Şimdi Ara

<<<->>> Samsung NV8 Fun CLUB <<<->>> (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.762
Cevap
3
Favori
88.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

"xl_ocean"
    ilk çektiğiniz flaşlı gül resmi harika olmuş. O kırmısı gülün ön plana çıkması daha güzel göstermiş.

Ben kendim için şunu diyeyim. Bundan sonra alacağım makinenin özellikleri ve fiyatı beni tatmin etmedikçe bu NV8 değişecek gibi değil.
    Bu makineyi bana farkettiren "ardıçlı" ailesine ve hepsiburada.com a teşekkür ederim :)

Bence 2. gül fotosu daha hoş olmuş. Ama arkadaki rahatsız edici nesneler olmasa tabiki. Yani ilki de güzel de teknik açıdan hatalr oluyor maalesef. ışık patlaması nedense istenilen birşey değil.

Bu arad TDK foto ve resim olayında resimin 4. anlamını fotopraf olarak veriyor. Yani bence resim diyenlere pek birşey demeyin.

Bu arada AKINLASINN ne demek başka birşey almayı düşünüyorsan beklerim .
    Şaka bir yana kimsenin benden dolayı memnun olmadığı bir ürün almasını istemem. Bu açıdandır ki metinardicli kamerayı aldıktan sonra dahi aylarca araştırmasını yaptım. dpreview a incelemesi için dahi e-mail attım. Çünkü pişman olmak istediğim hareketler de bulunmak beni üzer. Önceden de birini gene SONY almaktan vazgeçirip casio z750 aldırdım sağolsun o da çok memnun.

Ayrıca derdimiz a720is mi nv8 mi değil yalnıza o iki kamera ya sahip olduğumuz için onları karşılaştırdık. Hebunlardan birini mihenk taşı olarak alacaksanız a720is dpreview da ve çoğu yerde highly recomended 8 veya 9 image quality puanı olan bir üründür. Belki o açıdan nv8 e bakılabilir.
    Düşük isolar da da nv8 ile ilgili çalışma yapabilirim ama kameranın elime gelmesi gerekli msn den biraz zor oluyor da. (metin lafım sana değil ha yablış anlama menüleri görmem lazım bir çok parametre durumu değiştirebilir de on yüzden dedim.)

İyi geceler. Sağlıcakla kalın.

• quote:

Gece fotoğraflarında ilerleme başlamış.
    Bu resmi manuel ayarlarda çekmeyi denediniz mi? Mesela enstantane süresini 2 - 3 saniye yapıp makineyi sabitleyek çekseniz çok daha güzel bir kare olurdu diye düşünüyorum. Ayrıca şu öndeki kişiler olmasa :)
    quote:

Orjinalden alıntı: emekli1961

olmuşmu taze çekilmiştir.

http://img515.imageshack.us/img515/1075/snv80330jc0.jpg

sanki çok az bi kadraj sorunu var gibi.ne dersin Akın...
    Emin değilim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 24 Temmuz 2008; 2:50:48 >

• "emekli1961" abimiz aynı noktadan değişik bir kaç ayar yaparak daha denesydi o kadraj da düzelecekti bence. Ama dediğin gibi. Bende birazdan 2 fotoğraf ekleyecem şu manuel ayarlarla yapılan eğlenceli işlerden.
    quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Gece fotoğraflarında ilerleme başlamış.
    Bu resmi manuel ayarlarda çekmeyi denediniz mi? Mesela enstantane süresini 2 - 3 saniye yapıp makineyi sabitleyek çekseniz çok daha güzel bir kare olurdu diye düşünüyorum. Ayrıca şu öndeki kişiler olmasa :)
    quote:

Orjinalden alıntı: emekli1961

olmuşmu taze çekilmiştir.

sanki çok az bi kadraj sorunu var gibi.ne dersin Akın...
    Emin değilim..

• Manuel ayarla ilgili hem bir deneme yapıp size de bir soru sorayım. Exif bilgilerine bakmadan cevap verin.
    Aşağıda ki fotoğrafta enstantane süresi kaç saniye sizce?
    (Zor olmasın diye soru kolay bir objenin fotoğrafını çektim)

<<<->>>  Samsung NV8 Fun CLUB   <<<->>>
  • Başka bir deneme ve cropta ekleyelim, detaylar ortaya çıksın biraz.

• Bir üstteki fotoğrafın cropu da bu arkadaşlar.

Birde sizden ricam sakın bizim bu NV8 konusunun içine "Fotoğrafa resim denmez, resim çizilir, fotoğraf yapılır, falan, fıstık" gibi tartışmayı sokmayalım. Çünkü bu muhabbet bir çok kez forumun her yerinde tartışıldı, ve hiç bir sonuç çıkmadı. Hala isteyen resim diyor, isteyen fotoğraf. Boşuna konuyu kirletmeyelim.

• Eyvah makinemin pili bitti

Dayanamadı pil uzun süreli çekimlere. Ve hesabı yapınca makineyi biraz fazla kurcalamışım da 133 resim çekmişim dolu pille. Bu pil fazla kurcalamaya gelmiyor. Biran önce gelse şu yedek pillerim ya.
  • @dream25

Hocam yapılan incelemeyi baş sayfa ya da eklesen ya da inceleme 5. sayfa da diye not düşersen ilgilenenler için iyi olacağı kanısındayım.
    Ama gene de siz bilirsiniz. Bunu başka konularda görüyordum baştan başlayanlar için oldukça iyi oluyor.

Not: Bu arada iso100 de verdiğimiz -ev yi diğer iso seviyelerinde vermeyi unutmuşuz. Ayrıca dediğim gibi kamera büyük sensörüne rağmen a720is den daha uzun pozlama süreleri seçiyor bu da fazla pozlamaya sebebiyet veriyor. İso 100 de fazla olmamasının sebebi de seçtiğimiz -ev bunu diğer karelere de uygulayıp sonucu görebilirsiniz.
    Ayrıca samsung a fotoları gönderip yeni bir firmware için baskı dahi yapabilirsiniz. Çok sayı dae-mail atılırsa hem kont a hem de samsung global e başarı sağlanabilir kanısındayım.

İyi Geceler.
  • damla çalışmaları devam

peki arkadaşlar resimdeki işlem nasıl yapılır.resmi ekleyen arkadaş şöyle bir deyim kullanmış ..
    6mpiksel den %100 crop .. bu ne anlama geliyor???fuji f30 ile çekilmiş ve araştırdım deklanşör hızı 1/2000 ve sanırım nv8 ile arasında bulunan 500 fark bunu ortaya çıkarıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xl_ocean -- 24 Temmuz 2008; 9:05:57 >

• nv8 mavi bilgisayarın stoklarına gelmiş arkadaşım söyledi bende almayı düşünüyorum teşhirden görerek almak daha mantıklı netten alcaktım biraz araştırıym dedim şansa maviye gelmiş istanbul yolundaki ankaradan olan varsa netten boşa sipariş vermesin fiyatlarda çok oynama yok taksitli fiyatı 277 ytl civarındaymış peşinde yüzde 5 indirim 2gb hafıza kartı hediyesi varmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valerian -- 24 Temmuz 2008; 9:27:51 >
  • Birde derler ki bazıları manuel ayarlar gereksiz diye. İşte bu resimler onlara örnek olsun. 600 - 700 ytl veriyorlar manuel ayarları olmayan makineye. Ben o makineyi almayın dediğimde de çok bilmiş oluyorum. Bu resimler yada benim yukarıda eklediğim saat resimleri, 700 ytl ye makine alanlar çeksin bakalım aynısını.
    Bence aradaki o 500 lük farktan değilde suyun aktığı duş baklıklarından. Duş başlığı yeni ve kaliteli olunca suyun akışı değişiyor. Bizim evdekinde asla o su öyle akmaz mesela. Çok eski olduğundan.

%100 crop ; fotoğrafın tam boyundan kesilerek alınmış resim demektir. Biz mesela bir resmi 7 megapiksel çektiğimizde ekranda 7 megapiksel görmeyiz bilgisayarın. Sebebi ekranlarımız 7 megapiksel boyuttan daha ufak. O nedenle resimlerin asıl kalitesi o tam boy haline bakarak olur. Mesela aynı resimi paint programında açsak ekrana sığmaz resim. Orada tam boy açılır çünkü. Ve o tam boyundan minik bir kesik alıp o kesiği paintte farklı kaydettiğimizde, büyük boy resmin %100 boyundan kesilmiş bir resim oluşur. Ve detayları daha minik resimde gösterebilmiş oluruz. Bu sadece paintte değil, bir çok programda yapılabilir. Ben windowsun içinde hazır olarak o var diye onu söyledim.
    quote:

Orjinalden alıntı: xl_ocean

damla çalışmaları devam

peki arkadaşlar resimdeki işlem nasıl yapılır.resmi ekleyen arkadaş şöyle bir deyim kullanmış ..
    6mpiksel den %100 crop .. bu ne anlama geliyor???fuji f30 ile çekilmiş ve araştırdım deklanşör hızı 1/2000 ve sanırım nv8 ile arasında bulunan 500 fark bunu ortaya çıkarıyor..

• anladığım kadarı ile çektiğim fotolar beğenildi ve başarılı..bişi daha sölemek istiyorum ikinci resim zoom lu çekilmiş bir karedir bilginize.o kadar suya yaklaştırmam çünkü....makina 260 ytl için 4x4 denilir aslında...gerçekten oto da bunları çekemedim...manuel ayar yapmak gerekiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xl_ocean -- 24 Temmuz 2008; 11:00:37 >
  • Bu paraya bu kadar güzel fotoğraflar. Ben kalite diye buna derim. Birde bunlar daha acemiliklerimiz.
    quote:

Orjinalden alıntı: xl_ocean

anladığım kadarı ile çektiğim fotolar beğenildi ve başarılı..bişi daha sölemek istiyorum ikinci resim zoom lu çekilmiş bir karedir bilginize.o kadar suya yaklaştırmam çünkü....makina 260 ytl için 4x4 denilir aslında...gerçekten oto da bunları çekemedim...manuel ayar yapmak gerekiyor...
  • ürün şu anda kargoda bugün elime gecicek cok heyecanlı bizde artık nv8 ailesindeniz
    herkese teşekkürler
  • ARKADAŞLAR DİKKAT UYARI

Arkadaşım eğer hiç bir kurcalama yapmadıysan ürün direk KONT tun teknik servisine gönder direk parçayı değişitiriyorlar NV8 ve NV serisi kullanan arkadaşlara duyuruyorum yalnız ürüne hiç bir şekilde elle yada herhangi madde ile müdahale etmeyin ozaman garanti dışı kalabiliyor ve sizi bu durum biraz üzüyor
    quote:

Orjinalden alıntı: özgüç

gözüm aydın gelmesiyle flaşı ilk bozan ben oldum,flash hakikaten çok dadik ya hemen kırıldı ve artık hep açık kalacak :( japonla kopan parçayı yapıştırayım dedim ama olmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: asbircan

ARKADAŞLAR DİKKAT UYARI

Arkadaşım eğer hiç bir kurcalama yapmadıysan ürün direk KONT tun teknik servisine gönder direk parçayı değişitiriyorlar NV8 ve NV serisi kullanan arkadaşlara duyuruyorum yalnız ürüne hiç bir şekilde elle yada herhangi madde ile müdahale etmeyin ozaman garanti dışı kalabiliyor ve sizi bu durum biraz üzüyor
    quote:

gözüm aydın gelmesiyle flaşı ilk bozan ben oldum,flash hakikaten çok dadik ya hemen kırıldı ve artık hep açık kalacak :( japonla kopan parçayı yapıştırayım dedim ama olmadı

ancak sorun ÖZGÜC nickli arkadasin flashi kurcalarken kirmis olmasi; burda dandik dandik diyip duruyordu; bak sakinan göze cöp batti iste...

• Arkadaşı korkutma eğer ürünü kont güvencesi ile almışsa bazen garanti dahilinde değişimini yapıyorlar
    bu konuda teknik servisi iyidir. biraz bekler sadece 25 gün kadar........
    quote:

Orjinalden alıntı: metinardicli

quote:

ARKADAŞLAR DİKKAT UYARI

quote:

ancak sorun ÖZGÜC nickli arkadasin flashi kurcalarken kirmis olmasi; burda dandik dandik diyip duruyordu; bak sakinan göze cöp batti iste...

• moralim sıfır olsu arkadaşlar :( şimdi garanti sorgulaması yaptım kont un sitesinden garanti süresi dolmuştur diyor :(
    sanırım bir yanlışlık olucak hemen kont u arayacam durumu sorayım...
  • korkmak değilde,açıkcası ben bu foto makinasını 4 haftalığımla alabiliyorum onun için moralim çok kötü oldu...

quote:

Arkadaşı korkutma eğer ürünü kont güvencesi ile almışsa bazen garanti dahilinde değişimini yapıyorlar
    bu konuda teknik servisi iyidir. biraz bekler sadece 25 gün kadar........
    quote:

quote:

ARKADAŞLAR DİKKAT UYARI

quote:

• quote:

quote:

ARKADAŞLAR DİKKAT UYARI

quote:

metinardicli arkadaşım gülüyosun sana ne diyeyim bilmiyorum ki :( insan biraz teselli eder bu zamanlarda...Düşünmeden yazdığımız cevaplar birgün başınıza işler alabilir ama ben kont un bu konuda bana yardımcı olacağından eminim...

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.