlı olmuş. Sorunları -ki çok dandik sorunları- denetliyor. Ve sık sorulan soruları içeriyor. Buna Windows 7 ve XP'ye geçme gibi işe yarar şeyler koymuşlar. Bana kalırsa güzel ve doğru düşünmüşler ama düşündüklerini daha iyi uygulayabilirlermiş. Ancak geliştirilebilir tabii ki de.

Disk hızının 7200rpm olması ve Samsung'un parçalarını kendi üretiyor olması avantaj. Servis noktasında ise, şans işi. Her markada öyle zaten. DELL biraz iyi gibiydi ama şu an onuda bilmiyorum.

Ses kalitesi iyi gibi. Sound Alive bu noktada baya işe yarıyor.

F tuşları normal F tuşları olarak çalışıyor. Fn tuşuyla ikincil özelliğini kullanabiliyorsunuz. F1 tuşuna ayarların atanması iyi olmuş. İşe yarıyor. F11 tuşu ise fan sesi ayarlıyor. Ah bir de o özellik doğru düzgün çalışsa.

Ortalama bir bilgisayar. Fiyat/Performans olarak iyi bir bilgisayar.

İpuçları

--- Touchpad Kullanımı ---

--- Klavye Kısayolları ---

Sorunlar

Başlıca sorun fan sesi. Bunun için Samsung Settings'e ayar koymuşlar. Hatta yukarıda dediğim gibi tuş atamışlar. Ama bir şeye yaramıyor. Sadece bilgisayarın güç planlarından "Güç Tasarrufu" moduna geçiriyor. Böylece bilgisayarın zorlanmamasını sağlayarak fan sesini azaltma yoluna gidiyor. Ama çok dandik bir şey oluyor başka bir şey olmuyor. Samsung'a sordum sitesinden. Cevap alınca yazacağım ama Samsung'un koyduğu fanda sıkıntı var bence. Bu arada yerle teması keserseniz büyük ölçü de rahatlarsınız.

İkinci sorun ise ısınmanın oyun oynarken en çok kullanılan yerde sol tarafta olması. Sağ tarafta rahatlıkla kurban etini altı ay muhafaza edebilecekken sol tarafta o kurban etini pişirebilmek mümkün. İnsan alışıyor ve çok rahatsız etmiyor ama iyi bir şey değil. Ancak ısınma sorunu ciddi bir sorun teşkil etmiyor bu bilgisayarda. Sadece ısınan yer biraz kötü.

Küçük bir sorun ama Caps Lock'un açık olup olmadığı belli olmuyor. Ben alışığım ama olsa iyi olurdu.

--- Sadece "Yerel Disk (C:)" Olarak Gelen Diski Bölmek ---

1
    Bilgisayarım'a sağ tuş yaparak seçeneklerden "Yönet" seçeneğini seçiyoruz.

2
    Açılan yeni pencerede ortadaki seçeneklerden ikincisini yani "Depolama" seçeneğine çift tıklıyoruz.

3
    Tek seçenek olan "Disk Yönetimi(yerel)" seçeneğine çift tıklıyoruz.

4
    Bilgisayarımızın disk yönetimi kısmındayız. 699GB olarak gözüken "(C:)" diskine sağ tuş yapıyoruz. Ve "Birim'i Küçült" seçeneğini seçiyoruz.

5
    Resimde gördüğünüz bölüme "Yerel Disk (D:)" için uygun gördüğümüz kapasiteyi yazıyoruz. (MB Cinsinden)
    Eğer dokunmazsanız diski tam olarak ikiye böler. C: ve D: eşit olur.
    6
    Kapasiteyi ayarladıktan sonra "Küçült" seçeneğini seçerek diskimizi parçalıyoruz.

Resimde gördüğünüz gibi parçaladığımız alan "Ayrılmamış Alan" olarak görünüyor. Ben daha önce parçaladığım için size göstermelik 100MB ayırdım. Siz de ise bu XXXGB şeklinde olacaktır.

7
    "Ayrılmamış Alan" yazan kısma sağ tuş yapıyor ve "Yeni Basit Birim" seçeneğini seçiyoruz.

8
    Bir sihirbaz ekranı karşımıza geliyor, "İleri" diyoruz.
    9
    Biz zaten istediğimiz kapasiteyi daha önceden diski C:'den ayırırken belirlemiştik. O yüzden direkt "İleri" diyoruz.

10
    Eğer sürücü harfi kısmında "D" seçili değil ise resimde gördüğünüz yere tıklayarak ayarlıyoruz. Bende "E" yazıor çünkü dediğim gibi ben bu işlemi daha önce gerçekleştirdiğim için "D" harfi kullanılabilir değil.
    11
    Tekrar "İleri" diyoruz.

12
    Burada diskimizin ismini yazabiliriz. Bizim hedefimiz genellikle "Yerel Disk (D:)" olduğu için bu kısma "Yerel Disk" yazıyoruz.
    13
    Tekrar "İleri" diyoruz.

14
    Artık "Son" seçeneğine tıkladığımızda birkaç saniye sonra "Yerel Disk (D:)" kullanılabilir olacak.

--- Ekran Kartı Yazılımı Kullanımı ---

>>>Yöntem I
    Catalyst Control Center'a yani ekran kartımızın ayar kısmına giriyoruz. Tercihler butonuna tıklayıp, "Windows Düzenini izle" seçeneğine tıklayıp ekran kartı değişimini otomatik hale getirebiliyoruz. Peki bu meret bunu nasıl yapıyor diye sorarsanız; sistemin zorlanma durumuna göre ayarlıyor. Aşağıda da sırasıyla soldan sağa olmak üzere görsellere bakabilirsiniz.

Samsung NP350V5C İnceleme / Kullanıcı Platformu Samsung NP350V5C İnceleme / Kullanıcı Platformu

>>>Yöntem II
    Sağ tuş yaptığımızda "Değiştirilebilir Grafik Ayarları" seçeneği göreceksiniz. İşte bu seçeneğe tıklayarak değiştirilebilir grafik ayarları menüsüne girdikten sonra, buradan "Gözat" seçeneğine tıklayarak oynayacağımız oyunu seçiyoruz. Daha sonra sarı arkaplana sahip "Atanmamış" yazan kısma tıklayarak kırmızı arkaplanlı "Yüksek Performans" yazacak şekilde ayarlıyoruz. "Uygula" dedikten sonra artık oyunumuzu rahatça AMD ekran kartımızı kullanarak oynayabiliriz. Aşağıda da sırasıyla soldan sağa olmak üzere görsellere bakabilirsiniz.

Samsung NP350V5C İnceleme / Kullanıcı Platformu Samsung NP350V5C İnceleme / Kullanıcı Platformu Samsung NP350V5C İnceleme / Kullanıcı Platformu Samsung NP350V5C İnceleme / Kullanıcı Platformu

Oyun Performansı

AMD 7670M ekran kartına sahip bilgisayarımız. Orta ayar bir kart olup güncel oyunları rahatlıkla oynatabilir. Yüksek grafik isteyen oyunları ise yüksek ayarlarda oynatabilmekte.

>>> Battlefield 3

Aşağıda gördüğünüz, oyunun bize uygun gördüğü otomatik ayarlarda 30 FPS civarı; Yüksek ayarlarda 20-25 FPS; Ultra Ayarlarda 10-15 FPS; Ultra Ayarlarda AA kapalı iken 19-23 FPS gibi bir FPS ile oyunu oynayabiliyoruz. Sıcaklık değerlerine gelince; CPU max.85 dereceyi gördü.

Samsung NP350V5C İnceleme / Kullanıcı Platformu Samsung NP350V5C İnceleme / Kullanıcı Platformu Samsung NP350V5C İnceleme / Kullanıcı Platformu Samsung NP350V5C İnceleme / Kullanıcı Platformu

>>>GTA IV

Oyunun benim anladığım en son ayarlarında -aşağıda da resmi var- "17-50" FPS arası bir FPS ile oynanabiliyor. FPS Ortalaması ise "30".

>>> Grid 2
    quote:

az önce Grid 2 yi kurdum bi saat kadar falan oynadım
    otomatik gelen ayarlarda (1280x720 medium) çok rahat 60 kare civarı oynatıyor artırsam ne olurdu bilmiyorum
    core temp'in dediğine göre oynarken 93 dereceyi görmüş işlemci ancak ekran kartının olduğu kısımın sıcaklığı daha az,
    birde oyunu kapatır kapatmaz 70 dereceye düştü bi garipsedim
    [alıntı: sub]

Duyurular

1.) 03.08.2013 itibariyle sistemin kararlılığı noktasında büyük öneme sahip ve şiddetle önerilen "P09ABE versiyon numaralı Sistem BIOS Güncelleştirmesi" yayımlanmış bulunmaktadır. Ayrıca bu güncelleştirme ile beraber "Recovery" yani kurtarma ve yedekleme yazılımına da güncelleştirme sunulmuştur. "Samsung Update" yazılımını kullanarak rahatlıkla güncelleştirebilirsiniz.

İmza

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_77242716/tm.htm] 
    [center][image]https://store.donanimhaber.com/86/b0/1c/86b01c329614f55e8f0bc196d1962231.png[/image][/center][/link]
    [center][b][link=http://forum.donanimhaber.com/m_77242716/tm.htm][color=red][size=2]Samsung NP350V5C Kullanıcı Platformu[/link][/color][/b][/center][/size]

Samsung NP350V5C Kullanıcıları Listesi

1. Y.E.Buldan
    2. kepenk
    3. shroud61
    4. fornaks143
    5. sub
    6. cnryldz
    7. eXeboy
    8. NIQO
    9. diabect41
    10. Bey Amca
    11. Satılıkİlan
    12. mesafe14
    13. melihgnl3
    14. immortallord
    15. farti
    16. ozzyhuan

Ya ben bunda karar kildim ama mumkunu yok 1250 TL'den uste cikamam. Herseyiyle tam aradigim notebook bu.

Ote yandan MSI CX61 var buna gore cok daha uygun fiyata ama onun freedos olusu, 4 GB RAMli olusu, yansimali ekran olusu hatta kasa kalitesi iyi degilmis derken kafayi siyirmak uzereyim

Napsam?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.