Bildirim
Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi] (64. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
Giriş
-
-
Değerli arkadaşlar bir haftadır yaşadığım sorun hakkında sizin tavsiyenize ihtiyacım var. Bilgisayarim NP530U4C S05TR. Bilgisayarima 500 gb ssd takmak istedim icindeki diskide dvd girişine hdd caddy ile taktım. Her zaman UEFI kullandıgım icin Windows 10 UEFI yuklemesi yaptım. Yükleme bittikten sonra bios ayarlarina girmek icin F2 ve bott menu icin F10 calismaz oldu. Ne yaptıysam biosa giremedim. Internette belirtilen bütün çozüm yollarını denedim sorunu çozemedim. Uefiden kaynaklandıgını düşünüp başka bir bilgisayardan ssd ye windowsu legacy yukledim yine degisen birsey olmadı. Garantisi yıllardır bittiği için özel bir servise verdim bios gitmiş dediler. Yeni bios çipi taktılar. Sistemi uefi kullanıyorum dedim yukleyebilirsin dediler. Bilgisayara Uefi formati attim bilgisayar biosu yine eskisi gibi oldu ve bugun tekrar servise verdim. Yukledigim windows 10 pro sürüm 1903 ve orijinal lisansım var. Buna benzer sorun yaşayanlar var mı? Çözüm icin ne önerebilirsiniz. Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba,quote:
Orijinalden alıntı: CARNIVALE
Arkadaşlar acil bir sorum var.
Samsung laptopumu bir kaç ay önce ekranını biraz zorlamıştım iterek çat diye bir ses gelmişti. Zamanla baktığımda LCD ekranın bağlantı yerinde bir ayrılma var. Ekranı tutup yukarı kaldırırken çatır çtur ses çıkıyor bir gün tamamen kırılacak diye korkuyorum.
Bunun tamiri için fikri olan var mı?
Samsung servisinde tanıdığı olan var mı Sancaktepe Destek Bilişim'de çalışan tanıdığı vs. ?
Muhtemelen LCD ekranın etrafındaki plastik çerçeve parçası değişecek veya o ayrılma olan yer yapıştırılacak.
Resimleri birazdan ekleyeceğim.
forum da dolaşırken tesadüfen sizin menteşe kırılması sorunu ile ilgili yazınızı okudum.
Muhtemelen bu zamana kadar yaptırmışsınızdır.
Aynı sorunu yaşayabilme ihtimali olan diğer arkadaşlar için, tamiri nasıl yaptığımı kısaca anlatayım.
Bende de aynı Samsung Np530-u4c laptop var, bende de sorun 1 ay önceden başladı. İlk önce sol menteşe dağıldı, sonradan da sağ menteşe.
Laptopu ben kendim tamir ettim.
Youtube' u araştırdım, benim yöntemimi uygulayanı görmedim.
Elinden iş gelen bir çok kimsenin yapabileceğini düşünüyorum.
Youtube videoların da kasanın ve ekranın çerçevesinin nasıl açıldığını öğrendim. Menteşenin ekran tarafını görebilmeniz için ekran çerçevesinin açılması gerekiyor.
Kasayı açtıktan sonra, sol ve sağ menteşelerin hem anakarta hem de ekran tarafına vidalarla bağlı olduğunu ve plastik vida yuvalarının parça parça dağılmış olduğunu gördüm. Yani aslında kırılan menteşe değil, menteşeyi tutan vidaların bağlı olduğu vida yuvaları. Menteşenin kendisi metal olduğu için sapasağlam duruyor.
Evet arkadaşlar bu laptopun en zayıf tarafı menteşeyi tutan plastik vida yuvaları.
Vida yuvaları plastik olduğu için 3-4 yıllık ekranı aç-kapa mekanik hareket döngüsüne dayanamıyor ve en sonunda bir gün vida yuvaları dağılıveriyor.
Tamiratı pahalı olduğu için, tamir ettirmedim.
Ne yapayım, ne edeyim diye düşünürken sonun da çareyi buldum:
Şöyle tamir ettim:
Ekran tarafı için (resimde görebilirsiniz):
Dağılan plastik vida yuvalarının ortasından 3 mm ince matkap ile alüminyum kasayı da delip geçecek şekil de delik açtım. sol menteşe için 2, sağ menteşe için 2 delik, toplam da 4 delik açtım.
M2x12 (2 mm çapında) ölçülerinde vida-somunları, ekran kasası dışından Vidaları menteşelere bağladım, somunları nazikçe sıktım. (M2 somun anahtarı olursa daha kolay sıkılıyor)
Kasa tarafı için (resim de görebilirsiniz):
Kasanın sol tarafına, alüminyum kasayı delip geçecek şekil de, aynı çapta 3 tane delik açtım. Aynı ölçülerde vida-somunları bağladım.
Açma-kapama düğmesinin olduğu tarafa herhangi bir şey yapmadım.
Çok sağlam oldu. Mekanik ekran ilk aldığım günkü gibi açılıp kapanıyor.
Şu anda Mekanik açma-kapamanın tüm yükünü, tüm direnci alüminyum kasa ile vida-somunlar karşılıyor.
Laptop un alüminyum kasa olması çok işime yaradı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 24 Kasım 2019; 20:24:12 >
-
Merhaba, ben de aynı şekilde kasaya delikler açıp vidalarla sabitleyip 2 yıl kullanmıştım bu laptopu. Sonra anakartı bozulunca yenisini aldım. İşin saçma yanı, "Bu laptop metal / alüminyum" denilerek sağlam gibi pazarlanan bilgisayarların en zayıf yerleri olan menteşe tutturulma kısımları plastik. Ekran kasası metal olunca insan vidaların temas yerleri metale temas ediyor, istediğim kadar açıp kaparım bir şey olmaz sanıyor ama kurnaz bir şekilde o kısımları plastikle tutturmuş oluyor firmalar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
Maalesef, hem masraftan kaçınmak, hem laptop un ağırlığını azaltmak, hem de kısa zaman da yeni laptop satın almaya teşvik etmek amacıyla bir zayıf nokta bırakıyorlar.
Anakart meselesine gelince,
Anakart bozulması meselesi için geçmiş olsun. Bu modelin bazı serilerinde hatalı anakart imalatı var bence, sadece sizde değil, aynı modele sahip bir çok kimse de anakart arızası oldu.
Bende de laptop u ilk aldığım da 1 sene sonra anakart bozulmuştu, allahtan garanti süresi içinde bozuldu da anakart değişimi ücretsiz oldu.
Neyse ki, 5. senedeyim, o günden bu yana elektronik bir arıza olmadı. Herşeye rağmen fiyatına göre iyi bir laptop.
Ram ve ssd ekledim, simdilik iyi çalışıyor.
Bozulana kadar laptop almayı düşünmüyorum. Hele dolar böyleyken. -
Yeni laptop aldım ama Asus'un Celeron işlemcili 14" bir modeli. İşlemci zayıf olsa da, 256GB SSD takviyesi ile gayet seri çalışıyor. Tabii ki Core i serileri kadar olmuyor ama Samsung laptopu pek aratmadı bana. Yoksa bu fiyatlarla yeni bilgisayar almak çok güç.
Benim Samsung'un anakartının bozulma şekli ilginç. Her zaman touchpad'in sağ ve sol köşelerinden tam uçtan tek elle kavrar götürürdüm bir yerlere laptopu. Meğer ucundan tutuk götürünce laptopa baskı oluyormuş ve kasa yamulunca da, anakarta baskı uygulayıp o kısımlara yakın olan güney köprüsü çipini zamanla temassızlaştırmış. Ekranda görüntü bir gidip geliyordu, sonra çizgiler oluştu falan. En sonunda anakart komple gitti.
Şu an bu laptopu kullananlara tavsiyem; tek eliyle ucundan tutup götürmesin, iki eliyle özenli taşısınlar cihazı. :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Öğrendiğimiz iyi oldu. -
Benim yedi yıllık emektar da bugün itibariyle hurdaya çıktı sanırım.
Açma kapama düğmesine basınca ekrana samsung yazısı geliyor sonra kapanıyor ve tekrar açılıyor. Bu döngü kesintisiz devam ediyor. Biosa da girmiyor.
SSD yi çıkardım, bios pilini değiştirdim nafile aynı sorun devam ediyor. -
Bence, açma-kapama düğmesi bozulduğu için, sürekli basma döngüsüne girmiş. Açma-kapama düğmesini yenisiyle değiştirebilmeyi başarırsan düzelir. Yenisi aliexpress de satılıyor bildiğim kadarıyla. Ama değiştirmesi kolay mı onu bilmiyorum.quote:
Orijinalden alıntı: bazdaran
Benim yedi yıllık emektar da bugün itibariyle hurdaya çıktı sanırım.
Açma kapama düğmesine basınca ekrana samsung yazısı geliyor sonra kapanıyor ve tekrar açılıyor. Bu döngü kesintisiz devam ediyor. Biosa da girmiyor.
SSD yi çıkardım, bios pilini değiştirdim nafile aynı sorun devam ediyor. -
Merhaba arkadaşlar bende bilgisayarıma ram eklemek istiyorum ama voltaj konusunda kafam karıştı 1.35v mu 1.5v mu almam gerekiyor. Ram ekleyen arkadaşlar hangi ram i tercih ettiler
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Konuda ki notebook' uma üç dört sene önce 1,5 volt luk "Corsair Vengeance 4GB 1600MHz DDR3 Sodimm Notebook Ram" takmıştım, hala sorunsuz çalışıyor.quote:
Orijinalden alıntı: ddemre90
Merhaba arkadaşlar bende bilgisayarıma ram eklemek istiyorum ama voltaj konusunda kafam karıştı 1.35v mu 1.5v mu almam gerekiyor. Ram ekleyen arkadaşlar hangi ram i tercih ettiler
1,35 volt luk ram lerle ilgili tecrübem yok. -
Ram takviyesi yaptıktan sonra yazdığım mesajı buldum ve 4GB DDR3-1600MHz CL11 1.5V'luk model almışım.quote:
Orijinalden alıntı: ddemre90
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/62635325
https://6a8e8418-b0fd-4b53-80b6-92c942f51229.filesusr.com/ugd/20c502_6fe438b3bbc64a3caf0a780f249e3ba8.pdf
-
Teşekkürler
Teşekkürler
Merhaba anlatım için teşekkürler. Gayet güzel işçilik olmuş gibi duruyor. Bende de benzer problem var, aynı şekilde yapmaya çalışacam. İnşallah becerebilirim :) -
Bu anakart için bios bin dosyası lazım elimde olan varmidir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bana da lazım, paylaşan olursa sevinirim.quote:
Orijinalden alıntı: Only_Extacy
Bu anakart için bios bin dosyası lazım elimde olan varmidir -
Temiz bir i5 işlemcili arıyorum satmak isteyen olursa.Bendeki mi kardeşime vermiştim ikinci laptop var diye ama kalas gibi bişey.bataryası iyi durumda olan tercihimdir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba arkadaşlar , biliyorum uzun süre geçti ama malum şu SSD upgrade olayında normal bizim 2,5 luk harddisk yerine yeni nesil PCIe tipi yani normal 2,5 luk ssd den daha da hızlı olan RAM gibi şekli olan SSD lerden takma imkanımız var mı ?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X