Şimdi Ara

SAMSUNG NP700 G7C KULLANICILAR KULUBÜ (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.749
Cevap
22
Favori
145.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sol alttaki klasor tuşuna bastığımda direkman bilgisayar'ın gelmesini sağlamanın bir yolu var mı?

sw update'i açtığımda program yükleniyor diyor ve kalıyor öyle bir kaç kere silip tekrar yükledim fayda etmedi. nasıl düzeltebilirim?

Gpu kullanımı bazen durduk yere 620 mhz oluyor. bunun nedeni ne olabilir?
  • IntelliMemory adlı uygulama çok fazla ram yiyiyor. o program varken ram kullanımı %72 sildim %17 oldu ram kullanımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vagabond Warrior

IntelliMemory adlı uygulama çok fazla ram yiyiyor. o program varken ram kullanımı %72 sildim %17 oldu ram kullanımı

o programda hata var normalde expresscache driveri ama hatalı, bir önceki sayfada çalışan driverin linkini koymuştum onu kur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxsi

quote:

IntelliMemory adlı uygulama çok fazla ram yiyiyor. o program varken ram kullanımı %72 sildim %17 oldu ram kullanımı

o programda hata var normalde expresscache driveri ama hatalı, bir önceki sayfada çalışan driverin linkini koymuştum onu kur.

yok ya bu bazı dosyalar'ı ram'e atarak hızlı önyüklemeyi sağlıyormuş. o programı nerden buldun?
  • quote:

quote:

ExpressCache için geçen sayfada verdiğin link'i sadece Windows 8 için mi öneriyorsun ?

Benim bilgisayar açılışım bana nedense çok yavaş geliyor. Rahat 3 dakikadır. ExpressCache ile veya başka bir boot düzenleyiciyle ilgili yapabileceğim bir şey var mı ?
  • Win7 yüklü olanlar neden win8 sürücüleri düzenli hale gelemeden geçiş yaptınızki sadece bunda değil her markada çeşitli sürücülerde sorun yaşanıyor alt yapısı daha olmamış daha win8 piyasaya sürülmeden sürücüleri markaların sitelerinde kendini göstermeye başlamıştı ne şekilde bi uygulama olacağınıda kestirmek güçtü.Biraz daha bekleseniz yerinde olurdu aceleniz nedir anlamadım ben acele etmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeftEyeNine

quote:

quote:

ExpressCache için geçen sayfada verdiğin link'i sadece Windows 8 için mi öneriyorsun ?

Benim bilgisayar açılışım bana nedense çok yavaş geliyor. Rahat 3 dakikadır. ExpressCache ile veya başka bir boot düzenleyiciyle ilgili yapabileceğim bir şey var mı ?

Evet hocam verdiğim sürücü windows 8 için o sürücüyü kurduktan sonra easy settingsten açılış ayarlarıyla ilgili kısımlar var bir göz at benim orjinal hdd ile açılış hızı 10 snyi geçmiyor win8 yüklü iken.

• quote:

quote:

quote:

o kadar çok olmamalı msconfig'den açılış programlarının gereksizlerini kapat.

Intellimemory kullanılmalı mı sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Win7 yüklü olanlar neden win8 sürücüleri düzenli hale gelemeden geçiş yaptınızki sadece bunda değil her markada çeşitli sürücülerde sorun yaşanıyor alt yapısı daha olmamış daha win8 piyasaya sürülmeden sürücüleri markaların sitelerinde kendini göstermeye başlamıştı ne şekilde bi uygulama olacağınıda kestirmek güçtü.Biraz daha bekleseniz yerinde olurdu aceleniz nedir anlamadım ben acele etmiyorum.

çok merak ettim win8'i
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Evet hocam verdiğim sürücü windows 8 için o sürücüyü kurduktan sonra easy settingsten açılış ayarlarıyla ilgili kısımlar var bir göz at benim orjinal hdd ile açılış hızı 10 snyi geçmiyor win8 yüklü iken.

10 sn.mi ?

Başlangıçta yüklenen tüm programların yüklenip PC'nin hazır hale gelmesinden bahsediyorum bu arada, masaüstünün görünmesinden değil. Emin misiniz ?

Öyleyse çok ciddi bir fark var arada çünkü.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Win7 yüklü olanlar neden win8 sürücüleri düzenli hale gelemeden geçiş yaptınızki sadece bunda değil her markada çeşitli sürücülerde sorun yaşanıyor alt yapısı daha olmamış daha win8 piyasaya sürülmeden sürücüleri markaların sitelerinde kendini göstermeye başlamıştı ne şekilde bi uygulama olacağınıda kestirmek güçtü.Biraz daha bekleseniz yerinde olurdu aceleniz nedir anlamadım ben acele etmiyorum.

çok merak ettim win8'i

merak etmeyin ben 2-3 hafta bu cihazda test ettim. win7 yüklü hali inan1n daha performansl1. boot ve shutdown performans1ndan bahsetmiyorum. normal kullan1m s1ras1ndaki performans1ndan bahsediyorum. özellikle Intellimem'in win8'de herseyi ram'e yüklemek istemesi nedeniyle ram'de 500K civar1nda bos alan kal1yordu size. mecburen Intellimem'i disable ettim. o zaman ram kullan1m1 normale dönüyordu. önümüzdeki sene eylül-ekim ay1na kadar win8 maceram1 kapatt1m. bence hiç ellesmeyin.

• evet ram kullanımı muazzam. ssd nin çalışıp çalışmadığını nasıl anlıyoruz?
  • arkadaşlar 2x500gb hdd den birini çıkarmadan ssd takamıyor muyuz aynı zamanda 2x4 dışında ram slotu var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaNDeRaN

arkadaşlar 2x500gb hdd den birini çıkarmadan ssd takamıyor muyuz aynı zamanda 2x4 dışında ram slotu var mı ?

Selamlar,

2 tane HDD slotu var. 3. sü yok. Belki blu-ray diski çıkarılıp onun yerine harddisk kabı vs takılabilir ama bence zahmete değmez. HDD'lerden birini SSD ile değiştirmek daha mantıklı.

4 tane ram slotu var. 2 tanesi klavye altında 2 tanesi arkada. Klavye altındakiler dolu arkadakiler boş.
  • peki önerebileceğiniz ram ve 120 - 128gb ssd var mı

• Benim de açılış 10 saniye falan. Hoş geldiniz yazısı zaten yok, iki üç sayfa önce dediğim ayarlarla birlikte hoş geldiniz yazısını görür görmez masaüstüne dönüyor bilgisayar, bir iki saniye sonra da her şey hazır oluyor.

Bende Western Digital Caviar Black 750 GB 7200 RPM 2.5" hard disk var, eski laptoptan kalma. Çok çok hızlı bir HDD idi kendisi, acaba bir 500 GB'ı çıkartıp bunu mu taksam? Bu sıralar SSD düşünmüyorum da. Vercenik, ne dersin sen? Kendi 500 GB'ı yerine bu dediğim WD daha iyi olur mu?
  • Sadece kapasite artar üzerindeki okuma yazma hızlarını hd tune programıyla bak cetvel nerden baçlıyor mesela bazı 7200rpm'lerde 110mb'yken bazılarında 120 küsür oluyor,hangisi yüksekse onu tak ama fazla bir getirisi olmayacak kapasite artırımından başka.
  • 10 sn. nedir ya ?

Benim iSSD'nin çalışmıyor olma ihtimali ? (ExpressCache açık, kontrol ettim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaNDeRaN

peki önerebileceğiniz ram ve 120 - 128gb ssd var mı

Ram konusunu bilmiyorum ama bence SSD'yi 256 GB alın. SSD'leri çok doldurarak kullanmak iyi değil. Windows ve 2-3 tane oyun veya program vs zaten sınıra dayanıyor. Şu anda bu mesajı yazdığım laptopta 128 GB SSD var. Bazen bir uygulamayı silip diğerini yüklüyorum veya büyük bir dosya indirecek oluyorum yer olmuyor. Vatanda %30 indirimde 240 GB Intel 335 SSD aldım 360 civarına gelmişti. Önceki SSD'de Intel X25'ti çok sorunsuz memnunum baya. Intellerin performansı ortalama ama güvenilir, pek sürücü anakart, uyumsuzluğu vs. çıkarmıyor diyorlar. Bence çok büyük Photoshop, Autocad vs. dosyaları ile uğraşmıyorsanız çok fazla para verip Vertex 4 gibi performanslı SSD'ler almanıza gerek yok herhangi bir Sata 3 SSD her türlü işinizi görür.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.