Şimdi Ara

<<<->>> Samsung NV8 Fun CLUB <<<->>> (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.762
Cevap
3
Favori
87.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NV8 in ISO400 ünü baya beğendim.Ucuza gayet güzel bir makina
  • hiç dert etme eğer stoklarında varsa hemen çözüm üretiyorlar yalnız biraz beklersin okadar dediğim gibi 25 günü bulabilir parça yoksa birazdaha uzar
    o şansına
    sen bence zaman kaybetmeden gönder ürünü

quote:

Orjinalden alıntı: özgüç

quote:

Orjinalden alıntı: metinardicli

quote:

Orjinalden alıntı: asbircan

ARKADAŞLAR DİKKAT UYARI

Arkadaşım eğer hiç bir kurcalama yapmadıysan ürün direk KONT tun teknik servisine gönder direk parçayı değişitiriyorlar NV8 ve NV serisi kullanan arkadaşlara duyuruyorum yalnız ürüne hiç bir şekilde elle yada herhangi madde ile müdahale etmeyin ozaman garanti dışı kalabiliyor ve sizi bu durum biraz üzüyor
    quote:

gözüm aydın gelmesiyle flaşı ilk bozan ben oldum,flash hakikaten çok dadik ya hemen kırıldı ve artık hep açık kalacak :( japonla kopan parçayı yapıştırayım dedim ama olmadı

ancak sorun ÖZGÜC nickli arkadasin flashi kurcalarken kirmis olmasi; burda dandik dandik diyip duruyordu; bak sakinan göze cöp batti iste...
    metinardicli arkadaşım gülüyosun sana ne diyeyim bilmiyorum ki :( insan biraz teselli eder bu zamanlarda...Düşünmeden yazdığımız cevaplar birgün başınıza işler alabilir ama ben kont un bu konuda bana yardımcı olacağından eminim...

• henüz doğal hayata çıkamıyorum kendimi evde geliştiriyorum ki dışarıda görenler ne yapıyor demesinler bide dandik pozlar yakalarsam gülmesin millet...ama gerçekten tripod ihtiyacı olduğunu hissediyor insan...
    ama renkler kendini gösteriyor.

<<<->>>  Samsung NV8 Fun CLUB   <<<->>>

şimdi bakıyorumda gölge problemi var sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xl_ocean -- 24 Temmuz 2008; 18:37:00 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: metinardicli

quote:

Orjinalden alıntı: asbircan

ARKADAŞLAR DİKKAT UYARI

Arkadaşım eğer hiç bir kurcalama yapmadıysan ürün direk KONT tun teknik servisine gönder direk parçayı değişitiriyorlar NV8 ve NV serisi kullanan arkadaşlara duyuruyorum yalnız ürüne hiç bir şekilde elle yada herhangi madde ile müdahale etmeyin ozaman garanti dışı kalabiliyor ve sizi bu durum biraz üzüyor
    quote:

gözüm aydın gelmesiyle flaşı ilk bozan ben oldum,flash hakikaten çok dadik ya hemen kırıldı ve artık hep açık kalacak :( japonla kopan parçayı yapıştırayım dedim ama olmadı

ancak sorun ÖZGÜC nickli arkadasin flashi kurcalarken kirmis olmasi; burda dandik dandik diyip duruyordu; bak sakinan göze cöp batti iste...
    metinardicli arkadaşım gülüyosun sana ne diyeyim bilmiyorum ki :( insan biraz teselli eder bu zamanlarda...Düşünmeden yazdığımız cevaplar birgün başınıza işler alabilir ama ben kont un bu konuda bana yardımcı olacağından eminim...

ya arkadasim tmm iste isi sulandirmadan azicik espri yapayim dedim; kusura bakma; gecen arkadasin cihaz elinden düsüp(NV8:Almanyadan beraber aldiydik) mercek ortadan catladi; cok kötü oldu cihaz ancak garanti dahilinde DEGISTIRMEDILER. üzgünüm ama durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi met.nar -- 24 Temmuz 2008; 19:30:23 >

• quote:

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

"emekli1961" abimiz aynı noktadan değişik bir kaç ayar yaparak daha denesydi o kadraj da düzelecekti bence. Ama dediğin gibi. Bende birazdan 2 fotoğraf ekleyecem şu manuel ayarlarla yapılan eğlenceli işlerden.
    quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Gece fotoğraflarında ilerleme başlamış.
    Bu resmi manuel ayarlarda çekmeyi denediniz mi? Mesela enstantane süresini 2 - 3 saniye yapıp makineyi sabitleyek çekseniz çok daha güzel bir kare olurdu diye düşünüyorum. Ayrıca şu öndeki kişiler olmasa :)
    quote:

Orjinalden alıntı: emekli1961

olmuşmu taze çekilmiştir.

sanki çok az bi kadraj sorunu var gibi.ne dersin Akın...
    Emin değilim..

Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim ilk defa dijital makinam oldu yavaş,yavaş öğrenmeye çalışıyorum aslında dediğiniz gibi 1-2 poz daha çektim ama onlar çok kötüydü.Ayarlama işini tam olarak öğrendiğimde daha iyi çekimler yapacağıma inanıyorum zaten bu yaştan sonra profesyonel olacak halim yok.Amatörce çalışmaya devam

• quote:

Başka bir deneme ve cropta ekleyelim, detaylar ortaya çıksın biraz.

enstantane süresi 10 saniye ne kazandım ödülüm ne???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 24 Temmuz 2008; 23:05:47 >

• Tebrikler "illker84"
    Ödülün ilk gelecek pil senindir.
  • arkadaşlar cihaz elime dün geçti fakat benim fotolar sizin dediğiniz kadar da iyi gelmedi

ben hangi şartlar altında çekmem lazım cok acemiyim daha ?
    yani makro-otomatik makro falan var ayrıca burayada koyup değerlendirme isterim

yani normal şartlarda ve normal ev ortamında hangi durumlarda iyi foto çekeriz?
  • Ben bir soru sorayım ve burdan başlayalım.
    Daha önce dijital fotoğraf makinesi ile resim çektiniz mi? Resim çekme tuşuna nasıl basılacağını biliyormusunuz.

quote:

Orjinalden alıntı: ayastefanos2007

arkadaşlar cihaz elime dün geçti fakat benim fotolar sizin dediğiniz kadar da iyi gelmedi

• quote:

Ben bir soru sorayım ve burdan başlayalım.
    Daha önce dijital fotoğraf makinesi ile resim çektiniz mi? Resim çekme tuşuna nasıl basılacağını biliyormusunuz.

quote:

arkadaşlar cihaz elime dün geçti fakat benim fotolar sizin dediğiniz kadar da iyi gelmedi

O kadar da kötü değilim

• Sakın sorumu küçümsemek gibi algılamayın, darılırım.
    Çünkü burada 500-600 ytl lik makine alıp tuşa tek hamlede basıp, "neden benim resimler net olmuyor " diyenleri de gördük. O nedenle sordum.
  • Bu resimde çekeceğim obje makineye yaklaşık 6 cm uzaklıkta olduğu için macro modunu kullandım. Çekeceğin obje 4 - 40 cm arasında ise makineye uzaklığı macro modunu kullanmalısın. Tabi bu değerleme ile 40 cm uzakta ise macro modunu kullanma demek değildir. Yukarı da verdiğim değer makineye hiç zum yapmadan olan değerlerdir. 1 metreden resim çekip, o resme 3x optik zum yapacaksan yine macro modunu kullanman lazım. Çünkü zum yaptığın için o resmi aslında 1 metre uzaktan çekmiyorsun diyeyim. Bir kaç deneme yaparsan arada ki farkı hemen anlayabilirsin.

İş nedeniyle kendimizi dışarıya atamıyoruz, o nedenle evde ne varsa resmini çekiyoruz makineyi kurcalamak adına.

• hayır ben tabiki önceden basıp sabitlemeden sonra çekim yaptım ama bulanıklıklar oldu

makro durumlarında bilmediklerim var neyse zamanla deneye deneye öğrenicez
  • "ayastefanos2007" iki resim arasında netlenen yerle ilgili farkı makinede nasıl yapıldığını biliyormusunuz?
    Eğer bilmiyorsanız başka bir arkadaşa da bu konunun 4. sayfasında ayıcık resmi çekerek minik anlatmaya çalıştım. Oraya bir bakabilirsiniz. Yine takıldığınız durumda ben elimden geleni anlatırım.

• yardımlar için teşekkürler diğer sayfaları da okudum ...
    deneyerek yaparım heralde şimdi cok kurcalamadım hemen soru sordum
    teşekkürler
  • merhaba arkadaşlar,,

bulduğum basit bir tripod yardımı ile çekmiş olduğum foto bana farkı hissettirdi.ilk fırsatta daha orjinal bir tripod almak için karşıya geçerim.

• ben ilk defa çekiyorum dijital foto makinesi iile,foto çekimini yarım basıp yeşil ışığın yanmasını bekliyorum daha sonra tam basıyorum :) doğrumudur...
    quote:

quote:

• Evet doğru. Ben de bu işe ilk başladığımda zırt diye basıyordum. O nedenle bende soruyorum buralarda, yeni başlayanlar bu hatayı yapabilir diye.
    quote:

ben ilk defa çekiyorum dijital foto makinesi iile,foto çekimini yarım basıp yeşil ışığın yanmasını bekliyorum daha sonra tam basıyorum :) doğrumudur...
    quote:

quote:

• Bende flaşsız resim çekmeyi çok seviyorum. Çekilen nesnedeki gölge resme daha güzel hava katıyor. Tabi flaşsız çekince de makine uzun pozlama yapıyor. O nedenle tripod şart.

quote:

Orjinalden alıntı: xl_ocean

merhaba arkadaşlar,,

bulduğum basit bir tripod yardımı ile çekmiş olduğum foto bana farkı hissettirdi.ilk fırsatta daha orjinal bir tripod almak için karşıya geçerim.

• http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=131284&ref=akakce&v=0.74.5

linkte bulunan makina fiyat/performans olarak 6 mp olmasına rağmen nv8 lerden daha iyi değil mi??1 cm yakınlık ve 1/2000 objektif hızı ile...

bu da onun çektiklerinden 2 foto...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xl_ocean -- 25 Temmuz 2008; 16:19:30 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.