Şimdi Ara

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi] (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.327
Cevap
18
Favori
133.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ayrıca,

devre dışı bıraktığın ekran kartlarını devreye al, aygıt yöneticisinde ünlem işareti olan cihaz varsa o bozuk demektir. Yoksa bozuk değildir.

birde şunu dene;

devre dışı bıraktığın ekran kartlarını devreye al, nvidia sürücüsünü kaldır, windows' u yeniden başlat, bırak varsayılan sürücüyü windows kursun, sen kurma, belki çare olur.

• kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Nvidia kaldırdım. Otomatik güncelleme yaptım. Sürücüye ait driver bulamadı. Şimdi Nvidia sitesinden indiriyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    NVidia ekran kartını devre dışı yaptım. Birde kaldırdım, sürücüleri de sildim. Kapanma sorunu sanırım çözüldü. Kapanmıyor şimdi. Görüntü kalitesi de düştü şimdi.

Acaba driver sorunu olabilir mi? Eski driver yüklesem sorun çözülür mü?

• Kef14 kullanıcısına yanıt

nvidia ekran kartı devre dışı durumdayken, windows ayarlar > güncellemelere git; isteğe bağlı güncellemeler bölümünde windows sana güncelleme sunmuşsa onları yükle (monitör, intel ekran kartı için), bir dene.

sonra aygıt yöneticisi' nde intel ekran kartını güncelleştirmeyi dene, nvidia ekran kartı devre dışı kalsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 8 Ekim 2021; 18:32:4 >
    Hocam bilgilendirme için teşekkür ederim. Sorunu çözdüm. Nvidia ekran kartında sorun yokmuş. Onboard olan intel ekran kartında sorun var. Onu devre dışı bırakınca kapanma sorunu ortadan kalktı.

• Bu cihazda 6 GB ram görünüyor, ram ilavesi yapmak istiyorum, bunda ilave boş slot var mıdır? Yoksa 6 GB takılı olan tek slot mu?

Normalde bu modelde anakarta gömülü 1600MHz hızında çalışan 4GB'lık DDR3 bellek bulunmakta ve 1 adet boş ram slotu mevcut. Sizin makineye sonradan 2GB'lık ram takılmış olabilir.

Makineyi satın aldığım ilk zamanlarda 4GB ram takviyesi ile toplam bellek miktarını 8GB'a çıkartmıştım.

• sarppy kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim, Cihazı açmadan anlaşılır mı bu? Cpuz tek ram gösteriyor.

Aslında CPU-Z'den de anlayabilirsiniz. SPD sekmesinde slotlarda herhangi takılı bir ram gözüküyor mu? Eski mesajlarıma baktığımda anakarta gömülü olan ram burada gözükmüyorken sonradan takılan ram gözüküyor.

Memory ve SPD sekmelerinin ekran görüntülerini paylaşabilir misiniz?

iş yerinden çıktım hocam. Yarın gideceğim ama. Bakıp size bilgi veririm. Ilginiz için Tekrardan teşekkür ederim.

Rica ederim. CPU-Z ekran görüntüleri üzerinden yorumlamaya çalışalım, bakalım uygulama üzerinde ne şekilde gözüküyor.

Dediğiniz gibi herhalde, bunda ilave 2GB ram takılı galiba!

Evet, ram slotunda 2GB ram takılı durumda. Sizin makineniz NP530U4C-S01TR değil de NP530U4C-S08TR ise bunlar doğrudan 6GB ram konfigürasyonu ile geliyordu.

Aşağıdaki linkte gördüğüm kadarıyla 2GB ram'i söküp yerine 8GB ram taktığınızda toplam 12GB olarak kullanabiliyorsunuz.

http://forum.notebookreview.com/threads/what-is-the-max-ram-capacity-for-np530u4c-s01in.772368/

Peki buna nasıl özellikleri olan ram almam gerekir?

8GB DDR3 1600MHz CL11 1.50V SODIMM ram almanız yeterli olacaktır.

Muhtemelen çalışacaktır ancak yine de herhangi bir uyumsuzluk sorunu olması halinde iade kabul edecek bir yerden sipariş vermeye çalışın.

Örnek olarak bu ram'i inceleyebilirsiniz.

Kingston KVR16S11/8

https://www.kingston.com/datasheets/kvr16s11_8.pdf

https://www.trendyol.com/kingston/8-gb-ddr3-1600-mhz-kingston-cl11-sodimm-kvr16s11-8-p-2516576?boutiqueId=583864&merchantId=109239

Ilginiz için teşekkür ederim. Bunun üzerinde ki onboard ekran kartı yerleşik ram den mi güç alıyor acaba. Onboard ekran kartı cihazı yerli yersiz kapatıyor. Ram uyuşmazlığı bu tip aniden kapanmalara sebep olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kef14 -- 10 Ekim 2021; 10:52:7 >

i5-3317U'nun içinde yer alan Intel HD 4000'den bahsediyorsanız eğer evet sistem belleğini kullanıyor. Performans gerektiren uygulamalarda da GT 620M'e geçiş oluyor. Ram uyumsuzluğu sistemin hiç açılmaması, sistemin donması ya da kapanıp yeniden başlaması gibi bir çok şeye sebebiyet verebilir ancak sizin bilgisayarın model kodu NP530U4C-S08TR ise 2GB'lık modül fabrikada takılmıştır. Yaşadığınız sorun sürücülerden kaynaklı bir durum da olabilir. Ekran kartından kaynaklandığını nasıl anladınız?

Yerli yersiz kapanmaya başlayınca notebook tamiri yapan bir tanıdığıma verdim. %99.9 ekran kartı arızalı dedi.

Emin olmak için söküp bakacaz dedi, ekran kartının çipini değiştirebiliriz, yada iptal edip onboard olanı kullanırsın dedi. Fakat hic birini yapamadılar. Arızalı olan Nvidia kartı, ama tamir Olmuyor bu dediler.

Bende buraya bir danışayım dedim, belki birilerinin başına benzer durum gelmiştir diye.

Yukarı da bir arkadaş aygıt yöneticisinde arızalı olana sağ tıkla, devre dışı bırak dedi.

Nvidia olanı devre dışı bıraktım olmadi, yine kapanmalar devam ediyordu.

Bu seferde onboard olan inteli devre dışı bıraktım.

Sorunum çözüldü. Ne yaparsam yapayım artık kapanmıyor.

Sonra sizde söyleyince hem yerleşik ram hemde harici ram varsa, onboard ekran kartı bunlardan besleniyorsa bu ramlerde uyumsuzsa acaba ondan mı olmuştur diye içimden geçirdim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kef14 -- 10 Ekim 2021; 12:51:16 >

Problem ortadan kalktıysa mesele yok hocam.

Merak etme arıza konusunda yalnız değilsin, bende geçmişte farklı arızalar yaşamıştım, şöyle ki;

Aynı notebook bende de var, 2012 yılında satın almıştım, aldıktan bir kaç ay sonra ağır çalışma, kilitlenme ve daha şu anda hatırlayamadığım garip hatalar ortaya çıkınca garanti kapsamında Samsung servisine verdiğimde anakart arızalı çıkıp değiştirilmişti.

Samsung servisi arızayı daha iyi tespit yapıyor.

Sonradan öğrendim ki bu modelde anakart arızası yaşayan çokmuş. Şansıma arıza tamiri garanti sürecinde ücretsiz oldu.

Anakart değiştirilince o günden bu yana yaklaşık 9 yıldır hiç bir arıza yaşamadım.

Diğer arızada;

ekran menteşesi açma-kapama mekanizması bozuldu, bu mekanik arızayı da kendim yaptım, arızayı nasıl tamir ettiğimi de bu konunun önce ki sayfalarında anlattım.

Yıllar içinde 3 donanım güncellemesi yaptım;

4 gb ram takviyesi (toplam 8 gb oldu), SSD disk,

diğeri de usb wifi adaptör (Notebook un anakarta gömülü kendi wifi alıcısının çekim gücü zayıf olduğu (%50-60 gibi) için aygıt yönetisinden devre dışı bıraktım, onun yerine 300 mbit usb wifi kullanıyorum, çekim gücü %100, aldığım cihazdan dolayı değil, usb wifi notebook un içinde değil dışında olduğu için daha iyi çekiyor) .

Bu yaptıklarım sonrası cihaz hızlandı ve hala taş gibi çalışıyor.

Notebook' ların enflasyondan dolayı bu kadar pahalı olduğu günümüzde cihaza gözüm gibi bakıyorum.

Çok pahalı bir elektronik arıza olmadığı müddetçe gittiği yere kadar kullanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 10 Ekim 2021; 17:26:18 >

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.