Şimdi Ara

SAMSUNG NX MİNİ Mini İnceleme (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
520
Cevap
22
Favori
28.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: defected

merhaba; konu bayağı bilgilendirici, elinize sağlık

sormak istediğim bir kaç konu var. genelde gezi/seyahat esnasında fotoğraf çekmek için cep telefonu kullanıyorum ama cep telefonu ile fotoğraf çekmeyi de sevmiyorum. o kadar fotoğrafa yazık etmişim gibi geliyor. detaylar kötü oluyor, düşük ışıklı ortamlarda hiçbir işime yaramıyor vs.

fotoğrafçılığa da biraz ilgim var :)

bir kaç gündür kompakt veya aynasız (bunlar birbirinden ayrı şeyler di mi :)) bir makine alayım diye araştırıyorum

Samsung nx1000 modeli ilgimi çekti. lenslerinin değiştirilmesi, yarı-profesyonel gibi olması ve kolay kullanılması cezbetti biraz

sonra nx3000 modelinin ekranının döndüğünü görünce onu araştırmaya başladım, aklımda en son o varken bu konuyu okudum. bu sefer de mini mi alsam diye üdşnmeye başladım

bir kere kesinlikle küçük ve kolay taşınablir olmasını istiyorum
    ekranı dönebilen makinalar büyük artı.
    lensleri kolay bulunabiliyor mu? özellikle fish-eye lens kullanmak istiyorum. hatta büyük ihtimalle fish eye'dan başka bir şey kullanmayabilirim. edit: bu model için fisheye lens yokmuş. nx1000 modeli için olan da 1000 lira zaten :) hiç gerek yok

en önemlisi cep telefonu ile çektiğim fotoğraflardan fersah fersah iyi olacak değil mi? iphone 6s plus, samsung s6 edge gibi amiral gemisi telefonlardan az biraz farklı olacaksa almaya gerek yok diye düşpünüyorum

kısaca yorum alabilirsem sevinirim :)

http://www.teknosa.com/urunler/135176379/samsung-nx-mini-lens-adaptoru

bu adaptör ile nx miniye tüm nx serisi lensleri takabilirsiniz. Fisheye'da bunlardan biri. Ben böyle kullanıyorum kendi orjinal lensleri yetmiyorsa samsung lensleri bu dönüştürücü ile gayet güzel kullanabiliyorsunuz.
    Taşınabilirlik benim içinde çok önemli olduğundan dolayı mini aldım boyutuna göre başardığı işler büyük.

• Selamlar, ufukta başka bir samsung makina olasılığı doğdu bu nedenle henüz aldığım Mini'yi satıyorum. İsteyen iletişime geçebilir. 9-27'li kit olup ve NX adaptör de var.
  • Muhteşem bir rehber olmuş gerçekten, ben de almaya karar verdim. Yalnız aklıma takılan bir soru var. Bu alet kaç gb hafıza kartını destekliyor? Destekte sordum, 2gb dediler. Bana biraz az gibi geldi. Video çekmek için almayacağım ama eğer full hd video çekersem çok kısa sürede biter gibi. Eğer 2gb'a kadar destekliyorsa ve ben 16 gb hafıza kartı takarsam sorun çıkarır mı yoksa 2gb'ını mı görür?
  • Web sitesindeki o abuk 2GB yazısına göre cevap vermişlerdir size. Ben 16 taktım sıkıntısız, 32 kullanan da var. (64 bile kullanılır tahminim)
  • Soğuk Espri kullanıcısına yanıt
    16 ve 32 kullanıyorum, ikisinde de sorun yok. Class 6 ve üstü 64 gb a kadar destekliyormuş.

http://www.samsung.com/sa_en/support/skp/faq/1061930

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 20 Şubat 2016; 22:53:11 >
  • İçim rahatladı yav, çok teşekkür ederim ikinize de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soğuk Espri

İçim rahatladı yav, çok teşekkür ederim ikinize de

Ricalar

• Soğuk Espri kullanıcısına yanıt
    64gb class10 kullanıyorum.

• connectpeople kullanıcısına yanıt
    2 gb'ı duyunca bayağı bir şaşırmıştım. Ben de 64gb alırım büyük ihtimalle
  • 17mm lens satan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.E.C

17mm lens satan var mı?

III.Dünya Savaşı çıkar ikinci el satan denk gelirse herhalde :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ValarMorghulis

quote:

17mm lens satan var mı?

III.Dünya Savaşı çıkar ikinci el satan denk gelirse herhalde :)))

Sorma hacım hiç bi yerde yok nası iş anlamadım 17mm ile çekilmiş foto örnekleride pek yok ama samsungun 45mm kadar performans verse yeterli
  • Eh bu sistemi seven ve evladiyelik alan adam satmayı telaffuz bile etmez sanıyorum. Güzel bir lens cünkü hepimizin de bildiği gibi. Bakalım ben sistemi satmazsam bir şekil edineceğim
  • 9-27 mm satan varmı

• 17mm nin karşılığı hangi nx lensidir? 30mm 45mm? Ve bunlardan daha mı iyidir keskinlik vs konusunda
    Nx mini adaptörle bu lensleri kullanabiliyorken 17mm ye gerek var mı?

• connectpeople kullanıcısına yanıt
    17mm lensin FF karşılığı odak uzaklığı 45 mm, 30mm lensin de FF karşılığı odak uzaklığı 45mm
  • quote:

17mm lens satan var mı?

foto zeynepte var ama 500 lira...
  • En basta lens ile govde arasina ekstra bilesen koymamak her zaman daha mantiklidir.
    30 mm pancake olmasina ragmen adaptorle makinanin ebadi buyuyor. 45mm de iyice kocaman oluyor. Bu yuzden 17mm avantajli
    Son olarak 2.7x crop faktorunu esgecmissiniz sanirim. 45mm nereyse tele lens oluyor bu govdede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 22 Şubat 2016; 19:18:24 >
  • 45mm kadar performans veren lens diğer markalarda bile yok :) 17mm kesinlikle daha geridedir demiyorum ama bir lensin 45mm'den daha iyi performans vermesi için fiyat olarak baya uçuk bir lens olması lazım. Samsung'un 1500 dolarlık 16-50mm lensi bile 45mm'deyken 45mm f/1.8'den daha iyi değil. 30mm de 45mm kadar başarılı ve sadece 2cm boyunda. İmkanı olan bu lensleri edinsin yani.

@connectpeople 17mm'nin karşılığı diye bir şey yok. 17mm her makinede aynıdır. NX Mini +17mm lensin verdiği açıyı diğer NX gövdelerdeki hangi lens verir diyorsanız 30mm tamamen aynı açıyı verir.
  • Bilgiler için teşekkürler.
    @Vyc Majoris , adaptör ve crop faktörüyle karşılığı nx gövdede ne olmaktadır diye sormak istemiştim aslında yanıtını aldım.
    30 ve 45 mm leri de aldım. Mini ile deniyorum şimdilik,adaptörle ebat olarak büyüse de mini+30mm yi mont cebine atıp gezebiliyorum aynı zamanda aldığım Nx300 ü kullanmaya pek sıra gelmedi henüz.
    50-200 ün minide yakınlaştırma performansı da çok iyi.
    Bir de şöyle sorayım..
    Mini+17mm mi? Mini+adaptör+30(45)mm mi? Hangisi daha başarılı sonuçlar verir? Bu lensler varken 17mm ye (taşıma avantajı dışında) gerek var mıdır?
    Çok yeniyim, hepsini alalı toplamda 2 ay olmadı henüz, umarım sorularım saçma gelmez :)

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.