NV8 ALMADAN ÖNCE BEN DE NIKON L SERİSİ ÜZERİNDE DURMUŞTUM. HATTA GOLD' DAN BONUS KART KAMPANYASIYLA ALMAK ÜZEREYDİM. ANCAK FOTOĞRAFTA DİGİTALE GEÇİLDİKTEN SONRA NİKON'UN ZAYIF KALDIĞINI VE FİLMLİ MAKİNALARDAKİ KALİTESİNİ YAKALAYAMADIKLARINI BAZI PROFOSYONEL FOTOĞRAFÇILARDAN DUYDUM.
Bİ MAKRO DENEMESİ...
sensör farkı nedeniyle nikon l15 çok sıradan bir makine. Karşılaştırmaya bile değmez.
quote:
Orjinalden alıntı: Diyalektik
arkadaşlar vatan computer'de NIKON L15 veya NIKON L12 ile Samsung NV8 karışlaştırma yapabilecek olan var mı? Bir arkadaşım tavsiye üzerine dostlarına 4 tane aldığını ve o kadar memnun kaldığını söylüyor.Ne dersiniz?
300 YTL kadar verebilirim ama NIKON sadece estetik gelmedi.Sizce kalite olarak daha mı iyidir Samsung NV8 ? Lütfen yardım
Ayrıca çekim sürelerinin 4 saniye oluşu sizi nikon L12 ve 15 i almamak için en iyi sebeplerden biri. NV8 15 saniye yani. Tekrar söylüyorum. Piyasa da iyi makine şu an da yok. Hepsi kandırmaca tipli makineler. O nedenle iyi makine çıkana kadar bekleyim. Sakın fazla para ödemeyin. Şu an parasının karşılığı ve hatta fazla fazla karşılığı makine NV8 dir. hepsiburada nın kampanyası bitmeden alın makineyi. Sonra bulamayacaksınız. Şunu da diyebilirim ki Samsung NV8 in üzerinde Samsung değil de Canon yazsa fiyat 500 den aşağı olmazdı.
"Şunu da diyebilirim ki Samsung NV8 in üzerinde Samsung değil de Canon yazsa fiyat 500 den aşağı olmazdı." bu cümlene şiddetle katılıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: AKINLASINN
Ayrıca çekim sürelerinin 4 saniye oluşu sizi nikon L12 ve 15 i almamak için en iyi sebeplerden biri. NV8 15 saniye yani. Tekrar söylüyorum. Piyasa da iyi makine şu an da yok. Hepsi kandırmaca tipli makineler. O nedenle iyi makine çıkana kadar bekleyim. Sakın fazla para ödemeyin. Şu an parasının karşılığı ve hatta fazla fazla karşılığı makine NV8 dir. hepsiburada nın kampanyası bitmeden alın makineyi. Sonra bulamayacaksınız. Şunu da diyebilirim ki Samsung NV8 in üzerinde Samsung değil de Canon yazsa fiyat 500 den aşağı olmazdı.
tamam arkadaşlar,son olarak yorumlara bakınca nv8 siprarişi en kısa zamanda vereceğim..karar kıldım..çektiğim fotoğrafları da sizlerle paylaşacağım..iyi forumlar
teşekkürler kardeş çok faydalı oldun.
quote:
Ben bu resimde ayıcık net çıksın istedim. Ve yaptığım hareket şu. Önce ayıyı ekranın ortasına getirip netleme tuşuna yarım bastım. Makine ayıyı netledi. Sonra da çekmek istediğim açı ayının yanda kalması şeklinde olduğu için parmağımı kaldırmadan sadece sola doğru makineyi çevirdim. Eğerki arkadaki penguen net çıksın deseydim, resimdeki açı yeterli olurdu. Penguen ortada olduğu için tuşa yarım basıp netlediğimde penguen net, ayı flu olurdu. İlerinin net yada ön tarafın net arkanın flu olması durumu böyle yapılıyor.
Anlatabildiysem ne mutlu bana. Yine yardım edebileceğim bir şey olursa beklerim.
arkad aşlar kumanda gelmiyor değil mi? makinannın yanında...
nv8 im geldi bugün arkadaşlar çekimlerimi haftaya pazar anca yapabilirim...
quote:
Anlatabildiysem ne mutlu bana. Yine yardım edebileceğim bir şey olursa beklerim.
açıkcası 300ytl-350ytl ye alınabilecek en iyi cihazlardan biri gibi geldi bana...
hayır kumanda yok!
quote:
Orjinalden alıntı: özgüç
arkad aşlar kumanda gelmiyor değil mi? makinannın yanında...
gözüm aydın gelmesiyle flaşı ilk bozan ben oldum,flash hakikaten çok dadik ya hemen kırıldı ve artık hep açık kalacak :( japonla kopan parçayı yapıştırayım dedim ama olmadı
s.a. arkadaslar
bir makine almak istiyorum ve sizin de yorumlarınızla bu makineye tutuldum yanlız en gec bugun yarın almam gerekiyor hepsiburadaya yarın gondermesi konusunda guvenmiyorum ama teknosada NV10 buldum sizce bunu almalımıyım
sizin dusunceleriniz dahilinde hareket edecegim
Artık fotoğraf makinesi modellerinde model adı ilerledikçe makine teknolojileri daha geriye gidiyor. Model adını ilerleterek yaptıkları şey; bir özellik ekleyip, ondan daha önemli bir özelliği çalıyorlar makineden. O nedenle sakın NV serisinin 8 modelinden daha üst modellere bakmayın. Hatta eğer teknosaya giderseniz satıcıların sizi kandırmasına izin vermeyin. Hepsiburada nın stoklarında olduğu için 1 günde yolluyorlar içiniz rahat olsun. Sadece günün erken saatinde işlemi yapın ki aynı günün akşamı kargoya verilmiş olsun. Ertesi gün makine elinizde.
quote:
Orjinalden alıntı: Basarrrr
s.a. arkadaslar
bir makine almak istiyorum ve sizin de yorumlarınızla bu makineye tutuldum yanlız en gec bugun yarın almam gerekiyor hepsiburadaya yarın gondermesi konusunda guvenmiyorum ama teknosada NV10 buldum sizce bunu almalımıyım
Geçmiş olsun. Acaba hızlıca kapattın diye mi kırıldı, yoksa yavaşçacık kapattın diyemidir. Onu hatırlıyormusun. Bu tarz bazı kilitler yavaş kapatırkende kırılabiliyor.
quote:
gözüm aydın gelmesiyle flaşı ilk bozan ben oldum,flash hakikaten çok dadik ya hemen kırıldı ve artık hep açık kalacak :( japonla kopan parçayı yapıştırayım dedim ama olmadı
quote:
Artık fotoğraf makinesi modellerinde model adı ilerledikçe makine teknolojileri daha geriye gidiyor. Model adını ilerleterek yaptıkları şey; bir özellik ekleyip, ondan daha önemli bir özelliği çalıyorlar makineden. O nedenle sakın NV serisinin 8 modelinden daha üst modellere bakmayın. Hatta eğer teknosaya giderseniz satıcıların sizi kandırmasına izin vermeyin. Hepsiburada nın stoklarında olduğu için 1 günde yolluyorlar içiniz rahat olsun. Sadece günün erken saatinde işlemi yapın ki aynı günün akşamı kargoya verilmiş olsun. Ertesi gün makine elinizde.
quote:
Orjinalden alıntı: Basarrrr
s.a. arkadaslar
evet ama iste simdi siparis versem yarın elime ulasmaz gibi geliyor
o yuzden NV 10 almayı dusunuyorum ama simdi NV 8 daha iyi diyorsun sana da saygı duyuyorum
senden tek ricam netten bi ozelliklerine bakabilirmisinhakikaten Nv 10 daha kotuyse acıkca soyle su an icin alma niyetimi durdurayım ama cok fark yoksa hatta NV10 daha iyiyse yarın alacagım
tesekkurler
quote:
Geçmiş olsun. Acaba hızlıca kapattın diye mi kırıldı, yoksa yavaşçacık kapattın diyemidir. Onu hatırlıyormusun. Bu tarz bazı kilitler yavaş kapatırkende kırılabiliyor.
quote:
hocam ilk önce flaşı açmamaya başladı yani atıyodu flash ama ben elimle kaldırmak zorunda kalıyodum,daha sonra hızlıca kapattım ve flash hep açık kalmaya başladı,neyse artık mecbur böyle kullanıcaz...
Yukarıda dedim. NV10 daha kötü bir model. 1 gün daha önce makineyi alacaksın diye kötü makine almayı düşünürsen, bilemeyeceğim artık. Seçim senin bu dakikadan sonra.
nv10 iso 1000 yani çok da parlak değil gece çekimlerinde nv8 daha önde
nv8 in sensörü daha büyük ve 8 mp... nv10 10mp ve sensörü kçük nv8 e göre... bu da demekki nv8 in piksel yoğunluğu çok daha fazla ve nv8 daha kaliteli çekicek demek aynı lensler hemen hemen nv8 in lensi nv10 a göre 1mm daha geniş yani nv10 la 2-3 adım geriden çekmeniz gerekicek demek nv 8 le geriye o 2-3 adımı atmadan aynı açıyı yakalamak mümkün... daha sayıyım mı bilmiyorum ama nv8 nv10 dan kesinlikle üstün bir makine nv8 bu fiyatayken daha ucuza vermedikleri sürece nv10 falan alınmaz