Şimdi Ara

SAMSUNG NP700 G7C KULLANICILAR KULUBÜ (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.749
Cevap
22
Favori
145.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler Nicholai Hel, evet haklısın yine baya bir fark oluyor arasında.

Bu makinenin İşlemci gücü(2.4>3.4gHz) ve makinenin gelecek senelerde de oyun performansı açısından kullanılabilirliği(Örn; GTA6, Crysis 4 gibi) hakkında da bilgi veren olsa tam tatmin olacaktım. Bunlar da önemli bir kriter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Apeiron- -- 25 Kasım 2012; 11:45:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darrenjonas

Teşekkürler Nicholai Hel, evet haklısın yine baya bir fark oluyor arasında.

Bu makinenin İşlemci gücü(2.4>3.4gHz) ve makinenin gelecek senelerde de oyun performansı açısından kullanılabilirliği(Örn; GTA6, Crysis 4 gibi) hakkında da bilgi veren olsa tam tatmin olacaktım. Bunlar da önemli bir kriter.

3610qm ile karsilastirildiginda 0.1 ghz hizli bu da oyunlarda 0.1 fps kadar fark yaratabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun performasında en ufak bir katkısı olmaz işlemcinin heleki 100mhz'lik bir fark varsa i5 ve i7 arasında aynı ekran kartına sahip bir sistembile ortalama 2-3fps artış gösterirken bu kadar göze gelmeeyen bir farktan fps artışı beklemek doğru değil,ekran kartı iş yapar defalarca yazdık
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Oyun performasında en ufak bir katkısı olmaz işlemcinin heleki 100mhz'lik bir fark varsa i5 ve i7 arasında aynı ekran kartına sahip bir sistembile ortalama 2-3fps artış gösterirken bu kadar göze gelmeeyen bir farktan fps artışı beklemek doğru değil,ekran kartı iş yapar defalarca yazdık

Sakasina 0.1 fps dedim zaten

• Peki genel olarak makine nasıl arkadaşlar 3-4 sene sonra çıkacak oyunları oynatır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darrenjonas

Peki genel olarak makine nasıl arkadaşlar 3-4 sene sonra çıkacak oyunları oynatır mı?

Oyun sektoru cok hizli gelisiyor. Simdi ultra 3-4 yil sonra da medium ayarlar. Tabi oyuna gore degisir. Gerektiginde biraz oc de yapariz

Cok guzel bir makine ama

• Teşekkürler Vagabond Warrior , aynen makine uzun ömürlü kullanılabilecek kadar iyi. Soruları cevaplayan herkese çok teşekkür ederim.
  • Selamlar dün Vatandan aldım bende bikaç sorum olacaktı.

1) Klavyenin sol tarafına basınca içeri doğru esniyor (özellikle x, d, f, c tuşlarının olduğu bölüm), sağ tarafta öyle bir esneme yok bu normal mi?
    2) 240 gb SSD aldım 2 tane disk bölmesi var bildiğim kadarı ile, SSD'yi kendim taksam garantisi gider mi?
    3) Harddiskteki recovery partitionu ve işletim sistemini SSD'ye nasıl geçirebilirim, daha önce kuran oldu mu? 500 gb'lık harddiskin birini depolama için kullanmak istiyorum.
    4) Vatanda laptopu açıp eksik parça vs var mı diye baktırdılar bende eksik malzeme, hata yok diye imza attım, fakat bu klavye olayını gözden kaçırmışım orada. Klavye hatalı ise değiştirme yaparlar mı?

Teşekkürler cevaplar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exoz -- 26 Kasım 2012; 14:04:44 >
  • bu win8 tam olmamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: exoz

Selamlar dün Vatandan aldım bende bikaç sorum olacaktı.

1) Klavyenin sol tarafına basınca içeri doğru esniyor (özellikle x, d, f, c tuşlarının olduğu bölüm), sağ tarafta öyle bir esneme yok bu normal mi?
    2) 240 gb SSD aldım 2 tane disk bölmesi var bildiğim kadarı ile, SSD'yi kendim taksam garantisi gider mi?
    3) Harddiskteki recovery partitionu ve işletim sistemini SSD'ye nasıl geçirebilirim, daha önce kuran oldu mu? 500 gb'lık harddiskin birini depolama için kullanmak istiyorum.
    4) Vatanda laptopu açıp eksik parça vs var mı diye baktırdılar bende eksik malzeme, hata yok diye imza attım, fakat bu klavye olayını gözden kaçırmışım orada. Klavye hatalı ise değiştirme yaparlar mı?

1. Bu bende yok denecek kadar az. Sadece x tusuna bastigimda cok az bir esneme oluyor o kadar. Onu da simdi fark ettim siz soyleyince. Daha once hic dikkatimi cekmemisti. Yani normal kullanimi veya oyunu etkikeyecek bir sey degil. Sag tarafta sorun yok.

2. Gitmez.

3. Degerli her seyi 2. Hdd'e atip ssd'yi onun yerine takabilirsiniz. Sonra da yaninda gelen windows cd'sinden tekrar yukleyebilirsiniz. Daha farkli yollar da vae tabi ama en pratigi bu bence.

4. Klavye hataliysa samsung degistirmek zorunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: egomanx

bu win8 tam olmamış

Ben de win8'e gectim. Sence niye olmamis?

Win8'de swupdate'de express cache'i yuklemedi. Sizce uyumsuz mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Vagabond Warrior

quote:

1. Bu bende yok denecek kadar az. Sadece x tusuna bastigimda cok az bir esneme oluyor o kadar. Onu da simdi fark ettim siz soyleyince. Daha once hic dikkatimi cekmemisti. Yani normal kullanimi veya oyunu etkikeyecek bir sey degil. Sag tarafta sorun yok.

2. Gitmez.

3. Degerli her seyi 2. Hdd'e atip ssd'yi onun yerine takabilirsiniz. Sonra da yaninda gelen windows cd'sinden tekrar yukleyebilirsiniz. Daha farkli yollar da vae tabi ama en pratigi bu bence.

Teşekkürler cevaplar için. Bu arada benim kutudan kurulum diski çıkmadı. Vatana gidip bu klavye olayından ötürü değiştirme isteyeceğim.

• quote:

quote:

bu win8 tam olmamış

bazı online oyunlar win8 ile uyumsuz ve bazen garip şeyler olabiliyor donma vb. gibi
  • quote:

quote:

quote:

bu win8 tam olmamış

bazı online oyunlar win8 ile uyumsuz ve bazen garip şeyler olabiliyor donma vb. gibi

benim gördüğüm sorunlar issd'nin çalışmaması. Razer Naga Epic'in driver'inin uyumlu olmaması. Saçma sapan ve kullanışsız metro. windows tuşunun gitmesi. Bir bilgisayarım'a girmek işkence oldu! swupdate ve mcafee'nin saçma sapan çalışması

artı yönleri

Daha estetik, yeni görev yöneticisi

• Yeni bios sürümü yayınlandı bilginiz olsun win8 expresscache çalıştıramayanlar linkteki sürücüyü kullanın windows tuşu için en stabil program start8.

Expresscache Driver
  • quote:

quote:

quote:

2. Gitmez.

Teşekkürler cevaplar için. Bu arada benim kutudan kurulum diski çıkmadı. Vatana gidip bu klavye olayından ötürü değiştirme isteyeceğim.

Dün Vatana gittim teşhir ürününü inceledim aynı sorun onda da vardı. Notebookreview forumundakiler bizde de var diyor. Sonuç itibarı ile değiştiremedim. Neyse çok rahatsız etmiyor.

SSD almıştım. İkinci HDD'yi çıkarıp SSD'yi taktım ve Backup programındaki "Disc Copy" seçeneği ile birinci HDD içeriğini SSD'ye aktardım. Daha sonra SSD'yi birinci HDD yerine ikinci HDD'yide tekrar kendi yerine taktım. Şu anda boot ediyor ama daha önce Windows 8 RC kullanmıştım 4 senelik Core Duo laptopla, inanılmaz hızlı açılıp kapanıyordu, çok stabildi hem de HDD ile. Bu bilgisayarla SSD taktığım halde bi ağırlık söz konusu, özellikle Samsung'un kendi uygulamaları çok yavaş açılıyor bazen kilitleniyor. Açılış kapanışta öyle aman aman değil. Acaba SSD'ye HDD'yi kopyalarken Samsungun Recovery programı düzgün align edemedi mi? Aranızda daha önce SSD kuranınız varsa siz nasıl kurmuştunuz?

Bilgisayar açılınca updateleri yapayım dedim ama çok yavaş geliyor updateler (Win Update, Store Update ve SW Update). Internetim hızlı sayılır diğer laptoplarda böyle bir problem olmuyor download/update sırasında. SW Update wireless sürücülerini de güç bela güncelledi ama oda bi işe yaramadı, problem ne olabilir böyle bir durumla karşılaşan var mı?

Bir de disk yönetiminde initialize edilmemiş 7,46 GB'lık bir disk gönüyor. Bu 8 GB express cache için ayrılmış iSSD'mi? Initialize etmek istediğimde MBR'mi GPT'mi diye soruyor, hangisi seçilmeli? Ya da olduğu gibi bırakayım mı?

Çok soru oldu ama yeni laptop, performanslı kullanmak istiyor insan :)

• SSD hususunda benim de planlarım var ama henüz bizzat gerçekleştirdiğim bir şey olmadığından yanıt veremeyeceğim ama laptop'ımın çok uzun sürede açılmasından şikayetçiyim.

Güncellemeler, evet yavaş geliyor, sebebi de Samsung server'ları gibi gözüküyor -sizin bant genişliğinizden bağımsız.

Evet o şey iSSD'dir. Initialize ile ise hiç uğraşmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pretended -- 28 Kasım 2012; 10:34:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeftEyeNine

SSD hususunda benim de planlarım var ama henüz bizzat gerçekleştirdiğim bir şey olmadığından yanıt veremeyeceğim ama laptop'ımın çok uzun sürede açılmasından şikayetçiyim.

Güncellemeler, evet yavaş geliyor, sebebi de Samsung server'ları gibi gözüküyor -sizin bant genişliğinizden bağımsız.

Selamlar tekrar güncelleme vereyim dedim.

SSD konusunda "AS SSD" yazılımı ile diskleri kontrol ettim SSD'de bir sıkıntı olmamış alignment vs düzgün olmuş. Yani SSD kullanacak arkadaşlar Recovery partitionlarını kaybetmek istemiyorlarsa Samsungun Recovery toolundaki Disc Copy seçeneğini güvenle kullanabilirler. Disc Copy kullanabilmek için ya external disk kutusuna SSD'yi koyup copy yapacaksınız veya 2. HDD yuvasına SSD'yi takıp copy yapacaksınız. Disc Copy işleminden sonra 1. HDD yuvasına SSD'yi takacaksınız. SSD performansında da sıkıntı yok gibi biraz yavaş gibi gelmişti ama updateler vs olup günlük kullanıma geçince baya hızlı olduğunu farkettim. Birde bazı bloatware uygulamaları vs kaldırdım çok memnunum perfomanstan şimdilik.

Aynı yazılım ile 2. HDD yuvasındaki 500 GB Hitachiyi kontrol ettiğimde alignmentında sorun olduğunu gördüm. Hitachi web sitesinden HGST align tool indirerek çok kısa sürede alignment düzeltilebiliyor.

Güncellemelerde sorun Samsung Serverlarında ve Windows 8 App Storeda galiba çünkü ikisinde de zaman zaman problem oluyor ama Torrent, Speed Test veya Windows Updatelerde sıkıntı çıkmıyor.

iSSD'yi GPT olarak initialize ettim. MBR Windows Vista öncesindeki işletim sistemleri ilede uyumlu çalışabiliyormuş ama GPT daha yeniymiş daha büyük boyutlara izin veriyormuş vs. çok önemli değil kısaca ama GPt yaptım bir sorun olmadı. iSSD kullanım alanları için yabancı forumlarda gezindim biraz, zip extract etmek için vs. kullananlar varmış. Bana da mantıklı geldi, çünkü markası Sandisk, Sandisk SSD'lerin de sıkıştırılmış dosyalarla arası iyi.

Dün Starcraft II'yi full hd, ultra ayarlarda 4v4 oyandım bana mısın demedi alet ne bir kasma, ne donma süper bişi :) Tabi yine yenildim ama olsun :)

• quote:

quote:

SSD hususunda benim de planlarım var ama henüz bizzat gerçekleştirdiğim bir şey olmadığından yanıt veremeyeceğim ama laptop'ımın çok uzun sürede açılmasından şikayetçiyim.

SSD konusunda "AS SSD" yazılımı ile diskleri kontrol ettim SSD'de bir sıkıntı olmamış alignment vs düzgün olmuş. Yani SSD kullanacak arkadaşlar Recovery partitionlarını kaybetmek istemiyorlarsa Samsungun Recovery toolundaki Disc Copy seçeneğini güvenle kullanabilirler. Disc Copy kullanabilmek için ya external disk kutusuna SSD'yi koyup copy yapacaksınız veya 2. HDD yuvasına SSD'yi takıp copy yapacaksınız. Disc Copy işleminden sonra 1. HDD yuvasına SSD'yi takacaksınız. SSD performansında da sıkıntı yok gibi biraz yavaş gibi gelmişti ama updateler vs olup günlük kullanıma geçince baya hızlı olduğunu farkettim. Birde bazı bloatware uygulamaları vs kaldırdım çok memnunum perfomanstan şimdilik.

Aynı yazılım ile 2. HDD yuvasındaki 500 GB Hitachiyi kontrol ettiğimde alignmentında sorun olduğunu gördüm. Hitachi web sitesinden HGST align tool indirerek çok kısa sürede alignment düzeltilebiliyor.

Güncellemelerde sorun Samsung Serverlarında ve Windows 8 App Storeda galiba çünkü ikisinde de zaman zaman problem oluyor ama Torrent, Speed Test veya Windows Updatelerde sıkıntı çıkmıyor.

iSSD'yi GPT olarak initialize ettim. MBR Windows Vista öncesindeki işletim sistemleri ilede uyumlu çalışabiliyormuş ama GPT daha yeniymiş daha büyük boyutlara izin veriyormuş vs. çok önemli değil kısaca ama GPt yaptım bir sorun olmadı. iSSD kullanım alanları için yabancı forumlarda gezindim biraz, zip extract etmek için vs. kullananlar varmış. Bana da mantıklı geldi, çünkü markası Sandisk, Sandisk SSD'lerin de sıkıştırılmış dosyalarla arası iyi.

Dün Starcraft II'yi full hd, ultra ayarlarda 4v4 oyandım bana mısın demedi alet ne bir kasma, ne donma süper bişi :) Tabi yine yenildim ama olsun :)

Şu initialize olayı nedir ya ? Disk yönetimi'nde iSSD'yi seçince "Eylemler" menüsünde ancak Dinamik disk'e dönüştür ve SSD'yi ayır var.

• quote:

quote:

quote:

Şu initialize olayı nedir ya ? Disk yönetimi'nde iSSD'yi seçince "Eylemler" menüsünde ancak Dinamik disk'e dönüştür ve SSD'yi ayır var.

Ben laptopu ilk açtığımda o disk unallocated görünüyordu ve disk managementa girer girmez initalize edeyim mi diye soruyordu.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.