Şimdi Ara

SAMSUNG NP700 G7C KULLANICILAR KULUBÜ (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.749
Cevap
21
Favori
145.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oguzhan5069

Arkadaşlar;

aranıza yeni katıldım ancak merak ettiğim bazı konular var:

1- Resimde de görüldüğü üzere ram kullanımı çok fazla bunun sebebi sizce nedir; nasıl düzeltebilirim ?

2- Mousepad de sayfayı aşağı-yukarı ve sağa-sola kaydırmayı sağlayan düzeni nasıl faal hale getirebilirim. ?

3- 8 GB ssd'nin faal olduğunu nasıl anlayabiliriz ? (Bu soruyu soruyorum çünkü başlangıç programlarını sınırlamama rağmen bilgisayar 23 saniyede açılıyor.)

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

SAMSUNG NP700 G7C KULLANICILAR KULUBÜ

1.program ekle kaldırdan Intellimemory programını bul kaldır ram kullanımı düzelir.
    2.denetim masasında fare ayarlarında olması lazım.
    3.easy setting programından çalışıp çalışmadığını anlarsın.

• hızlıal dan almıştım ürünü birebir değişim istedim. faturayı yollamadılar hala, email atın diyorum 1 hafta içinde email halinde gönderilecek diyorlar. laptobu yarım saat kurcalayamadan katladım kutuladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxsi

quote:

Arkadaşlar;

1- Resimde de görüldüğü üzere ram kullanımı çok fazla bunun sebebi sizce nedir; nasıl düzeltebilirim ?

2- Mousepad de sayfayı aşağı-yukarı ve sağa-sola kaydırmayı sağlayan düzeni nasıl faal hale getirebilirim. ?

3- 8 GB ssd'nin faal olduğunu nasıl anlayabiliriz ? (Bu soruyu soruyorum çünkü başlangıç programlarını sınırlamama rağmen bilgisayar 23 saniyede açılıyor.)

1.program ekle kaldırdan Intellimemory programını bul kaldır ram kullanımı düzelir.

Cevabınız için teşekkür ederim, ancak sormak istediğim: Eğer Intellimemory'yi kaldırırsak sorun olmaz mı ? Sonuçta önbellek için var. Ayrıca şu an da bulamadım ama geçen günlerde bu sayfaları okuduğumda alternatif bir sürücüden bahsetmişsiniz diye hatırlıyorum. Bu sürüce gerçekten uymlu ve çalışıyor mu ? Eğer uyumlu ise linki tekrar verebilir misiniz ?

• evet kaldırılırsa sorun olmaz zaten önceden yoktu o sürücü sonradan eklendi aslında sürücüde değil. Daha önce verdiğim linkteki sürücü ilk win8 sürücüleri yayınlandığında verilmişti bende yedek almıştım şuan sw updatede görünmüyor.

depositfiles.com
    Deposit Files
    http://depositfiles.com/files/islsqnqbm

• quote:

Orijinalden alıntı: baydar17

quote:

Orijinalden alıntı: Vagabond Warrior

quote:

arkadaşlar sizde de herhangi bir sesde hoperlörden pat pıt diye değişik bir ses geliyor mu. daha doğrusu soldakinden geliyor. hem ses sağdan daha yoğun geliyor soldaki çok az ve patlak gibi
    ayrıca M tuşu çatlak çıktı. geri yolluyorum

M tusu patlak cikmadi. Aynisi bana o tusuna olmustun bastir ve yerine tekrar girecek. Hoparlor icinservise verebilirsin ama.

mobil sürümde görünmüyor çatlak kardeş bildiğin tırnağımla hissediyorum

quote:

quote:

arkadaşlar sizde de herhangi bir sesde hoperlörden pat pıt diye değişik bir ses geliyor mu. daha doğrusu soldakinden geliyor. hem ses sağdan daha yoğun geliyor soldaki çok az ve patlak gibi
    ayrıca M tuşu çatlak çıktı. geri yolluyorum

M tuşunun çatlak olması ve hoparlör sorununu garantiyle halledebilirsin diğer sorunlar yazılımsal ve giderilebilecek şeyler aldığın fiyat çok çok uygun ama iade etmek istiyorsan senin kararın.

ilk günden garantiye vermek canımı sıkıyor. webcami full karanlık gösteriyor ve klavyeden çıkan sıcaklığı hissediyorum fandan hiç bir şey hissetmiyorum. sizin klavye ısınıyor mu ?

aa pardon görmemişim evet çizik varmış umarım kullanıcı hatası diye görmezler

• quote:

Orijinalden alıntı: hpenguen

Merhaba arkadaşlar makinayı geçen haftalarda vatanın %30 indiriminden aldım ve Samsung NP700G7C kullancıları arasına katılmış bulunmaktayım. Makinayı aldığım gibi ana harddiske 128 SSD taktım Wi7 kurdum. performans süper. 2 .harddisk yuvasına 1500gb seagete taktım fakat 1500'lükler kalın olduğundan sığmadı tabiki...bende alt kapağa sanayide ince bir hava kanalı benzeri bir kanal açtım harddisk biraz dışarı taşıyor ama milim taşma olduğundan sıkıntı yok... üzerine dekoratif kumaş görünümlü bantlardan çektim laptopun operasyon gördüğü bile belli olmuyor ilerde 2,5" 2TB'lar ucuzlayınca takma durumum var... (foto ve videoları paylaşmak isterdim ama forumda nasıl paylaşılır bilmiyorum.) 128SSD+ 1500GB harddisk kombinasyonu süper oldu 8GB SSD boşa çıktı..hiçbir amaçla kullanılmıyor o canımı sıktı sadece sistem çok hızlı olduğundan ne saanal bellek nede Readyboosta kullanmaya izin vermiyor win7....arkadaş sık kullandığım programları 8lik SSDye yüklemememi önerdi....SSD değilde eğer normal haddisk ve kullaıyorsanız 8GB'ı gelişmiş ayarlardan sanal bellek olarak atayın puan 6.9 a fırlıyor win8'de SSD varmış gibi çalışıyor makina...yani ilk etapta SSD almaya gerek yok pek o kadar... ama SSD ana disk ve win7 varsa...birde görsel öğeleri kapatınca makinanın ne hızda çalıştığını göremiyorsunuz bile...hatta fast bios bile hatta verdi bende...fast bios açıkken 1500GB harddisk harici klavye+mouse kendini toparlayamadığından makina açılmıyordu...fast biosu bile kapatmak zorunda kaldım. Tek sorunum win7 de mode shiftte görsel geçişin olmaması, orjinal sitesinden tüm driverları yazılımları + mode shift i yükledim geçiş yapıyor fakat görsel efekti uygulamıyor...halleden olursa sevinirim. Birde win7 de bir aygıtın driverını bulamadı SM BUS DENETLEYİCİSİ diyor..ama sıkıntı yaratmadı makina düzgün çalışıyor. Bu arada LAptopu modifiye eden Gökhan Tekin arkadaşımada burdan teşşekkürü bir borç bilirim. bu haftada yeni RAM takacağız...2x8'de tavsiyesi olan varmıdır? Teşekkürler.

8 gb ssd'i kullanmayın. aldığınız ssd o 8gb issd'den daha hızlıdır. issd driver'ını silin ve disk yöneticisinden o 8gb bölümü tamamen kapatın. Boşuna sisteminize ayak bağı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1nvdr

Easy software managerı ne zaman açsam program anında kitleniyor, yanıt vermiyor. Çok uyuz oldum bu programa.

Güncelleme çıkıyor açınca, tamama bastığım an kitleniyor. Kaldırdım yine kurdum ama durum aynı.

samsung serverlarına aşırı yüklenme var. Açın ve bir süre bekleyin başta yanıt vermiyor olur ama birkaç dakika sonra düzelir.
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar;

Cevabınız için teşekkür ederim, ancak sormak istediğim: Eğer Intellimemory'yi kaldırırsak sorun olmaz mı ? Sonuçta önbellek için var. Ayrıca şu an da bulamadım ama geçen günlerde bu sayfaları okuduğumda alternatif bir sürücüden bahsetmişsiniz diye hatırlıyorum. Bu sürüce gerçekten uymlu ve çalışıyor mu ? Eğer uyumlu ise linki tekrar verebilir misiniz ?

kullandığınız programların önbelliğini alır intellimemory. 8gb ram varsa çok fazla ram yediği için kapatılabilir ama 16 gb+ ram varsa bilgisayarın biraz daha hızlı olması adına kullanılabilir. Keşke onun için kullanma limitini belirleyebilsek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vagabond Warrior
    aa pardon görmemişim evet çizik varmış umarım kullanıcı hatası diye görmezler

fatura dün geldi yarın kargolayacağım. kullanıcı hatası olarak görseler bile hoparlör sıkıntısı var. ayrıca webcam olduğundan daha fazla karanlık gösteriyor hatta hiç bir şey göremiyorum full aydınlık bir yerde bile sizde öyle bir problem var mı
  • arkadaşlar, daha önce ekranda boydan boya bir çizgi oluştuğu için bilgisayarım değişime gitmiş ve yenisiyle değiştirmişlerdi. ancak bu yeni verdikleri bilgisayarda da iSSD yani Expresscache çalışmıyor. Bilgisayarı ilk açtığımda sürücüler arasında görüyorum ancak birkaç dakika sonra ekran donuyor ve tekrar kendine geldiğinde iSSD'nin yerinde yeller esiyor. Ne disk yönetiminde nede Easy Settings'deki ilgili sekmede görünmüyor. Bilgisayarı restart yapınca da gelmiyor. Ancak tamamen kapatıp sonra yeniden açınca ortaya çıkıyor ancak tekrar yukarıda anlattığım olay oluyor. Konuyla ilgili geniş bir araştırma yaptım. Benzer sorunları ExpressCache kullanılan diğer modellerde de yaşandığını gördüm. Hatta bu konuyla ilgili baya şikayet ve yardım isteyenlerin açtığı konular var yabancı sitelerde. Expresscache çalışmayınca ciddi performans kaybı oluyor. Bilgisayarın açılması kapanması ve programların açılması kapanması oldukça yavaşlıyor. Ekranda çizgi çıkan bilgisayarım resmen şimşek hızında açılıp kapanıyordu. Arkadaşlar iSSD sürücüsünün görünüp görünmediğini kontrol etsinler veya easy settings'de expresscache sekmesi olması lazım. devreden çıkınca bu sekme görünmüyor. original win7 dvd ile bot edip iSSD'deki partition'ı kaldırdım. o zaman iSSD disk yönetiminde sürekli görünüyor ancak. expresscache yükleyip bu iSSD'ye kendi formatını otomatik atınca iSSD veri alıp vermeye başlıyor fakat yine birkaç dakika içinde devreden çıkıyor. yani iSSD sorunlu çıktı. Expresscahce yüklemeyince zaten hiçbir işe yaramıyor, disk yönetiminde görünse de bir anlamı olmuyor. Sonunda servise tekrar götürdüm. iSSD bunlarda anakarta gömülü olduğundan sadece iSSD değişimi olmuyormuş. O nedenle anakart değişecekmiş fakat büyük ihtimalle değişim için bu modele ait anakart stokta yoktur dediler. O nedenle yine değişim yapılması gerekebilirmiş. Tabi değişim yapılması benim daha işime geliyor. Sonuçta o kadar para verdiğin aleti doğru dürüst kullanmadan iki defa önemli arıza çıkarması insanı biraz gıcık ediyor. sonuç olarak daha şöyle dadını çıkararak bir kullanamadım şu aleti.

• quote:

evet kaldırılırsa sorun olmaz zaten önceden yoktu o sürücü sonradan eklendi aslında sürücüde değil. Daha önce verdiğim linkteki sürücü ilk win8 sürücüleri yayınlandığında verilmişti bende yedek almıştım şuan sw updatede görünmüyor.

Teşekkür ederim Maxsi, Vagabond Warrior ve tüm herkese.

Bu arada settings de ExpressCache'e ait bir bölüm bulamadım. Genel, Güç yönetimi, Ağ, Ekran ve Giriş aygıtı bölünleri var bunların alt bölümmlerinde de ExpressCache'e ait bir veri yok.

Ayrıca Eski bilgisayarımda hardiskin bir kısmı recovery bölümü vardı ve ayrıca kurtarma cdleri oluşturabilmeye imkan tanıyordu. Bu bilgisayarın hardiskinde bir recovery bölümü göremedim. Sormak istediğim samsung'ta recovery diski oluşturdunuz mu (Bunu nasıl yaptınız) ? İlerde format atma ihtiyacı olursa Recovery Programı yeterli olur mu sadece ? (Recovery programında "Kurtarma" işlevi mevcut gözüküyor haliyle hardiskte recovery bölümü olmalı diye düşünüyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan5069 -- 9 Aralık 2012; 18:41:48 >

• quote:

quote:

evet kaldırılırsa sorun olmaz zaten önceden yoktu o sürücü sonradan eklendi aslında sürücüde değil. Daha önce verdiğim linkteki sürücü ilk win8 sürücüleri yayınlandığında verilmişti bende yedek almıştım şuan sw updatede görünmüyor.

Teşekkür ederim Maxsi, Vagabond Warrior ve tüm herkese.

Bu arada settings de ExpressCache'e ait bir bölüm bulamadım. Genel, Güç yönetimi, Ağ, Ekran ve Giriş aygıtı bölünleri var bunların alt bölümmlerinde de ExpressCache'e ait bir veri yok.

Ayrıca Eski bilgisayarımda hardiskin bir kısmı recovery bölümü vardı ve ayrıca kurtarma cdleri oluşturabilmeye imkan tanıyordu. Bu bilgisayarın hardiskinde bir recovery bölümü göremedim. Sormak istediğim samsung'ta recovery diski oluşturdunuz mu (Bunu nasıl yaptınız) ? İlerde format atma ihtiyacı olursa Recovery Programı yeterli olur mu sadece ? (Recovery programında "Kurtarma" işlevi mevcut gözüküyor haliyle hardiskte recovery bölümü olmalı diye düşünüyorum)

settings'de Expresscache bölümü yoksa ya SSD arızalı ya da Expresscache yazılımı yüklenmemiştir. yukarıdaki mesajımda yaşadığım sorunu anlatmıştım. eğer expresscache yüklü ve buna rağmen settings'de görünmüyorsa, benim sorunumun aynısı sizde de var demektir. hiç vakit kaybetmeden servise başvurun. kesinlikle başka çözümü yok çünkü.

Intellimem, ne yaptığı daha doğrusu sisteme ne gibi avantajlar sağladığı pek belli olmayan ve genede ram kullanımını artıran bir yazılım. o nedenle kaldırmak mantıklı ancak Expresscache'i devre dışı bırakıp iSSD'yi kullanmama yönündeki tavsiyelere kesinlikle karşıyım. Öncelikle çok ciddi performans kaybı yaşarsınız. Yaptığım incelemede 3GB/saniye gibi bir veri aktarım hızı var. Yani bellek nerdeyse saniyede yarısı kadar veriyi aktarabiliyor. HDD'lere göre oldukça avantaj sağlıyor. Ayrıca, normal SSD takanların Expresscache'i devre dışı bırakmaları da mantıklı değil. Sonuçta bu da bir SSD ve tek farkı anakart üzerine gömülü. Hatta anakarta gömülü olması nedeniyle haricen takılan bir SSD'den daha faza performans sağlayabileceğini de dikkate almak lazım.

Recovery bölümünü sadece Disk yönetiminden görebilirsiniz. Normal bilgisayarımda sadece normal harddisklerinizi, harici disklerinizi veya ağ disklerinizi görürsünüz. Eğer Disk Yönetiminde C:\ altında Recovery bölümünü göremiyorsanız sıkıntı var demektir. Ancak bilgisayarı ilk aldığınızda açtığınız zaman sıfırdan otomatik kurulum yaptıysa recovery bölümü mutlaka vardır. Windows 8 kullanıyorsanız bu bölümün yedeğini doğrudan alabilirsiniz. Win7 kullanıyorsanız açılışta F4 tuşuna basıp recovery yazılımını başlatıyorsunuz. Sonra Ctrl+Alt+F10 tuşlarına aynı anda basıyorsunuz. Ve gelen şifre penceresine şifreyi girip Recovery yazılımının Admin araçlarına ulaşıyorsunuz. Sonra ilgili menülerden recovery bölümünün yedeğini alıyorsunuz. Bu Admin araçlarında bilmediğiniz yerleri kurcalamayın çünkü yapılan işlemi geri almak mümkün değil.

• Bilgisayar>sağ tık>özellikler>GEelişmiş sistem ayarları>Gelişmiş sekmesinin altında Performans bölümü (ayarlar)>Gelişmiş>sanal bellek (Değiştir)> burda sanal bellek atayacağın harddiski seçip özel boyut diyorsun SSDnin 30mb altında herhangi bi değer gir... win8 de bildirim bölgesinde (masa üstü sağ alt köşedeki bayrak) işlem merkezine gidip orda disk alanı ile ilgili bildirimleri kapat demen lazım yoksa sürekli dolu disk diye uyarı verir win8' e ait bi özellik bu win 7 de registryde REGEDİT ten deiğiştiriyorsun bu ayarı google nasıl yapılacağı var.
  • teşekkürler. Zaten kullanamıyorum :) SSD varken bi işe yaradığı yok dediğiniz gibi.
  •  SAMSUNG NP700 G7C KULLANICILAR KULUBÜ
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

arkadaşlar, daha önce ekranda boydan boya bir çizgi oluştuğu için bilgisayarım değişime gitmiş ve yenisiyle değiştirmişlerdi. ancak bu yeni verdikleri bilgisayarda da iSSD yani Expresscache çalışmıyor. Bilgisayarı ilk açtığımda sürücüler arasında görüyorum ancak birkaç dakika sonra ekran donuyor ve tekrar kendine geldiğinde iSSD'nin yerinde yeller esiyor. Ne disk yönetiminde nede Easy Settings'deki ilgili sekmede görünmüyor. Bilgisayarı restart yapınca da gelmiyor. Ancak tamamen kapatıp sonra yeniden açınca ortaya çıkıyor ancak tekrar yukarıda anlattığım olay oluyor. Konuyla ilgili geniş bir araştırma yaptım. Benzer sorunları ExpressCache kullanılan diğer modellerde de yaşandığını gördüm. Hatta bu konuyla ilgili baya şikayet ve yardım isteyenlerin açtığı konular var yabancı sitelerde. Expresscache çalışmayınca ciddi performans kaybı oluyor. Bilgisayarın açılması kapanması ve programların açılması kapanması oldukça yavaşlıyor. Ekranda çizgi çıkan bilgisayarım resmen şimşek hızında açılıp kapanıyordu. Arkadaşlar iSSD sürücüsünün görünüp görünmediğini kontrol etsinler veya easy settings'de expresscache sekmesi olması lazım. devreden çıkınca bu sekme görünmüyor. original win7 dvd ile bot edip iSSD'deki partition'ı kaldırdım. o zaman iSSD disk yönetiminde sürekli görünüyor ancak. expresscache yükleyip bu iSSD'ye kendi formatını otomatik atınca iSSD veri alıp vermeye başlıyor fakat yine birkaç dakika içinde devreden çıkıyor. yani iSSD sorunlu çıktı. Expresscahce yüklemeyince zaten hiçbir işe yaramıyor, disk yönetiminde görünse de bir anlamı olmuyor. Sonunda servise tekrar götürdüm. iSSD bunlarda anakarta gömülü olduğundan sadece iSSD değişimi olmuyormuş. O nedenle anakart değişecekmiş fakat büyük ihtimalle değişim için bu modele ait anakart stokta yoktur dediler. O nedenle yine değişim yapılması gerekebilirmiş. Tabi değişim yapılması benim daha işime geliyor. Sonuçta o kadar para verdiğin aleti doğru dürüst kullanmadan iki defa önemli arıza çıkarması insanı biraz gıcık ediyor. sonuç olarak daha şöyle dadını çıkararak bir kullanamadım şu aleti.

Bi dur once emin olalim sorunun yazilimsal mi donanimsal mi oldugunu. Win7 kullaniyirsun degil mi? 8 degil?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hpenguen

Yaptığınız bu işlem cihazı garanti dışı bırakmıyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.