Şimdi Ara

SAMSUNG NX MİNİ Mini İnceleme (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
520
Cevap
22
Favori
28.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uygun fiyata nereden alabilirim beyler ? 9-27mm lens ile tercihen yada 17mm
  • Hocam nx mini elime ulaştı, satan arkadaş çok ilgili birisi. Şirketine fatura edilmiş yılbaşı promosyonlarından kalanları satıyor. Elinde 3 adet daha kalmış ve 450 TL den verecekmiş onları da.
    9-27 mm lens dahil. Ben sahibinden com get alışverişlerine worldcard puan kampanyasından faydalanmak için ilanı 500 TL yaptırıp almıştım. Para üstünü de hesabıma gönderdi hemen.
    Açılmamış kutuda sorunsuz, lens dahil bana kargo ücretiyle 400 TL ye gelmiş oldu.

@vyc majoris teşekkürler ilgine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • connectpeople kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Güzel fiyata almış oldunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYCMajoris hocam herşey için teşekkürler, lensi mersin mağazasından arkadaşıma aldırdım bugün elime ulaştı taktım miniye, 30mm bile evde anca kurtarıyor aklım 45mmde kalsada 30mm yavaş olmasına rağmen açı olarak kullanışlı ve 137 liraya gerçekten f2 lens bedava sayenizde haberdar olduk aldık.

Yanlız hakikaten 50-200 lensi merak ediyorum minide bu lens dürbün gibidir heralde

• Batistuta kullanıcısına yanıt
    Oldukça yakınlaşıyor tabi. Diğer NX makinelere veya dslrlara 360mm lens takılmış kadar yakınlaştırma veriyor.

30mm lens 137 liraya bedava gerçekten. Yurtdışında 200 dolara alanlar kendini şanslı sayıyor :) Yavaş derken odaklama hızını mı kastettiniz?

• 50-200'ü ben deneyeceğim teknosadan düşürebilirsem ucuzundan, adaptörüm gelsin hele :)
  • Şu an teknosa'da mini için adaptör internet üzerinden alınabiliyor. Yurtdışı fiyatları bile 200 doları civarı gözüküyor. Tutamadım aldım bir tane daha fotoğraf makinası elimde olmamasına rağmen :) Umarım ilerde işe yarar. Değil mi arkadaşlar :)
  • phoenix_88 kullanıcısına yanıt
    Elinizde makine yok ve 2 tane adaptör mü var? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Elinizde makine yok ve 2 tane adaptör mü var? :)

İmla hatasından dolayı öyle anlaşılmış :) O kadar da alışveriş çılgını değilim :) Makinayı almıştım eve yollattırdım ama şu an yurtdışında olduğumdan kullanma fırsatım olmadı. Adaptörü de şimdi şans eseri gördüm aldım bir tane. Daha nasıl kullanacağım, hangi lensi alacağım hakkında bir fikrim olmamasına rağmen alışveriş çılgınlığı işte. Yurtdışı fiyatlarıyla karşılaştırınca da bir anda gaza geldim aldım. Ayrıca flickr'da sizin nx mini ile çektiğiniz resimlerin de bu adaptörü almamda etkisi büyük :) Umarım sizinki gibi güzel anı fotoğrafları çekebilirim Türkiye'ye döndüğümde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix_88 -- 1 Şubat 2016; 23:14:40 >
    Ben de şans eseri bulunca önce mini adaptörünü sonra miniyi aldım. Hazır lensler de olunca kaçırmayayım dedim bu fiyatlara. Kesinlikle ise yarar

• quote:

Orijinalden alıntı: connectpeople

Ben de şans eseri bulunca önce mini adaptörünü sonra miniyi aldım. Hazır lensler de olunca kaçırmayayım dedim bu fiyatlara. Kesinlikle ise yarar

Hayırlı olsun size de o zaman. Peki hocam sizde hangi lensler var? Hangilerini almamı önerirsiniz? Aldığım ürünün yanında 9-27mm'lik lens var. Bunun yanına ne alınabilir acaba?
    Çekersiniz ya. Biraz uğraşmaya bakıyor. Ben de 50-200mm aldım beyaz renk. 277 liraya düşmüş. Canon'un L serisi 70-200 lensleri gibi gözüküyor :)

Elinde 200mm lens ve Mini + adaptör olan biri Mini'ye takıp deneyebilir mi? Benim önceden kullandığım 50-200 lenste 200mm civarında fotoğraflar hiç keskin çıkmıyordu. Lenste 200'den aşağı doğru 185mm, 171mm şeklinde iniyor. 171mm ve altındaki odak uzaklıklarında keskinleşiyordu fotoğraflar. 150mm'de ise müthiş keskinlik veriyordu. Bundan dolayı 150mm'nin üzerine çıkamadığım için lensi sattım. Şimdi bu fiyata bulunca 1 kez daha deneyeyim dedim. Belki de lenste birşey vardı. Gerçi aps-c gövdelerle sorunsuzdu. Mini'yle uyumları tam değil belki de. Bu tarz lensler en büyük odak uzaklıklarında en keskin görüntüyü vermezler. Yani ara uzaklıklarda daha keskin olurlar. Benim dediğim şey bu değil. 200mm'de neredeyse odak dışı kadar düşük oluyordu keskinlik.

Bende 30mm,45mm,18-55mm,50-200mm var.Daha tam olarak lensleri nx300'de de deneyemeden mini aldım.
    Tavsiye için çok bilgili değilim ama 30mm olabilir,ben 260TL ye almıştım daha önce, özellikle bulunabiliyorsa hala 137TL ye bedava gerçekten. @vyc majoris üstad daha iyi bilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi connectpeople -- 1 Şubat 2016; 23:50:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Oldukça yakınlaşıyor tabi. Diğer NX makinelere veya dslrlara 360mm lens takılmış kadar yakınlaştırma veriyor.

30mm lens 137 liraya bedava gerçekten. Yurtdışında 200 dolara alanlar kendini şanslı sayıyor :) Yavaş derken odaklama hızını mı kastettiniz?

evet odaklama hızını kastettim.
    Bu arada diğer başlıkta okudum 50-200 almışsınız tekrardan beyaz renk acaba alınca bu yeni lensle keskinlik konusunda bilgi verebilirmisiniz? Acaba bir önceki lensiniz gibi sorun olacakmı.
  • 50-200 lens mağazalarda sıfır olarak bulunabiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

50-200 lens mağazalarda sıfır olarak bulunabiliyor mu?

teknosalarda var sitesinden bakabilirsiniz hangi mağazada mevcut olduğunu
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Lens nedir hocam?

• SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    Fotoğrafların üzerine tıklayıp görebilirsiniz. Genelde 60mm macro lens.
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler , çok hoşuma gitti fotoğraflar.

• merhaba; konu bayağı bilgilendirici, elinize sağlık

sormak istediğim bir kaç konu var. genelde gezi/seyahat esnasında fotoğraf çekmek için cep telefonu kullanıyorum ama cep telefonu ile fotoğraf çekmeyi de sevmiyorum. o kadar fotoğrafa yazık etmişim gibi geliyor. detaylar kötü oluyor, düşük ışıklı ortamlarda hiçbir işime yaramıyor vs.

fotoğrafçılığa da biraz ilgim var :)

bir kaç gündür kompakt veya aynasız (bunlar birbirinden ayrı şeyler di mi :)) bir makine alayım diye araştırıyorum

Samsung nx1000 modeli ilgimi çekti. lenslerinin değiştirilmesi, yarı-profesyonel gibi olması ve kolay kullanılması cezbetti biraz

sonra nx3000 modelinin ekranının döndüğünü görünce onu araştırmaya başladım, aklımda en son o varken bu konuyu okudum. bu sefer de mini mi alsam diye üdşnmeye başladım

bir kere kesinlikle küçük ve kolay taşınablir olmasını istiyorum
    ekranı dönebilen makinalar büyük artı.
    lensleri kolay bulunabiliyor mu? özellikle fish-eye lens kullanmak istiyorum. hatta büyük ihtimalle fish eye'dan başka bir şey kullanmayabilirim. edit: bu model için fisheye lens yokmuş. nx1000 modeli için olan da 1000 lira zaten :) hiç gerek yok

en önemlisi cep telefonu ile çektiğim fotoğraflardan fersah fersah iyi olacak değil mi? iphone 6s plus, samsung s6 edge gibi amiral gemisi telefonlardan az biraz farklı olacaksa almaya gerek yok diye düşpünüyorum

kısaca yorum alabilirsem sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defected -- 7 Şubat 2016; 19:42:37 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.