Şimdi Ara

<<<->>> Samsung NV8 Fun CLUB <<<->>> (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.762
Cevap
3
Favori
87.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resimleri buraya atmadan önce lütfen boyutlarını 640 * 480 gibi ölçülere küçültüp ekleyelim.
    Hem kotalı kullanıcılar için, hemde sayfanın açılım hızı bakımından önemli resmin ebatları.
  • Arkadaslar amacim SD kart alacak arkadaslar rehberlik etmek; evet elimde 2Glik 2 adet sd kart var ve onlari kiyasladim ve acikca OCZ 2GB HI_Speed_150X in galip geldigini gördük. Assagida test foto ve sonuclari var; hepinize kolay gelsin; ....Kirmizi ile verilen yazma, mavi ile verilen okuma testidir bilgilerinize...

<<<->>>  Samsung NV8 Fun CLUB   <<<->>>

Panasonic 2GB 4.Class

OCZ 2GB HI_Speed_150X

• Bende SD kart hakkında minik bir bilgi vereyim. Belki böyle bir kartı bilmeyen arkadaşlarda vardır aramızda.
    Sandisk in geliştirdiği kart okuyucuya veya aktarım için kabloya ihtiyaç duymadan sadece ortadan ikiye bükülerek her bilgisayarın USB girişine uyacak şekilde SD kart yapmışlar. Bu kartın yanında ayrıca ambalajda minik bir anahtarlık çıkıyor. Kartı içine koyarak cebinizde anahtarlığınıza takıp rahatlıkla taşıyabiliyorsunuz. Bilgisayarlardan veri taşımak içinde çok kullanışlı olduğundan tavsiye ederim.
    hepsiburada da 2 gb lik olanı 47 ytl. Belki daha ucuza diğer sitelerde vardır.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1100011&productid=bd70659#tablnk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKINLASINN -- 23 Temmuz 2008; 1:41:11 >

• Metin benim kart geçmiş.
    Neyse biz baktık da aldık kardeşim. Burada bulamadık almanya'dan aldırdık boşuna değil.
  • Arkadaslar hazir elimde iki adet cihaz ( SAMSUNG NV8 ve CANON A720IS ) varken sizler icin karsilastirma yapmak istedim. Hem Böylece bu foruma NV8 mi? yoksa A720IS mi? diye soru soran arkadaslara yardim etmis oluruz. Baslamadan önce bu kiyaslama isleminde yardimlarindan dolayi yegenim >ardicli2000<`e tesekkürü bir borc bilirim. Lafi fazla uzatmadan baslayayim; Bu karsilastirmada kesinlikle Flash OFF modunda tutulmus ve cihazlardan alinan veriler üzerinde tek bir firca darbesi kadar dahi degisim YAPILMAMISTIR. Gece cekimleri cihazlar yan yana getirilerek ve hazirlanan ÖZEL BIR DÜZENEK yardimiyla titresim olmadan gerceklestirilmistir. Bu test 3 asamadan olusmustur; Normal Isikli ortamda, Gece Cekim modunda ve makro cekiminde kiyaslamalara yer verilmstir.

Bölüm 1: Normal Isikli Ortamda Cekim

************Iso100 f2,8 0,4“ 8MP**************
    A720IS

NV8

************Iso200 f2,8 0,8“ 8MP**************
    A720IS

NV8

************Iso400 f2,8 1/3“ 8MP**************
    A720IS

NV8

************Iso800 f2,8 1/6“ 8MP**************
    A720IS

NV8

************Iso1600 f2,8 1/13“ 8MP**************
    A720IS

NV8

Bölüm 2: Gece Cekimleri

************Iso100 f2,8 15.0" 3MP**************
    A720IS

NV8

************Iso200 f2.8 10.0” 3MP **************
    A720IS

NV8

************Iso400 f2.8 5.0” 3MP **************
    A720IS

NV8

************Iso800 f7.0 10.0” 3MP**************
    A720IS

NV8

************Iso800 f7.0 15.0” 3MP(extra) P**************Karsilastirmanin Daha Saglikli Olabilmesi icin Samsunga eklenmis fotograf...

Bölüm 3: Makro Cekimleri

************Iso100 f2.8 1.0” 3MP **************
    A720ISM

NV8

************Iso800 f2.8 1/10” 3MP**************
    A720IS

NV8

************Iso100 f2.8 0,5” 3MP**************Karsilastirmanin Daha Saglikli Olabilmesi icin Samsunga eklenmis fotograf...
    NV8

evet sonuclar böyle olduguna göre artik degerlrendirme ve yorumlari alabiliriz.
    NOT: 1.Makro CANON icin yeniden cekilmistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi met.nar -- 23 Temmuz 2008; 15:10:33 >

• NV8 in sensör büyüklüğü nedeniyle ne kadar çok ışık aldığı ortada. Ve burdan yola çıkarak daha iyi bir iso başarısı.
    Bazı resimlerde sanki odaklama hatası var gibi. Örneğin makro karşılaştırmalarında ilk A720 fotoğrafı odaklanamamış gibi.
    Karşılaştırma için teşekkürler. İso karşılaştırmasını ben çok beğendim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

Az önce kumanda siparişi verdim. Gitti paracıklarım yine.
    "özgüç" resim güzelmiş. İso yu keşke 100 yada 200 tutsaymışın.

kumandası ne kadar makinanın..
  • makrolar pek olmamış bence odaklama hataları var fotolarda... ama iso karşılaştırması ve gece çekimlerde arada fark olmaması ve hatta nv8 in daha aydınlık fotoğraflar çekmesi beni şaşırtmadı sensör avantajı işte bu... alacaklara rehber olsun...

bu arada belirtmeden edemeyeceğim iso 1600 de resmen ezmiş nv8 canonu detay kaybı çok fazla 720ıs de... o fotoğraf kullanılamaz duruma gelmiş ama samsung da da pozlama fazla kaçmış sanırım ki biraz parlak çıkmış ama oynanarak kullanılır rahatlıkla geri döndürülemeyecek bir hata yok canon daki gibi...

çok iyi makine aldık çoooook

• quote:

Orjinalden alıntı: illker84

makrolar pek olmamış bence odaklama hataları var fotolarda... ama iso karşılaştırması ve gece çekimlerde arada fark olmaması ve hatta nv8 in daha aydınlık fotoğraflar çekmesi beni şaşırtmadı sensör avantajı işte bu... alacaklara rehber olsun...

bu arada belirtmeden edemeyeceğim iso 1600 de resmen ezmiş nv8 canonu detay kaybı çok fazla 720ıs de... o fotoğraf kullanılamaz duruma gelmiş ama samsung da da pozlama fazla kaçmış sanırım ki biraz parlak çıkmış ama oynanarak kullanılır rahatlıkla geri döndürülemeyecek bir hata yok canon daki gibi...

çok iyi makine aldık çoooook

arkadaslar makro pozlari düzeltildi;

• arkadaşlar makina 2 saat önce elime geçti biraz kurcaladım bişiler yapmaya çalıştım...

arkadaşlar yorumlarınızı almak isterim...

• Selamlar, ben de Samsung NV 8 kervanına dün katıldım, makineyi almamı sağlayan yorumlarınız için teşekkürler gerçekten güzel makine hiç pişman değilim. İncelemek isteyen olur diye kullanım klavuzunu upload ettim hayırlı olsun.

http://r apidshare.com/files/131828592/NV8_Turkish.pdf.html

Sormak istediğim bikaç husus var, NV8 le yaptığım çekimlerde fotolar bana çok parlak geldi bunun sebebi sensör büyük olduğu için pozlamanın uzun gelmesi midir? Öbür sorum da bilgisayara dosya aktarmak için taktığımda makine otomatik şarj olmaya başlıyor, bunu nasıl kapatabilirim?
  • arkadaşlar dün elime geçti gerçekten çok güzel bir ürün herkese tavsiye ederim...
  • Metin kardeş size bi soru ;sizin gece çekimlerinizi gördükten sonra ben gece çekimlerini beceremediğimi gördüm (sizin fotoların üstünde verdiğiniz değerlere bakarak) sorum şu iso değerlerini gece çekimlerinde ve makro çekimlerde düşürmek netlik açısından avantajmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emekli1961 -- 23 Temmuz 2008; 15:54:12 >
  • "emekli1961" yukarıda ki gece çekimi fotoğrafını yada o mesajı acaba kaldırmanız mümkünmü.
    Sebebi resmi kötüleme amaçlı değil, sayfa açılışını gerçekten çok zorluyor. Tüm resim kocaman açılıp sayfa şekillenene kadar çok süre geçiyor.
    Yada arkadaşlar biraz mesaj ekleyeyimde diğer sayfaya geçsin bu konu :)
  • Kargo ile 45 ytl.
    quote:

Orjinalden alıntı: özgüç

quote:

Az önce kumanda siparişi verdim. Gitti paracıklarım yine.
    "özgüç" resim güzelmiş. İso yu keşke 100 yada 200 tutsaymışın.

kumandası ne kadar makinanın..
  • Ben bu resimleri beğendim.
    Özellikle renkler bana çok doygun ve canlı geliyor. Schneider iyi iş yapmış.
    quote:

Orjinalden alıntı: xl_ocean

arkadaşlar makina 2 saat önce elime geçti biraz kurcaladım bişiler yapmaya çalıştım...

arkadaşlar yorumlarınızı almak isterim...

• Beyler biraz önce yaklaşık yarım saattir yazdığım yorumlar salak fşrec-fox ve ben yüzünden gitii.
    Tekrardan yazyım artık. Offf. Offff....

1. Genel karşılaştırma:

Genel oalrak fotoğraklara baktığımızda canon un renklerinin daha net ve sıcak olduklarını görüyoruz. Bunu samsung da aşmak için uğraştık fakat efekt modenda iken bize iso seçtirtmediği için bunu testimizin dışında bıraktık. İsteyern arkadaşlar daha sonra 3rd party programlarlabu sorunu aşabilirler. Ayrıca klasik bir biçimde samsung un falz apozlamasını gördük. Bunu da rahatlıkla aşabilridik fakat HER İKİ kameranın da çekim sürelerini kendi seçmesine izin verdik ve aynı değerleri seçtiklerini gördük. Sanırsam samsung nv10 dan kalan deneyimini geliştirmeden aynı sensöer uygulamış olsa ki bunun gibi sonuçlara sebebiyet verdi. Neyse arkadaşlara önerim fazla ışıklı ve fazla ışık yüksek iso lu çekimlerde 2-3 adım -ev pozlama versninler ve her zaman P ya da M modunu kullansınlar.

2. ISO karşılaştırması:

Dpreview forumlarında f30 sahibi bir kişi nv8 almış ve f30 dan sonra en iyi iso performansa sahip makina diyordu. Belki tam doğru değil ama yaklaştıpını ve gerçekten kabul edilebilir sonuçlar aldığı aşikar ve ortada. Fakat biraz fazla noise reduction uygulanmış bence bu da smooth ve ayrıntıları gitmiş bir fotoğraf elde etmemize neden oluyor keşke biraz daha az olsaydı ama 10*15lik baskılarda bu ayrıntılar belli olmayacağı için mantıklı bir iş olmuş diyebiliriz. Gelelim iki kameranın da karşılştırmasına; iso400 e kadar her ikisi de akbul edilebilir ve rahat kullanılacak kalite sunuyorlar. Fark iso800 de başlıyor görülmeye. A720 is ayrıantıları korumasına rağmen oluşan onca noise ün önüne maalesef geçemiyor. NV8 ayrıntı korumasa da nereyese hiç gren oluşturmayan bir pozisyon sergiliyor karşımızda ve beni kullanmaktan çekinmeyin diyor adeta. Ki bu da aynı mpx farklı sensör de oldukça normal bir durum. Zorunlıu durumlarda nv8 iso1600 e kadar a720is ise iso800 e kadar kullanım yelpazesi sunuyor diyebiliriz.

Not: İlk a720is fotosu elde çekilmiştir. IS geçekten işe yarıyor.

3. Gece çekimleri:

Dananın kuyruğunun koptuğu yer burasız fazla söze gerek yok herşey ortada. NV8 açık bir farkla önde. Aynı kalite ve aydınlığa a720 is de ulaşmak için illa ki iso200 ya da fazla +ev gerekiyor. Bir mini tripod ve nv8 ile çekilemeyecek güzel gece manzarası yok diyebiliriz.

Not: İlk nv8 gece fotosunda ki yapraklara bakarak ne kadar keskin ve net foto çektiği rahatlıklagörülebilir.

4. Makro Çekimleri:

Öncelikle nv8 e haksızlık olmasın diye çekimleri 4-5 cm civarlarında yaptık ki zira a720is 1 cm den nv8 ise 4cm den çekim yapabiliyorlar maksimum, biz şartları eşitledik. Burada beklenmeyen bir durum ile karaşılaştık ki buna oldukça şaşırdım. A720is aynı durum ve koşulda nv8 den daha fazla ışık aldı.Hatta ilk foto da ışık patlaması dahi mevcut. exif değerlerinin de aynı olması bana ancak farklı mercekler yorumu yapma yolunu açık bıraktı. Başka mantıklı bir açıklama bulamıyorum. Sonuç olarak her iki makinanında renkleri doygun ve keskin fotolar çektiği aşikar. Her iki kamera da ayrıca iso800 de makro ya izin veriyorlar diyebiliriz. Elinizi bir yere sabitleyerek oda şartlarında dahi makro lar çekebilirsiniz. Ben burada bir galip görmüyorum. Belki a720is 1cm makro ile bir adım önde.

Tekrardan belirteyim bu test de çok büyük emeği olam "metinardicli" ya sonsuz teşekkürler ve selamlar.
    Çekimler Dün gece Türkiye Saati(ardicli2000) ile gece 2:30-5:30 arası, Almanya Saati(metinardicli) ile gece 1:30-4:30 arası büyük özveri ile yapılmıştır. Yorumlar ancak bugüne yetişebildi. Tarafsız olmaya çalıştığımızı umarım anlarsınız zira her iki makina yı da ben aldırdım metinardicli ya. Daha kimse blmezken onda benim "yüzümden" nv8 vardı. Artık "sayemde" oldu . O kameraya alıştı fotoğrafçılığın inceliklerini öğrenmeye başladı ve sonuç ortada . Kendime de a720is aldırdım. İkimiz de şimdi mutlu mesuduz.

Hepinize saygılar selamlar. Sağlıcakla kalın.

• quote:

Orjinalden alıntı: emekli1961

Metin kardeş size bi soru ;sizin gece çekimlerinizi gördükten sonra ben gece çekimlerini beceremediğimi gördüm (sizin fotoların üstünde verdiğiniz değerlere bakarak) sorum şu iso değerlerini gece çekimlerinde ve makro çekimlerde düşürmek netlik açısından avantajmıdır?

Ben yardımcı olayım:
    iso yu her zman her yerde düşük tutmak iyidir. FAkat az ışıjklı ortamlar arttırılır ki çekim süresi makul seviyeye gelsin. Ancak gece manzarası gibi çekimlerde en az bir 10 sn pozlam gerektiği için ne kadar iso arttırırsanız arttırın elde çekmek mümkün olmayacaktır. Bu nedenşle iso yu düşük tutun ve kamerayı sabitleyin. Ayrıca 2 sn gecikmeli çekim moduna almayı unutmayın ki el titreşiminizden foto etkilenmesin.

• quote:

Orjinalden alıntı: metinardicli

quote:

Makineyi sadece macro moda al ve önce tuşa yarım basarak netlemen yeterli.
    quote:

Orjinalden alıntı: hassin

Ya şu arkadaki nesneleri flulaştırmayı nasıl yapıyorsunuz anlamadım gitti :( Bendede Nv8 var.

yani dmk istiyorki M ye gel sol alt köseden AF degil cicek resmi olani sec sonra cekmek istedigin cisimle aranda max 4. olsun daha fazlasi olmz; sonra yarim bas deklansöre; bi bakacaksin ekran flue olmus; hiii ufak bir hatirlatma; F2.8 yada f7.0 var sag alta; onlarda sana sunu söylüyor; ön tarafimi flue yapayim yoksa arkayi mi? mesela benim üstte verdigim resimlerde hep arka trf flue; buna dikkat et;

o bahsettiğiniz F2.8 yada f7.0 muhabbeti o işe yaradığını sanmıyorum çünkü 2,8 de net aldığım görüntü 7,0 da karanlık oluyor...

ayrıca denlanşör hızı neden ışığı etkiliyor???

edit: Diyafram De¤eri
    Bu mod otomatik poz için diyafram de¤erini
    ayarlar. Daha küçük diyafram de¤erleri nesneyi
    daha net yapar, ancak arkaplan› bulan›klaflt›r›r.
    Büyük Diyafram de¤erleri nesneyi ve arkaplan›
    netlefltirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xl_ocean -- 23 Temmuz 2008; 18:37:42 >

• quote:

"emekli1961" yukarıda ki gece çekimi fotoğrafını yada o mesajı acaba kaldırmanız mümkünmü.
    Sebebi resmi kötüleme amaçlı değil, sayfa açılışını gerçekten çok zorluyor. Tüm resim kocaman açılıp sayfa şekillenene kadar çok süre geçiyor.
    Yada arkadaşlar biraz mesaj ekleyeyimde diğer sayfaya geçsin bu konu :)

Tamam hocam hallettim
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.