|
Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi] (65. sayfa)
-
-
Benim olayım daha farklıydı pc hiç açılıyordu mecburen bios u sokup eprom ile yazdım ben çözüldü olayım ihtiyacı oln varsa bin dosyasını verebilirim
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hayır anakartta M.2 girişi yok. Normal ssd takabilirsiniz. Sata III 6.0gb/s ara birim olarak kullanabilirsiniz. Upgrade yaptığımda windows 10 uefi yüklediğimde biosa girememiştim. Bios çipi değiştirmek zorunda kalmıştım. Bende Windows 10 legacy kurulumunu yaptım. Belki benim başıma tek gelmiş olabilir. Yinede uyarayım. Sorun yaşarsan elimden geldiğince yardımcı olurum
Anladım çok teşekkür ederim. Yapacak bir şey yok öyleyse....
Samsung evo serisi ile sıfır Windows değil de image taşıma ( system migrate) klon yöntemi ile mevcut sistemi taşımaya çalışacağım
Tabi uefi olmayacak zaten ben MB nin uefi desteklemez sanıyordum bu yüzden hiç niyetine girmemiştim
Bu durum da da artık 3.0 gbs bile olabilir...
Tekrar hızlı cevap İçin teşekkürler.... -
6.0 gb/s zaten normal kullanabilirsin. Saniyede 550mb okuma yazma hızlarına ulaşabilirsin
-
Selam arkadaşlar. Bende de np530u4b s02tr var. 6 ay önce pc arızalandı. Bios menüsüne bile girmiyordu. Sonra 250 lira verdim tamirci biosu tekrar flashladı. Bilgisayarı aldım bir kaç hafta sonra tekrar arızalandı. Bu sefer ekran çipseti arızalı dediler. Parça gelecek vs derken 6 ay oyaladı beni. Dün gittim cihazı geri aldım. Bunun tamiri mümkün mü? Parça çok mu pahalı bulsak bile? 8 sene kullandım uygun fiyata çözebilirsem hala kullanmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim. -
quote:
Orijinalden alıntı: fblimelih
Selam arkadaşlar. Bende de np530u4b s02tr var. 6 ay önce pc arızalandı. Bios menüsüne bile girmiyordu. Sonra 250 lira verdim tamirci biosu tekrar flashladı. Bilgisayarı aldım bir kaç hafta sonra tekrar arızalandı. Bu sefer ekran çipseti arızalı dediler. Parça gelecek vs derken 6 ay oyaladı beni. Dün gittim cihazı geri aldım. Bunun tamiri mümkün mü? Parça çok mu pahalı bulsak bile? 8 sene kullandım uygun fiyata çözebilirsem hala kullanmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.hocam samsung yetkili servisine götür bence ne idüğü belirsiz bilgisayar tamircilerine götürme
biraz fazla masraflı olur ama çözüldüğünde bilgisayarı 2-3 sene daha kullanırsın emin ol
benim de ekranımla ilgili bir sorun olmuştu kendi ellerimle sancaktepe'de servise götürdüm çok güzel şekilde ilgilendiler hala kullanıyorum makineyi taş gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Valla dediğinizi düşünmedim değil. Tek sıkıntı Afyonkarahisar'da ikamet ediyorum. Müşteri hizmetlerini arayıp bilgi alacağım. 1000 liraya kadar falan tamir ettirebilirim. Bilgisayarımdan çok memnundum. Ssd ve Ram takviyesi ile çok rahat işimi görüyordu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bugün, onarılması için servise gönderdim. Müşteri hizmetleri, Sancaktepedeki servisin bakacağını söyledi. Bakalım ne olacak? Onarılabilirse ne kadar bedel olacak göreceğiz.
-
herkese merhaba, bu labdoptan bendede var, geçen bios ayarlarıyla oynadım neyi oynadığımı hatırlamıyorum (samsung ssd ile değiştirdim mevcut hdd'yi) şuanda bir problem yok bilgisayar çalışıyor gayet hızlı şekilde ancak, güç tuşuna bastığımda önceden hemen samsung logosu gelirdi, şimdi samsung logosu çok geç geliyor ve labdop alt tarafındaki ışıklar yanıp sönüyor sanki kendini tekrar resetliyorda ikincide açıyormuş gibi, sanırım bios ayarlarından oldu, bios ayarlarını sıfırlama gibi birşey varmı veya bios güncellemesi vs. gibi bir şey, özetle ne yapmamı önerirsiniz arkadaşlar, teşekkürler?
-
Bu bilgisayarda işlemci yükseltme şansımız var mı? -
Merhaba samsung np530u4c s01tr bilgisayarı 2012 yılında aldım ve halen kullanmaktayım.Adamlar gerçekten çok iyi cihaz yapmışlar diyordun nazar değdi heralde son 1 haftadır bilgisayarı açtığımda ilk kısımda gelen samsung yazısında yaklasık 4 dk bekliyor ve sonra windowsa geçiyor.Sıkıntı sizce ne olabilir ? Yardım edecek birileri çıkarsa sevinirim.
-
Elimde bu model var.Fakat sistemde sadece onboard gözüküyor.GT 620M harici ekran kartını göremiyorum.(W10 64bit)
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alti9Otuz5 -- 15 Mayıs 2021; 14:49:18 > -
Merhaba. herkesi alıntılayamadığım için genel cevap vereyim.
Yaşadığınız sorunların büyük çoğunluğu (geç açılma, takılma, başlamgıçta sürekli restart yapma vb.) bios kaynaklı.
Fabrikasyon bios yazılımını bulmanız gerekli veya bu konularda uzman bir bilgisayarcıdan yardım almalısınız
ayrıca bu cihazda win 10 uyumlu çalışmadı. ssd yükseltmesi yapılır ve win 7 kullanırsanız, eski performansına yakın verim alabileceğinizi düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainmanstern -- 15 Mayıs 2021; 15:13:59 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba. Model numarası bu Samsung NP530U4C-S05TR
Uzun zamandır sorunsuz kullanıyorum. Fakat son dönemlerde açılırken yada çalışır durumda kendi kendine kapanmaya başladı. Özellikle çizim programının 3D görüntüleme modunda da kapanıyor.
Bende leptop tamiri yapan bir akrabama verdim. Sorunun ekran kartından olduğunu söylediler.
Ekran kartının çipini değiştirebiliriz, yada onu iptal edip onboard olani kullanırsın dediler.
Fakat hic birini yapamadılar. Cihaz yerli yersiz kapanmaya devam ediyor.
Bu üzerinde ki "GT 620M" ekran karti biosdan kapanır mi? Yada yazılım ile çözülür mü? Bunu nasıl devre dışı bırakabilirim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, aynı laptop bende de var,
şunu deneyiniz;
windows simgesi üzerinde sağ klik yap> aygıt yöneticisi > görüntü bağdaştırıcılarını aç (intel ve nvidia olan 2 ekran kartı görünecek) > gt620m üzerinde sağ klik yap > devre dışı bırak seçeneğini seç.
Bundan sonra sadece Intel' in ekran kartı çalışması gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 8 Ekim 2021; 10:38:34 > -
Bilgilendirme için teşekkürler ederim. Değişen bir şey olmadı. Yine kapandı. Acaba ekran kartı sorunsuz olabilir mi? Başka ne arızası olabilir?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tam ters intel ekran kartı bozuk olabilir, intel' i devre dışı bırak, nvidia yı aç dene bakalım ne olacak...
-
Deniyorum hemen. Tarayıcı açık Internet de geziyorum. Bir şey olmuyor. Masa üstünde 4gb büyüklüğün de bir dosyayi D sürücüsüne taşırken bilgisayar kapanıyor. Acaba ssd mi bozuk. Nasıl test ederim onu. Bir yerden ödünç ssd buldum. Akşam gelecek. Akşama kadar kendim çözüm yolu arıyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X