Şimdi Ara

<<<->>> Samsung NV8 Fun CLUB <<<->>> (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.762
Cevap
3
Favori
87.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ardicli2000

quote:

Orjinalden alıntı: emekli1961

Metin kardeş size bi soru ;sizin gece çekimlerinizi gördükten sonra ben gece çekimlerini beceremediğimi gördüm (sizin fotoların üstünde verdiğiniz değerlere bakarak) sorum şu iso değerlerini gece çekimlerinde ve makro çekimlerde düşürmek netlik açısından avantajmıdır?

Ben yardımcı olayım:
    iso yu her zman her yerde düşük tutmak iyidir. FAkat az ışıjklı ortamlar arttırılır ki çekim süresi makul seviyeye gelsin. Ancak gece manzarası gibi çekimlerde en az bir 10 sn pozlam gerektiği için ne kadar iso arttırırsanız arttırın elde çekmek mümkün olmayacaktır. Bu nedenşle iso yu düşük tutun ve kamerayı sabitleyin. Ayrıca 2 sn gecikmeli çekim moduna almayı unutmayın ki el titreşiminizden foto etkilenmesin.

Ardıçlı teşekkür ederim,makineyi sabitliyemiyeceğim ortamlarda ASR moduna alsam ve İSO'yu düşük tutsam daha net görüntü alabilirmiyim?Bu gece deneme yapacağım sizin verdiğiniz bilgiler dorultusunda.Özür dilerim acemiliğime verin ASR modunda İSO değerini değiştiremiyoruz değilmi.Tamam hocam şimdi anladım (makineyi kurcalarken bir yandanda kılavuzu okudum)Anca düştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emekli1961 -- 23 Temmuz 2008; 19:04:34 >

• resim denemesi

<<<->>>  Samsung NV8 Fun CLUB   <<<->>>
  • resim

• resim

• Bir deneme de benden.

• Samsung NV8 kullanan arkadaşlar,

Bu makina ile ilgili samimi olarak sormak istediğim 2 sorum var. Cevaplarsanız benim için yönlendirici olacak. Birincisi bu makina da yanlış bilmiyorsam vizör yok, bu durumda fotoğraf çekerken devamlı lcd ekrana bakmak zorundamıyız, başka alternatifi var mı.. Vizör olmaması sizi etkiliyormu..

İkincisi makinanın pili lityum pil. Birkaç yıl sonra bu pili bulamayacağız diye düşünüyorum. Bu durumda ne yapmayı düşünüyorsunuz. 2 AA standart şarjlı pilli olsaydı bu sorun olmazdı, her zaman bu pil bulunurdu diye düşünüyorum. Alacağım makinayı bozulmadığı sürece uzun yıllar kullanmayı düşünen biri olarak bu benim için önemli, siz ne dersiniz..
  • Daha önce bir çok dijital fotoğraf makinesi kullandım. Ve buna dayanarak sorduklarını cevaplayayım.
    Daha önce vizörlü makine de kullandım. Vizörsüz olanlardan da. Vizörü sadece kullandığım yer şuydu. Dışarıda fotoğraf çekerken çevremde gezen kişiler nereyi çektiğime bakmasınlar diye bazen vizörü kullanırdım. Vizörde sadece çekerken işe yarıyor. Çekilen fotoyu hemen görmek için tekrar LCD ekrana geçmek zorunda kalınıyor. Vizörden de görülebiliyor çekilen resim fakat LCD ekranda görünen gibi tatmin etmediği için yine iş LCD ye düşüyor. Bence vizör olmaması bir kayıp veya tercihte ön plana çıkacak bir değer değil diye düşünüyorum. Lcd ekranın görmenin her zaman keyfi başka. Ayrıca makinenin bir de resim çekerken sallanmaması gerekli. Vizörden bakıp resim çekince sallanma daha fazla oluyor makinede. Çünkü daha dengesiz oluyor elle tutup LCD den çekme hareketine göre.
    Pil işi için ise dediklerinize katılıyorum. Makinenin üretiminden 3 sene sonra pil bulmak gerçekten zor. Ama bu bizim ülke için geçerli. Dışarıda çok rahat bulunabiliyor. Ayrıca mesela NV8 in pili sadece bu makine için olmuyor. Diğer makinelerle bazen ortak kullanım olduğu için yine batarya bir yerde karşınıza çıkıyor.
    Ama ben mesela şimdiden dışardan kendime 2 adet sipariş verdim. 3 adet batarya yı sıralı olarak kullanacağım. Ve inanıyorumki makine bozulana kadar bu piller yeterli olacaktır ve ne zaman lazım olsa bir yollu bulunabilir bataryalar.
    quote:

Orjinalden alıntı: Ege45

Samsung NV8 kullanan arkadaşlar,

Bu makina ile ilgili samimi olarak sormak istediğim 2 sorum var. Cevaplarsanız benim için yönlendirici olacak. Birincisi bu makina da yanlış bilmiyorsam vizör yok, bu durumda fotoğraf çekerken devamlı lcd ekrana bakmak zorundamıyız, başka alternatifi var mı.. Vizör olmaması sizi etkiliyormu..

İkincisi makinanın pili lityum pil. Birkaç yıl sonra bu pili bulamayacağız diye düşünüyorum. Bu durumda ne yapmayı düşünüyorsunuz. 2 AA standart şarjlı pilli olsaydı bu sorun olmazdı, her zaman bu pil bulunurdu diye düşünüyorum. Alacağım makinayı bozulmadığı sürece uzun yıllar kullanmayı düşünen biri olarak bu benim için önemli, siz ne dersiniz..

• quote:

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

Kargo ile 45 ytl.
    quote:

Orjinalden alıntı: özgüç

quote:

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

Az önce kumanda siparişi verdim. Gitti paracıklarım yine.
    "özgüç" resim güzelmiş. İso yu keşke 100 yada 200 tutsaymışın.

kumandası ne kadar makinanın..

Nerden aldınız link var mı ?
  • AKINLASINN
    Cevabın için teşekkür ederim. Pil sorunu yaşayan bir yakınım var. HP R707 makinası var, dışarıdan pil getirtiyorum deyince sorayım dedim nereden getirtiyorsunuz pili. HP R707 ü olan yakınımda bu yolla bulabilirmi acaba..
  • bana getiren arkadaş büyük ihtimalle ebaydan aldırıyor.
  •  <<<->>>  Samsung NV8 Fun CLUB   <<<->>>

• Pilin model adını öğrenirseniz bakarım araştırım. Size haber ederim durumu.
    quote:

Orjinalden alıntı: Ege45

AKINLASINN
    Cevabın için teşekkür ederim. Pil sorunu yaşayan bir yakınım var. HP R707 makinası var, dışarıdan pil getirtiyorum deyince sorayım dedim nereden getirtiyorsunuz pili. HP R707 ü olan yakınımda bu yolla bulabilirmi acaba..
  • Düşük ISO larda A720 IS daha iyi resim vermiş bence özelliklede renk sıcaklığı ve doygunluğu olarak yüksek İSO da ise NV8 ben yüksek İSO yu bolca kullanırım diyen Canon almasın zaten genelde büyük sensörlü bi model alsın ama herşeyde ISO değil alacaklar iyi düşünsün birçok özelliğiyle A570 ıs ve A720 ıs Yüksek ISO dışında nv8den daha iyi gibi tabi Büyük sensörün dynamic range oranınada pozitif yönde etkiside var ama düşük ISOlarda fark yok gibi hatta renkleri verme bakımından A720 IS daha iyi gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 23 Temmuz 2008; 22:44:40 >
  • kamilözkan hocam resim değil onlar fotoğraf

AKINLASINN

hocam o su damlacıklarını çektiğin ya da yakaladığın diyelim o ayarları yollar mısın sana zahmet...

elinize sağlık arkadaşlar karşılaştırmalar ve örnek fotoğraflar için...

askan22

şimdi şöyle söyleyeyim sen de resim değil fotoğraf onlar her şey iso değil diyip büyük sensöre de dokundurmuşsun ama bu iki nokta da fotoğrafçılıkta önemli yüksek iso gerektiren fotoğraflarda (gece çekimlerinde,bina içi çekimlerde,yeterli aydınlanmamış gölgede kalmış cisimlerde vs..) iso önemsiz denilemez gerekli bişey iso hassasiyetinin sağlam olması yani dediğin canon modellerinde iso 800 den itibaren görülen noise hiç hoş değil düşük isodaki canonun başarısını yukarıda ardicli2000 açıklamış aradaki fark atla deve değil bunu sen de yorumunun sonunda belirtmişsin düşük isolarda fark yok gibi diyerek canon tercih edilir ama arada dediğim gibi çok fark yok...

birçok özelliği ile a570is ve a720is daha iyi demişsin daha iyi özellikleri ne bi say bakalım 1x daha fazla optik zoom yüzünden daha fazla özellik diyosan bilemem ya da is... bence de nv8 bu adı geçen modellere bu fiyatıyla tercih edilir çok rahat hem de alan da yaw a720is mi alsaydım demez bence dediğim gibi bu aletlerle nv8 kapışır gece de geçer... bu dediklerini aratmaz... şu bu iyi demen yanlış hepsi de tercih edilebilir sen is lazım bana dersin kalem pilli çalışması tercih sebebi dersin amenna ama bir çok özelliği ile canonlar iyi bundan diyip gitmek olmaz bence de nv8 bu dediğin makinalara tercih edilir rahatlıkla

• birkaç deneme daha...

bunu flaşlı denedim beyaz güller pek belli olmadı ama kırmızı da çok net görüntü elde ettim.

farklı açılardan denedim acele ile şimdilik bu kadar misafirlerden fırsat buldukça bişiler yapmaya çalışıyorum.

• buyrun size ilk deneme su damlası...

• Benim o fotoğraf için yaptığım tek şey manuel ayarlardan çekim süresini 1/1500 e getirip macro modda resmi çektim. Birde çekmeden önce netleme yi damlalara yapamayacağı için damlaların arasına elimi koyup netlemeyi elime yaptım.
    Şu sözünü beğendim.
    "bence de nv8 bu adı geçen modellere bu fiyatıyla tercih edilir çok rahat hem de alan da yaw a720is mi alsaydım demez"
    Bu fotoğraf makinesi alma işinde şöyle bir durumuda göz önünde bulundurmak lazım.
    İktisattan Adam Smith'in dediği gibi : Bir ürünün fiyatı diğeri ürünün fiyatının 2 katı ama özellikleri 2 katı değilse o makine iyidir ama kaliteli değildir. Kalite nedir sorusu araştırılırken her zaman fiyatı da bu değerlendirmelere sokmak lazım.
    O nedenle şu an piyasada ki en kaliteli makine NV8.

quote:

Orjinalden alıntı: illker84

kamilözkan hocam resim değil onlar fotoğraf

AKINLASINN

hocam o su damlacıklarını çektiğin ya da yakaladığın diyelim o ayarları yollar mısın sana zahmet...

elinize sağlık arkadaşlar karşılaştırmalar ve örnek fotoğraflar için...

askan22

şimdi şöyle söyleyeyim sen de resim değil fotoğraf onlar her şey iso değil diyip büyük sensöre de dokundurmuşsun ama bu iki nokta da fotoğrafçılıkta önemli yüksek iso gerektiren fotoğraflarda (gece çekimlerinde,bina içi çekimlerde,yeterli aydınlanmamış gölgede kalmış cisimlerde vs..) iso önemsiz denilemez gerekli bişey iso hassasiyetinin sağlam olması yani dediğin canon modellerinde iso 800 den itibaren görülen noise hiç hoş değil düşük isodaki canonun başarısını yukarıda ardicli2000 açıklamış aradaki fark atla deve değil bunu sen de yorumunun sonunda belirtmişsin düşük isolarda fark yok gibi diyerek canon tercih edilir ama arada dediğim gibi çok fark yok...

birçok özelliği ile a570is ve a720is daha iyi demişsin daha iyi özellikleri ne bi say bakalım 1x daha fazla optik zoom yüzünden daha fazla özellik diyosan bilemem ya da is... bence de nv8 bu adı geçen modellere bu fiyatıyla tercih edilir çok rahat hem de alan da yaw a720is mi alsaydım demez bence dediğim gibi bu aletlerle nv8 kapışır gece de geçer... bu dediklerini aratmaz... şu bu iyi demen yanlış hepsi de tercih edilebilir sen is lazım bana dersin kalem pilli çalışması tercih sebebi dersin amenna ama bir çok özelliği ile canonlar iyi bundan diyip gitmek olmaz bence de nv8 bu dediğin makinalara tercih edilir rahatlıkla

• olmuşmu taze çekilmiştir.

• "xl_ocean"
    ilk çektiğiniz flaşlı gül resmi harika olmuş. O kırmısı gülün ön plana çıkması daha güzel göstermiş.

Ben kendim için şunu diyeyim. Bundan sonra alacağım makinenin özellikleri ve fiyatı beni tatmin etmedikçe bu NV8 değişecek gibi değil.
    Bu makineyi bana farkettiren "ardıçlı" ailesine ve hepsiburada.com a teşekkür ederim :)
  • Gece fotoğraflarında ilerleme başlamış.
    Bu resmi manuel ayarlarda çekmeyi denediniz mi? Mesela enstantane süresini 2 - 3 saniye yapıp makineyi sabitleyek çekseniz çok daha güzel bir kare olurdu diye düşünüyorum. Ayrıca şu öndeki kişiler olmasa :)
    quote:

Orjinalden alıntı: emekli1961

olmuşmu taze çekilmiştir.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.