Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi] (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.327
Cevap
18
Favori
133.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kyorhan

quote:

Orijinalden alıntı: ertemli

SAMSUNG NP530U3C-A01TR
    i5-3317U 4GB 500GB+24GB SSD 13.3" Win 7 Prem. Ultrabook

alarak aranıza katıldım arkadaşlar..

Merhaba bende de aynı laptoptan var. Kaç gb ram destekliyor acaba bilginiz var mı ? sanırım 2 ram slotu var 2x8 gb ddr3 1600 takılabilir mi

Cihazın üzerinde gömülü olarak 4GB bellek bulunmakta ve yükseltme için tek bir bellek slotu mevcut durumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Orijinalden alıntı: kyorhan

quote:

Orijinalden alıntı: ertemli

SAMSUNG NP530U3C-A01TR
    i5-3317U 4GB 500GB+24GB SSD 13.3" Win 7 Prem. Ultrabook

alarak aranıza katıldım arkadaşlar..

Merhaba bende de aynı laptoptan var. Kaç gb ram destekliyor acaba bilginiz var mı ? sanırım 2 ram slotu var 2x8 gb ddr3 1600 takılabilir mi

Cihazın üzerinde gömülü olarak 4GB bellek bulunmakta ve yükseltme için tek bir bellek slotu mevcut durumda.

Çok teşekkürler acaba 8 GB ram taksam olur mu 12 GB destekliyor mudur ?

• İş görür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,
    istanbul bilişimde ilk satıldığından beri laptop bende. (2011 miydi? yok yok sanırım 2012 yaz gibiydi)
    Çok şükür burda yaşanılan sorunları yaşamadım.
    W7 W8 W8.1 ve şimdi de W10 çalışıyor, express cache harika..
    RAMimi 4+4 de yaptım. Harika oldu, cihaz uçuyor da uçuyor.....

Yalnız, iki kusuru var bence,
    Biri ekran kalitesi böyle bir donanıma yakışmıyor.
    İkinci de ilk aldığım günden beri wireless.da driver sorunu var. 3-5 ayda bir hep nüksediyor sorun, onu da bir ileri iki geri versiyon driver yükleyerek hallediyorum.

Neyse,
    Bu mesajı niye attım.
    Çünkü 2 sorum var ve hiç bir yerde cevaplarını bulamadım.
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1. 8GB RAM yetmiyor, bu cihaz 16 (8+8) destekliyor mu?

2. Express cache.i söküp 250 veya 500lük bir mSATA SSD alıp takmak istiyorum. Internet araştırmalarım çok umut verdi. Denemek istiyorum. Yorumlarınız nedir?
    mSATA express cache içindir, HDD oarak kulanamazsınız demeyin, BIOS ve Windows onu bir HDD olarak görüyor.. Boot order değiştirip windowsu buraya kurmak ve HDDi de depo olarak kulanmak itiyorum.
    Neticede ben bunu deneyeceğim.
    Olmadı mSATAya kapak alıp harici HDD yapıcam :)

Yorumlarınızı bekliyorum.
    Selamlar.

• qursad kullanıcısına yanıt
    Msj ı yeni gördüm cevaplayım kendi adıma.başka merak eden olursa onlarında ihtiyacı görülür.

@bendede 8 gb ram var hiçbir zaman yetmeme durumu olmadı. (ssd kullandığımla alakalı olabilir). bildiğim kadarıylada sadece tek slot var ram için yani 4+8=12 yapabilirsiniz
    @256 gb evo ssd aldım. dahili hardiskin yerine takıp windowsu kurdum. çıkan harddiski dvd rom u çıkartıp onun yerine 2. hdd olarak taktım. şu an 256 gb + 750 gb harddiskim oldu.
    @ express cacheye windows kurmayı mantıklı bulmadım. ssd daha kalıcı çözüm. ssd taktıktan sonra kasma ,donma, geç açılma vs hiçbir sorunum kalmadı. uzun süre daha kullanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainmanstern -- 22 Mart 2016; 10:10:09 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer şeyleri yapmışız ben de 120 gb ssd taktım, hdd yi de candy ile dvd rom yerine aldım. Umarım uzun süre götürür. Gayet memnunum. Piyasada alabileceğim notebook bulamıyorum eşime aldığım asus k555ln serisi de hiç hoşuma gitmedi
  • Ekip bende 2012 temmuzda almıştım ve alır almaz 8 gb ram takmıştım yani total 12 gb ram var. Başka birşey yapmadım ... Win 7 den paralı w8 sonra 8.1 şimdi de 10 kullanıyorum, office Orjinal ve hiç bir anıt virüs programı yok... Allah'a çok şükür hiçbir kasma geç açılma falan sıkıntım olmadı hala ilk günkü gibi... Gerçi haftada bir kullanıyorum ama yine de sıkıntısı yok bazen bir kaç saat güncelleme oluyor bırakıyorum sabaha iş tamam
    Pili de Samsung en iyi duruma getir de kullanıyorum (%80) fiş dışında da yaklaşık 2,5 saat gidiyor .
    Evdeki 10 yıllık acer aspire 5920g vardı Onuda w10 yapıp ( vistadan ) 128 gb Ssd taktım bilgisayar süper oldu uçtu yani ... Bizim ugaklığa yetiyor eskiden açılması 9 dk sürüyordu şimdi 10 sn. Tek derdi WiFi (4965 si sanırsam) desteği w10 da yok w7 driver ı da her güncelleme sonrası hata verdiği için usb WiFi dongle ile işi çözdüm...
    Bu performans artışını görünce kızım masaüstüne de Ssd taktık w10 la oda uçtu
    Şimdilik Ssd ler iyi gidiyor ( apple da Ssd ile uçuyor zaten)
    Belki seneye MacBook A geçerim diye düşünüyorum....

• Bilgisayarın HDD'si bozulduğu için yerine SSD alıp taktım ve bilgisayarla gelen DVD'den Windows 7'yi kurdum (laptopın altındaki Windows key silinmiş olduğu için galiba başka bir seçeneğim yok zaten), ilkinde bir çok sorunla karşılaştığım için ikinci kez sıfırdan kurdum ancak yine sorunlar bitmedi. Rica etsem aynı şekilde temiz kurulum yapan biri tam olarak neler yaptığını sırasıyla adım adım anlatabilir mi?
  • qursad kullanıcısına yanıt
    1.) 1. ram slotu boş değil anakartla bütünleşik yani onu çıkarıp yerine ram takamazsın. Sadece tek boş ram slotu var.
    2.) hatırladığım kadarıyla express cache de anakartla bütünleşik onu da çıkarıp yerine başka bir şey takamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi littlestewie -- 4 Nisan 2016; 16:14:37 >
  • windows 10'da expresscache çalıştırmak için lenovonun sitesinden windows 10 uyumlu expresscache driver var sadece. samsung windows 10 için bir driver yayınlamadı. ancak expresscache çalıştırmak için size bir de lisans lazım. bunu sağlamak için birkaç yöntem var:

1. sanal bir windows 7li bilgisayar oluşturup samsung driverı üzerinden expresscache kurduktan sonra C:\Program Files\Condusiv Technologies\ExpressCache adresinde bulunan EC.LMF dosyasını alacaksınız.

2. w10'lu bilgisayarınıza samsung expresscache driver yükleyip bilgisayara restart atmadan önce EC.LMF dosyasını alıp expresscachei KALDIRACAKSINIZ. daha sonra lenovonun verdiği w10 için olan driver kurup EC.LMF'yi taşıyacaksınız oraya. DİKKAT! SAMSUNGUN VERDİĞİ DRİVER W10 İÇİN OLMADIĞINDAN BİLGİSAYARINIZ HATALI DRIVER SEBEBİYLE BSOD VEREBİLİR. RİSKLİ YÖNTEM. BU YÖNTEMİ DENERSENİZ ELİNİZİ ÇABUK TUTUN YAPARKEN.

3. eğer w10'a geçtikten sonra windows.old klasörünü silmediyseniz ve sisteminizde işletim sistemini değiştirmeden önce expresscache yüklüyse oradan da EC.LMF dosyasını alabilirsiniz. EN SAĞLIKLI YÖNTEMDİR.

3. benim kendi bilgisayarımda olan EC.LMF dosyasını taşıyıp deneyin. çalışır mı bilmiyorum. deneyin zararı olmaz.

NOT: expresscache çalışır vaziyette olsa bile samsung settingste herhangi bir ayar olmuyor. sebebi samsung w10 için güncellemedi expresscache yazılımını. çalışıp çalışmadığını C:\Program Files\Condusiv Technologies\ExpressCache adresine gidip dosya içerisinde yönetici ayarlarıyla cmd açıp " eccmd.exe -info " komutunu girerek kontrol edebilirsiniz. lenovo driverından sonra samsung lisanslı EC.LMF dosyasını taşımadan önce denerseniz lisans hatalı tarzı bir uyarı alırsınız.

çalıştığına kanıt ve örnek:
     Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]
     Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]

• Arkadaşlar, bende de bu notebooktan var ve Windows 10 kurulu ama webcam çalışmıyor. Aygıt yöneticisinde dahi görünmüyor. Sebebi ne olabilir?
  • Arkadaşlar bu cihazı 2. elden satmak için ne gibi bir fiyat belirlemeliyiz ortalama olarak?
  • afk4ever64 A kullanıcısına yanıt
    ben 256gb ssd ekledim. birkaç kişi talip benim cihaza. ama çok memnunum ve kaça verecem fikrim olmayınca satmıyorum.

• Ben de aynı şekilde 250 gb ssd ekledim hocam HDD bozulduğu için. Cihazdan memnunum ama sistem toplamak için satmak istiyorum. Talip olan arkadaşlar ne tarz tekliflerde bulundular size?
    bende çift hd var. teklif sunan yok ama istesem 1300 satarım sanırım

• Kaç senelik cihaz hocam sizin ? Garantisi devam ediyor mu? Ben maximum 1000 TL civarına satmaya razıyım
  • garanti bitti. iki buçuk yıl oldu sanırım. bin lirayada satmam aynnı fiyata daha iyisini alamayacağıma göre memnunum satmayıda düşünmüyorum

• Haklısınız. Peki ben nerede satabilirim bu cihazı? Mazur görün biraz yabancıyım böyle işlere
    dh 2. el, letgo ve sahibinden üzerinden satışa çıkar

• Dvdrw cıkarıp sata hdd kızak takmak için kasaya açmak gerekiyor mu?

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.